13. Bölcs Diákok vetélkedő

Erdély Külhoni

A Communitas Alapítvány és a Kolozsvári Református Kollégium a Babeș-Bolyai Tudományegyetemmel partnerségben a 2022-2023-as tanévben tizenharmadik alkalommal szervezi meg a Bölcs Diákok vetélkedőt. Az idei verseny témája KÉPZELET ÉS VALÓSÁG, célja pedig a tanulók érdeklődésének felkeltése természeti és kulturális értékeink iránt olyan interaktív, szórakoztató feladatok segítségével, melyek az elméleti tudás gyakorlati felhasználása által átfogó, összefüggéseket kereső világkép kialakítására ösztönöznek.

Az idei vetélkedő keretében létező és lehetséges világokat járunk be a benevező diákokkal. Célunk megfigyelni, hogyan alakítja egymást képzelet és valóság, valamint tudatosítani, hogy csupán a valóság tapasztalataira támaszkodva lehet építeni a lehetséges valóságokat. Szeretnénk ráébreszteni a mai tizenéveseket arra, hogy képzelet nem csak művészeti alkotások megteremtéséhez szükséges, hanem a hétköznapok problémamegoldásaiban, valamint a jövőnk megtervezéséhez is.

A vetélkedőre 3–4 fős középiskolás csapatok jelentkezését várjuk, egy vezetőtanár kíséretével. Jelentkezni 2022. november 13-ig lehet a itt.

A verseny szakaszai a következők:

  • Iskolai szakasz: online rendszerben – november 14 – december 19.
  • Helyi szakasz: online rendszerben – január 09 – február 10.
  • Megyei szakasz – 2023. február 20 – március 20.
  • Országos szakasz (döntő) – 2023. május 6-7.

A vetélkedő részletes szabályzata megtekinthető: itt. Kérjük a jelentkező csapatokat, olvassák el figyelmesen a szabályzat minden pontját!

A vetélkedő feladatlapjait és a forduló feladatlapjához tartozó javítókulcsot a jelen honlapon tesszük közzé. A feladatlapokat is itt kell kitölteni.

Kapcsolat:

E-mail: 

Telefon0769-675 036 (Mihályfalvi Katalin),

0264-594 5700723-250 324 (Communitas Alapítvány)

Az országos szakaszba bejutó csapatok számára egyhetes élménytáborozást szervezünk.

MINDEN CSAPATNAK SOK SIKERT, EREDMÉNYES EGYÜTTMŰKÖDÉST KÍVÁNUNK!

További információk: https://bod.communitas.ro/vetelkedo?fbclid=IwAR0nTJ4k-hlnGKfEt84volvV5502IKbNs79qYAprlYP8RQUeDcnXnBUpJ2U