Felvidék

A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány tehetségeket támogató programja első lépéseként várja olyan, Kárpát-medencei, kiemelkedő tehetségű, 14 és 30 év közötti, nappali tagozatos képzésben résztvevő fiatalok jelentkezésér.

Budapest

Mindig is Elon Musk vagy Mark Zuckerberg nyomdokaiba szerettél volna lépni? Vagy esetleg Karikó Katalin munkája nyűgöz le? Már az ötleted is megvan, hogy hogyan tehetnéd jobbá Te is a világot? Akkor itt a helyed a megújult Országos Tudományos és Innovációs Olimpián!

Budapest

A Magyar Cserkészszövetség szeretettel hív Titeket is az idei országos vezetői konferenciájára, az Indabára, melyre 2022. 12. 02-03. (p-szo) Budapesten kerül sor.

Szeged

 Örömmel hívjuk és várjuk a Kárpát-medencéből a külhoni és a határainkon belüli magyar pedagógusokat a Szarvason, 2022. november 24-26. között tartandó IV. Kárpát-Medencei Pedagógiai Konferencia és Módszertani Napok elnevezésű programunkra!

Budapest

Népszámlálások a Kárpát-medencében Rubicon-est A történeti Magyarországon 1869-1910 között ötször, Trianon óta, 1920-2022 közt pedig az ez évivel együtt 11 alkalommal rendeztek népszámlálást.

A Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár Irodalmi pályázatot hirdet Illyés Gyula-120 alkalmából.

Felvidék

A Hagyományok Háza Forgószél és Garabonciás címmel ismét meghirdeti hon- és népismereti levelezőversenyét. Idén a megmérettetés vezérmotívuma a pásztorélet lesz. A szervezők az egész Kárpát-medencéből szeptember 23-ai határidővel várnak jelentkezéseket.

Felvidék

A Katolikus Központi Alapítvány pályázatot hirdet a 2022/2023. évi Szent Imre ösztöndíj elnyerésére. Pályázhatnak azok a nappali munkarendben, magyarországi tanintézményben tanuló, hitüket gyakorló katolikus fiatalok (a kispapok kivételével), akik köznevelési intézmény, szakképző intézmény 9-15. osztályos tanulói vagy diplomával még nem rendelkeznek, és felsőoktatási intézményben első felsőoktatási szakképzésben, vagy első diplomás képzésben vesznek részt.

Kihirdették az Álljon meg egy novellára! pályázat nyerteseit.

Az Irodalmi Rádió szerkesztősége videós pályázatot hirdet szerzői számára.

Budapest

A Hagyományok Háza Nyitott Műhely pályázatot hirdet népi kézművesek, iparművészek, tervezők, designerek, crafterek és egyéni alkotók számára a „kis feketéhez” illő, a válaszúti Kallós Zoltán Néprajzi Gyűjteményből és budapesti Magyar Népi Iparművészeti Múzeum gyűjteményéből válogatott műtárgyak motívumaiból, formáiból és technikai megoldásaiból építkező öltözékkiegészítő szettek és modern öltözékek készítésére.

Balatonfüred

A balatonfüredi Anna-bál mindig is az ország legelőkelőbb báljai közé tartozott, ahol a haza legjelesebb művészei, közéleti szereplői nyaranként találkoztak. 2013-tól az Anna-bál kísérő rendezvényei közé tartozik a Kárpát-medencei Prímásverseny is.

Kalocsa

A Hagyományok Háza, Homokmégy Község Önkormányzata, Kalocsa Város Önkormányzata, A Kalocsai Múzeumbarátok Köre és a Viski Károly Múzeum Kalocsa pályázatot hirdet kalocsai hímzés témában.

Lakitelek

E konferenciáknak az egyéni kapcsolatépítés elősegítése mellett kiemelt célja a Kárpát-medence tudományos kapcsolatrendszerének szorosabbra fűzése is.

Online

A Kisebbségi Jogvédő Intézet (KJI) 2022-ben is megrendezi a Kisebbségvédelem Európában című nyári egyetemet, a tavalyi és tavalyelőtti évhez hasonlóan online formában 2022. július 12-14. között.

Felvidék

Igaz történeteket, történetcsokrokat várunk műfaji kötöttség nélkül.

Országos

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázatot hirdet „GYORSÍTÓSÁV” címmel. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból meghirdetett felhívás célja a gyors növekedésre képes és jelentős hazai hozzáadott értéket felmutató társaságok K+F+I tevékenységének támogatása.

Budapest

MáSzínház Labor címmel indít szakmai műhelyt a MáSzínház Budapesten. A főként értelmi fogyatékos emberekkel dolgozó, és a színházi nevelés módszereit használó társulat vezetői a saját tapasztalataikat és tudásukat osztják meg a résztvevőkkel. A színészek, drámapedagógusok, gyógypedagógusok pályázat útján kerülhetnek be a programba, amelynek első, márciusban kezdődő szakasza a megosztásról, a második, őszi fázisa a közös fejlesztésről szól.

Országos

Január 3-ától érhetők el a Magyar Falu Program pályázati kiírásai, a kérelmek azonnal beadhatók lesznek. A korábbi népszerű felhívások mellett új célok megvalósítására is forrást lehet nyerni

Országos

Mikro-, kis- és közepes vállalkozásoknak segítenének az üzleti kihívásokhoz alkalmazkodni. A pályázatokat január második felében és február elején lehet beadni.

Országos

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatása szerint a Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Terve részét képező pályázatnak köszönhetően akár 35 ezer család rezsiterhei csökkenhetnek.

Fertő

A visszavont gyorsított közbeszerzés után újra meghirdette a Fertő tavi vízitelep fejlesztésének második ütemét a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. Ezúttal nem gyorsított, hanem csak egyszerű nyílt közbeszerzésen lehet ajánlatot tenni.

Országos

Az évnek ugyan nemsokára vége, azonban még nem késő kihasználni azokat a támogatásokat és kedvezményeket, melyek jelentős kiadásoktól szabadíthatják meg a felújítás előtt vagy után állókat.

Országos

A korábbi, a naperőmű-fejlesztők dominanciáját hozó kiírásokhoz képest jelentős eltéréseket tartalmazó pályázat kizárólag olyan 5 és 50 MW közötti meglévő erőműegység felújítására vagy fejlesztésére vonatkozhat, amelyet LEGALÁBB 20 ÉVVEL A KIÍRÁS IDŐPONTJA ELŐTT HELYEZTEK ÜZEMBE ÉS A PÁLYÁZAT KIÍRÁSA ELŐTTI 20 ÉVBEN LEGALÁBB 14 ÉVET ÜZEMSZERŰEN MŰKÖDÖTT.