Beszélgetések a jövőről

Hazai
Beszélgetések a jövőről: Esszépályázat 25 éven aluliaknak

Mi vár ránk, mit kéne tenni? 
A Beszélgetések a jövőről ötletgazdái a The Economist Open future cikksorozata hatására jutottak arra, hogy Magyarországon is meg kellene vitatni, milyen lehetőségeink vannak a következő évtizedekben. A HVG-ben és a hvg.hu-n fél éven át szakmai vita folyik egy-egy kiemelt témáról. Október 15-től fókuszban a gazdaság. Szóljon hozzá ön is kommentben, vagy küldje el véleményét a címre! 
A “Beszélgetések a jövőről” sorozat technológiai témakörében a HVG-ben és a hvg.hu oldalán folyó vitához kapcsolódva hirdetett pénzdíjazású esszépályázatot az Aquincum Institute of Technology (AIT).

A téma: milyen technikai kihívások várhatók az elkövetkező 15-20 évben, milyen hatásai lesznek ezeknek a világban és Magyarországon?
A bírálók első sorban azt várják, hogy az egyes pályaművek vagy egy-egy konkrét technológiai területre (pl. AI, IoT, robotika, automatizáció stb.), vagy a technológia egy ágazatra (gazdaság, társadalom stb.) gyakorolt hatásaira koncentráljanak.

Pályázati feltételek:
A pályázat beadási határideje: 2018. december 31. Eredményhirdetés: 2019. március közepe.
Mindenki pályázhat, aki 2018. december 31-ig nem töltötte be a 25. életévét. Csoportos pályázat esetén a korhatár valamennyi szerzőre érvényes.
A pályamű terjedelme: maximum 10 000 karakter (grafikonok, fényképek, táblázatok nem számítanak be a terjedelmi korlátba).

Díjazás:
Első díj: 300 000 forint
Második díj: 200 000 forint
Harmadik díj: 100 000 forint
A pályázatokat a  e-mail-címen elektronikus formában kell benyújtani.
https://hvg.hu/tudomany/20181005_Beszelgetesek_a_jovorol_Esszepalyazat_25_eve_aluliaknak