Ösztöndíjpályázatot hirdet a Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesület vajdasági tanulók részére.

Zenta

A ZENTAI Diáksegélyező Egyesület – ZENDE pályázatot hirdet ösztöndíjak odaítélésére a 2020/2021-es tanévre.

Pályázat szerbiai művészeknek.

Pályázat külhoni óvodapedagógusok részére, akiknek kedve van blogbejegyzések írásához.

Idén is folytatódik a hon- és népismereti levelezőverseny.

Szabadka

A Keresztény Értelmiségi Kör (továbbiakban: KÉK) 18 évet felölelő tevékenykedése kapcsán papírképes és digitális amatőr fotópályázatot hirdet A Keresztény Értelmiségi Kör története képekben címmel.

Vissza nem térítendő támogatás folyósítása mezőgazdasági föld vásárlásához.

Újvidék

Gion Nándor Olvasási Verseny általános iskolásoknak.

Pályázat civil szervezetek közötti regionális együttműködésre

Újvidék

Mesemondó versenyt hirdet az Újvidéki Módszertani Központ.

A Magyar Nemzeti Tanács elnöke meghirdeti a következő pályázati felhívást a Magyar Nemzeti Tanács 2020–2021. évi demonstrátori ösztöndíjpályázatára.

Magyar Nemzeti Tanács pályázati kiírásai - ösztöndíj pályázatok a 2020-2021-es tanévre.

Falusi házak és a hozzá tartozó telek, valamint gazdasági udvar vásárlása.

Padé

A padéi Takáts Rafael Magyar Kultúrkör Keszég Károly (1954-1997) újságíró, a Napló hetilap főszerkesztőjének emlékére huszonegyedik alkalommal hirdeti meg a KÖZEGELLENÁLLÁS riportpályázatot.

A Magyar Nemzeti Tanács elnöke meghirdeti a következő, pályázati felhívást az Európa Kollégiumban való kollégiumi elhelyezés odaítélésére a 2020–2021. évben (első kör)

Külhoni és anyaországi diákok egyaránt próbára tehetik tudásukat a Nemzetpolitikai Államtitkárság Határtalanul programjának virtuális nyári vetélkedőjén, mely keretében a magyar történelemmel, irodalommal, néprajzzal, földrajzzal kapcsolatos izgalmas kérdésekre válaszolhatnak.

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának felhívása: Jó tanuló, jó sportoló pályázat a határon túli fiatal tehetségeknek.

A Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztálya, Heves Város Önkormányzata, a Hevesi Népművészeti és Háziipari Szövetkezet meghirdeti a XXII. Országos Szőttespályázatot.

Augusztus 15-éig beadható a pályakezdők vállalkozóvá válásának támogatására kiírt pályázat .

A topolyai önkormányzat és a Juhász Erzsébet Könyvtár meghirdeti hagyományos fotópályázatát

Külföldről hazatelepült vajdasági kezdő vállalkozók támogatása.

Kisorosz

Torontál Magyar Oktatási, Művelődési és Ifjúsági Központ rajzpályázata gyerekeknek.

A költészet trendi: Az Irodalmi Jelen vers- és prózapályázata középiskolásoknak

Kis közösségek támogatása.

Második felhívás monográfiák kiadására.

Az EU támogatása a migrációprobléam-kezeléshez.

Kísérleti program a szakmai mobilitásért a Nyugat-Balkánon.

Eredményesen zárult a Hagyományok Háza pályázata.

Kortárs magyar szerzők magyar nyelvű műveit várja a PesText Nemzetközi Irodalmi Fesztivál a reset témakörében június 15-éig.

Szerbiai pályázat diákegyesületek számára.

Határon túli alkotóknak és szervezeteknek indítottak meghívásos pályázatokat .

Támogatás a szabadkai egyházaknak és vallási közösségeknek.

Nemzeti Összetartozás Napja – „Milyen jó, hogy itt vagyunk” címmel videópályázatot hirdet a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága.

Nemzeti Összetartozás Napja – „Milyen jó, hogy itt vagyunk” címmel videópályázatot hirdet a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága.

Néptáncos film készül a nemzeti összetartozás napjára, várják a jelentkezőket .

A Hagyományok Háza Most van időm alkotni! címmel hirdet népi kézművesek számára pályázatot. A kezdeményezésről Péter Szidónia, az Intézmény kézműves osztályának vezetője ad bővebb tájékoztatást.

Közzétette a 2020. évi pályázatainak eredményeit a MNT .

A Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárság hat pályázati kiírás — három az oktatás támogatására és három a nemzeti kisebbségek támogatására — eredményét tette közzé, melyek keretösszege összesen 204 700 000 dinár.

Folytatódik a Nagy Családi Vetélkedő!

Művészeti pályázatot hirdetett az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola.

Esszépályázat kezdő jogászoknak.

A Hagyományok Háza bútorfestő rajz- és alkotópályázata.

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. meghirdeti a : „Szülőföldön magyarul” című program felhívását a nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatás, illetve hallgatói támogatás igénylésére a 2019/2020-as tanévre.

Zenta

A zentai Városi könyvtár pályázata

Vajdaság

(H)azám! (H)azám! a Kárpát-medence Nagy Családi Vetélkedője.

AMagyar Nemzeti Tanács pályázatai.

Topolya

A Logos Keresztény Gyülekezet rajzpályázatot hirdet óvodás és 1—8. osztályos gyerekek számára. A pályázat címe a Feltámadás ünnepe, az alkotásokat ehhez a témához kapcsolódóan várják.

A népművészeti alkotó- és előadóművészek április 1-jéig pályázhatnak a Népművészet Ifjú Mestere díjra. A Hagyományok Háza a pályamunkákat az egész Kárpát-medencéből és a diaszpórából várja. Az elismeréseket augusztus 20-a alkalmából adják át.

Csóka

A nemzeti összetartozás évének jegyében a budapesti Versünnep Alapítvány meghirdette a Versünnep 2020 eseményt, mely délvidéki döntője Csókán kerül megrendezésre.

Az idén 30 millió dinár áll rendelkezésre a költségvetési alapban.

Cifra palota, zöld az ablaka - Magyar népdal az óvodában.

Szabadka

Miről twittelne, vlogolna, blogolna a közösségi hálón Kosztolányi 2020-ban? - twitter-bejegyzés, vlog- vagy blogverseny.

Bácsfeketehegy

A bácsfeketehegyi Kozma Lajos Fiókkönyvtár meghirdeti a 23. Podolszki József Publicisztikai Pályázatot.

Topolya

Lezárult a Topolya község területén működő civil egyesületek programjainak támogatására szánt költségvetési eszközök 2020-as évi odaítélésére vonatkozó pályázat.

Vajdaság

Vajdaság nemzeti kisebbségeinek szóló kisösszegű pályázat a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárságtól.

Szalagrózsa - Kokárdakészítés az óvodában.

Norvég támogatás a fejletlen vidékeken élő szerbiai fiataloknak.

Szerbia területe

Japán nagykövetség pályázata

Szabadka

A szabadkai Smile Nagycsaládos Egyesület rajzpályázata

Topolya

Szerelemről a Csoóri Sándor-évforduló jegyében. A képzőművészeti pályázatra meseillusztrációkat várnak.

Nagykőrös

Nagykőrös Város Önkormányzata és a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ felhívással fordul az ország valamennyi középiskolájához, és a szomszédos országok középiskoláihoz, hogy tegyék lehetővé a XIV. Kárpát-medencei Magyar Középiskolai Arany János Balladamondó Versenyen való részvételt.

Megjelent a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 2020. évi külhoni támogatásaira vonatkozó pályázati kiírása - Vajdaság.

Ada

Olvasásra fel! címmel mese- és könyvajánló pályázatot hirdet az Ada községbeli diákok és felnőttek részére az adai Szarvas Gábor Könyvtár, amelynek illetékesei ezúttal is arra ösztönzik az olvasást kedvelőket, hogy használják ki a téli szünetet olvasásra.

Szerbia és Magyarország

Ösztöndíjpályázatot hirdetett kettős állampolgároknak a magyarországi Európai Polgár Közhasznú Alapítvány.

Szabadka

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által közzétett pályázatok lebonyolításakor felmerülő gyakorlati kérdések ismertetése céljából szervezett ma tájékoztató napot Szabadkán a Szekeres László Alapítvány.

Szombathely

26. alkalommal hirdeti meg a Kárpát-medencei József Attila Mese-, Vers- és Novellaíró Pályázatot a szombathelyi Oladi Általános Iskola és a Vas Megyei Szakképzési Centrum Oladi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája.

Brüsszel

Deli Andor európai parlamenti képviselő brüsszeli irodájában lehetőséget biztosít egyetemistáknak és frissen diplomázott fiataloknak európai szakmai gyakorlat megszerzésére a 2020. évben.

Temesvár

A Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet (TEMISZ) természetfotó-pályázatot hirdet Természeti kincseink címmel. A felhívásra nem hivatásos fotósok jelentkezhetnek a Kárpát-medence bármely tájegységéről.

