Az Év Családorvosa a Kárpát-medencében

Beregszász Ösztöndíj

Kérjük, ha van javaslatod, azt február 28-ig jelezd felénk (személyesen a KMNE beregszászi irodájába: Beregszász, Bethlen u 16/2., e-mailon: címen, vagy telefonon a 0958386256-as számon!

A díj célkitűzése elismerni a példaértékű, a páciensek érdekében tett mindennapi megelőző és gyógyító családorvosi tevékenységet, hiszen a legtöbb esetben a családorvos jelenti az első találkozási pontot betegség esetén, éppen ezért ez egy roppant fontos, és bizalmi feladat, amely sokszor nem kap igazi megbecsülést. Ezeknek az értékeknek a tiszteletét jelzi ez a díj.
Bízunk benne, hogy a mostani, embert próbáló időszakban is sok közösségben ott vannak azok a lelkiismeretes orvosok, akik nap mint nap alázattal és hozzáértéssel gyakorolják hivatásukat, csak éppen észre kell venni őket. A tavalyi év során Kárpátaljáról Mijó Erika, zápszonyi családorvos részesült az elismerésben.
A díjat a 2017. év során kiemelkedő tevékenységet nyújtó családorvosoknak ítélik oda, a kurátori jelölés és lakossági szavazatok alapján, régiónként egy-egy családorvosnak. Elsősorban civil, vagy szakmai szervezetek, egyházi közösségek, önkormányzatok javaslatait segítségével terjeszthetik fel javaslataikat. Idén a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületes is zeretne jelölést adni egy orvosnak.

A díjról bővebben: http://www.azevpraxisa.hu/index.php/hu/

Forrás: facebook.com