Alkoss szabadon pályázat

Online Hazai

Pályázati felhívás

Mindannyiunkban él egy kép vagy inkább képsorozat, ami, ha idővel fakul is, a gyerekkorunkra gondolva gyakran elénk tárul. Ez a kép többnyire felhőtlen és vidám, olyan pillanatokat őriz, amelyekre szívesen emlékszünk vissza tiniként, fiatal felnőttként vagy szülőként, de mosolyogva osztjuk meg azt az unokáinkkal is.

Jelen pályázati kiírás keretében arra kérünk minden vállalkozó szellemű fiatal amatőr és profi művészt, kölcsönözzön nekünk egy ilyen pillanatot a képtárából, és jelenítse meg azt rajz vagy festmény formájában egy virtuális vagy egy “élő festővásznon”.

A pályázat időtartama: 2022. július 21. – augusztus 30.
Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 30. 23:59
A pályaművek beküldésének határideje: 2022. augusztus 30. 23:59.

 

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

 

Rajzold vagy fesd meg a pillanatod, és mi segítünk!

Az Alkoss szabadon 2022 pályázatra beérkező pályaművek közül egy 5 tagú zsűri választja ki az 5 legjobbnak ítélt alkotást, amelyeket a Budapest Parkban kihelyezünk, valamint az eredményhirdetést követően a Bodó Galéria aukcióján elárverezünk. Az így befolyt összegből 5 magyarországi óvodát támogatunk, amelyek udvari játszótér kialakításához használhatják a támogatást. Emellett a kiválasztott ovik játszóterei fölé a Vesta Home telepít egy, a pályázaton nyertes műalkotással díszített napvitorlát. A támogatott óvodai intézmények kiválasztásához felkérjük az “Örökbe Fogadok Egy Ovit Mozgalom” csapatát.

Regisztráció, részvételi feltételek:

A pályázatra jelentkezni a www.vestahome.hu/alkossszabadon felületen történt regisztráció után, az ott elhelyezett jelentkezési űrlap kitöltésével lehet, ahol az alábbi adatok megadását kérjük: teljes név, életkor, lakcím, e-mail cím, telefonszám.

A pályázatra jelentkezés alsó korhatára: 14 év.
Felső korhatár: 20 év.

A regisztráció során a pályázónak nyilatkoznia szükséges arról, hogy a pályázatra benyújtott anyag a saját szellemi terméke, azon nem szerepel törvény vagy más jogszabály által tiltott tartalom vagy más szerző szellemi terméke.

A pályaművek felhasználása:

A pályázó a pályázat benyújtásával a pályamű nyilvánosságra hozatalát a kiírónak engedélyezi. A kiírók fenntartják a jogot, hogy az 5 legjobb pályaművet, ill. az azokról készülő nyomatot megjelenítsék a Budapest Park és a Vesta Home honlapján, a pályázatot népszerűsítő marketing anyagokban, a kiírók közösségi média felületein, esetlegesen a sajtóban, a Budapest Parkban, a Lupa Beachen, ill. a támogatott óvodák számára készített napvitorlákon az alkotó megjelölésével.

Amennyiben ennek a kérésnek a nyertes pályamű készítője nem kíván eleget tenni, pályázó tudomásul veszi, hogy a díjra a továbbiakban nem jogosult, és a kiírók jogosultak a soron következő tartaléknyertest értesíteni, részére a nyereményt átadni.

Adatkezelés:

A pályázatra jelentkezők adatait a Vesta Home a GDPR szabályozásnak megfelelően kezeli, csak a pályázat időtartama alatt, ill. az eredményhirdetésig őrzi meg, és 3. félnek nem adja át.

A pályaművek tartalmi és formai követelményei:

 • A pályaműveken nem jelenhet meg a nyugalom megzavarására alkalmas vagy erőszakos tartalom, ill. törvény vagy más jogszabály által tiltott tartalom. Ezek megjelenítése a pályázó kizárását vonja maga után.
 • Egy nevező maximum 1 pályaművet küldhet be.
 • Hordozó felületek: papír, vászon.
 • Elfogadott méretek: A3, A2, ill. A1.
 • A pályaművek beküldési címe: Vesta Home Magyarország Zrt. 1139 Budapest, Röppentyű u. 65-67. Fszt.
 • Beérkezési határidő: 2022. augusztus 30.
 • A rajzolt/festett, majd digitalizált pályaművek elektronikus beküldése a vestahome.hu/alkossszabadon felületén történt belépést követően, a képfeltöltés opciót választva lehetséges (300 dpi felbontásban).
 • Kérdések a pályaművek beküldéséhez: 

A pályázat értékelési szempontrendszere:

 • a felhőtlen gyerekkor hangulatának megjelenítése
 • nagy méretben megjeleníthető alakzatok használata
 • összbenyomás
 • kreatív színhasználat

A zsűri tagjai:

 • Bodó János, a Bodó Galéria tulajdonosa
 • Gerendai Károly, a Budapest Park tulajdonosa
 • Horváth Norbert, a Vesta Home Magyarország Zrt. tulajdonosa
 • Marsalkó Dávid, a Halott Pénz együttes frontembere
 • Sávolt Karolina, Magyarország egyik legfiatalabb alkotóművésze.

pályázat eredményhirdetésére 2022. szeptember 10-én kerül sor, közvetlenül a Halott Pénz Budapest Parkban rendezett fellépése előtt.

Díjazás:

Budapest Park díja az általuk legjobbnak ítéltbuda alkotó részére: VIP lounge / skybox biztosítása egy koncert idejére a 2023-as évben.
Vesta Home díja az általa 3 legjobbnak ítélt alkotó részére: 1-1 db páros Sziget napijegy a 2023. évi Sziget Fesztiválra.
Sávolt Karolina és a Bodó Galéria által felajánlott különdíj: nagy értékű alkotó csomag.