Gyergyószentmiklós

Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város versenyvizsgát hirdet a Gyerviz Distrib Serv Kft. adminisztrátori állásának betöltésére,

Erdély

KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA pályázatot hirdet a vidéki környezetben levő közoktatási egységek infrastruktúrájának fejlesztésére.

Erdély

KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA pályázatot hirdet vidéki kultúrházak helyreállításának és korszerűsítésének vissza nem térítendő támogatására.

Erdély

KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA pályázatot hirdet vidéki orvosi rendelők, illetve a városi kórházak helyreállításának és korszerűsítésének vissza nem térítendő támogatására.

Erdély

KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA pályázatot hirdet Kovászna megye helységeiben épülő játszóterek vissza nem térítendő támogatására.

Erdély

KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA pályázatot hirdet falusi sportlétesítmények helyreállításának és modernizálásának vissza nem térítendő támogatására.

Erdély

Kovászna Megye Tanácsa tanórák utáni iskola programot támogató megyei programot hirdet. A megyei program célja: Kovászna megye, Kovászna Megye Tanácsán keresztül,  a közigazgatási-területi egységekkel társulva támogatja A tanórák utáni iskola programot, amelyet a Kovászna megyei, vidéki tanügyi intézmények számára hirdet.

Erdély

A 2014-2020-as ROP általános célja a gazdasági versenyképesség növelése és a helyi és regionális közösségek életszínvonalának javítása, az üzleti környezet, az infrastuktúrális feltételek és szolgáltatások fejlesztése által, amely a régiók hosszutávú, fenntartható fejlesztését biztosítja, képes hatékonyan kezelni a forrásokat, értékesíteni az innovációs képességet és képes elsajátítani a tehnológiai fejődést. A program képes kiküszöbölni  a fejlett és kevésbé fejlett  régiók közöti eltéréseket gazdasági és szociális téren egyaránt.

Erdély

A  2014-2020-as támogatási időszakra a PNDR-nek 8 milliárd euró körüli összeget utaltak ki. A 2014-2020-as PNDR stratégiai prioritásai: 1. az élelmiszeripar strukturális megválltoztatása és versenyképessége 2. a természetes erőforrások menedzselése stb.

Erdély

A Versenyképességi Operatív Program 2014-2020 (POC) alapvető célja a kutatásra és innovációra alapuló versenyképesség növelésének fenntartása és a gazdaság fejlesztése, 2 fő elemre épűlő beruházáson keresztűl: 1. A tudományos kutatás, technológiai fejlesztés és innováció megerősítése. 2. Az infokommunikációs technológia használatának, minőségének és hozzáférhetőségének növelése.

Gyergyószentmiklós

Pályázati felhívás fiatalok tevékenységeinek és tehetséges fiatalok támogatására (2019)

Erdély

A Gondviselés Segélyszervezet Elnöksége pályázatot hirdet a 2019.március9.és december 31. között, egyházi keretek között megvalósuló szeretetszolgálati, segélyezési és szociális jellegű tevékenységek támogatására.

Erdély

Pályázat unitárius egyházközségek, egyházkörök, egyháztársadalmi szervezeteknek szeretetszolgálati, segélyezési és szociális jellegű tevékenységek támogatására

Erdély

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2019. évi alapjából, a szórványtelepülésekről származó vagy szórvány oktatási intézményben tanulók, illetve szórványban oktató pedagógusok támogatására, amennyiben a magyar tannyelvű oktatás (0-XIII. osztály) résztvevői. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg.

Kolozsvár

Pályázati felhívás a Nyilas Misi tehetségtámogató egyesület ösztöndíjára 2019/2020-as támogatási év

Erdély

Ösztöndíjpályázatot hirdet a Dr. Verestóy Attila Alapítvány

Erdély

A Székelyföld és Erdély sikeres továbblépése a tudásalapú társadalomban elsőrendű feladat. A kutatómunka megtanulása, kutatási eredmények sikeres alkalmazása és új kutatási eredmények kitermelése mind fontosak. Ezt elősegítve idén is meghirdették a Székely Előfutár Ösztöndíjat és pályázatot.

Székelyzsombor

A Mikó András Alapítvány (Brassó, Erdély, RomániaSzerbia) és a Féling Színház (Békéscsaba, Magyarország) a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. és a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával megszervezi a Kárpát-medencei Színjátszó, Drámaíró tábor-t (Székelyzsombor, Erdély, Románia)

Gyergyószentmiklós

Egyetemek végzősei, illetve mesteri, doktori képzésben résztvevők számára hirdet kedvező programot Gyergyószentmiklós Önkormányzata. Ösztöndíjat biztosítanának azoknak, akik záróvizsga vagy doktori dolgozatukat a várossal kapcsolatos kutatások alapján készítik el.

Deságtelep, Zeteváralja

IV. Kós Károly Szülőföldkutató és Honismereti Tábort szerveznek 40 fiatal részére. Időpont: 2019. augusztus 31. – szeptember 7. Deságtelep, Zeteváralja (Székelyföld)

Erdély

A Sapientia EMTE Tehetséggondozási és Tudományos Diákköri Tanácsa pályázatot hirdet a SAPIENTIA MAXIMUS HALLGATÓI DÍJRA, a legkiemelkedőbb hallgatói tudományos munka elismeréseként.

Erdély

A Sapientia EMTE Tehetséggondozási és Tudományos Diákköri Tanácsa pályázatot hirdet a SAPIENTIA MAXIMUS HALLGATÓI DÍJRA, a legkiemelkedőbb hallgatói tudományos munka elismeréseként. A díj oklevélből és pénzjutalomból áll, annak átadására a kari évzáró ünnepségek alkalmával kerül sor.

Erdély

Turisztikai programok támogatása a 2019-es évben.

Erdély

Önkéntés Tűzoltó Egyesületek támogatási programja a 2019-es évre.

Erdély

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS: népi - és hagyományos viseletek támogatására a 2019-es évre

Erdély

Sporttevékenységeket támogató program a 2019-es évre.

Erdély

Családoknak szóló tevékenységek támogatási programja a 2019-es évben

Erdély

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS az ifjúsági tevékenységeket támogató programkeretén belül a 2019-es évben.

Erdély

Kulturális pályázati kiírás a Hargita megyei kulturális programok, projektek és rendezvények támogatására a 2019-as évben

Marosvásárhely

Az Erdélyi Múzeum–Egyesület Orvos- és Gyógyszerésztudományi Szakosztálya (EMEOGySz) pályázatot ír ki a 2018-2019-es tanévre a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem végzős gyógyszerészhallgatói számára.

