Magyarország

Green-Go kisfilmverseny

Budapest

FELHÍVÁS – Jó tanuló, jó sportoló

A Fügedi Márta Népművészeti Egyesület 2020. évben is meghirdeti „Virágzó népművészet” című pályázatát, immár tizenhatodik alkalommal. Az értékőrző rendezvényünkre pályamunkákat várunk a népművészet minden szakágából.

Alkoss, és csatlakozz a Nyitott Műhely csapatához! A Hagyományok Háza Nyitott Műhely pályázatot hirdet népi kézművesek, iparművészek és egyéni alkotók számára a „kis feketéhez” illő, a magyar népi fejviseletek motívumaiból, formáiból és technikai megoldásaiból építkező kiegészítők (ékszer, táska, kalap, sál, kabát) készítésére.

Magyarország

Néhány javaslat a június 9-én megjelent Falusi Civil Alap pályázatokhoz.

Magyarország

Megjelentek a falusi civil szervezetek számára a Magyar Falu Program keretében kiírt - ötmilliárd forint keretösszegű - pályázati lehetőségek - jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

hazai és határon túli

hazai és a külhoni nemzeti értékek, hungarikumok népszerűsítésének támogatására; már működő helyi települési értéktárakkal együttműködésben települési, tájegységi értéktárak létrehozására

Budapest

Esszépályázat a trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából

Budapest

Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj

Rajzpályázati felhívás a Föld Napja alkalmából

Kortárs magyar szerzők magyar nyelvű műveit várja a PesText Nemzetközi Irodalmi Fesztivál a reset témakörében június 15-ig.

A Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztálya, Heves Város Önkormányzata, a Hevesi Népművészeti és Háziipari Szövetkezet meghirdeti a XXII. Országos Szőttespályázatot.

Az American Corner Szeged PRIVATE HORIZONS című fotópályázatára olyan alkotásokat vár, melyek a jelenlegi helyzetben a távolságtartás érzelmi vonatkozásait vizsgálják.

„Kisebbségvédelem Európában”nyáriegyetemenvaló részvételre - módosított felhívás

Magyarország

2020-ban még két kiírás jelenik meg: hamarosan megnyílik a falu- és tanyagondnoki szolgálatok gépjárműbeszerzését segítő keret és a falusi civil alap, amely az önkormányzatok és egyházközségek mellett a civil szervezeteket is bevonja a támogatottak körébe. Utóbbiak négy tevékenységre pályázhatnak az erre elkülönített 5 milliárd forintból - mondta.

Magyarország

Az NKA Ismeretterjesztés és környezetkultúra Kollégiuma pályázati felhívása: Nagy hagyománnyal rendelkező, vagy újabb innovatív, jelentős tudományos ismeretterjesztő, kulturális, társadalmi és művészeti értékkel bíró országos, vagy fontos regionális szereppel rendelkező magyarországi kiadású és határon túli magyar nyelvű sajtótermékek támogatása. Kulturális szempontból értékes művészeti, kulturális, társadalmi, tudományos és ismeretterjesztő területekhez kapcsolódó, nyomtatott sajtótermékek megjelentetésének támogatása.

Magyarország

Nagy hagyománnyal rendelkező jelentős táncművészeti értékkel bíró országos szereppel rendelkező magyarországi kiadású és határon túli magyar nyelvű sajtótermékek támogatása.

Kárpát-medence

Nemzeti Összetartozás Napja – „Milyen jó, hogy itt vagyunk” címmel videópályázatot hirdet a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága

Magyarország

Közösségi tér ki-/átalakítása és foglalkoztatás, valamint az Egyházi közösségi tér ki-/átalakítása és foglalkoztatása

Budapest

ingyenes könyvek igényelhetők idős, magányos időseknek, illetve gondozóik számára a Parakletos Könyvkiadó jóvoltából

A Békéscsabai Meseház rajzpályázatot hirdet gyermekek számára, melynek témája MINDEZ ÉN VAGYOK...

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány 2008 óta több, mint 100 Messzehangzó Tehetséget támogatott a Művész leszek! Tudós leszek! Tehetség-támogatási rendszeren keresztül.

Felhívás a a „Kisebbségvédelem Európában” nyári egyetemen való részvételre.

