8. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle

Vásárút Hazai

Mint az már a felhívásunkból korábban kiderült, a 8. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle helyszíne ezúttal is a Vásárúti Kulturális Központ, a felvidéki elődöntő időpontja pedig 2022. szeptember 1., csütörtök. A megmérettetés 14 órától kezdődik.

A Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle a Kárpát-medencei Öröm a Zene tehetséggondozó program felvidéki állomása. A rendezvény szakmai partnere a tatabányai Peron Music Alapítvány, támogatója a Hangfoglaló Program. A számos értékes nyereményen túl a legjobb csapatot/szólistát a zsűri delegálja a 2022. évi Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjébe.

A jelentkező zenekarok és szólisták közül a rátermettségük alapján előzsűrizéssel választják ki azokat, amelyek és akik a szemlére meghívást kapnak.

Ezúton jelentjük be, hogy a jelentkezési határidőt több mint egy héttel meghosszabbítottuk, azaz 2022. augusztus 26., este 8 óráig várjuk a nevezéseket! Jelentkezési díj nincs.

Elektronikus jelentkezés ITT lehetséges. 

A szakmai elbírálás kritériumai szólisták és zenekarok esetében: a szerzemények kiforrottsága, hangszerelés, egyediség, a dalszöveg minősége, összhang a mondandó és a zene között, a produkció átélése (feeling), hangszeres tudás, színpadi megjelenés és koreográfia, összhatás. A magyar nyelvű dalszöveg előny. A döntő produkcióit hazai és magyarországi tagokból álló szakmai zsűri értékeli.

A zsűri tagjai:

 • Kaszmán-Saróka Liliána, a Fraktál  Szlovákiai magyar zenészek szakmai csoportjának alapítója, az Estendøn zenekar vezetője, énekese, zeneszerzője és dalszövegírója
 • Balázs Sziszka, a Music Fashion kiadó tulajdonosa, zenei menedzser, a Hangfoglaló Program delegáltja
 • Bodnár Tibi, a Ladánybene 27 zenekar gitárosa és zenekarvezetője, a Hangfoglaló Program delegáltja
 • Csenger Ferenc műsorvezető, a Pátria Rádió vezető szerkesztője
 • Balla Igor rendezvényszervező, zenész, zeneszerző és dalszövegíró, a Pigmeus és Kobold zenekarok vezetője
 • Vida Igor művelődésszervező, zenész, a dunaszerdahelyi Jazzklub DS rendezvénysorozat és az Are You Free? fesztivál szervezője
 • Puss Tamás, zenész, zeneszerző, dalszövegíró, a Phoenix RT zenekar vezetője
 • Kovács Ákos, DJként Vinnie Lonely, a PLUSplus dj páros egyik tagja, a dunaszerdahelyi NFG klub egyik vezetője, a Tollas Rádió és a Home Office rádió műsorvezetője, továbbá a KLIKK Out magazin zenei szakírója és a Szaval a jó öreg csallóközi megalkotója
 • Pap Tibor, a tatabányai Peron Music Alapítvány elnöke és a tatai Peron Tehetségközpont vezetője, zsűri elnöke.

A 8. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemlére bármilyen könnyűzenei formáció illetve szólista nevezhet a Kárpát-medencéből magyar nyelvű és instrumentális dalokkal. Műfaji megkötés nincs, a lényeg, hogy élő muzsikáról legyen szó.

A jelentkezés feltétele legalább két, értékelhető minőségű, saját szerzeményeket tartalmazó felvétel, továbbá az elektronikus jelentkezési lap pontos kitöltése.

A döntőben előadott számoknak saját szerzeményeknek kell lenniük (szólistáknak megengedett egy átvett szám is), s minden zenekarnak 15 perc színpadi- és 10 perc szerelési idő áll a rendelkezésére. Kizárólag élő produkciókat várunk!

A hangzóanyagot (illetve a fájlmegosztó ill. az internetes audió vagy videó felvétel letöltési linkjét) az elektronikus jelentkezésbe kell feltölteni.

A számos értékes nyereményen túl (stúdióidő, fellépési lehetőség, médiaszereplés, tárgyi díjak, stb.) a legjobbakat a szakmai zsűri delegálja

 • a 2022. évi Öröm a Zene Tehetségkutató idei magyarországi döntőjébe, ahol a fődíj 3 millió forint (1.000.000 Ft értékű hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzés, valamint a Hangfoglaló Program által felajánlott támogatás, amelyet a győztes lemezanyag és videoklip készítésre fordíthat)
 • a tatabányai Peron Music Tehetségkutatóra

Az Öröm a Zene Tehetségkutató döntője 2022 októberének első felében kerül megrendezésre.

Érdeklődni az  mailcímen vagy a +421905826799-es telefonszámon lehet.

(szmaze/Felvidék.ma)