Erdély

Szarvasmarha-, juh- és kecsketenyésztői egyesületek második pályázati kiírása.

Gyergyószentmiklós

Az Arbor Szövetség és a gyergyószentmiklósi Szent István Plébánia prózaíró pályázatot hirdet „Ferenc pápa látogatása Székelyföldön” témában: V.- VIII. osztályos gyerekeknek.

Gyergyószentmiklós

Az Arbor Szövetség és a gyergyószentmiklósi Szent István Plébánia rajzpályázatot hirdet „Ferenc pápa látogatása Székelyföldön” témában: I.- VIII. osztályos gyerekeknek.

Sátoraljaújhely

Nagy örömmel tudatjuk, hogy a Rákóczi Szövetség az idei nyáron összesen 3 500 fiatal számára biztosít üdülési lehetőséget Sátoraljaújhelyen. E programsorozat kiemelt része 2 Középiskolás Táborunk, melyekbe 1 000 résztvevőt várunk Kárpát-medence szerte működő középiskolai szervezeteink képviseletében. A rendezvény programja során a fiatalok csapatokba szerveződve közösségi foglalkozásokon, vetélkedőn, kassai kiránduláson, sportprogramokon, táncházban vehetnek részt.

Gyergyószentmiklós

A gyergyószentmiklósi Pro Terra Alapítvány képpoézis pályázatot hirdet a gyergyószéki fiatalok és érdeklődők számára.

Erdély

Hargita Megye Tanácsa pályázatot hirdet a következő munkakörbe: Adminisztrátor a Honline Media Kft. vezetésére

Gyergyószentmiklós

Az Een Helpende Hand Alapítvány, a Jan Post Egyesülettel partnerségben pályázatot hirdet Gyergyószentmiklós és környékén szociális, illetve közhasznú tevékenységek támogatására.

Kolozsvár

A Sapientia EMTE, Kolozsvári kar álláshirdetése

Temesvár

A temesvári Szórvány Alapítvány családközpontú programjai tovább bővülnek 2019-ben. A programsorozat első lépéseként 12 városi kerékpár kiosztására írunk ki pályázatot.

Nagyvárad

A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete, a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely, és a nagyváradi Tanoda Egyesület hadtörténelmi, honvédelmi témájú rajzpályázati felhívása 8-16 éves fiatalok számára.

Csíkszereda

Csíkszereda Megyei Jogú Város versenyvizsgát hirdet 2019. január 14-én, 10.00 órától

Csíkszereda

Csíkszereda Megyei Jogú Város versenyvizsgát hirdet 2019. január 8-án, 10.00 órától, egyes munkaszerződéses állások betöltésére.

Erdély

A Computer Generated Solutions KFT ügyfélszolgálati munkatársat keres. 

Erdély

Élelmiszermérnök munkatársat keresünk marosvásárhelyi pékségünkbe.

Erdély

Nemzetközi pályázatot hirdetett a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata 35 év alatti rendezők számára, akik legfeljebb nyolcszereplős előadással pályázhatnak, jutalomként pedig megvalósíthatják elképzelésüket a társulattal.

Erdély

Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2018. évi alapjából, a román-magyar együttélésről szóló drámák megírásának támogatására. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg.

Erdély

Hargita Megye Tanácsa meghirdeti a Hargita megyei műemlékvédelmi programját 2018 – ra.

Erdély

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont pályázatot hirdet gyergyószentmiklósi magánszemélyek, csoportok számára.

Erdély

A Székelyföld és Erdély sikeres továbblépése a tudásalapú társadalomban elsőrendű feladat. A kutatómunka megtanulása, kutatási eredmények sikeres alkalmazása és új kutatási eredmények kitermelése mind fontosak. Jobban fizető állások a munkavállalóknak, gyorsan fejlődő adófizető vállalatok a közösségnek és nemzetközi elismertség a történelmi kisebbségnek a Székelyföld és Erdély sokszorosan megérdemelt jövője.

Erdély

Gazdáját keresi 54 finanszírozás 39 ezer euró értékben - írják közleményükben az Urban Start-Up pályázat működtetői. A projekt részeként Fehér, Brassó, Kovászna, Hargita, Maros és Szeben megye legkreatívabb ötletei kaphatnak finanszírozást. Az újonnan alapított vállalkozások bejegyzése jövő évben történne, városi székhellyel. Pályázni a fent emített Erdélyi megyékben lakó vállalkozók tudnak.

Erdély

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2018. évi alapjából egyetemi tanrendben szereplő szakmai gyakorlatok támogatására. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg.

Erdély

Az Áldás Népesség Egyesület „A Harmadik királyfi vagy Királylány a Kárpát-medencében” címmel irodalmi vetélkedőt hirdet 5-8. osztályos magyar diákok számára.

Erdély

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a Bethlen Gábor Alapról szóló 2010. évi CLXXXII. törvény valamint a BGA tv. végrehajtásáról szóló 367/2010. (XII. 30.) Korm. rendelet alapján nyílt pályázatot hirdet a Bethlen Gábor Alap 2018. évi „Nemzetpolitikai célú támogatások” előirányzata terhére.

Erdély és más

A kanadai Rákóczi Alapítvány pályázatot hirdet a 25. Diákok Határok Nélkül - Magyarságismereti Mozgótábor programjain való részvételre 2018-ban!

Erdély

Megjelent a 2018 – a külhoni magyar családok éve első, nyílt pályázati felhívása, az 500 millió forintos keretre április 6-ig lehet jelentkezni. A cél a családbarát vállalkozások támogatása.

Erdély

Szárhegy Önkormányzata pályázatot hirdet 2018 évre, kulturális programok illetve megvalósítások céljából, nonprofit, helyi bejegyzéssel vagy tevékenységi ponttal rendelkező jogi intézmények vagy civil szervezetek részére.

Erdély

Szárhegy Község Önkormányzata a 12/2018- as határozata értelmében pályázatot hirdet sport tevékenységek támogatására, helyi sport bizonyítvánnyal rendelkező civil szervezetek részére.

Erdély

Hargita Megye Tanácsánál az elmúlt években több, a gyakornoki programban részt vevő hallgató döntött úgy, hogy ott folytatja karrierjét, ezért úgy határoztak, hogy kiterjesztik a gyakornoki programjukat

Erdély

Szeretnénk felhívni a közvélemény figyelmét azokra a tanárokra, nevelőkre, edzőkre, mentorokra, akik tehetséges fiatalokat fedeztek fel, a háttérből segítik tanítványaik első lépéseit, akiknek áldozatvállalása, munkája nagyban hozzájárul egy-egy fiatal képességeinek kibontakozásához.