Tóthfalu

A Hagyományok Háza Hálózat – Vajdaság és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet ismét téli népzenei tábort rendez Tóthfaluban 2020. január 7–11. között.

Szerbia területe

Holland Királyság Nagykövetségének pályázatai

Szerbia területe

Szerbiai Oktatási, Tudományos és Technológiai Fejlesztési Minisztérium támogatásai a 2019-es évre

Vajdaság területe

Tudományos kutatási projektek támogatása

Budapest

A TIT Kossuth Klub Egyesület (Kossuth Klub Tehetségpont) és az Uránia Ismeretterjesztő Alapítvány pályázatot hirdet 10-19 éves diákok számára (10-14 évesek: Junior-I., 15-19 évesek: Junior-II. kategória).

Szabadka

Pályázati felhívás a Magyar Nemzeti Tanács Várady kiválósági ösztöndíjának 2019. évi második odaítélésére mesterhallgatók részére

Szabadka

Pályázati felhívás a Magyar Nemzeti Tanács Várady kiválósági ösztöndíjának 2019. évi második odaítélésére doktoranduszok részére

Szabadka

A Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium és a BMC civil szervezet, Nyúl Zoltán vezetésével közös erővel ajándékot gyűjt a hátrányosabb helyzetű gyerekek számára.

Újvidék

A Vajdasági Magyar Felsőoktatási Kollégium (VMFK) ösztöndíjpályázatot hirdet

Vajdaság területe

Tudományos szakmai tanácskozások támogatása

Kishegyes

A negyedik vajdasági műfordító táborra a kishegyesi Kátai Vendégházban és a Dombos Wine Clubban kerül sor 2019. december 6-án és 7-én.

Szabadka

Pályázati felhívás a Magyar Nemzeti Tanács 2019–2020. évi harmadik felsőoktatási ösztöndíjpályázatára

Óbecse

Óbecse önkormányzata a 2019/2020-as tanévre felsőfokú tanulmányaikat folytató hatvan egyetemista számára írt ki ösztöndíjpályázatot november 12-én.

Budiszava-Tiszakálmánfalva

Szeretettel várunk minden résztvevőt és vendéget az elkövetkező XIII. Sulisztár általános iskolások énekes vetélkedőjére, amelyet 2019. november 30-án szervezünk meg Budiszaván-Tiszakálmánfalván.

Szabadka

Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharcra való emlékezés jegyében, az ’56-os Műhely Civilszervezet szervezi meg történelmi vetélkedőjét középiskolások számára.

Szabadka

Adni öröm – a Pannon RTV karácsonyi, kreatív pályázata gyerekeknek

Szerbia területe

Pályázat a fogyatékkal élők helyzetének a javítására

Bácsfeketehegy

A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet támogatásával a Bácsfeketehegy Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesület közreműködésével 2019.11.30-12.1-jén megszervezi a XXIII. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozót.

Vajdaság

A de profundis Közhasznú Alapítvány — immár 17. alkalommal — hirdeti meg a délvidéki diákság számára a 15.000 dináros egyszeri támogatást nyújtó pályázatát.

Vajdaság területe

A biotermeléshez szükséges eszközök beszerzésének résztámogatása

Vajdaság területe

Támogatás a sport fejlesztésére

Újvidék

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete olvasási versenyt hirdet az általános iskolák felsős tanulói számára.

Kishegyes

A kishegyesi önkormányzat ösztöndíjra és útiköltség-térítésre írt ki pályázatot, keretösszege 2,5 millió dinár

Magyarország és a határon túli magyar területek

A Magyar Református Szeretetszolgálat idén is kiírta a Nyilas Misi Ösztöndíj Programját, amelyre magyar vagy határon túli magyar nyelvű oktatásban résztvevő nappali tagozatos, szociálisan hátrányos helyzetű, tehetséges 5-12. osztályos diákok jelentkezhetnek.

Bácskossuthfalva

Ösztöndíjjal támogatja Bácskossuthfalva Helyi Közössége a 2019/2020-as tanévben főiskolára vagy egyetemre első évre jelentkező fiatalokat.

Újvidék

A Magyar Nemzeti Tanács elnöke meghirdeti a következő pályázati felhívását az Európa Kollégiumban való kollégiumi elhelyezés odaítélésére a 2019–2020. évben (második kör)

Csóka

A csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület meghirdeti az V. Cs. Simon István Vers- és Prózamondó Találkozót.

