Szabadka

Pályázati felhívás a Magyar Nemzeti Tanács Várady kiválósági ösztöndíjának 2019. évi második odaítélésére doktoranduszok részére

Szabadka

Pályázati felhívás a Magyar Nemzeti Tanács Várady kiválósági ösztöndíjának 2019. évi második odaítélésére mesterhallgatók részére

Budapest

A TIT Kossuth Klub Egyesület (Kossuth Klub Tehetségpont) és az Uránia Ismeretterjesztő Alapítvány pályázatot hirdet 10-19 éves diákok számára (10-14 évesek: Junior-I., 15-19 évesek: Junior-II. kategória).

Vajdaság területe

Tudományos kutatási projektek támogatása

Szerbia területe

Szerbiai Oktatási, Tudományos és Technológiai Fejlesztési Minisztérium támogatásai a 2019-es évre

Szerbia területe

Holland Királyság Nagykövetségének pályázatai

Temesvár

A Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet (TEMISZ) természetfotó-pályázatot hirdet Természeti kincseink címmel. A felhívásra nem hivatásos fotósok jelentkezhetnek a Kárpát-medence bármely tájegységéről.

Brüsszel

Deli Andor európai parlamenti képviselő brüsszeli irodájában lehetőséget biztosít egyetemistáknak és frissen diplomázott fiataloknak európai szakmai gyakorlat megszerzésére a 2020. évben.

Ada

Olvasásra fel! címmel mese- és könyvajánló pályázatot hirdet az Ada községbeli diákok és felnőttek részére az adai Szarvas Gábor Könyvtár, amelynek illetékesei ezúttal is arra ösztönzik az olvasást kedvelőket, hogy használják ki a téli szünetet olvasásra.

Nagykőrös

Nagykőrös Város Önkormányzata és a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ felhívással fordul az ország valamennyi középiskolájához, és a szomszédos országok középiskoláihoz, hogy tegyék lehetővé a XIV. Kárpát-medencei Magyar Középiskolai Arany János Balladamondó Versenyen való részvételt.

Szerbia területe

Japán nagykövetség pályázata

Szabadka

A Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium és a BMC civil szervezet, Nyúl Zoltán vezetésével közös erővel ajándékot gyűjt a hátrányosabb helyzetű gyerekek számára.

Újvidék

A Vajdasági Magyar Felsőoktatási Kollégium (VMFK) ösztöndíjpályázatot hirdet

Vajdaság területe

Tudományos szakmai tanácskozások támogatása

Kishegyes

A negyedik vajdasági műfordító táborra a kishegyesi Kátai Vendégházban és a Dombos Wine Clubban kerül sor 2019. december 6-án és 7-én.

Szabadka

Pályázati felhívás a Magyar Nemzeti Tanács 2019–2020. évi harmadik felsőoktatási ösztöndíjpályázatára

Óbecse

Óbecse önkormányzata a 2019/2020-as tanévre felsőfokú tanulmányaikat folytató hatvan egyetemista számára írt ki ösztöndíjpályázatot november 12-én.

Budiszava-Tiszakálmánfalva

Szeretettel várunk minden résztvevőt és vendéget az elkövetkező XIII. Sulisztár általános iskolások énekes vetélkedőjére, amelyet 2019. november 30-án szervezünk meg Budiszaván-Tiszakálmánfalván.

Szabadka

Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharcra való emlékezés jegyében, az ’56-os Műhely Civilszervezet szervezi meg történelmi vetélkedőjét középiskolások számára.

Szabadka

Adni öröm – a Pannon RTV karácsonyi, kreatív pályázata gyerekeknek

Szerbia területe

Pályázat a fogyatékkal élők helyzetének a javítására

Bácsfeketehegy

A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet támogatásával a Bácsfeketehegy Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesület közreműködésével 2019.11.30-12.1-jén megszervezi a XXIII. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozót.

Vajdaság

A de profundis Közhasznú Alapítvány — immár 17. alkalommal — hirdeti meg a délvidéki diákság számára a 15.000 dináros egyszeri támogatást nyújtó pályázatát.

Vajdaság területe

A biotermeléshez szükséges eszközök beszerzésének résztámogatása

Vajdaság területe

Támogatás a sport fejlesztésére

Újvidék

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete olvasási versenyt hirdet az általános iskolák felsős tanulói számára.

Kishegyes

A kishegyesi önkormányzat ösztöndíjra és útiköltség-térítésre írt ki pályázatot, keretösszege 2,5 millió dinár

Magyarország és a határon túli magyar területek

A Magyar Református Szeretetszolgálat idén is kiírta a Nyilas Misi Ösztöndíj Programját, amelyre magyar vagy határon túli magyar nyelvű oktatásban résztvevő nappali tagozatos, szociálisan hátrányos helyzetű, tehetséges 5-12. osztályos diákok jelentkezhetnek.

Bácskossuthfalva

Ösztöndíjjal támogatja Bácskossuthfalva Helyi Közössége a 2019/2020-as tanévben főiskolára vagy egyetemre első évre jelentkező fiatalokat.

Újvidék

A Magyar Nemzeti Tanács elnöke meghirdeti a következő pályázati felhívását az Európa Kollégiumban való kollégiumi elhelyezés odaítélésére a 2019–2020. évben (második kör)

Csóka

A csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület meghirdeti az V. Cs. Simon István Vers- és Prózamondó Találkozót.

Szerbia területe

Farmok kiépítésének résztámogatása

Magyarkanizsa

Pályázati felhívás görhesütő versenyre

Budapest

Még szeptember elején elindult a regisztráció az immár hetedik alkalommal megrendezendő PénzSztár versenyre, amelyre legkésőbb október 7-ig jelentkezhetnek 4 fős csapatok hazai és külhoni magyar középiskolákból.

Magyarkanizsa

A XIV. Kukoricafesztivál szervezői képzőművészeti pályázatot, meseillusztrációt hirdetnek, Benedek Elek gyűjteményéből származó meséhez.

Zenta

A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégiumban működő Bolyai Filmműhely hagyományteremtő szándékkal Suliszem elnevezésű diákfilmversenyt hirdet a vajdasági magyar tanítási nyelvű iskolák diákjai számára.

Kárpát-medence

Idén is meghirdeti az október 23-i diákutazási programot a Rákóczi Szövetség. A pályázatra bármely Kárpát-medencei magyar középiskola jelentkezhet.

Vajdaság területe

A Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesület - KODDE pályázatot hirdet ösztöndíjak odaítélésére a 2019/2020 tanévre

Lakitelek

A Lakitelek Népfőiskola 2019-ben Karikatúra pályázatot hirdet, amelynek célja, hogy új teret és lehetőséget biztosítson a Kárpát-medencében élő 14 és 35 év közötti fiatal művészeknek, rajzolóknak a nagyközönség előtti megjelenésre, szakmai találkozóra, kiállításra.

Szerbia területe

A feldolgozóipar fejlesztése

Magyarország és Szerbia

Az Interreg-IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország-Szerbia meghirdette a harmadik pályázati felhívását

Szabadka

Önálló kutatások ösztönzése a diákok körében, a tudományterületek közötti összefüggések keresése, a természet- és társadalomtudományi, ill. művészeti ismeretek szintézise, a kreativitás és az előadói képességek fejlesztése.

Kalocsa

A Keresztény Értelmiségi Kör és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége 2019. október 5-én, szombaton egynapos Kárpát-medencei összmagyar zarándoklatot szervez Kalocsára.

Óbecse

Mesemondó versenyt szervez „Ma én mesélek…” címmel az óbecsei Népkönyvtár és a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör Óbecsén. A megmérettetés három csoportban zajlik és az általános iskolák II-VII osztályos diákjai vehetnek részt.