Erdély

A MOL Románia és a Közösségért Alapítvány pályázati felhívása erdélyi / romániai tanárok, nevelők, edzők, mentorok elismerésére.

Erdély

Ötletpályázatot hirdet Gyergyóremete önkormányzata az épülő termelői piacának működtetési módjára vonatkozóan

Sepsiszentgyörgy

Sepsiszentgyörgy Municípium Helyi Tanácsa a 2017/340-es számú tanácshatározat értelmében pályázatot hirdet a sportprogramok finanszírozási feltételeire.

Erdély

Kovászna Megye Tanácsa a 2017/165-ös számú tanácshatározat értelmében pályázatot hirdet, a sportprogramok finanszírozási feltételeire

Erdély

A Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége fotópályázatot ír ki 14–18 éves fiatalok számára.

Erdély

A Kolozsvári Hallgatói Önkormányzat meghirdette az idei Sapixel Fotóversenyt, amelyre tapasztalattól és képzettségtől függetlenül bárki küldhet pályamunkát a világ bármely pontjáról, valamint kiváló lehetőséget teremt a fotósok számára, hogy bemutassák műveiket, és hozzájáruljanak a fotókultúra gazdagodásához.

Erdély

Hargita Megye Tanácsa meghirdeti a Hargita megyei műemlékvédelmi programot, 2018 – ra. 

Gyergyószentmiklós

Megjelent az Élmény Alap második pályázati kiírása! 😁

Gyergyószentmiklós

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont az Élmény Alap segítségével pályázatot hirdet gyergyószentmiklósi magánszemélyek, csoportok számára.

Székelyudvarhely

 A SZÉKELYUDVARHELYI POLGÁRMESTERI HIVATAL versenyvizsgát hirdet meghatározatlan idejű munkaszerződéses állás betöltésére

Erdély

A székelyudvarhelyi Valdent fogtechnikai labor munkatársakat keres!

Székelyudvarhely

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala december 16–23. között tartja a hagyományos Karácsonyi Vásárt a Márton Áron téren - ezért idén is olyan kézművesek, népművészek, iparművészek, designerek, innovatív kézműves alkotók, valamint kézműves élelmiszert készítők pályázását várjuk, akik termékeikkel ünnepre hangolnák a vásár látogatóit, és megfelelnek a részvételi feltételeknek.

Erdély

A KMDT művészeti pályázatot hirdet "22. SZÁZAD" témában.

Székelyudvarhely

SZÉKELYUDVARHELYI KÖZÉPISKOLÁSOK SZÁMÁRA HIRDETETT VETÉLKEDŐT A SZÉKELYUDVARHELYI RMDSZ

Erdély

Az Udvarhelyi Fiatal Fórum és a Peron Music Alapítvány pályázatot hirdet a Erdélyben működő, feltörekvő zenekarok részére, a 7. Székelyföldi Peron Music Tehetségkutató Fesztiválon való részvételre.

Székelyudvarhely

Az Eurocoop Szövetkezeti bank székelyudvarhelyi munkapontja banki pénztárost alkalmaz.

Gyergyószentmiklós

Gyergyószentmiklóson szeptember 26-tól igényeltető a fűtéstámogatás a 2018. november 1. és 2019. március 31. közötti fűtésidényre.

Erdély

Venczel József társadalomkutató születésének évfordulója alkalmából a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának a szervezésében hatodik alkalommal hirdetjük meg a romániai magyar középiskolások számára a Venczel József Társadalomtudományi Vetélkedőt.

Kolozsvár

A Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem második alkalommal szervezi a Fedezd Fel Kolozsvárt videópályázatot. 

Erdély

Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete vissza nem térítendő támogatást nyújt a megyében hivatalosan bejegyzett mezőgazdasággal, vidékfejlesztéssel foglalkozó szakmai egyesületek, feldolgozói- és értékesítési szövetkezetek részére.

Hargita megye

Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete vissza nem térítendő támogatást nyújt a megyében hivatalosan bejegyzett mezőgazdasággal, vidékfejlesztéssel foglalkozó szakmai egyesületek, feldolgozói- és értékesítési szövetkezetek részére.

Gyergyószentmiklós

HELYI KÖZTÁVFŰTÉS GYERGYÓSZENTMIKLÓS: szakképzett / szakképzetlen munkavállalókat keresnek.

Erdély

A Minerva Művelődési Egyesület és az Erdélyi Művészet folyóirat pályázati programjának felhívása

Erdély

A MOL Románia és a Közösségért Alapítvány 10. alkalommal hirdeti meg a MOL Gyermekgyógyító Programot. A pályázók olyan civil szervezetek lehetnek, amelyek beteg vagy fogyatékkal élő gyermekek számára tartanak élmény- vagy művészetterápiás foglalkozásokat.

Erdély

Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala jogtanácsosi munkakörben állást kínál.

Erdély

A Hagyományok Háza Hencidától Boncidáig címmel meghirdeti első, határokon és felnőtt-generációkon átívelő népmesemondó versenyét.

Erdély

Cipő kiegészítők, ortopédiai kellékek, gyógypapucsok értékesítésére keresünk kollégát. 

Csíkrákos

Csíkrákosra (Hargita megye) ápolónőket, egészségügyi asszisztenseket keresnek. 

Csíkszereda

Teljes munkaidõvel, meghatározatlan időre PROJEKT MENEDZSERT alkalmaznak a Hilcon-MaxMed-Juventutti cégcsoporthoz. 

Csíkszereda

Csíkszeredai székhelyű több éves múlttal rendelkező édesség és delikátesz termék nagykereskedés keres termékmenedzser kollégát. 

Csíkszereda

Csíkszeredában minőségi ellenőrt keresnek.

Erdély

A kézdivásárhelyi Sarki Könyvelő állásajánlata, könyvelők számára.

Erdély

Még leadhatók a gyapjúeladási igazolások Erdélyben

Erdély

Egy olyan négynapos rendezvény, amelyet felvidéki, erdélyi és viharsarki fiatalok közösen álmodtak meg 2015-ben annak érdekében, hogy évente egyszer összegyűljenek, és egy-egy, számukra érdekes témát közösen feldolgozzanak. 

Temesvár

Lencsevégre kapott örökség a DKMT Eurorégióban élő amatőr fotósoknak.

Erdély

Milyen pozícióba keresünk?  1 fő Moderátor (csapatvezető)  1 fő moderátor (csapatvezető) asszisztens, részmunkaidős 

Erdély

A Sapientia Hungariae Alapítvány kuratóriuma értesíti az érdeklődőket, hogy az alapítvány 2018. július végéig megjelenteti a honlapján a 2018/2019-es tanévre szóló Collegium Talentum (CT) ösztöndíjprogramját.