Vámospércs

A Felvidéki Magyar Szépművészeti Egyesület és a Kernstok Károly Művészeti Alapítvány valamint vajdasági partnereik közösen szervezik meg január 23-án, csütörtökön 18.00 órai kezdettel a Határtalan képzőművészet című csoportos tárlatot a Szabadkai Kortárs Galériában.

A Kisebbségi Jogvédő Intézet Esszépályázati felhívás 2020-ra.

Összefogott a Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Cirkuszművészeti Múzeum, a Ludwig Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria, és karantén-pályázatot indítottak középiskolások és felsőoktatásban tanuló fiatalok számára. A cél kreatív alkotások inspirálása, amihez mi egy 1896-os valós cirkuszi történetet választottunk: két fakír önkéntes karanténjának leleplező történetét.

Magyarország

A pályázatok módosított megvalósítási időszaka: 2019. április 1. – 2020. október 31.

olyan szervezet, intézmény nyerheti el, mely a nemzeti (jász) kulturális örökség megőrzéséért tevékenykedik, legalább öt éve a Jászok Egyesülete nyilvántartott, tagdíjat fizető tagszervezete

Rajz- és alkotópályázat a bútorfestésről.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem esszépályázata, a világ magyarjainak meghívásával a Trianon 100 emlékévben.

Budapest

Cifra palota, zöld az ablaka – pályázat külhoni magyar óvodáknak

Magyarország

A TINTA Könyvkiadó 3,5 mFt-os keretösszegű pályázattal segíti, hogy a diákok a kompetenciafelméréseken és a szövegértési teszteken jobb eredményeket érjenek el.

A székesfehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület XI. alkalommal hirdeti meg határok nélküli meseíró pályázatát.

A Hagyományok Háza, Körmend Város Önkormányzata, a Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum és a Körmendi Kulturális Központ, Múzeum és Könyvtár meghirdeti a XXI. Országos Fazekaspályázatot.

Budapest

Szalagrózsa – pályázat külhoni magyar óvodáknak

Pályázat Magyarország határain kívül élő magyarság szülőföldjén való boldogulásának, a Magyarországgal fennálló sokoldalú kapcsolatai ápolásának és fejlesztésének előmozdítására.

Pályázati felhívás A Periférián Alapítvány, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, a MNLSZSZB Megyei Levéltára, a Jósa András Múzeum pályázatot hirdet középiskolai diákoknak és felsőoktatási hallgatóknak Mit jelent nekem Trianon? címmel

A támogatás célja, hogy Balatonfüreden egy Ökoház programjainak színesítése, ami teret ad a társadalmi célú programoknak, a civil szféra képviselőinek, magán kezdeményezéseknek nyílt pályázati eljárás keretében

SozialMarie - Prize for Social Innovation

Klebelsberg Kuno-ösztöndíj

FVA - Év Fiatal Vezetője 2019

Budapest

XI. Fiatal Politológusok Találkozója

Dédimama mesél - Történetírói pályázat

8. Aranymosás Irodalmi Válogató

InnoMax Díj nonprofit és civil kategória

Magyar Innovációs Nagydíj

Kemény Bertalan Falufejlesztési díj

Felfedezettjeink 2020

Így írok én...

Tőzsdei felkészülést támogató mentor program / GINOP-1.1.7-17-BÉT-2

Fogyasztói tudatosságra nevelő Iskola

MOL Mester-M díj

videókészítés a bringázásról

Magyar Ifjúságért Polgári Egyesület

Kortárs magyar irodalom-verseskötet

A Holnap Magazin kiadó regényíró pályázatot hirdet!

Kárpát-medencei népmesemondó verseny felnőtteknek.

Előadó-művészeti szervezetek többlettámogatása

mozdulj velünk a digitális jövő felé, gyakornoki program mozdulj velünk a digitális jövő felé, gyakornoki program

Budapest

Hencidától Boncidáig – a Hagyományok Háza népmesemondó versenye

Budapest

Neked van testvéred? címmel hirdet pályázatot az M2 Gyerekcsatorna 7 és 14 év közötti általános iskolás gyerekek számára. Az írásokat év végéig várják, a legjobbakat megfilmesítik - tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtóirodája az MTI-t.

Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése

Balassi-fesztivál

Greenlight pályázatok 2018-2020

Pályázati felhívás vendégoktatói ösztöndíjas jogviszony betöltésére

Találkozások Bulgáriával - 2019

Városi tükröződések Fotópályázat a BTM Vármúzeumának Au Revoir! - Magyar származású fotográfusok Franciaországban című kiállításához kapcsolódóan

Élvonal - Kutatói Kiválósági Program

Perspektíva a Jövőért Közhasznú Alapítvány 2019-es könyvpályázata

Olyan képeket várunk, amelyek a tükörképek és a tükröződések különböző formáit mutatják be és korábbi Prizma Körös pályázaton még nem szerepeltek. A kiállításra beválogatott képekből virtuális kiállítást rendezünk, amelyet az interneten a blogunkon lehet majd megtekinteni. http://www.prizmakarika.blogspot.com

Cédrus Komplex Tanulmányi Verseny

Digitális jövő - Gyermekrajz pályázat!

A mobil várhat - Rajzpályázat!

Ingyen laptop pályázat - A digitális tudásért!

Helyi Érték Program

Pályázat Makovecz Imre életművét bemutató kiállítás megvalósítására

38. Magyar Sajtófotó Pályázat

weboldal létrehozása kis- és középvállakozásoknak

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázati felhívása 8. évfolyamos tanulók számára az Arany János Tehetséggondozó Programban történő részvételre

Primax

Jószolgálat-díj 2019/20

ösztöndíjak: 2019/2020 őszi félév, CEEPUS freemover hallgatói és oktatói

Filamikulás 2019

CEEPUS / Hallgatók mobilitása

Budapest

A Rákóczi Szövetség pályázatot hirdet Kárpát-medencei helyi- és ifjúsági szervezetei számára a Rákóczi-emlékév alkalmából, azzal a céllal, hogy minél több településen, intézményben emlékezzenek meg a Nagyságos Fejedelemről.

Nyugdíjasok pályázhatnak kedvezményes üdülésre

Budapest

Hunyadi János Ösztöndíj határon túli magyar hallgatók részére

29. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató verseny

Újratöltve támogatás 2019-2024

Richter Anna Díj

Budapest

A Hagyományok Háza Karácsonyi asztal címmel rajzpályázatot hirdet gyermekek számára három korcsoportban.

Budapest

A Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriuma „Polgári Magyarországért" díjat alapított, amely minden évben olyan személynek vagy közösségnek adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív tevékenységével maradandó szellemi, emberi értékeket hozott létre, mellyel Magyarországot, a magyarságot, annak valamely adott közösségét gazdagította, megerősödését az európai közösségen belül hitelesen, szakszerűen és hatásosan elősegítette, valamint tevékenysége jól jellemzi a polgári-keresztény-nemzeti értékközösséget. Amennyiben a felterjesztés magánszemélyre vonatkozik, hangsúlyozottnak kell lennie közösségépítő tevékenységének.

"Díjmentes Weboldal Pályázat": webáruházzá is átalakítható professzionális weboldalak díjmentes elkészítése tárhellyel, doménnel, telepítéssel, induló tartalom megszerkesztésével és feltöltésével vállalkozások, induló vállalkozások, alapítványok, önkormányzatok, egyesületek és intézmények számára, rejtett költségek nélkül, rövid határidőre

Makkosjánosi

A 4. TALÁLKOZÓ 2019. NOVEMBER 29-ÉN, PÉNTEK DÉLUTÁN 16 ÓRAKOR VESZI KEZDETÉT ÉS 2019. DECEMBER 1-JÉN, VASÁRNAP DÉLBEN ÉR VÉGET.

Wekerle Sándor könyvtári állománygyarapítási pályázat

Nemzeti Agrártehetség Program Kitüntető Pályázat

Videós színházkritikus kerestetik!

Fogyatékossággal élő gyermeket nevelő családok pályázhatnak kedvezményes üdülésre

Sportmarketing Díj

Stratégiai tervezés - Képzés a Közélet Iskolájában

Év Gyára 2019

Szobor pályázat

Co-operation of small music venues / EAC/S17/2019

Barankovics István Alapítvány

Elsőként lakhatás - Hajléktalan emberek társadalmi és munkaerő-piaci integrációját segítő programok támogatása és az utcán élő hajléktalan személyek társadalmi visszailleszkedésének, foglalkoztathatóságának elősegítése, sikeres munkaerő-piaci integrációjának megalapozása / VEKOP-7.1.5-16

Ön választ, mi segítünk

Verselő Antológia 2019 / VAN19

ABB mentorprogram női hallgatóknak

Hajdúszoboszló

A 3. TALÁLKOZÓ 2019. NOVEMBER 22-ÉN, PÉNTEK DÉLUTÁN 16 ÓRAKOR VESZI KEZDETÉT ÉS 2019. NOVEMBER 24-ÉN, VASÁRNAP DÉLBEN ÉR VÉGET.

