A SZMPSZ alkotópályázata pedagógusok részére

Felvidék Hazai

Az idei esztendőben immár harmadik alkalommal hirdeti meg a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége a pedagógusok kreativitását motiváló felhívását. Az Alkotni is engedd című pályázatára árpilis 30-ig várják a jelentkezőket.

Mint a felhívásban olvasható: az SZMPSZ pályázatot hirdet azoknak a tehetséges szlovákiai magyar pedagógusoknak,

akik  hivatásuk  gyakorlása  mellett  valamely  más  területen  is hobbiszinten kreatívan alkotnak.

Pályázni műfaji megkötés nélkül az alábbi művészeti ágakban lehet: képzőművészet (festészet, grafika, szobrászat); iparművészet (agyagművesség, textilművészet, hímzés,  csipkeverés,  bábkészítés, batikolás, használati és dísztárgy készítése, ékszerkészítés, bőrdíszművesség, fa- és csontfaragás, tűzzománc, linómetszet stb.); fotó, modellezés, számítógépes grafika, montázs; irodalom (legtöbb 3 alkotás, hosszabb mű esetén részlet, max. 5 oldal); zeneszerzés (1-2 zenemű); egyéb.

Egy  pedagógus  több  alkotással  is  pályázhat,  amennyiben  azok  más-más  technikával készültek. A beküldött pályaműveket a pályázatot hirdető SZMPSZ által megbízott szakmai zsűri bírálja el. A pályázók elismerő oklevelet kapnak, a legjobbak értékes díjban részesülnek. A hagyományokat követve a beküldött pályaművekből kiállítás is készül.

Az előző évi tárlatról ITT olvasható a beszámoló. 

A pályaműveket  az SZMPSZ következő címére kell eljuttatni: Felvidéki Magyar Pedagógusok Háza, Kúpeľná 6, 945 01 Komárno. Az elektronikus jelentkezési űrlap az alábbi címen található. Jelentkezési határidő: 2023. április 30.

(PP/Felvidék.ma)