Az EU támogatása a migrációprobléam-kezeléshez.

Második felhívás monográfiák kiadására.

Kis közösségek támogatása.

A költészet trendi: Az Irodalmi Jelen vers- és prózapályázata középiskolásoknak

Külföldről hazatelepült vajdasági kezdő vállalkozók támogatása.

A Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztálya, Heves Város Önkormányzata, a Hevesi Népművészeti és Háziipari Szövetkezet meghirdeti a XXII. Országos Szőttespályázatot.

Falusi házak és a hozzá tartozó telek, valamint gazdasági udvar vásárlása.

Vissza nem térítendő támogatás folyósítása mezőgazdasági föld vásárlásához.

Kísérleti program a szakmai mobilitásért a Nyugat-Balkánon.

Eredményesen zárult a Hagyományok Háza pályázata.

Kortárs magyar szerzők magyar nyelvű műveit várja a PesText Nemzetközi Irodalmi Fesztivál a reset témakörében június 15-éig.

Szerbiai pályázat diákegyesületek számára.

Határon túli alkotóknak és szervezeteknek indítottak meghívásos pályázatokat .

Támogatás a szabadkai egyházaknak és vallási közösségeknek.

Nemzeti Összetartozás Napja – „Milyen jó, hogy itt vagyunk” címmel videópályázatot hirdet a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága.

Nemzeti Összetartozás Napja – „Milyen jó, hogy itt vagyunk” címmel videópályázatot hirdet a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága.

Néptáncos film készül a nemzeti összetartozás napjára, várják a jelentkezőket .

A Hagyományok Háza Most van időm alkotni! címmel hirdet népi kézművesek számára pályázatot. A kezdeményezésről Péter Szidónia, az Intézmény kézműves osztályának vezetője ad bővebb tájékoztatást.

Közzétette a 2020. évi pályázatainak eredményeit a MNT .

A Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárság hat pályázati kiírás — három az oktatás támogatására és három a nemzeti kisebbségek támogatására — eredményét tette közzé, melyek keretösszege összesen 204 700 000 dinár.

Folytatódik a Nagy Családi Vetélkedő!

Művészeti pályázatot hirdetett az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola.

Esszépályázat kezdő jogászoknak.

A Hagyományok Háza bútorfestő rajz- és alkotópályázata.

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. meghirdeti a : „Szülőföldön magyarul” című program felhívását a nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatás, illetve hallgatói támogatás igénylésére a 2019/2020-as tanévre.

Zenta

A zentai Városi könyvtár pályázata

Vajdaság

(H)azám! (H)azám! a Kárpát-medence Nagy Családi Vetélkedője.

AMagyar Nemzeti Tanács pályázatai.

Topolya

A Logos Keresztény Gyülekezet rajzpályázatot hirdet óvodás és 1—8. osztályos gyerekek számára. A pályázat címe a Feltámadás ünnepe, az alkotásokat ehhez a témához kapcsolódóan várják.

A népművészeti alkotó- és előadóművészek április 1-jéig pályázhatnak a Népművészet Ifjú Mestere díjra. A Hagyományok Háza a pályamunkákat az egész Kárpát-medencéből és a diaszpórából várja. Az elismeréseket augusztus 20-a alkalmából adják át.

Csóka

A nemzeti összetartozás évének jegyében a budapesti Versünnep Alapítvány meghirdette a Versünnep 2020 eseményt, mely délvidéki döntője Csókán kerül megrendezésre.

Az idén 30 millió dinár áll rendelkezésre a költségvetési alapban.

Cifra palota, zöld az ablaka - Magyar népdal az óvodában.

Szabadka

Miről twittelne, vlogolna, blogolna a közösségi hálón Kosztolányi 2020-ban? - twitter-bejegyzés, vlog- vagy blogverseny.

Bácsfeketehegy

A bácsfeketehegyi Kozma Lajos Fiókkönyvtár meghirdeti a 23. Podolszki József Publicisztikai Pályázatot.

Topolya

Lezárult a Topolya község területén működő civil egyesületek programjainak támogatására szánt költségvetési eszközök 2020-as évi odaítélésére vonatkozó pályázat.

Vajdaság

Vajdaság nemzeti kisebbségeinek szóló kisösszegű pályázat a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárságtól.

Szalagrózsa - Kokárdakészítés az óvodában.

Norvég támogatás a fejletlen vidékeken élő szerbiai fiataloknak.

Szerbia területe

Japán nagykövetség pályázata

Szabadka

A szabadkai Smile Nagycsaládos Egyesület rajzpályázata

Topolya

Szerelemről a Csoóri Sándor-évforduló jegyében. A képzőművészeti pályázatra meseillusztrációkat várnak.

