Bod Péter könyvtárhasználati verseny

Hazai
Bod Péter Országos könyvtárhasználati verseny – Versenyfelhívás

Az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum ebben a tanévben is meghirdeti a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Versenyt, melynek a témája idén Hatalom és demokrácia.

A versenyt két kategóriában hirdetik meg. Az I. kategóriában 7-8. évfolyamos iskolai tanulók, a II. kategóriában pedig 9-10. évfolyamos tanulók indulhatnak.
A Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny magyar nyelvű egyéni verseny, bármely magyarországi és kárpát-medencei iskola 7-10. évfolyamos tanterv szerint tanuló diákja nevezheti felkészítő tanára, könyvtárostanára vagy iskolai könyvtárosa.

A verseny témájához – könyvtárhasználati, információkeresési verseny lévén – nincs megadott bibliográfia. Ugyanakkor a verseny fordulóin (fordulónként eltérő módon) a tanulók felé elvárás, hogy használjanak nyomtatott és elektronikus forrásokat, katalógusokat és egyéb adatbázisokat.

Nevezni Magyarországról a megyei/fővárosi Oktatási Hivatal (OH) Pedagógiai Oktatási Központok (POK) versenyszervezőinél lehet, elérhetőségeik a verseny honlapjáról is letölthetők lesznek, ugyanúgy, mint a határon túli versenyszervező intézmény, illetve személy neve, elérhetősége is, 2018. október 15-étől: http://www.opkm.hu/Bod_verseny

Nevezéskor a POK-ok hivatalos versenydokumentumait is ki kell tölteni és beküldeni, ezekről a nevező intézmények a helyi POK versenyszervezőjétől kapnak felvilágosítást. Budapesti versenyzőknek a Tehetséghálón online is kell regisztrálni és nevezni, erről itt kapható bővebb információ: http://www.tehetseghalo.hu/versenyek/versenyszabalyzat

A versenyre nevezés határideje: 2019. január 18. péntek 24 óra
http://ofi.hu/hir/bod-peter-orszagos-konyvtarhasznalati-verseny-versenyfelhivas