Budapest

Több mint 6000 magyar és szlovák iskoláskorú gyermek tanulhatott játékos módon pénzügyi ismereteket az OTP Fáy András Alapítvány és szlovákiai partnerszervezete jóvoltából ingyenes képzés keretében.

Visegrád

díjazták a külhoni újságírókat

Erdély

Erdély

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 Semmelweis u. 4., Budapest, 1052

Felhívás a Nemzeti Összetartozás Napjára

Péntekig még van idejük a civilszervezeteknek

Budapest

Kárpátalja Kincsei – Fotókiállítás a Magyarság Házában

Békéscsaba

A muzslyai Kónya-Kovács Otília a legjobbak közt versenyezhet a Hetedhét Hatvan Népmesefesztiválon

CÖF-CÖKA Civil Klub indult Gyergyószentmiklóson

Súlyos problémákat okozhatnak a civil szervezetek számára a Facebook új hirdetési szabályai

30 éves a Rákóczi Szövetség

Budapest

Magyarellenes megnyilvánulások Ukrajnában címmel mutattak be dokumentumfilmet Budapesten

Budapest

Tisztújító küldöttgyűlést tartott a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége Budapesten, május 19-én. A küldöttek az erdélyi Márton Zsuzsannát választották meg két évre a KCSSZ elnökének. A kétgyermekes családanya a Partiumban található Egri községben működő Pro Agriensis Egyesület vezetőségének a tagja.

Nagykovácsiból a dunaújvárosi Papírmúzeumba

Civil-barát ajánlat az Erste Banktól

A Ragyogjon Magyarország! Program célja, hogy megtaláljuk és megtisztítsuk azokat a közösségi tereket, amelyek használata kiemelten fontos a helyi közösségek számára.

Erdély

A SozialMarie 2019 Díj nyertesei

A legjobb civil szervezeteket keressük

Több mint 400 millió eurót gyűjtöttek össze az erre kijelölt hivatalos szervezetek

Erdély

Erdély

Belügyminisztérium, Márványaula 1051 Budapest, József Attila u. 2-4.

Roma nők, gyerekek, családok konferencia a Romák Világnapja alkalmából

Start+ infónap Budapesten

Magyarország legkülönbözőbb pontjain Makótól Pannonhalmáig

A Carnegie Hall után irány a magyar vidék!

Szent Imre Gimnázium 1114 Budapest, Villányi út 27.

Mi magyarok és Európa című Civil Akadémiára

Megjelentek a NAV nyomtatványok az 1% felhasználásáról

Van egy vezető, aki megértette, mi korunk legsúlyosabb problémája

A Tesco 204 magyarországi áruházából már 171-ből adományozza jótékony célra az élelmiszer-felesleget. A 2014-ben elindított élelmiszermentő programban a vállalat a már nem eladható, de emberi fogyasztásra tökéletesen alkalmas zöldséget, gyümölcsöt, pékárut és tartós élelmiszert ajánlja fel minden nap a Magyar Élelmiszerbank Egyesület helyi partnerszervezetei számára. Az áruházlánc a program kezdete óta összesen több mint 47,5 millió adag étellel segített így a rászorulóknak.

A Bethlen Téri Színház önkénteseket keres

Civil Akadémia Dombóváron – összefoglaló

Felhívás közös imára

Az idén 6 milliárd forinttal több jut a családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatásokra

Kiállításmegnyitó és jótékonysági árverés

Kampány indul az Autizmus világnapján

Buda

Újbuda polgármesterének védnökségével a Magyar-Osztrák-Bajor Társaság ünnepi megemlékezést tartott 2019. március 27-én Budán, a II. Rákóczi Ferenc emlékév és a Nagyságos fejedelem születésnapján. Ez alkalomból a Pozsonyból érkezett szlovák történész – muzeológus Zuzana Falathová, tolmács segítségével adta át gondolatait a hallgatóságnak. 

Pályázati felhívás a 2019. évi Jászsági Civil Vándordíjra

Hatodik alkalommal startolt a Women Startup Competition

Adó 1%

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 Semmelweis u. 4., Budapest, 1052

Sharing Economy: A Fecskepalota közösségi üdülő működése

Kárpát-medence

A Rákóczi Szövetség diákutaztatási programja március 15-én 116 középiskolának teremt lehetőséget Kárpát-medencei utazásra. Ennek megfelelően több mint 5000 középiskolás diák utazhat ünnepelni egy másik magyar közösséghez legalább egy határ átlépésével. A Felvidékre 42 magyarországi iskola képviselői érkeznek a napokban.

MOM Kulturális Központ 1124 Budapest, Csörsz u. 18.

Hogyan szabaduljunk meg a szélsőségestől?

Budapest

2019. március 12-én Magyar Ezüst Érdemkereszttel tüntették ki Török Andrást, a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség Szövetségi Cserkésztanácsának volt elnökét, aki a szervezet újjáalakulása óta aktívan végez cserkész- és egyéb közösségi munkát.

KÁRPÁTI MAGYAR KRÓNIKA

Kárpáti Magyar Krónika

Budapest

A Kárpát-medencében és szerte a nagyvilágban is sok fontos eredménnyel tevékenykedő Rákóczi Szövetség elnöke, Csáky Csongor Csűrös Csillának nyilatkozott a Kossuth rádió Nagyok című műsorában. A Duna-díjjal kitüntetett Rákóczi Szövetség a Diaszpóra programnak köszönhetően világszervezetté nőtte ki magát, de a szövetség gyökerei a Felvidéken vannak.

A Miniszterelnökség pályázati felhívása Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjra

A Miniszterelnökség pályázati felhívása Petőfi Sándor Program ösztöndíjra

Pesti Vigadóban (1051 Budapest, Vigadó tér 2.)

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet szervezésében 2019. március 2-án, szombaton kerül sor a Pesti Vigadóban (1051 Budapest, Vigadó tér 2.) a VI. Budapesti Székely Bálra, ahová szeretettel várjuk a székelyek, a tiszteletbeli székelyek és a székelyeket tisztelők jelentkezését!

Budapest

A tíznapos táborba 15 és 19 év közötti fiatalok jelentkezését várják a Kárpát-medencéből. A táborról és a jelentkezés feltételeiről a Felvidék.ma-t Kálmán Hajdók Katalin, a mozgótábor felvidéki referense tájékoztatta.

Szeged

A cseh–szlovákiai magyarság megpróbáltatásai vallási, politikai, kulturális téren, 1938 és 2010 között címmel szervezett nemzetközi konferenciát a Magyar Egyháztörténeti Enciklopédia Munkaközössége (METEM) és a Historia Ecclesiastica Hungarica Alapítvány (HEH) Szegeden, a Katolikus Házban.

Hatvan

Jelentkezz önkéntesnek a Bátor Táborba, hogy beteg gyermekek cimborája lehess! - Beszélgetés Benkő Líviával, a Bátor Tábor Alapítvány marketingkommunikációs vezetőjével.

Toldi Ház ( Szabadság út 4., AlsóTold, Nógrád, 3069)

Ismerkednél a zöld életmóddal, de elvesztél az internetes válaszok világában és még keresed a „hogyanokat”? A kíváncsi fürkészők jelentkezését várjuk, akik hajlandóan egy hétvégét rászánni arra, hogy megtanulják, hogyan tudnak olyan mosószert, szappant és egyebeket előállítani otthon, amivel egyszerre tudják óvni a környezetüket és egyben megőrizni a saját és családjuk egészségét.

Dr. Csókay idegsebész levele

Polgárok Háza 1089 Budapest, Visi Imre utca 6.

Történelem másként című Civil Akadémia

Debrecen

Minden család őriz történeteket gyermekeik kiskoráról, a szülők szívesen mesélnek az élményeikről, vagy emlékeznek vissza az együtt töltött meghitt évekre. Egy-egy történet lehet érdekes, tanulságos vagy akár vicces is. A Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete idén is kiírta az Életmese író pályázatot, melynek beküldési határideje április 20-a. Az egyesület elnökével, Radnainé Filep Ildikóval beszélgetett a Felvidék.ma.

Salgótarján

Az UNESCO Global Geoparks Council 3. ülésszakán úgy döntött, hogy újabb 4 évre meghosszabbítja a Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark címét.

Alapítványunk 2015. évben került bejegyzésre. Legfontosabb célunk a magyarországi légimentés tárgyi és infrastruktúrális feltételeinek javítása, valamint a légimentők képzésének támogatása.

Kihelyezett akadémia Zalaegerszegen újszerű megvilágításban

A kistelepülések támogatása kiemelt feladat

A diaszpóra magyarsága bizonyította élni akarását

Vojtina Bábszínház, Debrecen, Kálvin tér 13.

Jöjjön el most Ön is a látásvizsgálatra! Kicsiknek, nagyoknak egyaránt!

Vojtina Bábszínház Debrecen, Kálvin tér 13

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Debreceni Kőr Dáma Egyesület és a Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete láthatatlan képzeletszínházi előadást szervez.

Ön is szavazzon! SozialMarie Közönségdíj 2019.

Már több mint 20 éve február elseje a civilek napja

Mától adható be az előadó-művészeti többlettámogatásra vonatkozó igénybejelentés

Budapest

A harmadik üteménél tartó Kárpát-medencei óvodafejlesztési programmal a kormány meg akarja teremteni a lehetőségét annak, hogy minden magyar gyermek és minden vegyes házasságban született gyermek magyar bölcsődébe, magyar óvodába járhasson.

Kulcskérdés a nevelőcsaládok támogatása

Megnyílt a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozata

A Semmelweis Egyetem EKK Mentálhigiéné Intézet 2019. szeptembertől indítja Szociális munka MA képzését, amire jelentkezni a www.felvi.hu weblapon keresztül lehet.

Hihetetlen mértékben uralja életünket a mobiltelefon. Kézben van, ha várakozunk, ha utazunk, ha eszünk, ha pihenünk. Gyakran az emberek közti beszélgetés is elmarad, mert még az együtt töltött idő egy részében is a mobiltelefonok uralkodnak. Épp ezért jó kezdeményezés a #kikapcs kampány, melyről a fővárosi Vak Varjú étterem oldalán olvastunk.

Szent Imre Gimnázium 1114 Budapest, Villányi út 27.

EU választás és sport

Látszat és valóság: vesztésre áll az abortuszlobbi

Erdély

1989. február 4-én alapították meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot.

1989. február 4-én alapították meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot.

Egy tonna almát kaptak rászorulók

Egymillió ember legalább havonta önkénteskedik, arányuk összességében 32,9 százalékról 45,1 százalékra emelkedett - derül ki az Önkéntesség Magyarországon 2018 című kutatás gyorsjelentéséből.