Bácsfeketehegy

Arcok üveg mögött – VERSfordítások VERSmondó VERSenye, 2019. A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete felhívása

Óbecse

Használd ki a lehetőséget, jelentkezz a három hónapos, ingyenes szerb vagy magyar nyelvtanfolyamra!”- áll az Óbecsei Fiatalok Egyesülete (BUM) közleményében, amelyet a „Tako cool” egyesület nevében tett közzé.

Zenta

Felhívjuk a népi kézművességgel foglalkozók figyelmét, hogy a Hagyományok Háza vajdasági hálózata 2019. október 18–19-én megszervezi a népi iparművészeti alkotások zsűrizését a zentai Városi Múzeum képtárában.

A Prosperitati Alapítvány, a közepes- és nagyléptékű fejlesztések támogatására kiírandó pályázatok minél alaposabb előkészítése érdekében felhívja az érdeklődő vállalkozások figyelmét, hogy a következő időszakban várja a potenciális, jövőbeni pályázók projektötleteit.

Zenta

Felhívás a Szent Mihály-napi Táncháztalálkozón és Sokadalomban való részvételre

Magyarkanizsa

Útiköltség-térítésre pályázhatnak a magyarkanizsai középiskolások. A kérelmeket augusztus 26-ától szeptember 9-éig nyújthatják be a község területén élő diákok.

Szerbia területe

Vidékfejleztési stratégiák kialakítása

Topolya

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület negyedik alkalommal szervezi meg a Vajdasági Fiatal Természetkutatók Találkozója elnevezésű, tudományos célú találkozóját középiskolások, egyetemisták és aktív fiatal kutatók számára. A találkozó lehetőséget biztosít a fiatal természetkutatók tudományos munkáinak szakmai körben való bemutatására.

Szerbia területe

Nemzetközi együttműködések támogatása

Szerbia területe

Támogatás az emberkereskedelem megelőzésére és felszámolására

Kárpát-medence

A Nemzeti Tehetséggondozó Nonprofit Kft. pályázatot hirdet olyan, az újságírás iránt érdeklődő Kárpát-medencei fiatalok számára, akik az írott, elektronikus vagy a vizuális média valamelyik területén képzelik el jövőjüket.

Szerbia területe

A civil társadalom támogatása

Bácsgyulafalva, Csonoplya, Nemesmiletics, Őrszállás, Regőce, Bezdán, Doroszló

A belgrádi filmgyártó nagyjátékfilmet forgat Zomborban. A produkcióhoz statisztákat keresnek. Férfiak, nők, gyerekek jelentkezését egyaránt várják, 3-tól 60 év fölötti korhatárral.

Újvidék

Az újvidéki Apáczai Diákotthon pályázatot hirdet egyetemi hallgató, valamint középiskolás lányok és fiúk felvételére a 2019/2020-as tanévben

Topolya

A topolyai önkormányzat és a Juhász Erzsébet Könyvtár 2019-ben is meghirdeti hagyományos Topolya a részletekben lakozik című fotópályázatát.

Szabadka Város kiírta ösztöndíj-pályázatát azon diákoknak, akik valamilyen hiányszakmát választottak maguknak. Elsősorban műszaki jellegű szakokról van szó. Azok jelentkezhetnek, akik őszre kezdik meg a középiskola első osztályát. Összesen 30 ösztöndíjat osztanak ki. A nyertesek 10 hónapon keresztül havi 3 ezer dinárt kapnak.

Zenta

A Zentai Önkormányzat, a Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ, Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete és a zentai Történelmi Levéltár a 2019 a külhoni magyar gyerekek éve program jegyében pályázatot hirdet.

Bezdán

Kézművesek jelentkezését várják, 2019. július 22-ig az alábbi telefonszámon: 025/810-212 (Bezdán Helyi közösség), vagy a e-mail címen.

Lezárult a Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány fotópályázata. A legsikeresebb pályaművekből hamarosan kiállítás nyílik, melyen láthatjuk külmunkatársunk, Martinek Imre Napszentület a kereszt tövében című alkotását is.

Deságtelep, Zeteváralja

IV. KÓS KÁROLY SZÜLŐFÖLDKUTATÓ ÉS HONISMERETI TÁBOR felhívás a részvételre

Zenta

A Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége az idei évben is megszervezi Vajdaságban a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program keretében a búza adományok begyűjtését.

Neszmély

A KÁMME Alapítvány keresztény képzőművészeti alkotótábort szervez határon túli magyar művészek számára, 2019. szeptember 22. és 30. között Neszmélyen.

Balatonfüred

A balatonfüredi prímásverseny felhívása

Zenta

Pályázat az egyesületek éves programjai egy részének a finanszírozására és társfinanszírozására, amelyek a programjaikat és projektumaikat Zenta község közérdekében valósítják meg, a bérleti díj és egyéb állandó költségek lefedésére

Újvidék

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezésében idén is sor kerül az Apáczai Nyári Akadémiára (ANyA).

Szabadka

ÉLMÉNYPROGRAMOK A NÉPKÖRBEN

Kárpát-medence

A Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért (KÁMME) Alapítvány fotópályázatot hirdet határon túli magyar fotósok számára, két kategóriában.

Szerbia területe

A Bolgár Köztársaság nagykövetségének pályázata

Szerbia

A Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület harmadik éve jelenteti meg a kiírását, amire idén június 16-áig lehet jelentkezni.

Topolyai-tó

Örömmel értesítünk arról, hogy egyesületünk idén is megszervezi (immáron 29. alkalommal) a már hagyományos természettudományos ismeretterjesztő, környezet- és természetvédelmi oktatótáborát 2019. július 21-e és 28-a között a Topolyai-tó partján.

Szerbia területe

A kulturális sokszinűség támogatása

Topolya

A topolyai Petőfi Sándor Cserkészcsapat tábort hirdet június 17-e és 19-e között a 6 éves korosztálytól az általános iskola negyedikes korosztályával befejezőleg.

Martonvásár, Budapest és Székesfehérvár

A Kisebbségi Jogvédő Intézet és a Nemzetpolitikai Kutatóintézet 2019-ban immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Kisebbségvédelem Európában című nyári egyetemet.

Vajdaság területe

Pályázat nemzetközi versenyeken való részvétel támogatására

Kárpát-medence

A Kisebbségi Jogvédő Intézet esszépályázatot hirdet külhoni magyar egyetemi hallgatóknak, fiatal jogászoknak és kisebbségvédelemmel foglalkozó pályakezdő külhoni fiataloknak az alábbiak szerint.

Budapest

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A „2019 a külhoni magyar gyerekek éve” program keretében a szomszédos országokban működő civil és egyházi szervezetek gyermekbarát tevékenységének támogatására

Csóka

A budapesti Versünnep Fesztivál szervezői az idén is meghirdették a diákseregszemlét, amelyre az általános iskolák alsós és felsős diákjai, valamint a középiskolások jelentkezhetnek.

Szabadka

A Durindó és Gyöngyösbokréta Fesztiváltanácsa pályázatot hirdet a 2020-ban sorra kerülő LVII. Gyöngyösbokréta és a XLIV. Durindó Fesztivál megrendezésére.

Horgos

Népművészeti kirakodóvásár az LVI. Gyöngyösbokréta és a XLIII. Durindó jegyében - felhívás

Padé

A padéi Takáts Rafael Magyar Kultúrkör Keszég Károly (1954-1997) újságírónak, a Napló hetilap főszerkesztőjének emlékére huszadik alkalommal hirdeti meg a KÖZEGELLENÁLLÁS című riportpályázatot.

Újvidék

Felhívás a XVII. GENIUS konferencián való részvételre

Szerbia területe

Az Európai Unió Bizottsága pályázati felhívást jelentetett meg A civil társadalom támogatása elnevezésű program keretein belül.