Támogatott OKJ képzésben való részvétel Pályázat / TÁVI-31-2019

Belecsöppentem kedvenc történetembe...

Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2020 (Új nemzedékek jövőjéért kollégium) / NEA-UN-20-O

Marketing Diamond Awards

Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2020 / NEA-UN-20-O

Számítógép: a mindennapi társ 12

Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2020 (Társadalmi felelősségvállalás kollégium) / NEA-TF-20-O

Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2020 (Nemzeti összetartozás kollégium) / NEA-NO-20-O

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat

Göllesz Viktor Ösztöndíj

Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2020 (Közösségi környezet kollégium) / NEA-KK-20-O

Budapest

A hagyományos nagycsaládok felbomlásával, a nukleáris családok (szülőkből és gyermekeikből álló család) létrejöttével a nők kevesebb támaszra számíthatnak a gondozási és a háztartási feladatokban.

Budapest

A WORTH projekt a mindennapi életben használt tárgyak újragondolásával foglalkozó kreatív szakemberek, és gyártással foglalkozó KKV-k ötleteinek megvalósítását segíti.

Fotográfiai ösztöndíj

Holnap városáért Díj 2019

Meseszép ajándék

Székesfehérvár

A 2. TALÁLKOZÓ 2019. NOVEMBER 8-ÁN, PÉNTEK DÉLUTÁN 16 ÓRAKOR VESZI KEZDETÉT ÉS 2019. NOVEMBER 10-ÉN, VASÁRNAP DÉLBEN ÉR VÉGET.

Együtt könnyebb - segítők és segítettek közös világa

Tündérkezek jótékonysági könyvpályázat

LEGO építőverseny

2020. évi Közösségi Adományozási Program

4 hetes prózaíró kurzus a Holnap Magazinnál

Tudásbarát szervezet 2019

35. Vizuális Művészeti Hónap pályázati felhívása

Filmművészet Kollégiuma pályázata

Nekem Szól! Egészségértés Díj 2019

Oktatással a jövőért

IV. Sajátosan nagyszerű országos pályázat

Magyarország 365 fotópályázat

Egymilliót egy ötletért!

Hívás - nemzetközi filmszemle

Állatmenhelyet működtető civil szervezetek számára ebek ivartalanítására

Hívás - nemzetközi fotópályázat

Múzeumok őszi fesztiválja

Ericsson Programozó Bajnokság

K&H diákkupa bankszimulációs verseny

FLEX ösztöndíjprogram FLEX ösztöndíjprogram

Budapest

Az idei ősszel is utazásra bátorítja a középiskolásokat a Rákóczi Szövetség azzal a céllal, hogy a diákok az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódva egy másik Kárpát-medencei ország magyar iskolájához látogassanak.

Szeged

AZ 1. TALÁLKOZÓ 2019. OKTÓBER 11-ÉN, PÉNTEK DÉLUTÁN 16 ÓRAKOR VESZI KEZDETÉT ÉS 2019. OKTÓBER 13-ÁN, VASÁRNAP DÉLBEN ÉR VÉGET.

Budapest

A trianoni békeszerződés hatásait feldolgozó mű megírására hirdet pályázatot az Operettszínház.

Budapest

A trianoni békeszerződés hatásait feldolgozó mű megírására hirdet pályázatot az Operettszínház.

Budapest

Legyen kárpátaljai „A nemzet háziorvosa”!

Budapest

2019-ben is köszöntjük a legjobb praxisokat határon innen és határon túl. Idén is a nemzethez tartozásra tesszük a hangsúlyt, így a felvidéki, az ukrajnai, az erdélyi, és a vajdasági magyar orvosok is bekerülhetnek a díjazottak közé, hiszen a Kárpát-medencében azonos közegben élünk.