Pályázati lehetőség kétoldalú klímavédelmi tevékenységekre vonatkozó vissza nem térítendő támogatásra

Lehetőségünk van személyi jövedelemadónk 1+1%-áról egy magyarországi civil szervezet és egy Magyarországon bejegyzett egyház vagy a kiemelt költségvetési előirányzat javára rendelkezni. Ez csupán néhány percet vesz igénybe, viszont annál nagyobb segítséget jelent annak, akinek adjuk.

Nyomtatványok civil szervezetek beszámolójához

A családok védelméről szóló konzultáció eredményei

Útmutató civilszervezetek részére – SZJA 1% fogadása

Őrizzük meg együtt a fővárosi civil szervezetek múltját!

Székesfehérvár, Erzsébet út 20. Viktória Rehabilitációs Központ

Akadémiát indít a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány! Ha szeretnél dolgozni szervezeted fenntarthatóságán, akkor ez program érdekelni fog! Az 5 modulból álló Akadémián olyan tudásátadás és gyakorlati képzés valósul meg, mely több oldalról megerősíti a szervezetedet!

Gál Tibor Fúzió, Eger

Világítani Fogok Jótékonysági Borest

Polgárok Háza 1089 Budapest, Visi Imre utca 6. (az Orczy térről gyalog megközelíthető)

„Pénzt vagy életet” – avagy merre megy Európa? című Civil Akadémiára

Megjelent a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram ( a továbbiakban: MKÖ) 2019. évi pályázat kiírása, amely 2019. március 1. napján indul.

Pályázat fogyatékosoknak ellátást nyújtó szervezeteknek

A tervezettnek mintegy háromszorosára emelné a demokratikus értékeket védő civil szervezetek támogatását a 2021-2027-es uniós költségvetési keretben az Európai Parlament (EP) a strasbourgi plenáris ülésen csütörtökön elfogadott határozat értelmében, írja az MTI.

A valódi civil szervezetek jutnak támogatáshoz – Szalay-Bobrovniczky Vince a Mandinernek

Értesítjük a civil szervezeteket, hogy megjelentek a Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Nemzeti Együttműködési Alap Kollégiumainak a 2019. évre vonatkozó „Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2019." című és a „Helyi és területi hatókörű civil szervezetek egyszerűsített támogatása 2019." című pályázati kiírásai.

Pályázz január 15-ig a 2019-es Civil Díjra!

KÉSZ-közlemény a közbeszéd tisztasága védelmében

Tempus Közalapítvány (1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.)

Európa a polgárokért információs napok

A NEA január 1-től a Bethlen Gábor Alapkezelőhöz került

Jelentkezz a United Way Magyarország középiskolásoknak szóló, ingyenes pályaorientációs programjára!

A NAV 2019. január 1-től kizárólag a Cégkapu szolgáltatáson keresztül kommunikál a gazdálkodó szervezetekkel.

Nagytótfalu

A siklósi székhelyű Fontos vagy nekünk Egyesület, több horvátországi magyar kultúregyesület társszervezésében idén ötödik alkalommal szervezi meg a Drávaszögi Magyarok Fesztiválját szeptember 14. és 29. között.

Pörböly

Augusztus 11-én, Újbezdán újabb testvértelepüléssel gazdagodott. A Baranya megyei Ilocska és Nagytótfalu után, a Tolna megyei Pörböllyel írta alá a testvértelepülési nyilatkozatot Bognár Attila az Újbezáni Helyi Választmány elnöke.

Nagyatád

A Bjelovári Magyarok Közösségének tánccsoportja június 2-án a magyarországi Nagyatádon vendégszerepelt, a helybéli horvát nemzetiségi egyesület Sport-és Egészség Napján.

Villány

A Fontos Vagy Nekünk Egyesület május 26-án térségi Gyereknapot szervezett Villányban, melyen horvátországi magyar gyerekek is részt vehettek.

Balatonalmádi

A vörösmarti József Attila Magyar Kultúregyesület énekkara, április utolsó hétvégéjén a balatonalmádi tavaszi koncerten vett részt.

Garé

Az Újbezdáni Ifjúsági Hagyományőrző Egyesület néptánccsoportja alig fél év alatt harmadszor kapott meghívást a magyarországi Garéba, ahol ez úttal egy jótékonysági bált szerveztek annak érdekében, hogy a helyi védőnői szolgálat elavult eszközeit lecserélhessék.

Miskolc

A miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon február 9-ei hétvégén tartotta meg az immár több mint két évtizedes múltra visszatekintő 21. „Szólj, ötágú síp!” elnevezésű rendezvényt, melyen idén a haraszti és kórógyi református közösségek is bemutatkoztak.

2019-ben is folytatódik, és bővül az otthonteremtési program

Sikeres menedzser volt, ma ő Laura nővér – nagyinterjú az emberközpontú gazdaságról és arról, hogy nem a repülőn van a boldogság

Januártól havi 40 ezer forint lesz a kétgyermekesek családi adókedvezménye

Cégektől és magánszemélyektől gyűjtött tartós élelmiszerrel, és vadonatúj játékokkal összeállított szeretetcsomagokkal leptek meg Szenteste előtt a Mosolykommandó Bohócdoktorai 100 családot Ásotthalmon, Bordányban, Forráskúton, és Szegeden. Az akcióban több tucat szegedi vállalkozás felajánlását három napon keresztül, 12 önkéntessel személyesen juttatták el a szervezők a nehéz sorsú családok otthonába.

“Együtt a vásárlóinkért és a kollégáinkért!” A Tesco vállalati kultúrájában már több éves hagyománya van a Helping Hands néven futó programnak. Az év legforgalmasabb időszakaiban – például ünnepekkor – az irodai munkatársaknak lehetősége nyílik egy-egy napra csatlakozni az országban valamelyik áruházi csapathoz. Ilyenkor ugyanis minden segítő kézre szükség van, annak érdekében, hogy a vásárlók kiszolgálása zavartalanul folyhasson és a kollégák leterheltsége is csökkenjen.

A Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) társadalmi felelősségvállalása jegyében Beret községben élő családok megsegítésére ajánlott fel 30 köbméter, magas fűtőértékkel rendelkező tűzifát. A felajánlott tűzifa értéke megközelíti az egymillió forintot.

Több mint 284 tonna élelmiszer gyűlt össze a 22. alkalommal megszervezett Adni Öröm! akció keretében. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR karácsonyi gyűjtésének eredményeképpen több mint 30 ezer ajándékcsomag jut el nehéz sorsú emberekhez az ünnep előtt.

Felhívás közös imára Beke Istvánért és Szőcs Zoltánért

Párbeszéd Háza Horánszky u. 20., Budapest, 1085

"Emberségesebb Magyarországot!" címmel könyvbemutató beszélgetésen vesz részt Várszegi Asztrik katolikus püspök, Fabiny Tamás evangélikus püspök és Gundel Takács Gábor református médiaszemélyiség.

A Magyar Természetjáró Szövetség elindította Magyarország első online térképes útikalauz szolgáltatását, a Természetjáró túravezető alkalmazást. A Természetjáró applikáció az Európában jól ismert, német fejlesztésű Outdoor active programja alapján készült, mely mostantól magyar nyelven, hazai útvonalakkal, információkkal és extra tartalmakkal érhető el a szabadtéri aktív időtöltést kedvelők számára.

Vigadó - Vigadó tér 2., Budapest, 1051

Sztárok a Pető Intézet Tehetségeiért

Október közepe óta 1300-zal többen veszik igénybe a hajléktalanellátást

Egyetem tér, Budapest 1053,

Fáklyagyújtás az üldözött keresztényekért

A magyarországi Civil Összefogás Fórum támogatásával alakult nemrég civil klub Nagyenyeden, amelynek első találkozóján a résztvevők az egész Fehér megyét lefedő Közösségépítés – értékmentéssel című projektet értékelték ki. Bodó Barna, a kutatás koordinátora elmondta: ennek során az elmúlt hónapokban bejárták azt a harminckét Fehér megyei települést, amelyekben a magyar lakosság száma meghaladja az 50 főt, majd felmérték az igényeiket annak érdekében, hogy olyan tevékenységeket lehessen kitalálni és szervezni, amelyek a helyi magyar közösségeket megmozgatják, identitásukat erősítve.

A keresztény civilizáció meghatározó része az advent átélése. Lassú elcsendesedés, a nyugalom állapotának előhívása, magunkba fordulás, számvetés. Fokozott törődés közvetlen környezetünkkel, családunkkal, készülődés a karácsonyi ünnepekre, a békesség és a szeretet jegyében.

A jövőben csak engedéllyel működhetnek a tanodák

Lengyelországba szervezett adventi zarándoklatot a KÉSZ Makláry Ákos parókus lelki vezetésével december 7. és 9. között. A zarándokok bejárták Krakkó belvárosának nevezetességeit, szakrális helyeit, imádkoztak Czestochowában, a magyar pálosok által alapított világhírű Mária-kegyhelyen is.

Erdély

Erdély

Átadták a 10. jubileumi Önkéntességért Díjakat

1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.

Az önkéntesség világnapja remek alkalom arra, hogy végiggondoljuk, mi milyen módon segíthetünk másoknak. Ezért tartottuk december 5-én a 2018-ban elindult uniós program, az Európai Szolidaritási Testület nyitóeseményét Budapesten.

2018-ban is megszervezi a NIOK Alapítvány a legnagyobb nemzetközi jótékonysági mozgalom hazai kampányát

Az önkéntesség egyre népszerűbb a fiatalok körében és általában Magyarországon, 3,6 millióan önkénteskedtek már életükben, és csaknem egymillióan havonta teszik ezt - mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Youth Hungary Új Nemzedék Konferencia megnyitóján.

Felhívás civil szervezetek munkatársai számára Vizuális kommunikációs workshopon és téma fejlesztésen való részvételre

Csizmadia László volt a Hír TV vendége

Európa Rádió riport

Süni Napközi-otthonos Óvoda Cím: 8181 Berhida, Bezerédi utca 2.

MEGHÍVÓ: A korszerű gyermekétkeztetés és a helyi termelők közétkeztetésbe való beszállítási lehetőségei

Szolyvai Emlékpark

Zarándoklat Kárpátaljára, a szovjet munkatáborok áldozatai emlékére

Erdély

Több mint háromszáz daganatos beteg és hozzátartozó érkezett Budapestre a Daganatos Betegek Napjára, ahol kutatók, orvosok, segítő szakemberek előadásai, tematikus foglalkozások segítették az egészségügy útvesztőiben való eligazodást. A betegtájékoztató napot a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság november 8-10. közötti X. Jubileumi Kongresszusához kapcsolódva szervezték meg.