Erdély

Idén, vagyis 2018. augusztus 27.- 31. között ( 5 nap) képzőművészeti és kézműves foglalkozásokat tartanak a Grafirka Egyesület szaktanáraival, Gyergyószárhegyen. 

Kolozsvár

A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal meghirdette a legújabb pályázati kiírást a következő évre vonatkozó részvételi költségvetésre.

Erdély

Pályázatot hirdetnek miniszteri ösztöndíjas teljes szemeszteres részképzésre, valamint részképzős tanulmányútra a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű képzésén a 2018/2019-es tanév őszi szemeszterében.

A nagyváradi Posticum kulturális központ és vendégház fotópályázatot hirdet.

Erdély

Az ALT Technologies Kft. mérnök munkatársat keres.

Székelyudvarhely

Fiatal, dinamikus recepciós és előkönyvelő munkatársat alkalmaznak. 

Csíkszereda

A WELL ingatlanügynökség jó megjelenésű, jó kommunikációs készséggel rendelkező személyeket keres ingatlan ügynöki munkára, jutalékos rendszerű, kiemelt kereseti lehetőséggel.

Székelyudvarhely

A székelyudvarhelyi OMNIASIG VIG Rt. menedzserasszisztenst alkalmaz. 

Agyagfalva

Megbízható, jó kommunikációs készséggel rendelkező munkatársat keresünk számlázó-előkönyvelői állás betöltésére. 

Székelyudvarhely

Kiváló kommunikációs és tárgyaló készséggel rendelkező ÜGYNÖKÖT keresünk 4 vagy 8 órás munka betöltésére. 

Csíkszereda

Magyar nyelven beszélő ügyfélszolgálati munkatársat keresünk Csíkszeredában.

Erdély

A Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület idén is meghirdeti pályázati felhívását.

Erdély

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem a 2018–2019-es egyetemi tanévre külön tandíjmentes helyet hirdet azon érettségizett diákok számára, akik vidéki középiskolákban folytatták tanulmányaikat. A felvételizők 161 vidékről érkező diákoknak fenntartott államilag támogatott helyre jelentkezhetnek, a BBTE bármely szakirányára, ahol felvételit hirdetnek a soron következő tanévre román, magyar és német tagozaton egyaránt.

Erdély

Az idén 25 éves Hévíz folyóirat verspályáza­tot hir­det 25 évnél fi­a­ta­labb költők számára. A győztest több for­duló után választják ki, az eredményt a július 20-22-én meg­ren­dezésre kerülő Hévíz 25 Fesz­tiválon hir­de­tik ki.

Székelyudvarhely

A székelyudvarhelyi Román Posta munkaerőt alkalmaz kézbesítő munkakörbe. Önéletrajzokat személyesen várják az 1-es Posta székhelyére ( Kossuth Lajos utca 23 szám) munkanapokon 8-15 óráig.

Erdély

A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara és a Kar Hallgatói Önkormányzata idén első alkalommal szervezi meg a Sapientia Nyári Egyetem 2018 elnevezésű rendezvényt 2018. augusztus 7-12. között a Marosvásárhelyi Kar Kampuszán.

Gyergyószentmiklós

Hosszú évek kihagyása után ismét meghirdette a gyergyószentmiklósi önkormányzat a Legyen tiszta és virágos elnevezésű, városszépítő pályázatot, melyet először 2011-ben rendeztek meg.

Erdély

Az RMDSZ pályáza­tot hir­det a Ki­sebbségi Tanács 2018. évi alapjából, a román-ma­gyar együttélésről szóló drámák megírásának támo­gatására.

Erdély

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2018. évi alapjából, a román-magyar együttélésről szóló drámák megírásának támogatására. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg.

Erdély

A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete harmadik alkalommal hirdeti meg a Brassai Sajtófotó pályázatot.Romániai magyar és külhoni fotóriporterek, újságírók jelentkezését várják 2017-ben készült alkotásaikkal.

Csíkszereda

A Magyar Cserkészszövetség 2018. június 28-án, a Csíkszeredában tartott Forrásteremtés Szakmai napra  hívja az érintetteket.

Csíkszereda

Csíkszereda Megyei Jogú Város versenyvizsgát hirdet 2018. június 27-én a következő munkaszerződéses  állás betöltésére meghatározatlan időre.

Sepsiszentgyörgy

A  Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület Sepsiszentgyörgyön a Szabadság tér 2. szám alatti székhelyén, állást hirdet tehnikai apparátusának szakképzet munkási (karbantartó) állásának betöltésére (COR 721424).

Erdély

A MOL Románia megemelt támogatási alappal hirdeti meg a fiatal művészeknek és sportolóknak szóló Tehetségtámogató programot!

Kolozsvár

Ferber Miklós jóvoltából a Sapientia EMTE Kolozsvári Kara idén is ösztöndíjpályázatot hirdet a nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok szakos hallgatók számára.

Erdély

A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara és a Kar Hallgatói Önkormányzata idén első alkalommal szervezi meg a Sapientia Nyári Egyetem 2018 elnevezésű rendezvényt 2018. augusztus 7-12. között a Marosvásárhelyi Kar Kampuszán. Egyetemünk hallgatói poszterversenyen is részvételt nyerhetnek. 

Erdély

A REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI, KÖZIGAZGATÁSI MINISZTÉRIUM ÉS EURÓPAI ALAPOK hatósága 2017. december 20-án két ajánlattételi felhívást indított a Románia-Moldova 2014-2020-as együttes operatív programra.

Erdély

Negyedik alkalommal hirdet nyílt, egyfordulós, jeligés drámapályázatot a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház, illetve a nagyváradi Szigligeti Színház: az előző évek gyakorlatához hasonlóan, a dráMÁzat IV. ismét három kategóriában várja a pályamunkákat.

Erdély

Az Erdélyi Múzeum–Egyesület Orvos- és Gyógyszerésztudományi Szakosztálya (EMEOGySz) pályázatot ír ki a 2017-2018-as tanévre a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem végzős gyógyszerészhallgatói számára. A pályázat a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem Gyógyszerészeti Karán magyarul tanuló, és kiemelkedő eredménnyel rendelkező, végzős hallgatóját kívánja támogatni.

Erdély

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2018. évi alapjából, jogi bejegyzéssel rendelkező civil szervezetek, intézmények, egyházközségek számára a 2018-as centenáriumi évvel kapcsolatos tevékenységek támogatására. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg.