Vajdaság

A Magyar Nemzeti Tanács 2019. évi általános kulturális pályázata

Vajdaság

A Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű rendezvények megszervezésére vonatkozó 2019. évi kulturális pályázata

Vajdaság

A Magyar Nemzeti Tanács nemzeti önazonosságot őrző, hagyományos rendezvények megszervezésére vonatkozó 2019. évi kulturális pályázata

Vajdaság

A Magyar Nemzeti Tanács nem kulturális tevékenységet folytató civil szervezetekre vonatkozó 2019. évi pályázata

Szabadka

Save The Kids – Jótékonysági gyűjtési akció

Topolya

Rajzpályázatot hirdet Topolya község területén május 15-e, a Nemzetközi Klímaváltozás Akciónapja alkalmából a Komgrad Közvállalat a Művelődési Házzal karöltve.

Vajdaság területe

Pályázat konferenciák szervezésére

Vajdaság területe

Pályázat turizmus fejlesztésére szolgáló rendezvények támogatására

Bácsfeketehegy

A Vajdasági Magyar Drámapedagógiai Társaság a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség szakmai együttműködésével idén is megszervezi a Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozót Bácsfeketehegyen.

Horgos

A hagyományos Ribár Béla Általános Iskolai Fizikaversenyt március 30-án rendezik meg Horgoson a Kárász Karolina Általános Iskolában.

Szabadka

A SZEKERES LÁSZLÓ ALAPÍTVÁNY KURATÓRIUMÁNAK NYILVÁNOS FELHÍVÁSA JELÖLTEK ÁLLÍTÁSÁRA A KURATÓRIUM SZAKTESTÜLETEIBE.

Bácsfeketehegy

A bácsfeketehegyi Kozma Lajos Könyvtár és a Feketics Művelődési Egyesület Podolszki József Emlékbizottsága meghirdeti a 22. Podolszki József Publicisztikai Pályázatot.

Topolya

Ebben az évben is közzétette a topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ a Kazinczy Ferencről elnevezett Szép Magyar Beszéd verseny vajdasági döntőjének felhívását, amelyet március 23-án tartanak Topolyán.

Óbecse

FENNTARTHATÓ ÉLETMÓDOT NÉPSZERŰSÍTŐ ECO SCHOOL HUSRB/1602/32/0213 IPA PÁLYÁZAT KERETÉBEN Ökobecse Polgári Egyesület pályázatot hirdet a következő címmel: Fenntartható változások az otthonodban

Óbecse

FENNTARTHATÓ ÉLETMÓDOT NÉPSZERŰSÍTŐ ECO-SCHOOL HUSRB/1602/32/0213 PÁLYÁZAT KERETÉBEN Ökobecse Polgári Egyesület pályázatot hirdet a következő címmel: Forgass filmet bármivel!

Újvidék

PÁLYÁZAT A VAJDASÁG AUTONÓM TARTOMÁNYI NEMZETI KISEBBSÉGEK – NEMZETI KÖZÖSSÉGEK JOGAINAK ELŐMOZDÍTÁSÁRA VONATKOZÓ PROGRAMOK ÉS PROJEKTEK 2019. ÉVI TÁRSFINANZÍROZÁSÁRA .

Szerbia

Nemzetközi alapok által támogatott programok résztámogatása

Szerbia

Pályázat a művészek mobilitásáért

Szabadka

Rajzpályázatot óvodások és általános iskolások részére.

Szerbia területe

A kutatók posztdoktori ösztöndíja

Vajdaság

A nemzeti kisebbségek kulturális projektjeinek a támogatása Vajdaságban

Vajdaság

A történelmi egyházak és egyházközösségek támogatása Vajdaságban

Felhívás a XVIII. Kovács Sztrikó Zoltán fizika-kémia versenyre.

Kárpát medence

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából idén is utazási lehetőséget hirdet Kárpát-medencei középiskolásoknak a Rákóczi Szövetség.

Kishegyes

Kishegyes újratelepítésének 250. évfordulója alkalmából

Topolya

Bálint-napi irodalmi és képzőművészeti pályázat topolyai diákok számára

Szerbia

A Jelena Šantić Alap kutatja az olyan kezdeményezéseket, amelyek túlhaladják a hagyományos művészeti formákat, amelyek összekötik a kultúrát és a művészetet a közösség fejlesztésének feladataival

Magyarkanizsa

Útiköltség-támogatásra lehet pályázni magyarkanizsai diákoknak.

Békéscsaba

A békéscsabai Féling Színház együttműködve a Csabagyöngye Kulturális Központ-tal és a Magyar Szín-Játékos Szövetséggel 2019-ban is megrendezi az IMPRO FESZTIVÁLT.

Pályázat a fiatalok mobilizálása, aktiválására.

Zenta

A zentai Thurzó Lajos Közművelődési Központ és a Rákóczi Szövetség meghirdette a Nekem is úgy mesélték…című pályázatát.

Szülőföldi felsőoktatási tanulmányi támogatás célú ösztöndíj 2018/2019.

Szabadka

MEGJELENT A VAJDASÁGI SZÉP MAGYAR KÖNYV PÁLYÁZAT.

Kishegyes

Kishegyes község önkormányzata pályázatokat írt ki civil szervezetek, művelődési és sportegyesületek támogatására

Humanitárius tevékenységet folytató egyesületek támogatása.

Szabadka, Magyarkanizsa, Muzslya

A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar felhívása a Téli Egyetemre

Pályázat az elnyomottak megsegítésére.

Bácskossuthfalva

Az idén kilencen jogosultak a támogatásra.

Ada

A Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége felhívást tett közzé

Tóthfalu

A magyarok Honfoglalása témával képzőművészeti pályázatot hirdet a Szabó Dénes Egyesület, és a Rákóczi Szövetség Tóthfalusi Helyi Szervezete. Korosztály: 13-évestől 15-éves korig. (VI – VIII. osztályig)

Zenta

Felkérjük a 2018 december 8-9-i III. Gazdanapok keretében megrendezésre kerülő helyi termék kiállításon és sütemény kiállitáson  való részvételre.

Vajdaság

A De profundis Alapítvány immár 16. alkalommal hirdeti meg a délvidéki diákság számára a 15.000 dináros egyszeri támogatást nyújtó pályázatát.

Hajdújárás

Babamászó- és motorverseny Mikulás-várással

Fogyatékkal élők körülményeinek javítása.

Fogyatékkal élők helyzetének javítása

Vajdaság

Vidd haza a cserkészetet a közösségedbe!

Ada

Tervezd meg a könyvtár naptárát! címmel Ada község pályázatot hirdet.

Topolya

A topolyai Családfa elnevezésű civil szervezet képzőművészeti és irodalmi pályázatot hirdet, melynek célja, hogy kiemeljük a nagyszülők fontos szerepét a családban.

Zenta

A zentai Történelmi Levéltár az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark közreműködésével pályázatot hirdet középiskolás diákok részére Elfelejtett múlt - az ipari és mezőgazdasági termelés gyökerei címmel.

Zenta

A zentai Stevan Sremac Általános Iskola Thurzó Lajos Kihelyezett Tagozata harmadik alkalommal hirdette meg a „Messzeringó gyermekkorom világa…” elnevezésű szavalóversenyt, amelyre az egész Vajdaság területéről várják a verskedvelő gyermekek és felkészítőik jelentkezését.

Délvidék

2018. szeptember 14-én jelent meg a Magyar Tudományos Akadémia honlapján az az ösztöndíjpályázat, melyet a Délvidékért ,,Kiss” Alapítvány – ez alkalommal immáron negyedszer – hirdetett meg délvidéki magyar kutatók számára a 2019-es évre.