Még két hétig várja a közösségépítő pályázatokat a Tesco

Új felhívások jelentek meg a Roma nemzetiségi támogatások keretében. Támogatást négy kategóriában lehet igényelni.

Ismét fiatalokat oktattak a vásárhelyi állatvédők

A Down Alapítvány egyik lakóotthonában támogatott életvitelt folytató fiatal pár (Cili és Marci) életéről készült dokumentumfilm első díjat nyert a Delhiben megrendezett Nemzetközi Rövidfilm Fesztiválon (7. DSIFF-18 – 2018 október 28, Delhi, India).

Újra itt a lehetőség, hogy bemutasd szolgáltatásod a Good Impacten! Pályázatot hirdetünk civil szervezetek számára a 2019-es Good Impact rendezvényen való részvételre. Olyan szervezetek jelentkezését várjuk, amelyek szeretnék vállalatoknak szóló szolgáltatásaikat bemutatni és megvételre kínálni. Cél a társadalmi felelősségvállalás előmozdítása.

Lehet pályázni a Családbarát Kórházi Osztály címért

A Jószolgálat-díj 2018/19-es évadának első vidéki állomására, Veszprémbe érkezett a díjazottakat bemutató vándor-kiállítás, mely a hivatásos- és önkéntes segítők, szervezetek tevékenységeit mutatja be. A fotótárlat az Óváros téren ingyenesen megtekinthető november 30-ig. A sajtónyilvános megnyitón Kisné Lovasi Mária életműdíjas is beszédet mondott.

Várja a jelöléseket a 2018-as Nemzetiségekért Díjra a Miniszterelnökség.

Idén is lesz Európai Hulladékcsökkentési Hét

Az idők jelei című filmet első alkalommal 2018. április 25-én láthatták az érdeklődők az Uránia Filmszínházban, majd a Duna World is műsorára tűzte. Most már könnyen elérhető mindenki számára a négy sarkalatos erénnyel – az igazságossággal, a mértékletességgel, a lelki erősséggel és az okossággal – foglalkozó film.

Budapest

Orosz Ildikó: A kommunista hatalomgyakorlás eszközei ma is léteznek

Párbeszéd Háza, Horánszky u. 20.

Hiszek a szeretet végső győzelmében - jótékonysági hangverseny

Döntés született az Emberi Erőforrások Minisztériumának a külhoni magyar kultúra támogatására meghirdetett Irodalmi karaván és Művészeti karaván című, meghívásos pályázatairól.

Ismét lehet civil delegáltakat választani a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanácsba!

Egyszerűbben kaphatnak támogatást jövőre a civilek

Kétszázmillió forintos keretösszeggel a határon túl működő, családokat segítő civil, egyházi szervezetek és vállalkozók támogatására hirdet pályázatot a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága - közölte Potápi Árpád János államtitkár kedden budapesti sajtótájékoztatón.

42 milliárd forinttal támogatják a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását

Megkezdődött a Rákóczi Szövetség negyedik nyári anyanyelvi tábora a Csongrád megyei Bakson, amelynek programjain Erdélyből, a Vajdaságból és a diaszpórából közel 120 fiatal vesz részt.

Határon túli családszervezetek nyerhetnek támogatást

Nagykovácsi

Július 16. és 21. között Nagykovácsiban táborozhattak a horvátországi magyar ifjú cserkészek.

Válasszunk egyszerűbb utat, tekintsük Afrikát és a Közel-Keletet beruházási területnek, gazdaságukat közös erővel lendítsük fel, tartsuk ott az embereket szülőföldjükön

A külhoni magyar kultúra támogatására indít pályázatokat az Emmi

A mai napon New Yorkban tárgyalnak az ENSZ-ben arról a migrációs csomagról, amely a Soros-tervvel összhangban alapvető emberi joggá kívánja tenni a migrációt, Európából kevert nemzetiségű kontinenst, az EU országaiból pedig bevándorlóországokat kíván létrehozni.

Háromnapos családkongresszust tart a NOE

Már több mint egy évtizede Európa-szerte fontos üzenetet közvetít a Nagy Ugrás: amellett, hogy szuper nyári program egyszerre ugrani folyóink vizébe, arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen fontos az ember és a természet közötti harmónia újjáélesztése. A WWF Magyarország idén is felhívja a településeket és közösségeket, hogy rendezzék meg a saját Nagy Ugrásukat, és csobbanjanak együtt 2018. július 8-án délután 3 órakor.

Sellye

A sellyei Horvát Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében, évrő-évre kerül megtartásra a Tavaszi Fesztivál. Idén a gerbaváci Gémeskút Tánccsoport is fellépett.

Szülősegítő szolgáltatások támogatása – pályázat

Erdély

Mutasd be, mi mindent rejt városod és környéke! Képzeld el, hogy egy vendég család érkezik hozzátok: mi volna, amit megmutatnál nekik? Milyen érdekességeket tudnál mesélni nekik? 1-3 fős középiskolás diák csapatok és vezető tanáraik pályázatait várjuk. A tanév során kétszer, és tanév végén is értékes nyereményekkel jutalmazzuk a legjobb pályamunkák beküldőit.

Folytatódik a Rákóczi Szövetség kárpátaljai utaztatási programja – hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap délutáni Híradójában.

Országos hálózattá szerveződik a Fiatal Családosok Klubja

Kedvezményesen látogathatják a nagycsaládosok a Budapesti Planetáriumot, az Uránia Csillagvizsgálót, valamint kedvezményesen fizethetnek elő tudományos és ismeretterjesztő lapokra a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) és a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) között tegnap aláírt együttműködési megállapodás keretében.

Adler kávéház

Miről döntünk április 8-án?

Budapest

Egységes gazdasági térként válhat versenyképessé a Kárpát-medence

Hajléktalanok ellátásának megszervezése

Globális kihívások – nemzeti célok, migráció 2018.

A Zöld Akció Egyesület a legjobb ötleteket keresi a háztartásban és a munkahelyen keletkező hulladékmennyiség csökkentésére, illetve a kreatív újrahasznosítás és újrahasználat megoldásaira. Pályázati felhívás családok és intézmények részére.

Mezőtúr

Budapest

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány azzal a céllal hozta létre az ÉRTE-m TE-tetted Díjat, hogy lehetőséget biztosítson diákoknak, tanítványoknak arra, hogy mentor tanáraik, nevelőik felé viszonozhassák és kifejezhessék megbecsülésüket.

A Mozgássérültek Budapesti Egyesülete Egyetemes Tervezés Információs és Kutatóközpontja (MBE ETIKK) a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. (FSZK) által támogatott „Fogyatékos személyek helyi, regionális és országos, szervezeteinek szakmai programjainak támogatása” pályázatának keretében pályázatot hirdet az alábbi címmel:Értékeljük az egyetemes tervezéssel elért eredményét!

1 millió forinttal járul hozzá a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelt leukémiás és daganatos gyermekek gyógyulási feltételeinek javításához a ROBOT Club, az Őrzők Alapítvány közreműködésével. A támogatást az Alapítvány a kórház épületében található baba-mama szobák felújítására fordítja.

Yuriko Shoji, a FAO Közép-Ázsiai Alregionális Irodájának koordinátora volt és a Szervezet képviselőjeként tevékenykedett Törökországban, Azerbajdzsánban és Üzbegisztánban mielőtt Magyarországra érkezett, hogy betöltse új tisztségét az Európai és Közép-Ázsiai Regionális Iroda képviselőjének helyetteseként.

A civil szervezetek – alattuk főként az alapítványokat és egyesületeket értem – az évzárás tekintetében is több ponton eltérő jogszabályi környezettel rendelkeznek a normál cégekhez képest. Külön nehézség esetükben, hogy több törvény és rendelet is érinti mind a számvitelüket, mind pedig az egyéb évzáráshoz kapcsolódó teendőiket.

A balansz.info oldalon a munkavállalóknak és a munkáltatóknak is adnak tippeket, hogyan lehet jó egyensúlyt tartani a család és a munka között – hívta fel a figyelmet a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom munka-magánélet program vezetője az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában.

A Badur Alapítvány és szakmai partnere, a NESsT immár harmadik alkalommal hirdeti meg Társadalmi vállalkozásfejlesztő programját azzal a céllal, hogy fenntartható társadalmi vállalkozások támogatásán keresztül halmozottan hátrányos helyzetű, mélyszegény közösségek életminőségét hosszú távon javítsa.

Swimathon 2018 - Felhívás Civil Közösségeknek és Szervezeteknek

Trip hajó, 2. kikötő, Szilágyi Dezső tér, Budapest, 1011

FILMVETÍTÉS ÉS BESZÉLGETÉS A VILÁG MEGOLDÁSAIRÓL

Pályázati lehetőség részvételre a Családi Erzsébet-táborok programsorozatban

Kockacsoki, Budafoki út 12., Budapest, 1111

A programra maximum 12 éves, autizmus spektrum zavar (pl. gyermekkori autizmus, Asperger-szindróma, pervazív fejlődési zavar, atípusos autizmus) diagnózissal rendelkező gyermekek szüleit várjuk.

Pedagógusként a szülőkkel való együttműködés mindennapi feladat, sokszor nehéz, de mindenképpen a hétköznapok része a gyerekek érdekében. Különösen, ha az osztályba sérült gyermekek is járnak. Az együttműködés formája, gyakorisága és módja sok kihívást jelent, miközben a gyerekek érdekében elengedhetetlen az együttműködés.

Csaknem 400 kamionnyi, 9300 tonnányi, 5,2 milliárd forint összértékű ételt mentett meg a kidobástól a Magyar Élelmiszerbank Egyesület tavaly, ezzel több mint 300 ezer rászorulónak tudott segíteni.

Több ezren kaptak jegyescsomagot az elmúlt egy évben

Mintegy 170 millió forintot fordított társadalmi célú kezdeményezésekre és jótékonysági célokra a SPAR 2017-ben. A vállalat évek óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy olyan közösségeket, szervezeteket támogasson, amelyek részt vesznek a közügyekben. Ezen túlmenően kiemelkedően fontos a cég számára az egészségtudatos életmód, a tudatos táplálkozás és a sport fejlesztése, felkarolása is.

A Részvétel Hete kiemelt témái 2018-ban is a részvétel legfontosabb hazai aktualitásaival foglalkoznak: A „civilség” és a civilek bemutatásával és a választásokhoz kapcsolódó tudatosítással. 2018. március 19-25.