Nagykőrös

Nagykőrös Város Önkormányzata és a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ felhívással fordul az ország valamennyi középiskolájához, és a szomszédos országok középiskoláihoz, hogy tegyék lehetővé a XIV. Kárpát-medencei Magyar Középiskolai Arany János Balladamondó Versenyen való részvételt.

Megjelent a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 2020. évi külhoni támogatásaira vonatkozó pályázati kiírása - Vajdaság.

Ada

Olvasásra fel! címmel mese- és könyvajánló pályázatot hirdet az Ada községbeli diákok és felnőttek részére az adai Szarvas Gábor Könyvtár, amelynek illetékesei ezúttal is arra ösztönzik az olvasást kedvelőket, hogy használják ki a téli szünetet olvasásra.

Szerbia és Magyarország

Ösztöndíjpályázatot hirdetett kettős állampolgároknak a magyarországi Európai Polgár Közhasznú Alapítvány.

Szabadka

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által közzétett pályázatok lebonyolításakor felmerülő gyakorlati kérdések ismertetése céljából szervezett ma tájékoztató napot Szabadkán a Szekeres László Alapítvány.

Szombathely

26. alkalommal hirdeti meg a Kárpát-medencei József Attila Mese-, Vers- és Novellaíró Pályázatot a szombathelyi Oladi Általános Iskola és a Vas Megyei Szakképzési Centrum Oladi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája.

Brüsszel

Deli Andor európai parlamenti képviselő brüsszeli irodájában lehetőséget biztosít egyetemistáknak és frissen diplomázott fiataloknak európai szakmai gyakorlat megszerzésére a 2020. évben.

Temesvár

A Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet (TEMISZ) természetfotó-pályázatot hirdet Természeti kincseink címmel. A felhívásra nem hivatásos fotósok jelentkezhetnek a Kárpát-medence bármely tájegységéről.

Tóthfalu

A Hagyományok Háza Hálózat – Vajdaság és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet ismét téli népzenei tábort rendez Tóthfaluban 2020. január 7–11. között.

Szerbia területe

Holland Királyság Nagykövetségének pályázatai

Szerbia területe

Szerbiai Oktatási, Tudományos és Technológiai Fejlesztési Minisztérium támogatásai a 2019-es évre

Vajdaság területe

Tudományos kutatási projektek támogatása

Budapest

A TIT Kossuth Klub Egyesület (Kossuth Klub Tehetségpont) és az Uránia Ismeretterjesztő Alapítvány pályázatot hirdet 10-19 éves diákok számára (10-14 évesek: Junior-I., 15-19 évesek: Junior-II. kategória).

Szabadka

Pályázati felhívás a Magyar Nemzeti Tanács Várady kiválósági ösztöndíjának 2019. évi második odaítélésére mesterhallgatók részére

Szabadka

Pályázati felhívás a Magyar Nemzeti Tanács Várady kiválósági ösztöndíjának 2019. évi második odaítélésére doktoranduszok részére

Szabadka

A Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium és a BMC civil szervezet, Nyúl Zoltán vezetésével közös erővel ajándékot gyűjt a hátrányosabb helyzetű gyerekek számára.

Újvidék

A Vajdasági Magyar Felsőoktatási Kollégium (VMFK) ösztöndíjpályázatot hirdet

Vajdaság területe

Tudományos szakmai tanácskozások támogatása

Kishegyes

A negyedik vajdasági műfordító táborra a kishegyesi Kátai Vendégházban és a Dombos Wine Clubban kerül sor 2019. december 6-án és 7-én.

Szabadka

Pályázati felhívás a Magyar Nemzeti Tanács 2019–2020. évi harmadik felsőoktatási ösztöndíjpályázatára

Óbecse

Óbecse önkormányzata a 2019/2020-as tanévre felsőfokú tanulmányaikat folytató hatvan egyetemista számára írt ki ösztöndíjpályázatot november 12-én.

Budiszava-Tiszakálmánfalva

Szeretettel várunk minden résztvevőt és vendéget az elkövetkező XIII. Sulisztár általános iskolások énekes vetélkedőjére, amelyet 2019. november 30-án szervezünk meg Budiszaván-Tiszakálmánfalván.

Szabadka

Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharcra való emlékezés jegyében, az ’56-os Műhely Civilszervezet szervezi meg történelmi vetélkedőjét középiskolások számára.

