Ember és Természet – fotópályázat

Hazai

A Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál és a Gödöllői Református Líceum közös szervezésében nagy sikerrel lezajlott 2015-17. évi pályázatok után ismét meghirdetjük „Ember és Természet” témájú versenyünket az ország valamennyi felső tagozatos és középiskolás diákja számára, lehetővé téve, hogy fotó formájában bemutassa a természettel és annak védelmével kapcsolatos gondolatait, észrevételeit.  A versenyre külhoni magyar ajkú fiatalok jelentkezését is várjuk, a Kárpát-medence bármely területéről!

Gödöllő térségéből pályázók számára Gödöllő Város Önkormányzata különdíjakat ajánl fel a térségi kezdeményezés, a térségi fiatal alkotok munkájának támogatására és elismerésére!

Nevezni az alábbi szekciókban lehet:

  • Természetfotó
  • Harmónia-összhang
  • „Ezek is mi vagyunk” Természet- és környezetvédelem

A versenybe olyan fotókat várnunk, amelyek az ember és a természet kapcsolatát, szépségét, értékét és hibáit mutatják be, sajátos, művészi aspektusból láttatják, értetik meg a természettel való kapcsolatunkat. Ebbe beletartozhat a természetfotó, de az olyan alkotás is, ami sokkoló, figyelemfelkeltő, elgondolkodtató!

A pályázatra beküldött fotókat szakmai zsűri bírálja el két külön korosztályi kategóriában (10-14 évesek és 15-18 évesek). Az I-II-III. helyezettek értékes díjakat kapnak (20-60 ezer forint).

A zsűrizett és kiállításra, bemutatásra javasolt fotók megtekinthetők lesznek a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál idején.  A pályázat eredményhirdetésére és a díjak átadására 2018. május 27-én, vasárnap, a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál természet és környezetvédelmi programjainak díjátadóján kerül sor.

Technikai megkötések:

  • A fotók, felbontását, méretezését nem határozzák meg a szervezők, ezzel hangsúlyozva, hogy ne a technika, hanem a kreativitás, az ötletesség legyen a mozgatórugó. Ugyanakkor fontos, hogy az elektronikus formában beküldött fotók jó minőségűek, nyomtatásra alkalmasak legyenek.
  • A beküldött pályamunkák mérete minimum 4 MB legyen. A fotókat jpeg formátumban kérjük beküldeni. Egy pályázó szekciónként maximum 5 pályamunkával vehet részt a fotópályázaton.

Nevezési határidő: 2018. április 25.

Nevezni kizárólag elektronikusan, a teljes körűen kitöltött nevezési lap beküldésével lehet.

NEVEZÉSI LAP

A pályázat során felmerülő kérdéseket az  címre várjuk.

A Szervező fenntartja a jogot, hogy a pályázatokat saját szempontjai alapján megszűrje, és a pályázatban szereplő témától jelentősen eltérő, illetve oda nem illő pályázatokat külön értesítés nélkül kizárja. A legjobb pályaművek kiállításra kerülnek a fesztivál ideje alatt és felkerülnek a kiíró Facebook és Web oldalára. A beküldött pályázat hiányosságáért, az online rendszer esetleges hibáiért a Szervező nem vállal felelősséget.

A kiállításra, bemutatásra beválogatott pályamunkák beküldőit a Szervező 2018. május 15-ig elektronikus levélben értesíti az eredményekről.

Forrás: Fotopályázat