A Holland nagykövetség pályázata

Szerbia területe Külhoni

A kiíró intézmény: Holland Királyság Nagykövetsége

Beadási határidő: 2019.12.31.

Téma: Civil társadalom

Pályázók köre: civil szervezetek

Összegzés: A Holland Királyság Nagykövetsége két pályázatot jelentetett meg, amelyre pályázhatnak a szerbiai civil szervezetek. A projektjavaslatokat egész évben lehet küldeni.

Az Emberi jogokért alap támogatja a helyi szervezetek olyan kezdeményezéseit, amelyek az emberi jogok védelmével és népszerűsítésével foglalkozik. Olyan projekteket támogat, amelyek hozzájárunak az emberi jogok alkalmazásához amelyre kötelezte magát az állam vagy az emberi jogokról szóló párbeszédhez.

MATRA – Holland Regionális Partnerségi Alap – e program keretében létezik néhány felosztás, mindegyik célja, hogy különböző módon fejlessze az állam és a polgárok viszonyát négy fő témakörben: 1. a demokratikus fejlődés támogatása, 2. civil szervezetek, 3. a jogállamiság népszerűsítése 4. megbízható intézmények.

A MATRA projekt keretében közvetlen segítségnyújtás történik a helyi civil szervezetek projektjei részére, az állam és a civil társadalom közötti építő párbeszéd népszerűsítése céljából a kis projekteken keresztül, amelyek a helyi közösségek szükségleteire épültek.

 

Linkovi:
The Netherlands and you – Human Rights Fund (HRF)
The Netherlands and you – MATRA