A www.ffcelok.hu oldalon megmutatjuk a célokat, a kapcsolódó dokumentumokat illetve azt is, hogy mi civil szervezetek hogyan járulunk hozzá a célok eléréséhez.

A beszámolók benyújtásához szükséges korábbi évekre vonatkozó nyomtatványok frissített verziója, illetve a 2018. évi beszámoló elkészítéséhez szükséges nyomtatványok 2018. február 1-jétől érhetők el a Civil eljárás során alkalmazandó nyomtatványok között.

A Társadalmi Kezdeményezések Bajnoksága Európa legjobb társadalmi vállalkozóit díjazza. A minden évben más országba szervezett versenyt 2018-ban Dániában, Koppenhágában rendezik. A kezdeményezéseknek a munkanélküliség kezelését, hátrányos helyzetű közösségek segítését és az oktatáshoz való hozzáférést kell célozniuk új technológiákkal, új rendszerekkel és új folyamatokkal.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának felkérésére a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. feltételes pályázatot hirdet Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci integrációját elősegítő programok támogatása címmel

Dunakeszi

A Házasság Hete Mozgalom még az ezredforduló környékén Angliából, egy ottani házaspár, Richard és Maria Kane kezdeményezésére indult el már több mint húsz országot meghódító útjára. Céljuk az volt, hogy minél szélesebb körben ismertté tegyék azokat a hagyományos értékeket és alapelveket, amelyek alkalmazása sikeressé és örömtelivé teheti a házasságokat. Magyarországon először 2008-ban tartották meg az első házasság hetét a Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) szervezésében, de a kezdeményezés mellé azóta minden évben a nagyobb egyházak és számos civil szerveződés is odaállt.

Pályázat a MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt., a Civil Centrum Alapítvány (CICE) és a Korona Immobilia Kft. kiírásában – Székesfehérvár

Vasárnap kezdődik a házasság hete; országszerte és a határon túl több mint 300 programmal irányítják rá a figyelmet a házasság, a család fontosságára – közölték a szervezők budapesti sajtótájékoztatójukon.

Drávaszabolcs

A siklósi székhelyű "Fontos Vagy Nekünk" Egyesület szeptember 29-én, Drávaszabolcson Kormorán koncertet szervez a helyi sportcsarnokban. A szervezők minden érdeklődőt sok szeretettel várnak, jegyek csak elővételben és korlátozott számban vásárolhatóak. Részletek a plakáton.

A Rákellenes Küzdelem Világnapjához kötődően a Béres Alapítvány 30 millió forintot meghaladó értékű Béres Cseppet adományozott a daganatos betegek gyógyulásának támogatására. Az adományt Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke, Prof. Dr. Kásler Miklósnak, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosának, valamint az ország legjelentősebb daganatos betegeket tömörítő szervezetek vezetőinek adta át az Országos Onkológiai Intézetben megrendezett találkozón.

Tavaly összesen több mint 6700 tonna élelmiszert adományozott a Tesco a Magyar Élelmiszerbank Egyesület partnerszervezetein keresztül rászorulóknak. Az áruházlánc 2014 óta működteti napi élelmiszermentő programját. Ennek indulása óta már több mint 10 400 tonna élelmiszert ajánlott fel jótékony célra, ami több mint 26 millió adag ételnek megfelelő mennyiség.

667 JELÖLÉSSEL ZÁRT A JÓSZOLGÁLAT-DÍJ ÚJ ÉVADA!

Új felhívás a Nemzeti Együttműködési Alap keretében – Civil szervezetek működési célú támogatása 2018

Nemzetközi sikert ért el a Nagycsaládosok Országos Egyesülete

Budavári Polgári Szalon (1011 Budapest, Fő utca 28.)

Megmaradásunk záloga

Ha már második születésnap, akkor minimum két napig illik ünnepelni. Így történt ez Budapest első fogyatékossággal élő emberek által alapított és működtetett Nem Adom Fel Kávézó és Étterem esetében is.

Corvinus University of Budapest Fôvám tér 8., Budapest, 1093

Mi van a Bitcoin mögött?

Hírek a bajorországi szellemi honvédőktől

Ma ünnepeljük a Civilek Napját

Újra eljött az egy százalékok ideje

A Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány tavaly februárban adománygyűjtést indított a Szent László Kórház Hematológiai és Őssejt-Transzplantációs Osztályának javára. A cél egy olyan professzionális 12 csatornás EKG készülék megvásárlása volt, amely lehetőséget nyújt a szívizom repolarizációjának automatizált vizsgálatára, mivel számos hematológiai gyógyszer ezt a folyamatot zavarja meg.

A nemzetközi TeenStar-program Magyarországon is elindul – Miskolcon mutatták be

Folytatni kell az állatvédelmi képzéseket Szegeden! Ez volt az egyik legfontosabb tanulsága a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete első szegedi állatvédelmi képzésének.

Papírmentes ellenőrzési rendszert vezetett be a NAV

Már 66 ezer család vette igénybe 2015. júliusi indulása óta a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton Budapesten, a XIV. Esküvő Kiállításon tartott sajtótájékoztatón.

Vasas Jégcentrum

Kezdd az évet sportágválasztással! 2018. január 27-én (szombaton), negyedik alkalommal mutatjuk be a Téli Sportágválasztón a havas-jeges sportágakat, amiket ingyenesen lesz lehetőséged kipróbálni a Vasas Jégcentrumban, 10–17 óra között. Gyere el! Próbáld ki!

A családszervezetek összefogása hozzájárul a családok éve sikeréhez

A Holokauszt Áldozatainak Nemzetközi Emléknapja alkalmából a Miniszterelnökség kegyelettel emlékezik a közel hatmillió, többségében zsidósága miatt üldözött és meggyilkolt áldozatra.

A KÉSZ elnöksége a választások kapcsán megkereste a pártok vezetőit, hogy a kereszténység és a magyarság szempontjából fontos kérdésekben véleményükről tájékozódjon.

Több mint 11 milliárd forint jut szabadidősportra, amely a központi költségvetés szabadidősportra előirányzott tételéből, több évet átfogó pályázatokból és programfinanszírozásokból áll össze. Ezenfelül az egyes sportágak még további összegeket fordítanak saját forrásaikból a szabadidősportra - jelentette ki Szabó Tünde.

Előrehozzák az egészségügyi szakdolgozók novemberi béremelését

Miniszteri elismeréseket adtak át az önkéntesség, az esélyteremtés és a gyermekvédelem területén dolgozóknak

10 milliárd forintból fejlesztik a bölcsődéket

A JÖN Alapítvány téA JÖN Alapítvány téli kampányt indít a lakossági hulladékégetés visszaszorítása érdekében “Füst-öl” néven.

Az átláthatóságot szolgálja a regisztráció a Stop Soros törvénycsomagban

Átadták a Hungarikum-média- és a Hungarikum-díjakat

Idén jelentősen előrehalad az iskolák digitális fejlesztése

A Fenntarthatóság Felé Egyesület szakmai partnerével, a Magyar Természetvédők Szövetségével közösen e-Figyelő címmel országos 3 fordulós vetélkedőt hirdet 14-19 éves középiskolás diákok számára. A vetélkedő 2018. február 12-tól 2018. május végéig tart. A vetélkedő élő döntőjébe bekerült 10 csapat értékes nyereményeket, az első 3 csapat osztálykirándulást nyerhet!

A kormánynak van listája az illegális bevándorlást segítő szervezetekről

Ötmillió forintig adómentesen támogatható a dolgozó lakásvásárlásra

Átadták a CÖF-CÖKA Szellemi honvédelemért díjait

Dinamikusan nőnek a reálbérek Magyarországon

A RaM – Radnóti Miklós Művelődési Központ ad otthont ebben az évben is a civil napnak. A szervezetek a Colosseum területén és a folyosón standokon prospektusok, képek, tablók, kisebb tárgyak, elektronikus megoldások formájában mutatják be tevékenységüket, közülük többen interaktív workshopot is tartanak: erőszínt felmérés virtuális evezéssel, érzékelési feladatok szimulációs szemüvegen át, ügyességi- és társasjátékok stb.

Az alapítványok 2017-es évre vonatkozó 1%-os támogatás gyűjtése érdekében az EMSZ (Egészségügyi Média Szövetség) újabb pályázatot írt ki.

Magyarország egyre biztosabb jövőképet tud nyújtani

Mindent elkövetnek a kiskapuk ellen

A közép-európai gazdasági együttműködés az európai fejlődés kulcsa

Szakmai tanfolyam célja: szakemberek felkészítése az értelmi fogyatékos, autista személyek támogatására a szexualitás és párkapcsolatok témakörben.

Hároméves TeenSTAR-program indul Magyarországon

Magyarország megőrzi a keresztény kultúra értékeit

Átadták a Raoul Wallenberg-díjakat szerdán Budapesten. A vészkorszakban magyar zsidók ezreit a deportálástól megmentő svéd diplomatáról nevezett elismerést azok vehették át, akik bátor kiállásukkal, életútjukkal példát tudnak mutatni a közéletben.

Lejárt a papír alapú kérelmek kora? – Minden cégnek kötelező az e-ügyintézés

Senkinek sem kell az utcán éjszakáznia a hidegben

Egy újabb Soros-szervezet intézett nyílt támadást Magyarország ellen

Jövő héten indul a kezdő vállalkozások mentorálása

Helyben kell boldogulást biztosítani a fiataloknak

Küzdeni kell az igazságért

balatonfüredi Református Általános Iskola

Keresztény szemmel a fenntarthatóságról

A V4-ről tárgyalt a magyar és a cseh külügyminiszter

Elfogadhatatlan a román miniszterelnök nyilatkozata

Magyarország megvédi kulturális hagyományait

Április 8-án lesznek a választások

A Demokratikus Koalíció és az MSZP tekintetében a Human Operator Zrt. kapcsán felmerülhetett annak a lehetősége, hogy kiszerveztek diákmunkát, és ily módon fogadtak el tiltott pártfinanszírozást – jelentette ki ifj. Lomnici Zoltán a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Az alkotmányjogász szerint az Állami Számvevőszék által feltárt jogsértések csak a jéghegy csúcsát jelentik.

Brexit: Nagy-Britannia és az Erasmus+ program jövője

Tovább kell emelni a szakképzés színvonalát

Egymilliárd forint a külhoni magyar családok évére

Az Erasmus+ program és a Campus Mundi ösztöndíjak teljes kínálata a DE07-es standon január 18-20. között!