Csóka

IV. Cs. Simon István Vers- és Prózamondó Találkozó

Csóka

A csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület meghirdeti a IV.Cs. Simon István Vers- és Prózamondó Találkozót

Újvidék

Vállalkozz okosan! elnevezésű diákversenyt hirdet a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete. A megmérettetésre az általános iskolák 5-8. osztályos tanulóinak jelentkezését várják.

Szabadka

A szabadkai Népszínház Magyar Társulata Drámapályázatot hirdet

Népmesemondó versenyre várják a jelentkezéseket .

Szász Pál tanulmányi 12 hónapos ösztöndíjban részesülhet 4 vajdasági jogászhallgató. Az ösztöndíj teljes összege 600.000 Ft.

Kárpát-medence

A „VÖLGY-HÍD” Természetvédelmi Alapítvány pályázatot hirdet minden magyar tannyelvű általános iskola számára. A téma a hazánkban élő fecskefajok külleme, életmódja, védelme.

Ada

Benevezés a beszédversenyre és a játékos nyelvi vetélkedőre

Szabadka

Az Új Kép folyóirat 21. tanulmányi versenye, a Tantárgyháló a jelenségek, események, törvényszerűségek közötti összefüggések felfedezésére és tanulmányozására ösztönzi a pályázókat.

Topolya

A Vajdasági Színházmúzeum, a Tanyaszínház, Topolya Község Múzeuma és a Jó Pajtás közös képzőművészeti pályázata a jeles színtársulat fennállásának 40. évfordulója alkalmából .

Zenta

A zentai székhelyű Rozetta Kézműves Társaság fennállásának tízéves évfordulója alkalmából Rozetta, forgó naprózsa címen pályázatot hirdet.

Zenta

Várjuk a népi iparművészek, kézművesek jelentkezését a Szent Mihály-napi Táncháztalálkozóra és Sokadalomra, melyet a zentai Sportcsarnokban, illetve Népkertben szervezünk meg 2018. szeptember 29-én, szombaton.

Szenttamás

Ösztöndíj pályázat 2018/19-es tanévre a szabadkai KODDE-nél.

Szeged

Hetedik alkalommal rendezi meg magyarországi és határon túli középiskolások számára a Szegedi Tudományegyetem a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt.

Bácsfeketehegy

Arcok üveg mögött – VERSfordítások VERSmondó VERSenye, 2018.

Szabadka

Átvették jutalmukat az Itthon vagy! pályázat díjazottjai Szabadkán.

Magyarkanizsa

Szent István-nap és Újkenyér-ünnep keretében szervezendő képzőművészeti pályázat.

Szabadka

A Pannon Rádió pályázatot írt ki Itthon vagy! címmel

Szerbia szociális rendszerének fejlesztésére irányuló projektek.

Topolya

A topolyai önkormányzat és a Juhász Erzsébet Könyvtár 2018-ban meghirdeti hagyományos, ezúttal jubiláris 10. Topolya a részletekben lakozik című fotópályázatát.

A veszélyeztetett csoportok számára a nyilvánosság tájékoztatására vonatkozó projektek támogatása.

A Tartományi Gazdasági és Turisztikai Titkárság többek között közzé tette idegenforgalmat serkentő pályázata a 2018-as évre.

Zenta

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet (VMMI) a Kárpát-medencei Közművelődési Kerekasztal tagszervezetei által szervezett Kultiválhoz – Kárpát-medencei Kulturális Ifjúsági Fesztivál – kötődően fotópályázatot hirdet a fotózás szerelmeseinek fesztiválok (#festival) témakörben.

Zenta

Pályázat civil szervezetek bérleti és rezsi költségeire.

Zenta

Felhívjuk a népi kézművességgel foglalkozók figyelmét, hogy a Hagyományok Háza Hálózat – Vajdaság 2018 őszén megszervezi a népi iparművészeti alkotások zsűrizését Zentán.

Topolya

Az Arcus Környezetvédő Egyesület idén is megszervezi (immáron 28. alkalommal) a már hagyományos természettudományos ismeretterjesztő, környezet- és természetvédelmi oktatótáborát.

Oderlandcamp

A Wemsical Serbia, a francia Co’Anim és a német tjfbg nemzetközi tábort szervez 10-13 éves gyerekek számára, július 26-tól augusztus 3-ig. Ha szeretnél megismerkedni a francia és német nyelvvel és kultúrával, jelentkezz!

Orom

TISZA-MENTI GYERMEKFILHARMÓNIA NYÁRI TÁBOR

Mórahalom

XVII. Kalandok és Álmok Nagytábor határon túli magyar pedagógusoknak. Felhívás a magyarországi továbbképzéseken való részvételre – 2018!

Zenta

Pályázatot hirdettek a Mátyás király-emlékév tiszteletére

Szerbia

Pályázati felhívás olyan kulturális projektek résztámogatására, amelyeket már nemzetközi alapok már támogatnak

Magyarkanizsa

Esély Nekünk is II. Hátrányos helyzetű gyerekek tábora

Zenta

Helytörténeti pályázat középiskolások részére Zentához kötődően.

Óbecse

Esszé- és tanulmányíró pályázatot hirdetett a Magyar Ifjúsági Akció Polgári Egyesület Óbecsén történt 1944-ben és 1945-ben címmel. A korhatár 14-27 év, a beadási határidő június 20.

Zenta

Színjátszást, mozgásművészetet kedvelő, közös alkotásra és kísérletezésre nyitott fiatalokat várunk idén nyáron is Zentára, a Vajdasági Magyar Amatőr és Diákszínjátszók Tizenegyedik Táborába

Kárpát-medence

A NOE pályázatot hirdet „Mindent köszönök! – élettörténetek az örökbefogadásról” címmel.

Vajdaság területe

Fenntartható fejlődés támogatása Vajdaságban

Szeged

Vakáció indító élmények a Kolibrivel!

Ada

A Szarvas Gábor Nyelvművelő Egyesület pályázati felhívása

Vajdaság

A Magyar Nemzeti Tanács nem kulturális tevékenységet folytató civil szervezetekre vonatkozó 2018. évi pályázata

Szenttamás

Aranycitera - népzenei vetálkedő általános és középsikolások részére.

Kishegyes

A Brunszvik Teréz Magyar Óvodapedagógusok Egyesülete meghirdeti a XXIII. Vajdasági Magyar Óvodás Színjátszó Találkozót. A Találkozóra 2018. május 16-án kerül sor Kishegyesen.

Újvidék

A Svetozar Marković Gimnáziumban (Njegoš utca 22.) május 19-én tizenhatodik alkalommal rendezik meg a tehetséges középiskolás diákok hagyományos, GENIUS konferenciáját és vajdasági szintű versenyét.

On-line és off-line pályázat.

Vajdaság

Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság 2018-as évi pályázatainak eredményei.

Zenta

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ Zenta Önkormányzata közreműködésével 2018. május 9-e és 13-a között megrendezi az Énekelt Versek XXIII. Zentai Fesztiválját.

22. KŐKETÁNC énekes népi játék- és néptánc vetélkedő.

Szabadka

A Vajdasági Módszertani Központ dalszöveg-fordító versenyt hirdet felső tagozatos általános iskolás tanulók részére.

Muzslya, Bácskertes, Temerin, Hajdújárás, Zenta

Felhívás a XXIV. Kálmány Lajos Népmesemondó Versenyen való részvételre

Padé

Közegellenállás: Riportpályázat.

Budapest

Versíró pályázatot hirdetett gyermekeknek a Balassi Intézet

Topolya

Az Arcus Környezetvédő Egyesület több év kihagyás után ismét meghirdeti természetismereti rajz- és irodalmi pályázatát a Föld Napja alkalmából, általános iskolások számára.