Szerbia területe

Farmok kiépítésének résztámogatása

Magyarkanizsa

Pályázati felhívás görhesütő versenyre

Budapest

Még szeptember elején elindult a regisztráció az immár hetedik alkalommal megrendezendő PénzSztár versenyre, amelyre legkésőbb október 7-ig jelentkezhetnek 4 fős csapatok hazai és külhoni magyar középiskolákból.

Magyarkanizsa

A XIV. Kukoricafesztivál szervezői képzőművészeti pályázatot, meseillusztrációt hirdetnek, Benedek Elek gyűjteményéből származó meséhez.

Zenta

A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégiumban működő Bolyai Filmműhely hagyományteremtő szándékkal Suliszem elnevezésű diákfilmversenyt hirdet a vajdasági magyar tanítási nyelvű iskolák diákjai számára.

Kárpát-medence

Idén is meghirdeti az október 23-i diákutazási programot a Rákóczi Szövetség. A pályázatra bármely Kárpát-medencei magyar középiskola jelentkezhet.

Vajdaság területe

A Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesület - KODDE pályázatot hirdet ösztöndíjak odaítélésére a 2019/2020 tanévre

Lakitelek

A Lakitelek Népfőiskola 2019-ben Karikatúra pályázatot hirdet, amelynek célja, hogy új teret és lehetőséget biztosítson a Kárpát-medencében élő 14 és 35 év közötti fiatal művészeknek, rajzolóknak a nagyközönség előtti megjelenésre, szakmai találkozóra, kiállításra.

Szerbia területe

A feldolgozóipar fejlesztése

Magyarország és Szerbia

Az Interreg-IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország-Szerbia meghirdette a harmadik pályázati felhívását

Szabadka

Önálló kutatások ösztönzése a diákok körében, a tudományterületek közötti összefüggések keresése, a természet- és társadalomtudományi, ill. művészeti ismeretek szintézise, a kreativitás és az előadói képességek fejlesztése.

Kalocsa

A Keresztény Értelmiségi Kör és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége 2019. október 5-én, szombaton egynapos Kárpát-medencei összmagyar zarándoklatot szervez Kalocsára.

Óbecse

Mesemondó versenyt szervez „Ma én mesélek…” címmel az óbecsei Népkönyvtár és a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör Óbecsén. A megmérettetés három csoportban zajlik és az általános iskolák II-VII osztályos diákjai vehetnek részt.

Bácsfeketehegy

Arcok üveg mögött – VERSfordítások VERSmondó VERSenye, 2019. A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete felhívása

Óbecse

Használd ki a lehetőséget, jelentkezz a három hónapos, ingyenes szerb vagy magyar nyelvtanfolyamra!”- áll az Óbecsei Fiatalok Egyesülete (BUM) közleményében, amelyet a „Tako cool” egyesület nevében tett közzé.

Zenta

Felhívjuk a népi kézművességgel foglalkozók figyelmét, hogy a Hagyományok Háza vajdasági hálózata 2019. október 18–19-én megszervezi a népi iparművészeti alkotások zsűrizését a zentai Városi Múzeum képtárában.

A Prosperitati Alapítvány, a közepes- és nagyléptékű fejlesztések támogatására kiírandó pályázatok minél alaposabb előkészítése érdekében felhívja az érdeklődő vállalkozások figyelmét, hogy a következő időszakban várja a potenciális, jövőbeni pályázók projektötleteit.

Zenta

Felhívás a Szent Mihály-napi Táncháztalálkozón és Sokadalomban való részvételre

Magyarkanizsa

Útiköltség-térítésre pályázhatnak a magyarkanizsai középiskolások. A kérelmeket augusztus 26-ától szeptember 9-éig nyújthatják be a község területén élő diákok.

Szerbia területe

Vidékfejleztési stratégiák kialakítása

Topolya

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület negyedik alkalommal szervezi meg a Vajdasági Fiatal Természetkutatók Találkozója elnevezésű, tudományos célú találkozóját középiskolások, egyetemisták és aktív fiatal kutatók számára. A találkozó lehetőséget biztosít a fiatal természetkutatók tudományos munkáinak szakmai körben való bemutatására.

Szerbia területe

Nemzetközi együttműködések támogatása

Szerbia területe

Támogatás az emberkereskedelem megelőzésére és felszámolására

Kárpát-medence

A Nemzeti Tehetséggondozó Nonprofit Kft. pályázatot hirdet olyan, az újságírás iránt érdeklődő Kárpát-medencei fiatalok számára, akik az írott, elektronikus vagy a vizuális média valamelyik területén képzelik el jövőjüket.