Az idén 4 milliárd forint jut szociális tűzifára

Lelkészösztöndíjat indít a kormány

MEGJELENT 'A KORAI ISKOLAELHAGYÁS MEGOLDÁSA' C. UNIÓS KIADVÁNY

A székelység titka a szabadság iránti olthatatlan vágy

Újabb 5 milliárd forintból fejleszthetnek a kkv-k

Fennállásának századik évfordulóját ünnepli idén a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége. Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára arról beszélt, milyen jelentős mértékben változott a társadalom hozzáállása a fogyatékossággal élőkhöz az elmúlt években.

A fiatalokra is több figyelem irányul a családok évében

Az idén, vagyis a családok évében 1700 milliárd forinttal több támogatás jut a családoknak, mint a Fidesz-KDNP kormányzásának kezdetén, 2010-ben – jelentette ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában. Ez azt jelenti, hogy egy család 7 év alatt átlagosan 1,5 millió forintot tudott megtakarítani.

Gyermekétkeztetésre 79 milliárd, ingyenes tankönyvre 12 milliárd jut idén!

Közös fejlesztési bank létrehozása is szerepel a lengyel-magyar tervek között

Folytatódik a felsőoktatási dolgozók béremelése

Bár Európa és Közép-Ázsia országai élharcosai az éhezés felszámolásának, mégis 14,3 millió ember számára nem biztosított a napi táplálékhoz jutás, adta hírül az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) egy a térségünk élelmezési helyzetét összegző jelentésében. Emellett a táplálkozásból fakadó problémák is terjedőben vannak.

A kormány minden segítséget megad a rászorulóknak, ezért több szociális támogatás összege is emelkedik január 1-jétől – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága kedden.

Gyermekvállalással csökkennek a hiteltartozások

2018 egyik újszülöttjét köszöntötte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn Budapesten a családok éve alkalmából.

Új év, új szabályok. Több változás is életbe lépett az idei évtől: például több támogatást kapnak a családok, három százalékkal emelkednek a nyugdíjak, illetve csökken bizonyos élelmiszerek és például az internet áfája. A vállalkozások is kedvezőbb feltételekre számíthatnak idén.

A Rákóczi Szövetség továbbra is azt javasolja a határon túli magyar szülőknek, hogy román, szerb, szlovák vagy ukrán helyett magyar iskolába írassák most még óvodás gyermeküket – mondta a szervezet elnöke az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Áruházakban, iskolákban, karácsonyi vásárokban, otthon a számítógép előtt, de még labdarúgó mérkőzésre készülve is bárki bekapcsolódhat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat idei adventi jótékonysági akcióiba. A szervezet ugyanakkor azt hangsúlyozza, hogy a gyűjtés sikerét nem lehet számokban kifejezni, az adományok mennyiségénél fontosabbak a találkozások.

Tizenkétmilliárd forint fejlesztési forrással támogatja az egyházi és civil szervezeteket a kormány a társadalmi együttműködés előmozdítása érdekében - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Kecskeméten.

A vállalkozásbarát gazdaság ne legyen ellentéte a családbarát vállalkozásnak, egyszerre kell érdekeltnek lenni a családok és a vállalkozások sikerében – mondta az emberierőforrás-miniszter a Három királyfi, három királylány mozgalom kedd esti budapesti rendezvényén, amelyen átadták a civil szervezet családbarát vállalatoknak odaítélt díjait.

A 30 évvel ezelőtt alapított Erasmus az Európai Unió egyik legnépszerűbb, ikonikussá vált programja, amely jól példázza, hogy a külföldi tanulás milyen pozitív változásokat idézhet elő az emberek életében.

Fiatalok a kisgyermekes családokért címmel hirdet országos adománygyűjtő akciót a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) és a Három királyfi, három királylány mozgalom – jelentették be a szervezők a program csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.

Több bejelentés érkezett az Országos Bírósági Hivatalba (OBH), miszerint civil szervezetek megtévesztő megkereséseket kaptak különböző gazdasági társaságoktól. E társaságok azt ajánlották, hogy ellenszolgáltatás fejében törvényességi és gazdasági szempontból átvizsgálják, javítják a civil szervezetek beszámolóit.

Vizsgálja a minisztérium a Magyar Hospice Alapítvány újabb támogatási kérelmét - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi államtitkársága csütörtök este az MTI-vel.

Gólya, Bókay János utca 34., Budapest, 1083

A 20. századi magyar történelem két, talán leginkább inspiráló eseménysorozatáról emlékszik meg a Szabad Október Fesztivál, immár második alkalommal a Gólya Szövetkezeti Presszó, a Kettős Mérce blog és a Közélet Iskolája közös szervezésében.

Már lehet jelentkezni a hátrányos helyzetű, köztük a roma diákok iskolai előmenetelét segítő Útravaló ösztöndíjprogram idei pályázataira.

Stúdió K Színház, Ráday u. 32., Budapest, 1092

A budapesti nemzetközi roma színházi találkozó fókusza a személyes történetmesélés. A két napos fesztivál programjában szereplő négy monodráma ma is élő roma női hősökről szól, akik képesek voltak változásokat elindítani saját, illetve közösségük életében. Mind a négy színdarab erőteljes emberi történeteket, társadalmi kérdéseket tárgyal, mindezt a storytelling személyes, olykor szívbe markoló, máskor humoros eszközeivel.

A HAT Alapítvány pályázatot hirdet az Ez HAT! Programja “GUDI Vállalati támogató program”-jában (továbbiakban GUDI program) való részvételre civil és nonprofit szervezeteknek és társadalmi vállalkozások részére

Az első street food pörkölt, a PÖRI összesen 1 838 050 forint adományt hozott, 33 ezer rászorulónak, 55 millió forint értékben segít az Élelmiszerbank a gyűjtésből.

A magyar kisiskolások nagyjából fele nem tud úszni. A torta bevételéből az úszásoktatást támogatják az akciót szervező civilek.

Közösen lép majd fel a jövőben a Magyar Utazási Irodák Szövetsége és a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége a turisztikai szolgáltatások, látnivalók akadálymentesítéséért – jelentette be közös sajtótájékoztatóján a két szövetség elnöke csütörtökön.

2017-ben a részvevő civilek közül összesen 45 szervezet érte el az egymillió forintos álomösszeget, amely jellemzően párszáz vagy párezres felajánlásokból gyűlt össze, ezzel is bizonyítva a sok apró felajánlás együttes erejét és a közösségi összefogás jelentőségét.

A „PiacTér” elnevezésű virtuális áru- és szolgáltatás bemutató tér, egy sokszínű, felhasználóbarát online felület, amely regisztrációt és validációt követően hozzáférhető minden társadalmi vállalkozás számára.

.

Idén először szervez a NOE nyári egyetemet 20 és 30 év közötti, az ország minden részéről érkező fiataloknak. Ez is egy állomása annak a nyári programsorozatnak, amellyel a fiatalokat szólítja meg a szervezet.

A JA Europe és a Citi Alapítvány együttműködésük 30. évfordulóját egy 1,2 millió dolláros újabb adománnyal ünneplik.

Nyári szünet! A helyi önkormányzatok feladata a dolgozó szülők gyermekeiről való személyes gondoskodás a nyári “vakáció” idején. A szülőknek kell megkövetelni ezt a szolgáltatást!

Sokszínűség – együttélés – közösség címmel nyári egyetemet szervez a Civil Kollégium Alapítvány partnereivel a Magyarországi Teológusnők Ökonomikus Egyesületével, az Idetartozunk Egyesülettel és a Közösségfejlesztők Egyesületével.

Budapest

Akkora a munkaerőhiány, hogy a T-Systems is ingyenes informatikus képzést indít. 15 ezer szakemberre van szüksége az országnak szerintük.

Demencia Kávézó “nyílik” Ferencvárosban

Jégpalota Budapest Homoktövis u. 1., Budapest, 1046

Meghívásunkra Christopher West, a test teológiájának világhírű szakértője Budapestre érkezik! A megragadó előadásmódjáról ismert népszerű szerző első alkalommal látogat hazánkba, hogy Szent II. János Pál testről szóló elmélkedései nyomán megismertesse velünk az egyház forradalmi tanítását a szexualitásról.

Európa-szerte, így Magyarországon is

Az Erasmus 30. születésnapja alkalmából 2017-ben Európa-szerte, így Magyarországon is egész éven át tartó ünnepségsorozat mutatja be a program eredményeit és hatásait.

1146 Budapest, Hungária krt. 179-187. (M3 Irodaház) fszt. 5.

Civil nyitott napot tart a Budapest Környéki Törvényszék 2017. április 27-én 9.00 órai kezdettel, amelyre várják a civil szervezeteket, ügyvédeket, a téma iránt érdeklődőket.

A Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. pályázatot hirdet civil szervezetek és a civil társadalommal együttműködő közintézmények számára a Sziget 2017 fesztiválon a Civil Sziget elnevezésű programhelyszínén való megjelenésre.

Lélek Palotája, Lehel utca 15-17., Budapest, 1039

A Lélek Palotája idén 5. alkalommal rendezi meg tavaszi szezonnyitó fesztiválját, melynek középpontjában az egészségmegőrzés, a táplálkozás és a gasztronómia, a test és a lélek egyensúlya áll. Éld át Te is velünk India hétköznapi csodáit!

Gödör Klub, 1061 Budapest VI., Király utca 8-10. (Central Passage)

Az Utcáról Lakásba Egyesülettel még ebben az évben egy új programot indít, amiben hajléktalan emberek mobilházakat bérelhetnek, így jutva tartós és biztonságos lakhatási lehetőséghez, amire máskülönben a hajléktalanellátó rendszerben nincs lehetőségük. A program indításához közösségi adakozást is indítottak. A Szépírók Társasága a program indításához egy különleges esemény szervezésével járul hozzá.

A SalvaVita Alapítvány „Adj egy ötöst!”címmel pályázatot hirdet magyarországi felsőtagozatos és középiskolai osztályok számára.

A Szivárvány a világ című kiállítást még április 7-ig, most pénteken délután 4 óráig láthatjátok a Hilton Budapest szállodában.

Sokakat érint, mégsem tudunk róla eleget: mára minden 68. ember autizmussal él, és jelenleg ez az egyik leggyorsabban növekvő fogyatékosság. Ennek ellenére az autizmussal élő fiatalokat ellátó lakóotthonok folyamatosan nehéz anyagi helyzetben vannak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet ifjúsági közösségek és ifjúsági civil szervezetek közösségépítő programsorozatainak támogatására a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram keretében.

