„Alkoss kedvedre!”-rajzpályázat

Beregszász Hazai

„Alkoss kedvedre!”

A „GENIUS” JA 2017-es rajzpályázata

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány idén is rajzpályázatot hirdet. Ha szeretsz rajzolni és szereted a nyári táborokat, akkor neked szól a felhívás. A pályázaton helyezést elérő diákok meghívást kapnak az ezen az éven 7. alkalommal megrendezésre kerülő Jankovics Mária Alkotótáborba.

A pályázaton 5–11. osztályos kárpátaljai tanulók vehetnek részt.

A rajzokat technikai megkötés nélkül, A4-es vagy A3-as méretben készítheted el. Az alábbi témakörökből válogathatsz, egy alkotó több témakörben is beküldheti az elkészült pályaműveit.

1. „Példakép” – Biztos van olyan személy a környezetedben, vagy a családtagjaid között, akit jól ismersz, esetleg szeretnél hozzá hasonlítani, vagy felnézel rá. Lehet ez a személy olyan valaki is, akiről hallottál vagy olvastál; láttad valahol és nagyon megtetszett neked, hogy mit és hogyan csinál. Készíts egy olyan rajzot erről a valakiről, amelyen bemutatod, miért vagy rá büszke, és mi az, ami miatt példaképeddé választottad. A rajzod hátára írd le kit és miért választottál!

2. „Tapintható” – Ugye, nem csak a múzeumokban halljuk, hogy nem szabad hozzányúlni valamihez, egy rajzhoz vagy festményhez, pedig bennünk nagyon erős a késztetés arra, hogy jól megtapogassuk. Ha találkoztál már ezzel az érzéssel, akkor itt a feladat számodra! Készíts egy olyan pályaművet, amelynek pont az a feladata, hogy ne csak nézni, de tapogatni is lehessen, hogy valami puhát, érceset, simát, durvát vagy hupulykásat készíts. Felhsználhatsz mindenféle anyagot, a különböző termésektől, a papíroktól és kisebb tárgyaktól kezdve a legóig. Olyan alkotást várunk tőled, amely nemcsak a szemnek érdekes, de kezeiddel is felfedezheted.

3. „Erről vagyunk híresek” – Biztos van valami vagy valaki a családotokban, utcátokban, a faluban, városban – ott ahol élsz –, amit mindenki ismer. Rajzold le –, mi teszi ismertté a kiválasztott személyt vagy helyet, és a rajz hátoldalára pár sorban írd is le, hogy pontosan mit és miért választottál a rajzod témájául.

4. „Házi kedvenc” –Vannak otthon háziállataitok vagy díszállataitok? Van olyan kis kedvenced, amelyikkel jókat szoktál játszani, amivel otthon mindig jól érzed magad? Rajzold le őt, és azt, hogy mit szoktatok együtt csinálni, miért ő a kedvenced ?

5. „Az én csodaországom” – Amikor becsukod a szemed és elképzelsz magadnak egy tökéletes helyet, mit látsz magad előtt? Milyen a te csodaországod, hogy néz ki, kik lakják, mitől csodálatos ez a hely? Készíts egy rajzot a TE csodaországodról, a rajz hátoldalán pár szóban mutasd be a csodaországodat!

A munkákat a „GENIUS” Jótékonysági Alapítványhoz kell eljuttatni 2017. május 5-én 16:00 óráig. A postai úton később érkező pályamunkák nem vesznek részt a versenyen.

Az eredményhirdetésre 2017. június 3-án kerül sor a VI. Kárpátaljai Tehetségnap keretein belül.

Címünk: „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány, 90202 Beregszász, Kossuth tér 6. (108-as terem); Tel.: 2-43-43, e-mail:

A rajzokat kárpátaljai képzőművészekből álló zsűri bírálja el.

FONTOS! Az elkészült műveket 2017. február 1-től lehet benyújtani. Kérjük, hogy az elkészült művek hátoldalán tüntessék fel a következő személyes adatokat: név, születési dátum, a rajz választott témája, lakcím, tanintézmény, osztály, telefonszám, e-mail-cím.

Forrás: karpataljalap.net