Art for love

Hazai
ART FOR LOVE

Pályázat művészeti installációk megvalósítására a 2018-as Sziget területén
Tervezz olyan feltűnő, elgondolkodtató, kiemelkedő, lenyűgöző, mulattató, megkerülhetetlen alkotást – szobrot, installációt, dekorációs elemet vagy funkcionális objektet – amely pozitív üzenetével és vizuális erejével hirdeti a szeretet forradalmát és tovább színesíti a Sziget Island of Freedom változatos világát! Legyen olyan elbűvölő és impulzív, hogy a Sziget polgárai elképedve szemléljék, legyen összhangban a Sziget értékeivel és tudatosan barátságos a környezetünkkel.
A legkreatívabb, leglátványosabb, jövőbe mutató és költséghatékonyan megvalósítható, de nehezen lerombolható munkákat támogatjuk!
A pályázat tárgya:
A Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. 5 éve hirdeti meg az Art of Freedom elnevezésű művészeti pályázatát, mellyel kifejezett célja, hogy támogassa a magyar és külföldi tárgyalkotó művészek tevékenységét és teret adjon a fesztiváljain az alkotások bemutatásának.
A Sziget célja továbbá, hogy a fesztiválok így még izgalmasabb élményt nyújtsanak a látogatóknak és olyan látványos, inspiráló alkotások valósuljanak meg, amik teret és hangot adnak olyan eszméknek és ügyeknek, amik előbbre viszik a világot és jobb hellyé teszik a Földet.

A pályázat témája:
A 2018-as évben a “Love Revolution kampány” részeként az olyan műalkotások koncepcióit várjuk, amik az alábbi fogalmakra valamilyen formában reagálnak, összekapcsolhatók:
Szeretet
Béke
Tolerancia
Fenntarthatóság
Emberi jogok
love revolution!
MINDANNYIAN MÁSOK VAGYUNK, MÁSHONNAN ÉRKEZTÜNK, MÁS A VALLÁSUNK, A BŐRÜNK SZÍNE, MÁS NYELVET BESZÉLÜNK, MÁS AZ ÉRDEKLŐDÉSI KÖRÜNK, AZ ÍZLÉSÜNK, KÜLÖNBÖZŐ DOLGOKAT TARTUNK FONTOSNAK, DE AMIKOR EGYÜTT VAGYUNK, RÁJÖVÜNK, HOGY A KÜLÖNBÖZŐSÉG EREJE NAGY DOLGOKRA KÉPES.
A “SZERETET FORRADALMA” EGY NAGY KÖZÖS ÜNNEP, BOLDOG ÉS BÉKÉS ÜNNEPLÉSE ANNAK, HOGY TUDJUK, KÖZÖSEN KÉPESEK VAGYUNK ELÉRNI,
– hogy háborúk és nukleáris fenyegetés helyett békében éljünk,
– hogy senkit nem rekeszthetnek ki, nem sérthetnek meg a bőrszíne, vallása vagy nemi identitása miatt,
– hogy a fenntartható fejlődés és a környezetünk megóvása a mindennapjaink része legyen,
– hogy származástól függetlenül mindenkit megilletnek az emberi jogok.

A pályázók köre:
– Művészek, alkotói csoportok.
– Kezdők, szimpatizánsok, amatőrök, profik.
– Követelmény, hogy a pályázó szerződéskötésre és számlakibocsátásra alkalmas legyen.

nevezési kategóriák:
– Művészi/dekoratív kültéri installáció, szobor
– Funkcionális dizájn objektek: 
– Dekoratív térelválasztók, térkialakítások, térlefedések, árnyékolók
– Dekorációs fények, fényinstallációk
– Közösségi bútorok, pihenők, hencsergők
– Infrastrukturát színesítő építmények: információs rendszer, vizesblokkok, szemetesek, kerítés borítások stb.
Egy-egy pályázó akár több kategóriában, akár több alkotással is jelentkezhet, de azok mindegyikének a pályázati követelményeknek megfelelő leírással kell rendelkezni.