Újvidék

Az újvidéki Magyar Tanszék a kreatív írás és kritikai gondolkodás fejlesztése érdekében az idén is meghirdeti pályázatát az Újvidéki Egyetem hallgatói, mesterhallgatói és doktoranduszai számára.

Szerbia területe

Támogatás a turizmus fejlesztésére

Szabadka

Szabadka Város önkormányzata nyilvános pályázatot hirdet a területén működő egyházak és vallási közösségek 2018. évi projektjeinek támogatására.

Topolya

Az Arcus Környezetvédő Egyesület szakemberei jelentős téli madárvédelmi tevékenységként tekintenek a madáretetésre, ezért minden természetbarát számára ajánlják e tevékenység szakszerű folytatását.

Szabadka

Társadalmi jelenségeket, az épített és természetes környezetünkben tapasztalt hiányosságokat, visszásságokat, problémákat bemutatni kívánó fotópályázat.

Vajdaság

Vajdasági magyar nyelvű oktatási intézménybe járó gyerekek, diákok támogatása.

Zenta

Zenta község pályázatai több altémában.

Szerbia

Európa a polgárokért pályázati felhívás

Szabadka

Rajzpályázat óvodások és általános iskolások részére.

Szabadka

A Vajdasági Folklórközpont 140 órás alapszintű népviselet-ismereti tanfolyamot szervez Szabadkán.

Szerbia

Pályázat a klímaváltozás kihívásainak megoldására

Zenta

NYILVÁNOS PÁLYÁZATOT ZENTA KÖZSÉG SZÁMÁRA AZ EGYESÜLETEK KÖZÉRDEKŰ PROGRAMJAI ÉS PROJEKTUMAI FINANSZÍTOZÁSÁRÓL ÉS TÁRSFINANSZÍTOZÁSÁRÓL A VÍZI KÖZLEKEDÉS TERÜLETÉN – A TISZÁN A KOMPPAL VALÓ KÖZLEKEDÉSRE.

Zenta

NYILVÁNOS PÁLYÁZATOT ZENTA KÖZSÉG SZÁMÁRA AZ EGYESÜLETEK KÖZÉRDEKŰ PROGRAMJAI ÉS PROJEKTUMAI FINANSZÍTOZÁSÁRÓL ÉS TÁRSFINANSZÍTOZÁSÁRÓL A VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉS TERÜLETÉN.

Zenta

NYILVÁNOS PÁLYÁZATOT ZENTA KÖZSÉG SZÁMÁRA AZ EGYESÜLETEK KÖZÉRDEKŰ PROGRAMJAI ÉS PROJEKTUMAI FINANSZÍTOZÁSÁRÓL ÉS TÁRSFINANSZÍTOZÁSÁRÓL A MEZŐGAZDASÁG-FEJLESZTÉS TERÜLETÉN.

Ze

NYILVÁNOS PÁLYÁZATOT ZENTA KÖZSÉG SZÁMÁRA AZ EGYESÜLETEK KÖZÉRDEKŰ PROGRAMJAI ÉS PROJEKTUMAI FINANSZÍTOZÁSÁRÓL ÉS TÁRSFINANSZÍTOZÁSÁRÓL AZ EGÉSZSÉGVÉDELEM TERÜLETÉN.

Mezőgazdaság fejlesztésére az IPARD első pályázata.

Szerbia

Az információs társadalom fejlesztése Szerbiában

Fiatal tehetségek támogatása

Szerbia

VIRTUS díj a filantrópiáért Szerbiában

Szerbia

Erasmus+ pályázati felhívás

Képzési és mentorálási lehetőség civil, ifjúsági és sport egyesületeknek.

Vajdaság

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS AZ OKLEVELEK ÉS TUDOMÁNYOS FOKOZATOK HONOSÍTÁSI VAGY ELISMERÉSI KÖLTSÉGEINEK TÁMOGATÁSÁRA.

Szerbia és Montenegró

Határon átívelő együttműködés Szerbia és Montenegró

Tavaszi részképzés a 2017/2018-as tanévben

Szülőföldi felsőoktatási tanulmányi támogatás célú ösztöndíj 2017/2018.

Fiatal határon túli magyar oktatói ösztöndíj támogatás

Nemzetközi

a Pestalozzi program az Európa Tanács programja az oktatásban dolgozó személyek fejlesztésére.

Szabadka

Ebben az évben is meghirdeti karácsonyi cipősdoboz-akcióját a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium diákcsapata a bácskossuthfalvi székhelyű Baptista Missziós Centrum közreműködésével.

Nemzetközi

A vizek biztonságának növelése

Szabadka

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség kéri a civil és művelődési szervezeteket, intézményeket, magánszemélyeket, hogy segítsék a kimagasló személyi, egyesületi teljesítmények elismerését.

Szabadka

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség várja a felterjesztéseket.

Vajdaság területe

Az elektronikus kommunikáció és az információs társadalom fejlesztése a Vajdaság területén működő helyi közösségekben.

Vajdaság területe

Vissza nem térítendő támogatás, amely célja a szociális gazdaság fejlesztése Vajdaság területén

Délvidék

A de profundis Közhasznú Alapítvány – immár 15. alkalommal – hirdette meg a délvidéki diákság számára a 15.000 dináros egyszeri támogatást nyújtó pályázatát.

Óbecse

Az óbecsei önkormányzat közzétette az egyetemi ösztöndíjak odaítélésére vonatkozó pályázatát a 2017/2018-as tanévre.

Zenta

1. Gazdanapok – VI. Vajdasági Kulináris és Élelmiszeripari Kiállítás, Vajdasági Brand – helyi termékek bemutatója és vására, Vajdaság kincsei – a vajdasági magyar települési értéktárak bemutatója

Zenta

A Bolyai Farkas Alapítvány a Magyarul Tanuló Tehetségekért pályázatot hirdet A zentai csata emlékére címmel óvodások, általános- és középiskolások számára

Zenta

Általános iskolások részére hirdet képzőművészeti pályázatot a Bolyai Csendélet címmel.

Vajdaság

Képzőművészeti pályázat 13-15 éveseknek.

Magyarkanizsa

UTAZÁSI KŐLTSÉGTÉRÍTÉS MEZŐGAZDASÁGI VÁSÁROKRA, KIÁLLÍTÁSOKRA, RENDEZVÉNYEKRE.

Vajdaság területe

A sport fejlesztése Vajdaság területén

Vajdaság

Különleges sporttal kapcsolatos programok támogatása.

Pályázati felhívás a Beiratkozási Program által érintett külhoni óvodák részére.

Vajdaság

Egyesületek általános és középiskolai oktatási programjainak és projektjeinek 2017. évi finanszírozásása és társfinanszírozásása, valamint a nemzeti kisebbségek – nemzeti közösségek szervezeteinek társfinanszírozása.

Újvidék

A konferencián saját, kizárólag tudományos kutatásról szóló munkával lehet elindulni, témamegkötés nélkül.

Vajdaság

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS AZ EURÓPA KOLLÉGIUMBAN VALÓ KOLLÉGIUMI ELHELYEZÉS ODAÍTÉLÉSÉRE A 2017–2018. ÉVBEN (MÁSODIK KÖR).

Vajdaság

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A MAGYAR NEMZETI TANÁCS 2017–2018. ÉVI MÁSODIK FELSŐOKTATÁSI ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZATÁRA.

Az első világháború történelmi emlékeit őrző emlékművek rendbetételének, felújításának, helyreállításának támogatása.

Újvidék

Vajdasági Magyar Tudományosság Aranybagoly Díját PhD tudományos fokozattal rendelkező vajdasági magyar kutatók részére.

Magyarkanizsa

Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség a kórusok idei találkozóját a kettős Kodály-évforduló és a Szent László-emlékév jegyében 2017. október 15-én rendezi meg Magyarkanizsán.