Erdély

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2018. évi alapjából oktatók, kutatók számára külföldi tudományos tanácskozásokon való részvételre előadói minőségben, művészek fesztiválokra, valamint mesterkurzusokra való kiutazásának résztámogatására (kizárólag személyre szóló meghívó alapján, utazási jegyek, bizonylatok költségének megtérítésére). A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg.

Erdély

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2018. évi alapjából, már működő magyar sajtótermékek támogatására, amelyek tulajdonosa a pályázati kiírás megjelenésének időpontjában olyan Romániában bejegyzett jogi személy, amelynek tagjai legalább 51%-ban, közvetlen vagy közvetett módon, román állampolgárok. Pályázni kifejezetten a kiadvány előállításának költségeire lehet. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg.

Erdély

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2018. évi alapjából, a szórványközösségek érdekében programokat szervező, jogi bejegyzéssel rendelkező intézmények, egyesületek, egyházközségek tevékenységének támogatására. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg.

Erdély

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület Orvos- és Gyógyszerésztudományi Szakosztálya (EMEOGYSZ), anonim adományozó megbízásából pályadíjat ír ki gyógyszerészhallgatók, orvostanhallgatók és biológus egyetemi hallgatók, vagy már végzett, a 30. életévét még be nem töltött, gyógynövényekkel foglalkozó fiatal erdélyi szakemberek részére. A pályadíj a fenti egyetemen, társegyetemeken, illetve a gyógynövény szakterületen dolgozó fiatal magyar szakemberek tudományos fejlődését hivatott serkenteni és támogatni.

Erdély

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2018. évi alapjából, a jogi bejegyzéssel rendelkező civil szervezetek, intézmények, egyházközségek kulturális tevékenységének támogatására. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg.

Erdély

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2018. évi alapjából, az ifjúság közéleti tevékenységének támogatására. A támogatásra jogi személyiséggel rendelkező civil szervezetek és diákszervezetek, valamint azok tagszervezetei (ebben az esetben a pályázatot/nyilatkozatot a jogilag bejegyzett szervezet pecsétjével kell hitelesíteni), és diáktanácsok pályázhatnak. Csak 2018. február – december időszakban sorra kerülő programok megvalósítására lehet pályázni. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg.

Erdély

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala pályázatot hirdet az idős személyekkel foglalkozó szervezetek, alapítványok tevékenységeinek 2018-ra tervezett programjainak finanszírozására.

Erdély

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala pályázatot hirdet a fogyatékkal élő személyekkel foglalkozó szervezetek, alapítványok tevékenységeinek 2018-ra tervezett programjainak finanszírozására.

Erdély

Hargita Megye Tanácsának pályázati felhívása turisztikai programok támogatására, a 2018-as évben.

Erdély

Hargita Megye Tanácsának pályázati felhívása a  népi - és hagyományos viseletek támogatására, a 2018-as évre.

Erdély

Hargita Megye Tanácsának pályázati felhívása az Önkéntes Tűzoltó Egyesületek támogatási programjára, a 2018-as évre.

Erdély

Hargita Megye Tanácsának pályázati felhívása a 2018-as évi sporttevékenységeket támogató programon belül.

Erdély

Hargita Megye Tanácsa pályázati felhívása a családoknak szóló tevékenységek támogatási programjára, a 2018-as évben.

Erdély

Hargita Megye Tanácsa pályázatot hirdet az ifjúsági tevékenységeket támogató program keretén belül a 2018-es évben.

Erdély

A Hargita Megyei Tanács pályázati felhívása a Hargita megyei román közösségek kulturális programjainak, projektjeinek és rendezvényeinek támogatására a 2018-as évben.

Erdély

Hargita Megye Tanácsa nem térítendő támogatást nyújt a Hargita megyei kulturális programok, projektek és rendezvények támogatására a 2018-as évben .

Erdély

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala pályázatot hirdet 2018-ban megrendezésre kerülő sporttevékenységek és programok támogatására. 

Erdély

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala pályázatot hirdet a Csíkszereda területén működő, törvény által elismert egyházak támogatására a 2018-as évben.

Erdély

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala pályázatot hirdet 2018-ban megrendezésre kerülő kulturális  programok támogatására.

Erdély

Gyergyóremete Önkormányzata pályázatot hirdet a helyi civil szervezetek számára a 2018-as év folyamán, a Gyergyóremetén sorra kerülő programok támogatására.

Erdély

A MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány tizenharmadik alkalommal hirdeti meg a MOL Románia legelső társadalmi felelősségvállalási programját. A Zöldövezet program keretében összesen 697 ezer lejt bocsátanak olyan civil szervezetek rendelkezésére, amelyek környezetvédelmi projekteket szerveznek, és amelyek a fiataloknak a környezet védelme iránti elkötelezettségét fejlesztik.

Erdély

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet tankönyvírás támogatására a 2018-2019-es tanévre A pályázat célja: A 2018-2019-es tanévre kiírt, sajátos magyar anyanyelvi oktatásban használt tankönyvek megírásának és illusztrálásának támogatására.

Erdély

A Partiumi Keresztény Egyetem Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéki Csoportja, valamint a Várad irodalmi és művészeti folyóirat 4. alkalommal hirdeti meg a Tabéry Géza novellapályázatot.

Erdély

Politikai vezetők Közép- és Kelet-Európában: szerepek, tevékenységek és következmények címmel szerveznek konferenciát 2018. április 19-21. között, a Kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetemen.

Erdély

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány harmadik alkalommal hirdette meg a Jogosítvány a jövőhöz elnevezésű társadalmi felelősségvállalási programot, melyben nehéz anyagi körülmények között élő fiatalok pályázhatnak a jogosítvány megszerzésével járó költségek (sofőriskola és járulékos kiadások) megtérítésére.

Erdély

Pályázhat minden olyan, 2017. szeptember 1. napján a 38. életévét be nem töltött román állampolgárságú, magyar nemzetiségű személy, aki a 2017/2018-as tanévben valamely romániai államilag akkreditált felsőoktatási intézményben az alap-, egységes (osztatlan) és mesterképzési szinteken, a: gazdasági ,informatikai, műszaki, orvos és gyógyszerészeti, sporttudomány és testnevelés , művészetek, természettudományok tudományterületek valamelyikén főállású oktatóként (munkaviszonyban vagy megbízási szerződéssel) dolgozik.

Erdély

HARGITA MEGYE TANÁCSA versenyvizsgát szervez – meghatározatlan időre –  szerződéses állás elfoglalására.

