42. Kitaibel Pál Középiskolai Verseny

Felvidék Egyéb

A versenyt az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával a Magyar Biológiai Társaság szervezésében hirdetik meg, a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara – Mosonmagyaróvár, valamint a TermészetBúvár folyóirat együttműködésével.

Az immár negyvenkettedik alkalommal meghirdetett középiskolai biológiai és környezetvédelmi tanulmányi verseny új sorozatának az idén a Magyar Biológiai Társaság, valamint a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara a lebonyolítója.

A tudáspróba célja, hogy a tanulókat környezetük önálló megfigyelésére és kutatással gazdagított tanulmányozására ösztönözze. Kiemelkedő érdeme a versenynek, hogy a tanulók és a tanárok közös tevékenységét – az önálló megfigyelés igényével – széleskörű kapcsolatokra, folyamatos olvasásra, tájékozódásra építi, a határon túli területek (Erdély és Csángóföld, Felvidék, Horvátország, Kárpátalja, Muravidék, Vajdaság) magyar anyanyelvű középiskolásainak bekapcsolásával.

A tanulók 3 kategóriában versenyeznek:

I.kategória: minden nyelvi elkészítős hazai és határon túli gimnáziumi tanuló, valamint azok a 9. osztályos gimnáziumi tanulók, akik maximum heti 3 órában tanulják a biológiát.

II.kategória: minden hazai és határon túli 10. osztályos gimnáziumi tanuló, valamint azok a 9. osztályos gimnáziumi tanulók, akik heti 3 óránál magasabb óraszámban tanulják a biológiát.

III.kategória: azok a hazai és határon túli középiskolai tanulók, akik nem gimnáziumi rendszerben tanulnak biológiát, a szakgimnáziumok és szakközépiskolák tanulói.

A versenyre 2020. november 13-ig kell jelentkezniük a tanulóknak a biológia tantárgyat tanító szaktanáruknál, akik továbbítják a jelentkezést a Versenyszervezők felé.

További információk a verseny hivatalos honlapján (http://www.kitaibelverseny.hu/) találhatók.

A versennyel kapcsolatos kérdéseikkel a versenyszervezőkhöz fordulhatnak.
Levélcím: Magyar Biológiai Társaság, 1088 Budapest, Baross u. 13.
Telefon: Együd Bence Norbert (versenyszervező): +36205543095

E-mail:

  • Együd Bence Norbert ()
  • dr. Pinke Gyula ()
  • dr. Zsédely Eszter ()