Budapesten, a Duna Palotában

Felelősségvállalás, mint hétköznapi működési mód, Új Nemzedék, közösségi kezdeményezések, akadálymentes színház, együttműködés. Mitől lesz jobb a világ? „Mentés másként”. A konferencia, mely nem a sablonokra épít!

Budapest, Széchenyi Szalon, ami a Széchenyi Gyógyfürdő Márvány terme

Egy hely, ahova látássérült és látó, idős és fiatal egyaránt eljöhet. Élmény a kéznek, a szívnek, a szemnek!

A Hankook Tire Magyarország Kft. ötödik alkalommal indította el Dolgozói Önkéntes Programját, melynek keretein belül a vállalat a dolgozók által javasolt közhasznú szervezeteknek és közintézményeknek nyújt segítséget a rácalmási gyár tágabb környezetében. A Hankook biztosítja az anyagi támogatást, dolgozói pedig önkéntes munkájukkal járulnak hozzá környezetük szebbé, jobbá tételéhez.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságához tartozó Új Nemzedék Központ a Nemzeti Tehetség Program keretében felhívást tesz közzé a „BONIS BONA – A nemzet tehetségeiért” díjra a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző szakemberek, tehetségsegítők és tehetséggondozó szervezetek erkölcsi és anyagi elismerése céljából.

A Báthory-Bem Hagyományőrző Egyesület szervezésében közösen emlékezett az Emberi Méltóság Tanácsa valamint a Rákóczi Szövetség a Nagyságos fejedelemre a Rákóczi-emléknapon a budapesti Magyarság Házában.

pin Térkép elrejtése Kék Pont Alapítvány Gát utca 25., Budapest, 1095

A nagysikerű és tömegeket megmozgató őszi kampányunk, a Száraz November után most itt a tavaszi közösségi média megmozdulásunk, a Kék Pont Felépülési Hét!

A Cracovia Expressz Alapítvány / Krakkói Magyar Centrum pályázatot hirdet a 2017. július 2-15. között Krakkóban megszervezésre kerülő XVI. Visegrádi Nyári Egyetemen való részvételre.

Országház

Március 31-én a diákoké az Országház: a Parlamenti Ifjúsági Napra középiskolás diákok jelentkezését várjuk.

Olyan módszert találtak ki Finnországban a kikukázásra ítélt az élelmiszer hasznosítására, amely még profitot is termel.

Az elmúlt években több állam és civil szervezet kezdeményezésére az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa egy kormányközi munkacsoportot hozott létre, amely célja megvizsgálni, hogy szükséges-e egy, a vállalatok tevékenységei szabályozásáról szóló kötelező érvényű ENSZ egyezmény létrehozása.

Budapest, Miskolc és Pécs

Felhívás coachképzésben való kedvezményes részvételre nonprofit szervezetek vezetői részére

Iskolák, óvodák, önkormányzatok, civil szervezetek pályázhatnak közösségi falfelületek megújítására a Let’s Colour Településszépítő Egyesületnél, amely 800 négyzetméter beltéri falfelület kifestésére elegendő festéket ad a nyerteseknek.

A héten induló, ötödik nemzeti konzultáció egyik kérdése a nemzetközi civil szervezetekről szól – írta a Magyar Idők.

Önkéntes alapon segítik online korrepetálással és személyre szabott digitális tananyagokkal hátrányos helyzetű kortársaikat 12-18 éves diákok a most induló E-tanoda projektben. A 21. Századi Pedagógiáért Alapítvány, a Telenor Magyarország és a Microsoft Magyarország programjának pilotjában egy baranyai kistelepülés diákjai és budapesti gimnazisták tanulnak együtt.

Balogh Ernő, a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete elnöke elmondta, annak ellenére, hogy állatvédelmi szervezetként működnek, megalakulásuk óta nagy hangsúlyt fektetnek a szociális segítségnyújtásra és a karitatív tevékenységre.

Rekordszámú, 187 ország részvételével söpört végig a világon a Föld Órája! Itthon 150 fős fejlámpás túrával ünnepelték a Normafán az estét, miközben a WWF Magyarország önkormányzati felmérést indított, melynek eredményeként hamarosan egy hazai körkép készül az önkormányzatok energiagazdálkodásban betöltött szerepéről és helyzetéről.

A Kompánia Alapítvány elindult a Tesco Ön választ, mi segítünk pályázaton, amelynek célja, hogy támogassa a Tesco áruházak vonzáskörzetében élő helyi közösségeket. A Kompánia Tanoda egészséges életmód témában indult a pályázaton.

A Tempus Közalapítvány ajánlattételi felhívást tesz közzé helyi programok megvalósítására az Európai Ifjúsági Héten.Idén május 1. és 7. között kerül megrendezésre az Európai Bizottság népszerű kezdeményezése, az Európai Ifjúsági Hét. Egész Európában, így Magyarországon is számos ifjúsági program valósul meg ezen a héten.

Lébény

Szemétszedési akció

Humusz Ház, XI. ker., Saru u. 11.

Gyere el workshopunkra, ahol ezermesterünktől, Ákostól ellesheted a raklapbútor-készítés minden csínját-bínját, trükkjét és fortélyát!

A Víz Világnapja arra figyelmeztet, hogy meg kell tanulnunk alkalmazkodni egy változó világhoz, amelyben a tegnap megoldásai már elavultak.

A napjainkban zajló keresztényüldözés nem vallási belügy, számos más, súlyos problémára is ráirányítja a figyelmet - mondta Török Tamás, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkár hétfőn Budapesten.

A Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért felhívja a figyelmet a TESCO “Ön választ, mi segítünk!” helyi, civil kezdeményezéseket támogató programjára, és kéri, hogy megosztással, szavazatával segítse céljuk megvalósulását.

A WWF Magyarország szerint az idei fűtési szezonban sok helyen tapasztalt légszennyezettség jelentősen csökkenthető lett volna a fűtési rendszerek korszerűsítésével. A távhő az egyik legkörnyezetbarátabb és leghatékonyabb fűtési mód, mégis hazánkban mindössze 94 településen működik. A szervezet az önkormányzatok szerepére hívja fel a figyelmet a távhőszolgáltatás fejlesztésében, és a megújuló energiaforrások bevonásában.

A Bohócdoktor 2017. alkotói pályázatra 1800 kórházi élményt, átélt vagy elgondolt bohócdoktor találkozást rajzoltak gyerekek és felnőttek.

MagNet Közösségi Ház – Andrássy út 98 – Belső Udvar

Várunk, hogy tarts velünk, hogy együtt dolgozzuk fel az A sikeres pályázás titka témát a Civil Reggeli Programsorozat negyedik alkalmán, március 21.-én kedden 8:00-kor.

Az uniós átlaghoz képest 19%-kal több hőenergiát fogyasztanak a hazai lakások . A közelgő Föld Órája kezdeményezés főszervezője, a WWF Magyarország néhány nappal az esemény előtt az önkormányzatok szerepére, hazai fűtésrendszerek és a hőszigetelés hiányosságaira hívja fel a figyelmet.

Budapest VIII. ker., Horánszky utca 13. – H13 Rendezvényközpont

A Budapesti Civil Információs Centrum (CIC-17-0005) tisztelettel meghívja Önt 2017. március 13-án 17:00-kor kezdődő rendezvényére, amelynek központi témája az adományozás és az 1% gyűjtése lesz.

pin Dobogókő, Walden Hotel

A kéTTé Alapítvány 2 sikeres év után idén újra megrendezi az Ösvény Konferenciát 2017. június 23 – 25 között.

Az MNB négy vezető közgazdasági felsőoktatási intézménnyel közösen „Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív!” címmel pályázatot hirdet a magyar fogyasztók pénzügyi kultúrájának és pénzügyi tudatosságának fejlesztése érdekében a résztvevő egyetemek hallgatóinak.

Tegnap zárult hivatalosan az a közel öt éves kutatási projekt, amelynek fő célja a hazánk északi hegyvidékén található erdők természetvédelmi állapotfelmérése volt.

A Nézőpontváltó Egyesület és a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület együttműködésében létrehozott Chatszoba konzultációs szolgáltatás 2017. március 13-tól a http://nezopontvalto.hu/hu/fooldal oldalon érhető el.

Pancs piac

Az SOS Gyermekfalvak tavasszal is megnyitja különleges családi sütizőjét! Március 12-én, vasárnap 9.00 és 14.00 óra között a Pancs – gasztroplaccon a helyed, ha a legkülönfélébb, ízletes házi sütemények majszolása közben szívesen támogatnád az SOS Gyermekfalvak lakóit!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 2016 év végén 40 millió forint összegű támogatásban részesítette a Gézengúz Alapítványt.

A kormánynak fontos az emberek véleménye, ezért nem dönt egyedül a külföldi támogatást kapó civilek elszámoltatásáról – erre hivatkozva csúszik több mint egy hónapot a civil törvény márciusra ígért benyújtása.

A nemzetközi nőnap alkalmából a Vodafone Csoport bejelentette a 26 országot – benne hazánkat is – érintő ReConnect programját azzal a céllal, hogy vezetői tapasztalattal már rendelkező olyan nőket vezessen vissza a munka világába, akiknek nagyvállalati pályafutása évekre megszakadt a többi között szülés, saját vagy családi vállalkozásban eltöltött idő miatt.

Vásárlói kezébe adja a döntést a Tesco: március 8-tól április 4-éig lehet az áruházakban szavazni arról, milyen helyi, jótékony célú kezdeményezéseket támogasson az áruházlánc az „Ön választ, mi segítünk” programja keretében. A pályázatra több mint 500 civil szervezet jelentkezett, a szakértői értékelést követően országosan 61 körzetben, összesen 177 helyi program közül választhatnak a vásárlók.

A civil szervezetek helyzete 1. rész: Negyven százalékkal nőtt a civilek állami támogatása

A Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvánnyal kapcsolatban álló gyógyult fiatalok, valamint maguk a tervezők mutatták be ruhakölteményeiket a Katolikus Házban. A Csinosan a jó célért kezdeményezés szervezőinek immár második alkalommal sikerült telt ház előtt felhívnia a figyelmet a jótékonyság fontosságára, a társadalom hátrányos helyzetű tagjaira.

A 2007-ben indult WWF kezdeményezés mára a világ legnagyobb önkéntes akciójává nőtt ki magát. Tavaly 178 ország vett részt a mozgalomban, amelynek szimbóluma a 60 perces sötétség, célja azonban az azon túlmenő energiatakarékosság. Idén a hazai főszervező, a WWF Magyarország egy Föld Órája esküre szólít!