Topolya

VI. Egri József Nemzetközi Ifjúsági Filmpályázatra várják a jelentkezéseket

Vajdaság

Általános és középiskolás diákok önálló kutatás tervezésre, megvalósításre és írásbeli munkák elkészítsére való ösztönző pályázat.

Magyarkanizsa

Magyarkanizsa Község Ifjúsági Irodája fotópályázatot hirdet „Az én Európám” címmel.

Szabadka

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A MAGYAR NEMZETI TANÁCS 2017–2018. ÉVI FELSŐOKTATÁSI ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZATÁRA

Vajdaság

A Magyar Nemzeti Tanács első körös ösztöndíj pályázata felsőoktatásban részesülőknek.

külhoni régiók

Irodalmi Karaván és Művészeti Karaván címmel meghívásos pályázatok a külhoni magyar kultúra támogatására.

Szerbia

Pályázat a 2017. évben megrendezésre kerülő "Szülőföldi anyanyelvi szaktábor" támogatására.

Szerbia

Anyanyelven folyó tanulmányi versenyek támogatása

Szerbia

Köznevelési pályázat a szórványban folyó oktatás támogatására a 2017 /2018-as tanévben

Szabadka

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS AZ EURÓPA KOLLÉGIUMBAN VALÓ KOLLÉGIUMI ELHELYEZÉS ODAÍTÉLÉSÉRE A 2017–2018. ÉVBEN (ELSŐ KÖR)

Újvidék

Az újvidéki Apáczai Diákotthon pályázatot hirdet egyetemi hallgató, valamint középiskolás lányok és fiúk felvételére a 2017/2018-as tanévben

Vajdaság

Tartományi támogatásra pályázhatnak az állattenyésztők Vajdaságban.

Vajdaság, Csongrád és Bács-Kiskun megye

A Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program fotópályázattal ünnepli az Európai Együttműködés Napját

Újvidék, Európa Kollégium

Szerb nyelvi felzárkóztató képzés elsőéves egyetemisták részére

Vajdaság területe

Filmkészítés támogatása

Magyarkanizsa

Idén is lesz rajzverseny a Szent István-nap és Újkenyér-ünnep kapcsán! Várjuk a pályamunkákat, és találkozzunk augusztus 20-án az Alma együttes koncertjén!

Zenta

Fotópályázat 16 éven felüli profi és amatőr fotósoknak

Temerin

A temerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület Tini Táncdalfesztiváljának szervezőbizottsága első ízben hirdeti meg könnyűzenei táborát, amelyre augusztus 22-24-ig kerül sor.

A fogyasztóvédelmen keresztüli nyilvános tájékoztatást elősegítő programok támogatása.

Vajdaság

A Prosperitati pályáztató Alapítvány irodáinak új székhelye.

Temerin

A temerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület Népzenei tábort szervez.

EU, EU tagjelölt országok

Pályázat laboratóriumi felszerelésre

Szabadka

Fotópályázat a Szoptatás Világhete alkalmából.

Kishegyes

A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete idén XXIX. alkalommal szervezi meg hagyományos tehetséggondozó műhelyét a kishegyesi Kátai tanyán augusztus 12-től 19-ig.

Topolya

Felhívás az ÖKO-CAMP 2017 elnevezésű táborban való részvételre

Szerbia területe

Az Ötlet a jobb holnapért című pályázati kiírást az Ana és Vlade Divac Alapítvány írta ki az UniCredit Alapítvány, az UniCredit Bank és a Smart kollektív támogatásával.

Szerbia területe

Támogatások mezőgazdasági beruházások területén a piaci verseny fejlesztése céljából.

Duna vízgyűjtő területei

A Duna egy napja címmel hirdet amatőr és profi fotósok számára nemzetközi pályázatot a Capa Központ és a magyarországi Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Bajsa

14. Szövő Hímző és Kézműves tábort szervez Bajsán 2017. július 3-8 -ig a Sár utca 21 házszám alatti tájházban az Etno Hagyományápoló Kézművesek Köre.

Szerbia területe

Az EU integráció erősítése Szerbiában

Topolya

A NAGYAPÁTI TÁRSULAT nyári programja keretében kézműves és játék tábort szervez 5-12-éves korú gyermekek számára TOPOLYÁN a tájházban.

Kárpát-medence területe

Pályázat határon túli színházi és táncművészeti szervezetek támogatására

Gödöllő, Budapest

A Kisebbségi Jogvédő Intézet és a Nemzetpolitikai Kutatóintézet 2017-ben is megrendezi a Kisebbségvédelem Európában c. nyári egyetemet

Szerbia, Macedónia és Montenegró területe

A Kanadai Alap pályázati felhívása

Horgos

Az idén XIII. alkalommal 2017. július 8-tól 13-ig kerül megszervezésre a „Húzzad édes muzsikásom...” Népzenei és Gyermek Néptánc tábor a horgosi Turú tanyán.

Vajdaság területe

A pályázat célja a rurális területek demográfiai megújulása Vajdaság területén, hogy ösztönözze a fiatalok falun maradását és a városból való visszatérését.

Szabadka

Színjátszást, mozgásművészetet, muzsikálást kedvelő, közös alkotásra és kísérletezésre nyitott fiatalokat várunk idén nyáron is Zentára.

Királyszállás-Várpalota

A Rákóczi Szövetség a Kárpát-medence valamennyi országában, magyar nyelven történelmet oktató tanárok számára, 20. alkalommal rendezi meg nyári történelemtanár táborát.

Szerbia területe

Olyan programok támogatása fiatal termelők részére, amelyek megvalósítása elősegíti az életminőség javulását a rurális környezetekben.

Vajdaság

Pályázat a 2018-as Durindó és Gyöngyösbokréta megrendezésére, helyszínének kiválasztására.

Zenta

A Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával szervezi meg az V. Délvidéki Sajó Sándor hazafias versmondó versenyt.

Vajdaság területe

Pályázati felhívás hagyományos rendezvények megszervezésére

Szerbia területe

Jégvédelmi hálók kiépítése

Szerbia területe

Fóliasátrak kiépítése és felszerelése beszerzése

Szerbia területe

Öntözőrendszerek és kutak kiépítésének a támogatása

Vajdaság területe

A program témája a nyilvános nemzetközi és régióközi zenei és képzőművészeti fesztiválok, rendezvények támogatása.

Kárpát-medence

Utazási lehetőség Kárpát-medencei középiskolásoknak a nemzeti összetartozás napja alkalmából

Zenta

Különleges zöldségkompozíciók versenye.

Csóka

Versünnep Fesztivál – Vajdasági elődöntő amatőr versmondóknak.

Nők jogaival foglalkozó civil szervezetek támogatása.

Szabadka

Egy zsidó kultúrához kötődő fénykép s képaláírásként rövid történet.

Újvidék

Általános iskolások énekes népi játék- és néptánc pályázata.

Újvidék

VIVE pályázat Vajdasági döntpjére lehet jelentkezni. Nyilvános meghallgatésok az Újvidéki Rádióban.

Vajdaság

Tudományos, kutatási és környezetvédelemi projektek.

Vajdaság

Kisebbségek tudományos kutatásai:

Zenta

Vajdasági (agrár)vállalkozói innovációs verseny középiskolásoknak és egyetemistáknak.

Óbecse

Az Ökobecse Polgári Egyesület az idén ötödik alkalommal hirdeti meg a Föld napja alkalmából megszervezett pályázatot melynek címe: Én is itt élek.

Szabadka

Az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete XVI. alkalommal szervezi meg az Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjét.

Zenta

A Zentai Önkormányzat és a zentai Városi Könyvtár huszonharmadik alkalommal rendezi meg a Kálmány Lajos Népmesemondó Versenyt.