Erdély

PÁLYÁZAT nemzetközi tudományos konferenciákon való részvétel támogatására, 2018-ban. A Kutatási Programok Intézete (KPI) pályázatot hirdet a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE), valamint a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) főállású oktatói és kutatói számára nemzetközi konferenciákon való részvétel támogatására.

Erdély

Az IT Plus Klaszter pályázatot hirdet fiataloknak és pályakezdő tervezőknek, designereknek a sepsiszentgyörgyi DESIGN BANK startup és innovációs központ belső designelemeinek tervezésére. Jelentkezni december 20-ig lehet, a pályamunkákat ezt követően január 7-ig kell beküldeni. A fődíj 700+700 Euró.

Erdély

Színházi és performanszművészeti produkciók jelentkezését várják a TESZT-re: a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, a 2018-ban megrendezendő Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozóra színházi és performanszművészeti produkciók jelentkezését várja.

Erdély

Sepsiszentgyörgy Municípium Helyi Tanácsa  pályázatot hirdet, a sportprogramok finanszírozási feltételeire, követelményeire és módszertanára vonatkozó szabályzat szerint az utólagosan módosított és kiegészített 2000/69-es számú Testnevelési- és sporttörvény előírásai alapján.

Erdély

Kovászna Megye Tanácsa pályázatot hirdet a sportprogramok finanszírozási feltételeire, követelményeire és módszertanára vonatkozó szabályzat szerint

Románia

A MOL pályázatot hirdet Mentor Díj a tehetségek gondozóinak címmel.

Románia

44.000 € kezdő vállalkozásoknak Magyar nyelvű összefoglaló leírás a startupcafe.ro portálon megjelent cikk alapján.

Erdély

A BETHLEN GÁBOR ALAPKEZELŐ Zrt. a BGA Pro Transilvania közreműködésével nyílt pályázatot hirdet. A pályázat célja a Romániában élő magyarság szülőföldjén való boldogulásának, Magyarországgal való sokoldalú kapcsolatai ápolásának és fejlesztésének előmozdítása, magyar nemzeti azonosságtudatának megerősítése az oktatás és a kultúra támogatása által. A felhívás a magyarság összetartozása jegyében értékteremtő, konkrét szellemi és/vagy tárgyi eredményt felmutatni tudó programok megvalósítására szeretne ösztönözni, e célokat tükröző igényes, minőségi pályázatok támogatásával.

Erdély

Az Új Európa Kollégium és a Bukaresti Egyetem Fejlesztési Kutatóintézete pályázatot hirdet a 2018-2019-es tanévre.

Székelyudvarhely

„Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Helyi Fejlesztési Stratégiája”: a város lemaradt zónáinak és az itt mély-szegénységben élő többségében roma etnikumhoz tartozó lakóinak a felzárkóztatása.

Erdély

A Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Kara és az Erdélyi Múzeum-Egyesület Orvos- és Gyógyszerésztudományi Szakosztálya pályázatot hirdet 2017-ben, gyógyszerésztudományi kutatók/kutatócsoportok számára az erdélyi és a budapesti régió közti tudományos együttműködés fellendítése céljából.

Erdély

Az ErGo Egyesület idén tizedik alkalommal szervezi meg az Erdélyi Vándoregyetem interdiszciplináris szabadegyetemet és szakmai konferenciát, amelynek időpontja: 2017. november 17-19, helyszín: Válaszút.

Erdély

A Közösségért Alapítvány és a MOL Románia meghirdette a Gyermekgyógyító program 2017-es kiírását. E pályázat útján olyan civil szervezetek juthatnak támogatáshoz, amelyek élményterápiás vagy művészeti terápiás foglalkozásokat szerveznek a krónikus betegségekben szenvedő, fogyatékkal élő, vagy hosszas kórházi kezelés után lábadozó gyermekek számára.

Erdély

Az RMDSZ pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2017. évi alapjából, az ifjúság közéleti tevékenységének támogatására. A támogatásra jogi személyiséggel rendelkező civil szervezetek és diákszervezetek, valamint azok tagszervezetei és a diáktanácsok pályázhatnak. Csak 2017. szeptember – december időszakban sorra kerülő programok megvalósítására lehet pályázni.

Kolozsvár

A Jazz in the Park pályázatot hirdet Kolozsvár köztereire tervezett kulturális projektek támogatására.

Erdély

A Pro Economica pályázati felhívása a földmérési és földhivatali tulajdonjogot bejegyző jogi eljárás finanszírozására.

Erdély

A Pro Economica pályázati felhívása a mezőgazdasági erőgépek és kapcsolható eszközök, mezőgazdasági tevékenységekhez szükséges felszerelések, valamint tenyészállatok beszerzésének támogatására - magánszemélyeknek

Erdély

A Pro Economica pályázati felhívása az egyéni vállalkozók, valamint mikro-, kis- és középvállalkozások eszközbeszerzéseinek támogatására.

Erdély

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a szórványban folyó oktatási tevékenységek támogatására.

Kolozsvár

A Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum gyakornoki programot hirdet három közintézményben: Kolozsvári Polgármesteri hivatalában, a Kolozs Megyei Tanácsánál és Bukarestben a Parlamentbe.

Erdély

A Marosvásárhelyi RMDSZ beszédíró pályázatot hirdet középiskolások és egyetemi hallgatók számára - október 6., az aradi vértanúk emléknapja alkalmából.

Erdély

A Scientia Kiadó, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kiadója nyílt pályázatot hirdet erdélyi vonatkozású tudomány-, művészet-, irodalom- vagy technikatörténeti tárgyú könyvek megjelentetésére.

Románia

Megnyílt a Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENI határon átnyúló együttműködési program 2014-2020 második pályázati kiírása.

Kézdivásárhely

Kézdivásárhely Helyi Tanácsának Kulturális és Oktatási Bizottsága, testvértelepülésünk, Mezőkövesd Város Önkormányzata felajánlásából pályázatot hirdet a „Kiss Lázár-emlékdíj – a magyar nyelvért” odaítélésére. Olyan VIII. osztályt végzett diákok jelentkezését várjuk, akik tanulmányaik alatt kiváló eredményeket értek el a magyar nyelv művelése területén. Határidő: 2017. szeptember 1.

Erdély

A kolozs-dobokai főesperesség és a kolozsvári Szent Mihály plébánia esszé- és tanulmányíró pályázatot hirdet 18-25 éves fiatalok számárára.

Erdély

A Kutatási Programok Intézete pályázatot hirdet a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, valamint a Partiumi Keresztény Egyetem főállású oktatói és kutatói számára nemzetközi konferenciákon való részvétel támogatására.