A Badur Alapítvány és szakmai partnere, a NESsT közös Társadalmi vállalkozásfejlesztő programot hirdet azzal a céllal, hogy fenntartható társadalmi vállalkozások támogatásán keresztül halmozottan hátrányos helyzetű, mélyszegény közösségek életminőségét hosszú távon javítsa.

Egymás megértéséről, a másság elfogadásáról szóló, edukációs célú mese jelenik meg rövidesen a BOOKR Kids Mesetár applikáción keresztül. A mese illusztrációit a pályázaton részt vevő gyerekek készíthetik el.

A szíriai menekültek millióit segítő munkájáért a Nemzetközi Vodafone Alapítvány elnyerte a GSMA „Kiemelkedő hozzájárulás a mobilszektorhoz 2017” díját (Outstanding Contribution to the Mobile Industry Award 2017) – közölte a Vodafone. A mobilszektor szakmai szervezeteként működő szövetség, a GSMA, összesen öt szolgáltatót díjazott a szíriai menekültek támogatásáért.

Az SZJA 1% felajánlásának változásai

A szicíliai ügyészség a Frontex európai part- és határvédelmi ügynökséggel és az olasz haditengerészettel együttműködésben indított vizsgálatot.

Budapest, VIII. ker. Auróra utca 11.

Mennyire ismered az alapvető állampolgári jogaidat? És a gyakorlatban mennyire tudsz élni velük? A képzésen azokkal a jogokkal ismerkedünk meg, amelyek segítségével érvényt szerezhetsz saját akaratodnak, és formálhatod közösséged életét.

1054 Budapest, Alkotmány u. 2

A Megújuló Magyarországért Alapítvány és az Átalakulás Intézet a Politikatörténeti Intézettel karöltve nyilvános vitaestet szervez. Az esemény apropója Misetics Bálint, a Város Mindenkié aktivistája tanulmányának “Lakhatást Mindenkinek – A szociális lakáspolitika” legsürgetőbb feladatairól bemutatása.

A General Electric (GE) az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) közreműködésűével pályázatot hirdet magyarországi civil szervezetek számára pro bono támogatás felhasználására.

A civil szervezetek működésére és nyilvántartására vonatkozó törvények március 1-jén hatályba lépő módosításai a civilekkel kapcsolatos eljárások gyorsítását és egyszerűsítését célozzák – közölte Madarasi Anna, a Fővárosi Törvényszék szóvivője az MTI-vel.

A Fővárosi Közgyűlés 2017. január 25-i ülésén törölte a Hármashatár-hegy melletti vitorlázó repülőteret a 2024-re tervezett olimpiai helyszínek közül. A döntés értelmében a Jane Goodall Intézet, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága adománygyűjtő kampányt indíthatott a helyi, igen ritka élővilágot bemutató tanösvény megépítésére.

A Fővárosi Közgyűlés szerdán úgy döntött: 2017-ben 120 millió forinttal támogatja a Budapesti Fesztiválzenekar koncertjeit. Az együttes idei terveinek megvalósításához így 100 millió forintra van még szükség.

A SozialMarie 2012 óta a társadalmi hatást generáló innovatív projektek 15 díján kívül minden évben közönségdíjakat is kioszt. Ezeket a díjakat kizárólag a közönség szavazza meg.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete fotó- és videó pályázatot hirdet “BEUGRÓ – munkához látok” címmel családok, fiatalok, idősek, baráti társaságok részére.

Egyértelmű, világos célok, átlátható viszonyok, s közösségerősítő kapcsolatok: helyi civil szervezetek vezetői szerint a megszolgált bizalomra biztosan lehet építeni. Somogyban 928 olyan szervezet van, mely számára egyszázalékos adófelajánlást lehet tenni: a legnépszerűbbek között egészségügyi, illetve állat- és természetvédelmi csoportok is találhatóak.

MagNet Közösségi Ház (Bp., VI. ker. Andrássy út 98.)

Az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete ASZÖT Klub címmel rendezvénysorozatot indít, melynek lényege beszélgetések szervezése szakértők részvételével civil szervezetek munkáját érintő fontos témákban.

Bemutatták az Amnesty International éves jelentésének Magyarországról szóló részét, mely szerint az európai régió egyik legkiábrándítóbb emberi jogi teljesítményét nyújtja az ország - mondták a szervezet szakértői a jelentés bemutatóján, szerdán Budapesten.

Két hét alatt száz tonna üveget szeretnének összegyűjteni Csongrádon. Az akció bevételéből egy újraélesztő készüléket vásárolnának.

A kormány döntése értelmében a havi normatív finanszírozási támogatásnak a másfélszereséhez juthatnak az államháztartáson kívüli szociális intézmények fenntartói - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára Biatorbágyon.

Nonprofit szervezetek vállalkozási tevékenységét / társadalmi célú vállalkozásokat megerősítő program indul az ERSTE kezdeményezésére.

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Közös értékeink – sokszínű társadalom” című (EFOP-1.3.4-16 kódszámú) felhívás. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 1 milliárd forint.

A Társadalmi felelősségvállalás kollégium pályázata

Az EQ-Skill Humán Tanácsadó és Vezetőfejlesztő Kft. pályázatot hirdet non-profit szervezetek számára, vezetőképzés-fejlesztés tárgyában.

Útmutató az 1%-os jogosultságról, a gyűjtés feltételeiről és körülményeiről, beszámolásáról.

A Budapest Lízing 3 millió forintos adománnyal járult hozzá egy új, a Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat rohamkocsijaiban használatos koraszülött lélegeztetőgép beszerzéséhez. Az adományt 2017. február 8-án szerdán adták át az alapítvány bázisán, az I. sz. Gyermekklinika udvarán.

Február 1-jén civil és állami érintettek részvételével indult meg a KRESZ bringás vonatkozásainak frissítéséről szóló munka Révész Máriusz kerékpárügyi kormánybiztos hivatalában – írja a Magyar Kerékpárosklub.

Az Útilapu Hálózat több mint 20 éves nemzetközi önkéntes tábor szervezési tapasztalattal új partnerszervezetek számára kínál együttműködési lehetőséget!

Közel tizenötezer szavazat alapján dőlt el, hogy melyek voltak az elmúlt év legizgalmasabb kreatív projektjei.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat békásmegyeri, családok átmeneti otthonában adta át a Bonduelle az „Adventi Kalendárium” elnevezésű kampánya során összegyűlt 6 000 darab konzervet. Az adományból az ország egész területén részesülnek a több gyermeket nevelő rászoruló családok. A békásmegyeri otthon lakói is örömmel fogadták az ajándék-csomagokat, amelyekből finom ebéd, vacsora készült kicsiknek és nagyoknak.

Több ezer fa ültetése valósulhat meg a III. kerületben annak a nagyszabású fásítási, növénytelepítési programnak a keretében, amelyet Bús Balázs polgármester kezdeményezett.

A Salva Vita Alapítvány 2017-ben is megszervezi a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Napot. Már várjuk a budapesti érdeklődők jelentkezését!

Az évente megrendezett, 10 ország szolgáltató központjait díjazó nemzetközi gálán kapott elismerést a BT (British Telecommunications) magyarországi szolgáltató központja Varsóban. A közép-kelet-európai SSC szektorból, 170 vállalat vett részt a CEE Shared Services and Outsourcing Awards gálán, ahol a BT példamutató egyetemi-partnerségi programjáért kapott fődíjat.

Vajon hány olyan élethelyzet, kérdés, útelágazás jön szembe egy emberélet alatt, amikor falakba, vagy éppen kihívásokba ütközünk? Ki segít ilyenkor? Nem ritka, hogy sokaknak szembesülni kell azzal, hogy a rendszer, mely körbevesz minket közel sem tökéletes, és nem tud mindenre megoldást kínálni.

Budapest, 1084 Auróra u. 11.

Az Önállóan lakni – közösségben élni kutatócsapat azért gyűlt össze, hogy a mozgáskorlátozott emberek önálló életvitelének megvalósítási lehetőségeit kutassák Magyarországon.

Pázmány Film Fesztivál

pin Térkép elrejtése Greenpeace Magyarország Zászlós utca 54., Budapest, 1143

Érdekel a Greenpeace, a környezetvédelem és az önkéntesség? Az év első infónapján megismersz majd minket és a munkánkat; ha pedig tetszik, amit látsz, csatlakozhatsz hozzánk!

A rákellenes küzdelem, a szűrések és a minél korábbi felismerés fontosságáról írtak alá szándéknyilatkozatot civil szervezetek pénteken Budapesten a rákellenes világnap alkalmából.

Február 1-től sokezer nonprofit szervezet jogosult szoftveradományokra! Hozzájuthat a legfrissebb, legjobb jogtiszta (Microsoft, Symantec, Adobe, Google, stb.) információs technológiai (IT) eszközökhöz!

Közleményben hívta fel a figyelmet Fülöp Attila, az EMMI helyettes államtitkára, Nyitrai Zsolt, miniszterelnöki megbízott és dr. Csizmadia László, a NEA Tanács elnöke arra, hogy huszadik alkalommal ünnepeljük a Civilek Napját. Köszönetet mondtak minden civilnek, aki tenni akar szűkebb vagy tágabb környezetéért, legyen szó hobbiról vagy komoly szakértői munkáról.

Tavaly több országban romlott a korrupciós helyzet, mint amennyiben javult, és 2016 azt is megmutatta, hogy erősíti egymást a rendszerszerű korrupció és a társadalmi egyenlőtlenség - emelte ki a Transparency International (TI) nemzetközi civil szervezet szerdán Berlinben kiadott éves jelentésében.

Az illetékes miniszterek közbenjárását kérte az alapvető jogok biztosa annak érdekében, hogy feloldják a fogyatékossággal élőket segítő kutyák alkalmazásával kapcsolatos jogszabályi ellentmondásokat. A válaszok elismerték a változtatás szükségességét.

Kórházak, gyermekosztályok mesekönyvállományának bővítése céljából óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Mesedoktorok mesekönyv gyűjtő akciót szervez. Most jótékony célra át lehet adni a már nem használt, de még jó állapotban lévő mesekönyveket.

Péter Péter költő 80. születésnapja alkalmából a Móricz Zsigmond Társaság, a Dunakanyar Eszperantó Csoport és a váci Madách Imre Művelődési Központ irodalmi műsort szervez.

Az egészségmegőrzés hatalmas kihívást jelent a szegénységben élő családok számára, ahol a legkisebb betegség is fokozott kockázatot, súlyos szövődményeket, nem várt kiadásokat eredményezhet.

A Pilis(Pálos)védők petíció aláírására szorgalmaznak a Pilis természeti érintetlensége védelmében.