Szabadka

Környezetvédelmi Csapatverseny, amely az általános iskolások környezetvédelmi és környezettudatos szemléletének kialakítását segíti elő.

Bánság

FELHÍVÁS A VAJDASÁGI MAGYAR AMATŐR SZÍNJÁTSZÓK XXIII. TALÁLKOZÓJA MEGRENDEZÉSÉRE

Határon túli emlékművek rendbetételére írtak ki pályázatot a BGA-nál.

Vajdaság területe

Nemzetközi sportversenyek támogatása

Muzslya

A muzslyai Sziveri János Művészeti Színpad pályázatot hirdet színjáték megírására.

Vajdaság területe

Egyházak és vallási közösségek támogatása

Szerbiai demokratikus viszonyok erősítését szolgáló páyázat.

Vajdaság

Ifjúság akítv, közösségi munkába való bevonása Vajdaság 2015-2020-as ifjúsági akcióterve alapján

Bácsfeketehegy

Pályázni lehet interjú, jegyzet, glossza, tárca és karcolat műfajban 40 éves korhatárig.

Vajdaság

Vajdasági kisebbségek támogatása 2017-re.

Civil társadalom és környezetfejlesztés

Szerbiai szociális védelem rendszerének fejlesztése

Bácsfeketehegy

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Feketics Művelődési Egyesület a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai partnerségével az idei évben 2017. március 23. és 26., továbbá március 30. és április 2. között rendezi meg a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXII. Találkozóját.

Szerbia területe

Pályázat kulturális örökség témában

Erasmus+ 2017-es pályázati felhívása Szerbiában.

Zenta

Fizika és kémia verseny általános iskolásoknak. Jelentkezés 2017. február 2-ig.

Vajdaság

Fiatal határon túli magyar oktatói ösztöndíj a 2016/2017-es tanévben a szülőföldi felsőoktatási intézmények valamelyikében oktatói tevékenységet folytató román, szerb, szlovák vagy ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára.

Vajdaság

Ösztöndíjpályázat vajdasági felsőoktatásban tanulóknak.

Vajdaság

Általános iskolás felsős és középiskolás diákok öt fős csapatainak versengése vajdasági értékek és hungarikumok témában.

Kispiac

VIII. Lázár Ervin Prózamondó Verseny

Vajdaság

Pályázat teljes szemeszteres részképzésre vagy részképzős tanulmányútra a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű képzésén.

Temerin

Népzenészek, népdalénekesek, szólisták, énekcsoportok, hangszeres együttesek pályázata a délvidéki néprajzkutató, Bodor Anikó emlékére.

Ösztöndíj pályázat alap-, mester- és doktori képzésben résztvevő hallgatóknak.

Pályázati felhívás - Gyermekbántalmazás

Szerbia területe

Vajdaság

Vajdaságban a 2016-os év legszebben gondozott magyar nyelvű vajdasági könyveinek díjazása.

Zenta

Állattartók, kutyás, macskás gazdik féyképes pályázata.

Az ENSZ Demokrácia Alap felhívást intéz a civil szervezetek részére, hogy olyan programokkal pályázzanak, amelyekkel erősítik és támogatják a demokráciát.

Zenta, Sportcsarnok

XIV. Mikulásnapi Kiállítás keretén belül az V. Vajdasági Kulináris és Élelmiszeripari Kiállítás VERSENY FELHÍVÁSA

Szerbia területe

Pályázati felhívás a sport területén megvalósuló projektek támogatására

Magyarkanizsa

Magyarkanizsa községi felsőoktatási intézményben, hiányszakmát tanulók ösztöndíja.

Zenta

Fotó- és videópályázat középiskolásoknak

Szerbia területe

A Jelena Šantić Alapítvány olyan projekteket támogat, amelyek túlnőnek a hagyományos művészeti formákon, amelyek összekötik a kultúrát és a művészetet és szerepük van a közöség fejlesztésében

Szerbia területén

Pályázati felhívás a fogyatékossággal élők helyzetének javítására irányuló projektek támogatására

Szerbia területe

Második általános kulturális pályázat

Szerbia területe

Második kulturális pályázat kiemelt jelentőségű rendezvények szervezésére

Szerbia területe

Második kulturális pályázat a nemzeti önazonosságot őrző hagyományos rendezvények megszervezésére

Szerbia területe

Második pályázat nem kulturális tevékenységet folytató civil szervezetek részére

Bácskossuthfalva

A Moravicai Értelmiségi Fórum esszé-, novella- és fogalmazásíró pályázatot hirdet.

Szabadka, Városi Könyvtár

A SMILE Szabadkai Nagycsaládos Egyesület Magyar Népmesemondó versenyt és rajzpályázatot hirdet óvodások és általános iskolások részére.

Bácsfeketehegy, Kultúrotthon, JNH utca 24.

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Vajdasági Magyar Drámapedagógiai Társaság akkreditált szakmai összejövetelt szervez 2016. december 3-án, szombaton Bácsfeketehegyen.

Ada

Olvasásra nevelő pályázat.

Magyarkanizsa

Támogatás igényelhető a szarvasmarhák mesterséges megtermékenyítésére, kamatok fedezésére, gépek és berendezések, valamint gyümölcs, szőlő és zöldségfélék feldogozását segítő gépek beszerzésére, továbbá biztosítási támogatásokra, biotermesztésre, mézanalízisre, az elhullott állatok tetemeinek szállítási költségeire valamint a civil szervezetek kiállításokon, vásárokon való részvételére.

Vajdaság

Az energia racionális felhasználása - pályázat

Hajdújárás

A Kolibri baba mama klub négy éves születésnapján, december 7-én, 17.00 órakor kerül megszervezésre a Kolibri a Családokért Egyesület legszerethetőbb eseménye, az V. Babamászó verseny.

Zenta, Zentai Alkotóház

Jelentkezz a Z-11 Polgárok Egyesülete által meghirdetett újságíró-iskolába, ahol lehetőséged nyílik arra, hogy megismerkedj az újságírás alapjaival, és a gyakorlatban is kipróbálhasd magad.

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete olvasási versenyt hirdet az általános iskolák felsős tanulói számára.

Ürményháza, Községháza

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete Dulka Andor szervezésével meghirdeti a 2016. évi Mit tudsz Torontál vármegyéről? - történelmi vetélkedőt általános iskolások részére.

Újvidék

A Vajdasági Magyar Felsőoktatási Kollégium ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZATOT HIRDET

I. Józsa Mihály Békés megyei Vers- és Prózamondó Fesztivál 2016. december 04., Békéscsaba

Kishegyes, Kátai tanya

A Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával megszervezi a IV. Délvidéki Sajó Sándor hazafias versmondó versenyt

Pályázatot hirdet a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács a vajdasági magyar nyelvű oktatásban részt vevő, kiemelkedően tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetű tanulók támogatására.

Újvidék

Az oktatás dinamikusan fejlődik, változik nemcsak világviszonylatban, hanem lokálisan is, melynek részesei kell, hogy legyünk. Lépést kell tartanunk az oktatás elméleti, gyakorlati, technikai, technológiai változásaival a nemzetközi és a hazai szükségletek, lehetőségek és elvárások szemszögéből.

Nyugat Balkán

Pályázat a civil szervezetek képzésére és nyilvános fellépésére a mezőgazdaság terén

Magyarkanizsa

Görhesütő verseny két kategóriában a magyarkanizsai IX. Kukoricafesztiválon.

Szeged, Tisza-parti Általános Iskola

Görgey Artúr Történelemverseny általános iskolák, ill. a hat- és nyolcosztályos gimnáziumok 7. és 8. osztályos tanulói részére

Újvidék

A Vajdasági Magyar Felsőoktatási Kollégium 2016 novemberében Újvidéken, a Rektorátuson és a Mezőgazdasági Karon megrendezi a 15.Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferenciát, melynek top-témája a HÁLÓ.