Erdély

A feladat: minél színesebben, interaktívabb és kreatívabb megközelítéssel bemutatni a reformáció történetét, külön érintve az erdélyi helyzetet. A nyertes csoport által összeállított tartalmat egy kiállítás részeként Brüsszelben mutatják be, a csoport számára szervezett brüsszeli tanulmányúttal egybekötve.

Erdély

A Civil Társadalom Fejlődéséért Alapítvány pályázatot hirdet civil szervezetek számára az állampolgárok közösségi életben való aktív részvételének segítése céljából.

Erdély

A CSIT - Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó fotópályázatot hirdet, melynek témája a találkozó mottója: Ébredj és lépj!

Románia

Pályázatot hirdetnek Aktív ifjúság néven a fiatalok munkaerőpiacon való elhelyezkedésének elősegítését célzó projektek megvalósítására.

Románia

Pályázatot hirdetnek vezetői képességekkel rendelkező fiatalok számára egy vezető amerikai egyetem képzésén való részvételre.

Erdély

A Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület idén is meghirdeti pályázati felhívását. A pályázatot ösztöndíj-támogatás céljából 2017. július 31-ig, a 2016/2017-es tanévben magyar nyelvű oktatásban résztvevő, 6–10. évfolyamon tanuló tehetséges és szociálisan hátrányos helyzetű diák szülője/gyámja mint magánszemély nyújthatja be.

Szilágy megye

Szilágy Megye Tanácsa pályázatot hirdet szociális gondozásban érintett civil szervezetek, egyházak és egyesületek számára.

Erdély

A Kolozsvári Állami Magyar Színház előadás-pályázatot hirdetünk fiatal rendezők számára.

Erdély

Hargita Megye Tanácsa pályázatot hirdet műemlékek restaurálásának tervezési és jóváhagyott, engedélyezett kivitelezési munkálatainak támogatása.

Erdély

A Közösségért Alapítvány és a MOL Romania Petroleum Products pályázatot hirdet MOL Tehetségtámogató Program címmel sport és művészet terén tehetséges romániai általános és középiskolás diákok, diákcsapatok, iskolai egyletek részére.

Erdély

A Sapientia EMTE pályázatot hirdet hallgatók számára a Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogramban való részvételre, a 2017/2018-as tanév első és második félévében.

Csíkszereda

Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet hirdet különböző sporttevékenységek megvalósítása céljából, Csíkszeredában bejegyzett, privát, nonprofit sportszervezetek számára.

Hargita megye

Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont dokumentumfilm készítésére pályázatot hirdet jogi és természetes személyek, valamint civilszervezetek számára, a 2017-es naptári évben megvalósuló tervekre.

Erdély

Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala (Departamentul pentru Relaţii Interetnice) meghirdette 2017-es évi pályázatait. Pályázni etnikumközi projektek, a nemzeti kisebbségek kulturális, nyelvi, vallási és állampolgári jogokkal foglalkozó projektek támogatására lehet.

Erdély

A Magyar Unitárius Egyház pályázatot hirdet Vallásszabadság Emlékművének megvalósítására.

Erdély

A Polgári Jog című szakmai folyóirat pályázatot hirdet egyetemi hallgatók és a doktori iskolák hallgatói számára a lap Jogesetelemzés rovatában való publikálásra.

Erdély

A Váróterem Projekt független színházi társulat és a Puck Bábszínház magyar tagozata meseíró pályázatot hirdet III–VII. osztályos, kolozsvári tanulóknak hősök és hősnők témában.

Románia

Ambient Assisted Living meghirdette „Active and Assisted Living” című programját, melynek célja az idős korúak függetlenségének és lakóhelyükön való hosszabb tartózkodásuknak elősegítése.

Románia

Az Ifjúsági és Sportminisztérium meghirdette 2017-es Ifjúsági projektek nemzetközi versenyének pályázatát.

Erdély

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2017. évi alapjából, magyar nyelvű könyvek kiadásának támogatására.

Erdély

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2017. évi alapjából, magyar nyelvű könyvek kiadásának támogatására.

Erdély

A Sapientia EMTE Kolozsvári Kara fotópályázatot hirdet a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál kolozsvári vendégszereplése alkalmából.

Erdély

A padis.hu és az erdelybe.hu közös fotópályázatot hirdet Ébredő természet címmel.

Erdély

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2017. évi alapjából egyetemi tanrendben szereplő szakmai gyakorlatok támogatására.

Erdély

Kovászna Megye Tanácsa pályázatot hirdet 2017. 06. 01. és 2017.12. 20. között zajló művelődési programok és tevékenységek, tudományos-oktatási, szabadidős, ifjúsági és sport tevékenységek, valamint az egyházak támogatására.

Erdély

Pályázat Romániai illetőségű, a határon túli magyar közösségek fejlesztésében, a magyar anyanyelvű kultúra értékeinek megőrzésében és átadásában szerepet vállaló intézmények működésének és programjainak támogatására.

Erdély

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2017. évi alapjából, már működő magyar sajtótermékek támogatására, amelyek tulajdonosa a pályázati kiírás megjelenésének időpontjában olyan Romániában bejegyzett jogi személy, amelynek tagjai legalább 51%-ban, közvetlen vagy közvetett módon, román állampolgárok.

Erdély

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2017. évi alapjából oktatók, kutatók számára külföldi tudományos tanácskozásokon való részvételre előadói minőségben, művészek fesztiválokra, valamint mesterkurzusokra való kiutazásának résztámogatására.

Székelyföld

A Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács Pályázatot hirdet általános és középiskolás diákoknak, illetve egyetemistáknak.

Erdély

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2017. évi alapjából sporttevékenységek támogatására. A támogatásra jogi személyiséggel rendelkező civil szervezetek valamint jogi személyiséggel rendelkező sportklubok pályázhatnak.

Erdély

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség egy évre szóló, 42 ösztöndíjat hirdet havi 800 RON értékben, harmincöt év alatti romániai magyar alkotóknak az irodalom, a vizuális művészetek, a zeneművészet, a színházművészet, a film és a televízió területén.

Erdély

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2017. évi alapjából, a szórványközösségek érdekében programokat szervező, jogi bejegyzéssel rendelkező intézmények, egyesületek, egyházközségek tevékenységének támogatására.

Erdély

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2017. évi alapjából, a jogi bejegyzéssel rendelkező civil szervezetek, intézmények, egyházközségek kulturális tevékenységének támogatására.

Erdély

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2017. évi alapjából, az ifjúság közéleti tevékenységének támogatására.