Szabadka

Adni öröm – a Pannon RTV karácsonyi, kreatív pályázata gyerekeknek

Szerbia területe

Pályázat a fogyatékkal élők helyzetének a javítására

Bácsfeketehegy

A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet támogatásával a Bácsfeketehegy Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesület közreműködésével 2019.11.30-12.1-jén megszervezi a XXIII. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozót.

Vajdaság

A de profundis Közhasznú Alapítvány — immár 17. alkalommal — hirdeti meg a délvidéki diákság számára a 15.000 dináros egyszeri támogatást nyújtó pályázatát.

Vajdaság területe

A biotermeléshez szükséges eszközök beszerzésének résztámogatása

Vajdaság területe

Támogatás a sport fejlesztésére

Újvidék

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete olvasási versenyt hirdet az általános iskolák felsős tanulói számára.

Kishegyes

A kishegyesi önkormányzat ösztöndíjra és útiköltség-térítésre írt ki pályázatot, keretösszege 2,5 millió dinár

Magyarország és a határon túli magyar területek

A Magyar Református Szeretetszolgálat idén is kiírta a Nyilas Misi Ösztöndíj Programját, amelyre magyar vagy határon túli magyar nyelvű oktatásban résztvevő nappali tagozatos, szociálisan hátrányos helyzetű, tehetséges 5-12. osztályos diákok jelentkezhetnek.

Bácskossuthfalva

Ösztöndíjjal támogatja Bácskossuthfalva Helyi Közössége a 2019/2020-as tanévben főiskolára vagy egyetemre első évre jelentkező fiatalokat.

Újvidék

A Magyar Nemzeti Tanács elnöke meghirdeti a következő pályázati felhívását az Európa Kollégiumban való kollégiumi elhelyezés odaítélésére a 2019–2020. évben (második kör)

Csóka

A csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület meghirdeti az V. Cs. Simon István Vers- és Prózamondó Találkozót.

Szerbia területe

Farmok kiépítésének résztámogatása

Magyarkanizsa

Pályázati felhívás görhesütő versenyre

Budapest

Még szeptember elején elindult a regisztráció az immár hetedik alkalommal megrendezendő PénzSztár versenyre, amelyre legkésőbb október 7-ig jelentkezhetnek 4 fős csapatok hazai és külhoni magyar középiskolákból.

Magyarkanizsa

A XIV. Kukoricafesztivál szervezői képzőművészeti pályázatot, meseillusztrációt hirdetnek, Benedek Elek gyűjteményéből származó meséhez.

Zenta

A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégiumban működő Bolyai Filmműhely hagyományteremtő szándékkal Suliszem elnevezésű diákfilmversenyt hirdet a vajdasági magyar tanítási nyelvű iskolák diákjai számára.

Kárpát-medence

Idén is meghirdeti az október 23-i diákutazási programot a Rákóczi Szövetség. A pályázatra bármely Kárpát-medencei magyar középiskola jelentkezhet.

Vajdaság területe

A Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesület - KODDE pályázatot hirdet ösztöndíjak odaítélésére a 2019/2020 tanévre

Lakitelek

A Lakitelek Népfőiskola 2019-ben Karikatúra pályázatot hirdet, amelynek célja, hogy új teret és lehetőséget biztosítson a Kárpát-medencében élő 14 és 35 év közötti fiatal művészeknek, rajzolóknak a nagyközönség előtti megjelenésre, szakmai találkozóra, kiállításra.

Szerbia területe

A feldolgozóipar fejlesztése

Magyarország és Szerbia

Az Interreg-IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország-Szerbia meghirdette a harmadik pályázati felhívását

Szabadka

Önálló kutatások ösztönzése a diákok körében, a tudományterületek közötti összefüggések keresése, a természet- és társadalomtudományi, ill. művészeti ismeretek szintézise, a kreativitás és az előadói képességek fejlesztése.

Kalocsa

A Keresztény Értelmiségi Kör és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége 2019. október 5-én, szombaton egynapos Kárpát-medencei összmagyar zarándoklatot szervez Kalocsára.

Óbecse

Mesemondó versenyt szervez „Ma én mesélek…” címmel az óbecsei Népkönyvtár és a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör Óbecsén. A megmérettetés három csoportban zajlik és az általános iskolák II-VII osztályos diákjai vehetnek részt.

Bácsfeketehegy

Arcok üveg mögött – VERSfordítások VERSmondó VERSenye, 2019. A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete felhívása

Óbecse

Használd ki a lehetőséget, jelentkezz a három hónapos, ingyenes szerb vagy magyar nyelvtanfolyamra!”- áll az Óbecsei Fiatalok Egyesülete (BUM) közleményében, amelyet a „Tako cool” egyesület nevében tett közzé.