Szabadka

A Házi Tanítói Szolgálat egy kutatási projektet valósít meg, az online kérdőív terjesztésében. Kérjük, a következő kérdőív kitöltésével járuljon hozzá a kutatásunk sikerességéhez.

A pályázat területe az információs társadalom fejlesztésének támogatása

Újvidék

Az Újvidéki Diáksegélyező Egyesület - ÚDE PÁLYÁZATOT HIRDET ÖSZTÖNDÍJAK odaítélésére a 2016/2017-es tanévre

Magyarkanizsa

A civilszervezeti projektumok költségvetési támogatásának módjáról szóló rendelet 7. szakasza és a 2016. évi magyarkanizsai községi költségvetésről szóló rendeletben előirányzott tételben foglaltakkal összhangban

Az ösztöndíj megpályázásának feltételei között van, hogy a jelentkező hallgatónak legalább másodévesnek kell lennie

A pályázat témája: Emberi jogok, ifjúság-sport, környezetvédelem.

Kinek szól a pályázat? Minden fotózni vágyó cserkésznek, aki itthon Vajdaságban akár a világ másik felén él.

Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel (ELTE) közösen pályázatot hirdet miniszteri ösztöndíjra

Szerbia

A pályázat tárgya szerzői munkák kiválasztása megjelentetés céljából

Szerbia

Felhívás az egészséges termelésre

Topolya

Topolya község Művelődési Háza 2016. szeptember 17-én (szombat) a Topolyai Napok 2016. rendezvénysorozat keretei között megszervezi a 11. TOPOLYAI MÉZKARNEVÁLT.

Újvidék

Az újvidéki Apáczai Diákotthon a 2016/2017-es tanévre pályázatot hirdet egyetemi hallgató valamint középiskolás lányok és fiúk felvételére.

Kárpátalja települései

Felhívás egy élménygazdag kárpátaljai utazára

Szeged, Dóm tér 5. (Szent Gellért Szeminárium)

"Vallási és kulturális konfliktusok, a Bibliában és az ősegyházban."

Topolyai-tó

Az Arcus Környezetvédő Egyesület idén is megszervezi (immáron 26. alkalommal) a már hagyományos természettudományos-ismeretterjesztő és környezetvédelmi, természetvédelmi táborát

Topolya

A topolyai Film Múzeum Civil Szervezet idén is meghirdeti az Egri József Nemzetközi Ifjúsági Filmpályázatot.

Kispiac

A tábor keretén belül a gyerekek megismerkednek a népi hagyományainkkal, jeles ünnepeinkkel, népi építészetünkkel, a népi étkezéssel, népmeséket dolgoznak fel

Közérdekű programok támogatása a fogyasztóvédelem terén a 2016-os évben

Európai Mobilitási Hét rajz-, fotó- és kreatív pályázat

A Temerini Alkotóműhely és Képzőművészeti Tábor fotópályázatot hirdet az alábbi három témakörben: Selfie ( Önarckép), Vajdasági Valóság, Vissza a természethez.

Kishegyes, Kátai Tanya

Ismerd meg önmagad, fejlődj és indíts saját vállalkozást! Ha szeretnél egy igazi, fiatalos, lendületes csapat részeként hat felejthetetlen napot eltölteni a varázslatos Kátai Tanyán.

Kishegyes

Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete

A Durindó és Gyöngyösbokréta Fesztiváltanácsa pályázatot hirdet a 2017. évben sorra kerülő XLI. Durindó és LIV. Gyöngyösbokréta megrendezésére.

Torda

A XL. Durindó és LIII. Gyöngyösbokréta Szervezőbizottsága a fesztivál kísérőrendezvényeként népművészeti kirakodóvásárt szervez 2016. június 11-én és 12-én Tordán.

Szenttamás

Csóka

A csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület egyik alapítójának és első elnökének emlékére meghirdeti a II. Cs. Simon István Vers- és Prózamondó Találkozót.

A pályázatot kiíró intézmény: Koszovó és Metóhiáért Iroda

A Rákóczi Szövetség kárpátaljai utazási pályázatot hirdet nyugdíjas egyesületek, klubok és helyi egyházi közösségek csoportjai számára.

Padé

A padéi Takáts Rafael Magyar Kultúrkör Keszég Károly (1954-1997) újságíró, a Napló hetilap főszerkesztőjének emlékére az idén is meghirdeti a KÖZEGELLENÁLLÁS című riportpályázatot.

Ada

Szenttamás

A szenttamási Gion Nándor Kulturális Központ (régebben Citerazene-barátok Klubja) az idén is meghirdeti az Aranycitera vetélkedőt.

Szenttamás

A szenttamási Gion Nándor Kulturális Központ (régebben Citerazene-barátok Klubja) az idén is meghirdeti az Aranycitera vetélkedőt, a vajdasági gyermekciterások népzenei versenyét.

Újvidék, Svetozar Marković Gimnázium

Versenyfelhívás a tehetséges diákok hagyományos GENIUS konferenciájára és vajdasági szintű versenyére.

24109 Szabadka, 9. Nova utca 86.

Felhívás a Művészet a forma előtt 3.0-n való részvételre. Írók, színészek, rendezők, performerek, zenészek – művészek! Fiatalok! Tartsatok velünk!

Kishegyes

Értesítjük óvodapedagógusainkat, művelődési egyesületeinket és a szülőket, hogy a XXI. Vajdasági Magyar Óvodás Színjátszó Találkozóra 2016. május 18-án, szerdán kerül sor Kishegyesen.

Óbecse, Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének népzenei szakosztálya huszadik alkalommal hirdeti meg az általános iskolások énekes népi játék- és néptánc vetélkedőjét.

Zenta

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ Zenta Önkormányzata közreműködésével Zenta első írásos említésének 800. évfordulóján, 2016. május 12-e és 15-e között megrendezi az Énekelt Versek XXI. Zentai Fesztiválját,

24400 Zenta, Fő tér 1.

Megjelent a pályázat Zenta község 2016. évi költségvetéséből a falusi sport, az iskolai sport és a Sport Mindenkinek projektumok finanszírozására szolgáló eszközök odaítélésére, olvasható a zentai önkormányzat közleményében

Zenta, Temerin, Óbecse

IRODALMI, BESZÉDMŰVÉSZETI ÉS MEGZENÉSÍTETT VERSEK VETÉLKEDŐJE

Bácsfeketehegy

Arcok üveg mögött: VERSfordítások VERSmondó VERSenye, 2016

Bácsfeketehegy

A Vajdasági Magyar Drámapedagógiai Társaság a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai együttműködésével idén 9. alkalommal hirdeti meg Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozóját 2016. május 6-án és 7-én (péntek–szombat) Bácsfeketehegyen.

Kispiac, Testvériség-egység utca 10.

Szavalóverseny és rajzpályázat.

Szabadka

A Vajdasági Magyar Folklórközpont pályázatot hirdet a POLÁK MARGIT hímzés pályázaton való részvételhez lakástextil és viselet témában.

Szerbiából is pályázhatnak a fiatalok a Stipendium Hungaricum ösztöndíjra.

Szabadka

Nemzetközi jogok napja alkalmából irodalmi pályázat szerb, magyar és horvát anyanyelvű középiskolásoknak.

Vajdaság

Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság 2018-as évre vonatkozó pályázatai.

A pályázat célja a fiatalok önkéntességre való nevelése

A Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége az idei évben is megszervezi Vajdaságban a Magyarok Kenyere program keretében a búzaadományok begyűjtését.

Hajdújárás

A Kolibri a családokért Egyesület felhívást tett közzé önkéntesek jelentkezésére