Kárpát-medence

Dicső híre-neve fönnmarad örökre címmel Arany János életét és pályafutását feldolgozó irodalmi és történelmi versenyt hirdet a Lakitelek Népfőiskola, a Lakiteleki Eötvös Loránd Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és a Keresztény Élet hetilap szerkesztősége – közölte Lezsák Sándor az MTI-vel.

Erdély

A Székelyföldi Legendárium az Élő Erdély Egyesület közreműködésével közreműködésével monda- és legendagyűjtő pályázatot hirdet V‒XIII. osztályos, erdélyi diákok számára.

Kolozsvár

A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete meghirdeti a Brassaï 2016 Sajtófotó pályázatot. Romániai magyar és külhoni fotóriporterek, újságírók jelentkezését várjuk 2016-ban készült alkotásaikkal, továbbá magyarországi vagy a világban másutt élő magyar fotósok Romániában készült vagy a külhoni magyarok életével foglalkozó képeit.

Erdély

Március 17-éig igényelhető a Szülőföldön magyarul program keretében a 2016/2017-es tanévre a nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatás, a pályázat meghirdetéséről közleményben számolt be a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Kárpát-medence

A kárpát-medencei magyar közösségek elmúlt évek során kialakult intézményrendszere, amely az egyének és közösségek integrációja révén hozzájárul a magyar önazonosság és a magyar nemzet összefogásának erősítéséhez, tovább fejlődjön és tovább erősödjön. A Programot annak érdekében hoztuk létre, hogy a magyar szórványközösséget támogassuk és az anyaországgal való kapcsolattartást erősítsük. Pályázatok benyújtásának határideje: 2017. március 15.

Erdély

székesfehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület nyolcadik alkalommal hirdeti meg a határok nélküli meseíró pályázatát, amelyre a világ bármely országában élő 8-15 éves gyermekek magyar nyelven írott meséit várják e-mailben (), csatolt Microsoft Word-dokumentumban vagy postai úton.

Erdély

A 2010. novemberében a magyar nyelv és irodalom ápolására alapított Magyar Irodalmi Lap (MIL) fennállása alatt immár 25 000 művet tett közzé. A Lap évente megrendezi hagyományos történelmi novellapályázatát.

Hargita megye

Hargita Megye Tanácsával együttműködésben a Hargita Megyéért Egyesület 2010 óta hirdet ösztöndíjprogramot középiskolás és egyetemista diákok számára.

Szováta

A város peremén, a Május 1 utca végén kiválló helyszínt biztosít civil szervezetek, munkaközösségek és egyéb csoportok, szerveződések belső képzései, csapat összerázói, konferiái és egyéb rendezvényei számára. A számos közös beltéri helyiségek egyaránt alkalmasak előadások, szemináriumok és kikapcsolódási tevékenységekre is. A festői környezet, a tágas udvar és a közelben elhelyezkedő dombos, erdős táj gyalogtúrák és kinti tevékenységek abszolút tökéletes helyszíne. A központ ebédlőjében egyszerre 60 fő tudétkezni. Konyhai személyzetünk házias ételeket készít gondosan odafigyelve az egyéni igényekre (allergiák, speciális étrendek).

Erdély

Számítógépet nyerhetnek a vidéki iskolák a „Let’s Be ECO!” program keretében.

Kolozsvár

A magyar kultúrát és oktatást támogató pályázatot írtak ki határon túli civil szervezeteknek és egyházi jogi személyeknek mintegy egymilliárd forint értékben – jelentette be Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Erdély

http://nski.hu/20170112unnepi-rajz-,-es-esszepalyazat.html

Kolozsvár

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület Bölcsészet-, Nyelv- és Történettudományi Szakosztálya 2006 óta évente debüt-díjat ítél oda a szakosztály első tudományos teljesítményét felmutató tagjának. A díj oklevélből és kutatásra fordítható összegből áll.

Kárpát-medence

Dicső híre-neve fönnmarad örökre címmel Arany János életét és pályafutását feldolgozó irodalmi és történelmi versenyt hirdet a Lakitelek Népfőiskola, a Lakiteleki Eötvös Loránd Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és a Keresztény Élet hetilap szerkesztősége – közölte Lezsák Sándor az MTI-vel.

Sepsiszentgyörgy

Százezer lejes keretösszegből 25 egyetemi végzősnek biztosít ösztöndíjat a sepsiszentgyörgyi tanács - jelentette be pénteki sajtóértekezletén Zsigmond József helyi tanácsos. A javaslatról mai ülésén dönt a megyeszékhelyi önkormányzat.

Kolozsvár

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az ELTE (Eötvös Lóránd Tudományegyetem) ösztöndíjpályázatot hirdet határon túli magyar oktatók számára. A felhívás keretében szülőföldi felsőoktatási intézményekben oktató, román állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek pályázhatnak havi 50 ezer forint ösztöndíjra.

Erdély

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából ajánljuk fel „A forradalom lánya” című könyvemet ajándékba minden magyarországi és határon túli iskola és diák számára. A regény a forradalom napjai alatt játszódik, kitalált történet, de ragaszkodik a történelmi hűséghez. Főhőse, Barna Izabella 14 éves diák valóságos személyről mintázott képzeletbeli figura.

Pécs

2017. február 10-12 között a Doktoranduszok Országos Szövetsége Hittudományi Osztálya szervezésében sor kerül a Fiatal Kutatók és Doktoranduszok VII. Nemzetközi Teológuskonferenciára, ahova várják a kutatók, doktoranduszok, előadók jelentkezését.

Erdély

A Külgazdasági és Külügyminisztérium pályázatot hirdet a 2016/2017-es tanévben a magyarországi és szülőföldi felsőoktatási intézményekben tanulmányokat folytató határon túli magyar hallgatók és vezetőtanáraik (tutoraik) részére a Márton Áron Kutatói Programban való részvételre.

Erdély

Erdély

A Prisma Egyesület partnerségben a Romániai Magyar Középiskolások Szövetségével Építs osztályközösséget! címmel pályázatot hirdet az erdélyi magyar középiskolások (9-12. osztályosok) számára. Az osztályközösség-építés (OKÉ) első és legfontosabb lépése, hogy legyen az osztálynak egy közös célja. A cél most adott: fogjatok össze és pályázzátok meg a programot, innen tovább pedig a Prisma Egyesület szakértő trénerei segítenek majd abban, hogy igazi közösséggé kovácsolódjatok!

Brüsszel

Kolozsvár

Kolozsvár

Kolozsvár

Kolozsvár

Székelyudvarhely

Székelyföld

Marosvásárhely

Székelyudvarhely

Zeteváralja

Bozen/Bolzano (Italy) and Grisons (Switzerland)

Erdély

Kárpát-Medence