A pályázat díjazása:
– Az egyes pályázó díjazása az alkotással kapcsolatban felmerülő költségeit fedezi.
– Figyelj arra, hogy a pályázati anyagban feltüntetett költségvetésből megvalósítható legyen a ott részletezett alkotás (utólagos módosításra nincs lehetőség).
– A pályázati díjat számlaképes partnerrel kötött szerződés szerint, számla ellenében tudjuk biztosítani.
– A pályázati támogatás teljes keretösszege 35 000 000 Forint. Célunk, hogy ebből az összegből minél több nyertes pályamunka díszítse a Szigetet.

pályázati alapelvek:
– Legyen látványos, egyedi!
– Illeszkedjen a Sziget Island of Freedom és a Love Revolution szellemiségébe!
– Kizárólag eredeti ötleteket várunk (ne legyen benne plágium)!
– Legyen környezetbarát, lehetőleg természetes, vagy újrahasznosított anyagokból készüljön (ezeket a pályázatokat előnyben részesítjük)!
– Világnézetileg, politikailag legyen semleges, ne ütközzön jogszabályba, ne sértse mások érzéseit vagy személyiségi jogait!
– Szabadtéri körülmények között áll az alkotás majd 10 napig, legyen időjárás- és fesztiválálló!
– Ne legyen balesetveszélyes!
– Legyen statikailag biztosított, lehetőleg földbeásás nélkül!
– Legyen könnyen szállítható, szét- és összeszerelhető, praktikusan raktározható, hogy a jövőben többször is felállítható legyen, legalább 3 évig, akár más fesztiválokon is!
– A pályázati anyagokat több körben szűrjük, a nyertesek abban az esetben jelenhetnek meg alkotásukkal a fesztiválon, ha közös megállapodást követően szerződésben rögzítettük a részleteket.
Kérdés esetén írj az  címre.

Határidők:
– Jelentkezés leadásának határideje: 2018. február 15.
– Zsűrizés: 2018. március
– Eredmények (első kör): 2018. március 16. után
– Személyes konzultáció (második kör a nyertes pályázókkal): 2018. április-május
– Szerződés: 2018. május-június
– Építés a fesztiválon: 2018. augusztus 1-7.
– Fesztivál: 2018. augusztus 8-15.
– Bontás: 2018. augusztus 15.

mit vállal a sziget?
Az alkotónak (az alkotás értékének és/vagy az üzemeltetés összetettségének függvényében) fesztiválra belépőjegyet biztosítunk, hogy fel tudja állítani, üzemeltesse (őrizze) és le is tudja bontani a munkát. A megvalósításhoz – szükség esetén – előleget folyósítunk, a pályázati összeg terhére. Közösen egyeztetett megfelelő helyszínt az alkotás felállításához.

A pályázati anyag összeállításakor:
– pontosan mérd fel és tüntesd fel a technikai követelményeket, a felállítás helyszínével kapcsolatos kéréseidet (ha van ilyen)
– vedd figyelembe, hogy ha 8 méternél magasabb az alkotásod, akkor a villámvédelemről is gondoskodnod kell,
– tervezésekor és megvalósításkor tartsd be a vonatkozó szakhatósági és egyéb jogszabályi rendelkezéseket,
– figyelj rá, hogy a pályázatban benyújtott költségvetés a nettó összeget tartalmazza, és minden költség benne legyen, utólagos módosításra nincs lehetőség.
– figyelj a beküldési határidőre, ezt követően nem tudjuk az anyagot feldolgozni.
– figyelj rá, hogy a nyertes pályázóknak folyamatos üzemeltető/karbantartó ügyeletet kell biztosítani a fesztivál teljes ideje alatt, aki az esetleges meghibásodásokat is javítani tudja (a szükséges belépőjegyet a Sziget biztosítja), hiszen az installációt a fesztivál végégig eredeti állapotában kell megőrizni, óvni kell, hogy a többi fesztiválozó ne tudjon kárt tenni benne, és a szükséges karbantartások elvégzése is a pályázó feladata,
– van lehetőség hosszabb építési időszakra is, korábbi kezdéssel, amennyiben ezzel élni szeretnétek, azt a pályázatban jelezzétek!

egyéb rendelkezések:
A személyes adatokat és dokumentumokat a Szervező a hatályos jogszabályok szerint bizalmasan kezeli, illetve fenntartja magának a jogot, hogy a beérkezett pályázatokat átrendszerezze és dokumentálja, továbbá kommunikációs célokra és a Sziget Kft. egyéb rendezvényein a jövőben díjmentesen felhasználja. A nyertes pályázatok esetében az elkészült alkotások egyéb helyszíneken (Sziget Kft. rendezvényein kívül) történő felhasználáskor a Sziget Kft. egyértelmű jóváhagyása kötelező.
Amennyiben a kész alkotások a Sziget Kft. fesztiváljain való megjelenéskor, azok rendeltetésszerű használata mellett balesetet, vagy sérülést okoznak, a felelőség a pályázót terheli.
Az alkotásokat a Sziget Kft. a fesztivál után nem tárolja és azok elszállításáról az alkotóknak kell gondoskodnia a fesztivál utáni első bontási napon. Újrafelhasználás esetén a részletekről a felek külön megállapodnak.
https://szigetfestival.com/hu/artoffreedom-jelentkezes