1989 emlékezete

Hazai
Pályázati felhívás: “1989 emlékezete és a transzatlanti kapcsolatok erősítése”

A budapesti Amerikai Nagykövetség Sajtó- és Kulturális Osztálya pályázatot hirdet szervezetek és magánszemélyek részére olyan programok megvalósítására, melyek a magyarországi rendszerváltás 30. évfordulójához kapcsolódnak. A program finanszírozása az Amerikai Nagykövetség Kisebb Összegű Támogatás programján keresztül történik, és a magyarországi rendszerváltás 30. évfordulóját hivatott kiemelni.

A budapesti Amerikai Nagykövetség Sajtó- és Kulturális Osztálya olyan programötleteket vár, melyek párbeszédet indítanak el Magyarországon az 1989-es események olyan pozitív hatásairól, mint a megerősödött transzatlanti kapcsolatok, a megnövekedett kereskedelmi kapcsolatok a nyugati országokkal, a szabad utazás, az 1999-es NATO csatlakozáshoz vezető út, vagy a magyar állampolgárok demokratikus jogainak biztosítása, valamint arról, hogy az 1989-es események miként inspirálhatják a társadalmi szerepvállalást a mai Magyarországon.

Minden program hangsúlyt kell, hogy helyezzen a transzatlanti közösség fontosságára és értékeire, valamint tartalmazhat amerikai komponenst, illetve bevonhat olyan amerikai szakértőket, egyesületeket, intézményeket egy adott szakterületről, akik elősegítik a nyugati demokratikus értékek megértését.

Pályázati határidők
A kisebb összegű támogatásért 2019-ben folyamatosan lehet pályázni, a beérkezett pályázatok a határidő lejártával kerülnek elbírálásra: 
Határidő: 2019. július 31.
https://hu.usembassy.gov/hu/palyazati-felhivas-1989-emlekezete/