Zenta

Felhívjuk a népi kézművességgel foglalkozók figyelmét, hogy a Hagyományok Háza vajdasági hálózata 2019. október 18–19-én megszervezi a népi iparművészeti alkotások zsűrizését a zentai Városi Múzeum képtárában.

A Prosperitati Alapítvány, a közepes- és nagyléptékű fejlesztések támogatására kiírandó pályázatok minél alaposabb előkészítése érdekében felhívja az érdeklődő vállalkozások figyelmét, hogy a következő időszakban várja a potenciális, jövőbeni pályázók projektötleteit.

Zenta

Felhívás a Szent Mihály-napi Táncháztalálkozón és Sokadalomban való részvételre

Magyarkanizsa

Útiköltség-térítésre pályázhatnak a magyarkanizsai középiskolások. A kérelmeket augusztus 26-ától szeptember 9-éig nyújthatják be a község területén élő diákok.

Szerbia területe

Vidékfejleztési stratégiák kialakítása

Topolya

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület negyedik alkalommal szervezi meg a Vajdasági Fiatal Természetkutatók Találkozója elnevezésű, tudományos célú találkozóját középiskolások, egyetemisták és aktív fiatal kutatók számára. A találkozó lehetőséget biztosít a fiatal természetkutatók tudományos munkáinak szakmai körben való bemutatására.

Szerbia területe

Nemzetközi együttműködések támogatása

Szerbia területe

Támogatás az emberkereskedelem megelőzésére és felszámolására

Kárpát-medence

A Nemzeti Tehetséggondozó Nonprofit Kft. pályázatot hirdet olyan, az újságírás iránt érdeklődő Kárpát-medencei fiatalok számára, akik az írott, elektronikus vagy a vizuális média valamelyik területén képzelik el jövőjüket.

Szerbia területe

A civil társadalom támogatása

Bácsgyulafalva, Csonoplya, Nemesmiletics, Őrszállás, Regőce, Bezdán, Doroszló

A belgrádi filmgyártó nagyjátékfilmet forgat Zomborban. A produkcióhoz statisztákat keresnek. Férfiak, nők, gyerekek jelentkezését egyaránt várják, 3-tól 60 év fölötti korhatárral.

Újvidék

Az újvidéki Apáczai Diákotthon pályázatot hirdet egyetemi hallgató, valamint középiskolás lányok és fiúk felvételére a 2019/2020-as tanévben

Topolya

A topolyai önkormányzat és a Juhász Erzsébet Könyvtár 2019-ben is meghirdeti hagyományos Topolya a részletekben lakozik című fotópályázatát.

Szabadka Város kiírta ösztöndíj-pályázatát azon diákoknak, akik valamilyen hiányszakmát választottak maguknak. Elsősorban műszaki jellegű szakokról van szó. Azok jelentkezhetnek, akik őszre kezdik meg a középiskola első osztályát. Összesen 30 ösztöndíjat osztanak ki. A nyertesek 10 hónapon keresztül havi 3 ezer dinárt kapnak.

Zenta

A Zentai Önkormányzat, a Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ, Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete és a zentai Történelmi Levéltár a 2019 a külhoni magyar gyerekek éve program jegyében pályázatot hirdet.

Bezdán

Kézművesek jelentkezését várják, 2019. július 22-ig az alábbi telefonszámon: 025/810-212 (Bezdán Helyi közösség), vagy a e-mail címen.

Lezárult a Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány fotópályázata. A legsikeresebb pályaművekből hamarosan kiállítás nyílik, melyen láthatjuk külmunkatársunk, Martinek Imre Napszentület a kereszt tövében című alkotását is.

Deságtelep, Zeteváralja

IV. KÓS KÁROLY SZÜLŐFÖLDKUTATÓ ÉS HONISMERETI TÁBOR felhívás a részvételre

Zenta

A Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége az idei évben is megszervezi Vajdaságban a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program keretében a búza adományok begyűjtését.

Neszmély

A KÁMME Alapítvány keresztény képzőművészeti alkotótábort szervez határon túli magyar művészek számára, 2019. szeptember 22. és 30. között Neszmélyen.

Balatonfüred

A balatonfüredi prímásverseny felhívása

Zenta

Pályázat az egyesületek éves programjai egy részének a finanszírozására és társfinanszírozására, amelyek a programjaikat és projektumaikat Zenta község közérdekében valósítják meg, a bérleti díj és egyéb állandó költségek lefedésére

Újvidék

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezésében idén is sor kerül az Apáczai Nyári Akadémiára (ANyA).