Székesfehérvár, Zichy liget 10. I. emelet 167. szám

Civil szervezetek és jogi képviselőik részére szakmai napot tart január 27-én 10 órától a Székesfehérvári Törvényszék.

A Raoul Wallenberg Egyesület Ember Mária-díjat alapított, adózva Ember Mária író, újságíró, műkritikus, műfordító és történész emlékének. Az egyesület olyan emberek tevékenységét kívánja elismerni, akik munkásságukkal kiemelkedően mutatták be a magyar-zsidó együttélés történetét.

Food Truck Udvarban Üllői út 51., Budapest, 1094

A Magvető kiadó és a Hévíz folyóirat munkatársai hajléktalanoknak főznek a Food Truck Udvarban január 21-én 14 és 17 óra között. A főzés ideje alatt szerzőink olvasnak fel műveikből, és a jelenlévők könyveink (és Hévíz folyóiratok) megvásárlásával támogathatják a rászorulókat.

Zenével a kiemelkedésért: ökölrázás helyett Szimfónia

Milyen területen fejlesztenéd készségeidet az önkéntes menedzsment terén?

5 éve nem volt ilyen hideg Magyarországon! A Szabadfogas mozgalom önkéntes kabátosztási akcióba kezdett.

A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület 2016. október 15-én egy olyan Európai Uniós projekt megvalósításába kezdett, amely során Mohorától Jánossomorjáig több mint fél tucat településen olyan komplex szolgáltatásokat nyújtó tanodát hoz létre és működtet, amely főként hátrányos helyzetű gyermekeknek nyújt segítséget az oktatási felzárkózáshoz, ezáltal az integráció első lépcsőjének megtételéhez.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által jövő évre kiírt pályázatok keretösszege 1,075 milliárd forint – jelentette be Soltész Miklós az országos szlovák adventi gyermektalálkozón, Pilisszentkereszten. Az idén ez a keretösszeg 945 millió forint volt.

Február elejéig nyújthatják be a civil szervezetek pályázatukat szakmai programok megvalósítására, a célra 1,4 milliárd forintos keretösszeg áll rendelkezésre – mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Auróra közösségi központ (Budapest, 8. kerület, Auróra utca 11.)

A Közélet Iskolája egy közösségi oktató- és kutatóközpont, amely a kirekesztett csoportok aktív társadalmi részvételét támogatja. 2017-ben ismét képzést hirdetünk Erőszakmentes kommunikáció címmel érdekvédőknek és aktivistáknak.

Támogatjuk a pedagógus szakvizsga megszerzését

Szent Gergely Népfőiskola; Projektközpont Szolgáltató Kft

Tempus Közalapítvány (1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.)

A Tempus Közalapítvány információs napot szervez az Európa a polgárokért program civil társadalmi projektek pályázati kategóriájáról.

Budapesti Metropolitan Egyetem

A DUE ingyenes képzéssorozata 2017 január-februárjában ismét megnyitja kapuit a hazai civil szervezetek előtt.

A NIOK Alapítvány ismét felhívja a civilszervezetek figyelmét a Civil Díj programra, melynek keretében olyan kezdeményezéseket, projekteket, programokat díjazunk, amelyek újszerű megközelítést alkalmazva kiemelkedő eredményeket értek el a közelmúltban.

1123 Budapest, Alkotás út 39/a, E-Hherry Adománybolt közösségi tere

A Közösségi Szociális Szövetkezet által működtetett E-Cherry Adományboltok 5 éve működnek, elkészítettük a társadalmi haszonelemzésüket. Ezt mutatjuk be egy előadás keretében.

Új felhívás a Nemzeti Együttműködési Alap keretében – „Civil szervezetek szakmai programjának támogatása 2017.”

2016. december végén megjelent a legfrissebb Statisztikai Tükör, melyben a KSH évről évre összegzi a nonprofit szektor legfontosabb jellemzőit.

Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ezt legkésőbb május 22-ig az szja-bevallási formától függetlenül is megteheti.

Ismét Civil Citrom Díj!

2017 legjobb közösségi programjait keresi a Tesco

A nonprofit szektor legfontosabb jellemzői 2015-ben

A „Civil Információs Centrum” cím elnyerésére meghirdetett pályázat eredménye

A központi hatalmat megerősítendő Kínában január elsejétől, mindenféle türelmi időszak nélkül hatályba lép a civil szervezetek működését szabályozó új törvény.

Négy évvel ezelőtt jött létre egy segítő csapat, amelyből mostanra közösség alakult. A Fiatalok az Élet Szolgálatában közösség diákokkal együtt segít a nehéz helyzetben lévő kismamákon és az életre tanítja meg a fiatalokat.

Az önkéntes munkának sok éves hagyományai vannak az E.ON-nál. A vállalatcsoport azonban idén nyáron úgy döntött, hogy egy magasabb szintre lép: a hagyományos önkéntes munka mellett most szakértői tudását, tapasztalatát is felajánlotta a magyarországi nonprofit szervezetek számára.

Az egyszerűsítés érdekében 2017. január 1-jével módosultak a Ptk. egyesületekre vonatkozó rendelkezései, valamint 2017. március 1-jével a Cnytv.-ben és az Ectv.-ben meghatározott működési szabályok.

Az Erasmus+ pályázattípus célja az oktatásban, képzésben és ifjúsági területen dolgozók szakmai fejlődésének támogatása mobilitási projektek megvalósításán keresztül.

Új felhívás a Nemzeti Együttműködési Alap keretében – Civil szervezetek szakmai programjának támogatása 2018

Az szja 1%-os felajánlás civil kedvezményezett részére történő kiutalásának feltétele az is, hogy a szervezet a kiutalás időpontjában is megfeleljen a kedvezményezetti feltételeknek és rendelkezzen érvényes regisztrációval.

Jankovics Róbert eddigi ügyvezető elnök, parlamenti képviselő lett a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének (HMDK) új elnöke, ő volt az egyedüli induló és a drávaszögi Újbezdánban pénteken megtartott tisztújító közgyűlésen egyhangúlag támogatták megválasztását.

Feneketlen-tó Kosztolányi Dezső tér, Budapest, 1118

Csöndes séta kedvenceinkért - petárdastop!

Péntektől lesznek elérhetőek a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) jövő évi pályázati kiírásai, amelyekben összesen 2,8 milliárd forint áll rendelkezésre a civil szervezetek számára – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára egy civil fórumon kedden Nyíregyházán.

A Henkel és a Rossmann „Zöldben játszani is jobb!” közös nyereményjátékán a gyöngyösi Tündérkert Tagóvoda gyűjtötte össze a legtöbb szavazatot, és így megnyerte az 1 millió forint értékű fődíjat, az újrahasznosított anyagokból készült játszótéri játékokat.

Az I. világháborút lezáró fegyverszünet életbelépésének időpontjában immáron 8. éve bonyolított projektünknek ismét egy sikeres – országhatárokon, de nyugodtan mondhatjuk, hogy földrészeken és éveken átívelő – akciójáról tudunk számot adni.

A fővárost követően Székesfehérvárra érkezett a Jószolgálat-díj vándorkiállítása, mely azokat az önkéntes és hivatásos szociális munkásokat, valamint szervezeteket és közösségeket mutatja be, akik kiemelkedő elhivatottsággal végzik áldozatos munkájukat a rászorulókért. A kiállítást az érdeklődők 2018. január 6-ig tekinthetik meg a Városháza téren.

Friss a hír, hogy egy 100 millió fontos kockázatitőke-alapot indítanak a Nobel család tagjai, amelynek célja az Egyesült Királyságban induló, fenntarthatósági törekvéseket támogató projektek finanszírozása. Ehhez kapcsolódva létrehozták a Nobel Sustainablity Award díjat.

Magyar Tudományos Akadémia Nagytermében (1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.).

Nemzetközi konferencia Budapesten az emberkereskedelem aktuális helyzetéről

Novák Katalin: egyre többen akarnak és tudnak segíteni

Puskin mozi

Az elmúlt években egyre több érdeklődőt vonzó, “Minősített Európai Fesztivál” címet is kapott Budapesti Zsidó Filmfesztivál és a szintén népszerű Izraeli Filmhét az idei évtől együtt folytatja: a zsidó kultúrát bemutató nemzetközi és izraeli filmtermés legjobbjait évről évre felvonultató fesztiválok 2017-től közösen, Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál néven várják az érdeklődőket.

A Tesco vásárlói 178 tonna, azaz 445 ezer adag ételnek megfelelő tartósélelmiszert adományoztak a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi adománygyűjtő kampányában. A vásárlók adományain felül a Tesco az adományok értékének 20 százalékával támogatja az Élelmiszerbank működését: az áruházlánc összesen 18 millió forintot ajánlott fel, amivel az Egyesület több mint 500 millió forint értékű élelmiszerfelesleg célba juttatását tudja biztosítani.

A Napvilág Kiadó és a Közélet Iskolája közös gondozásában megjelenő könyvben szereplő aktivisták életének és munkájának egytől egyig az elhivatottság, a teherbírás, az önkritika, az együttérzés, a szolidaritás és egy jobb világba vetett hit az alapjai.

A feldolgozandó alapanyag mennyisége jelentős: 44 milliárd szál cigarettát adtak el tavaly Franciaországban. És a csikkek, jó esetben, a szemétben, hamutálcákon, de legtöbbször összevissza eldobálva végzik az utcákon, tereken. Így volt eddig.

Ha most azt gondolod, hogy a Valentin nap és a Black Friday után egy újabb neves nap, ami költekezésre ösztönöz, akkor nem vagy messze a valóságtól.

A nulla hulladék nem csupán szemlélet, hanem életmód is egyben. A “kihívás” célja az, hogy minél többen ismerjék fel lehetőségeiket a hulladékcsökkentés terén, és merjenek lépést tenni ennek érdekében. A Humusz több eszközzel is segít ennek érdekében: kvízzel, tippekkel, találkozókkal, adatbázisokkal. Csatlakozz Te is!

Idén ünnepli 5. születésnapját a Hankook Tire Magyarország Dolgozói Önkéntes Programja, amely mostanra megtriplázta mind a megvalósított projektek, mind a résztvevő önkéntesek számát. Az elmúlt öt évben a program keretén belül összesen 11 940 munkaórát dolgoztak az önkéntesek, ami 1 492 munkanapnak felel meg.

A pályázat célja Budapest környezeti állapotának javítása, fejlesztése.

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár pályázatot hirdet új magyar induló megírására hazai és határon túli magyar zeneszerzők számára. Azok jelentkezését várjuk, akik konkrét zenei elképzeléssel rendelkeznek a nagy múltú budapesti katonai alakulat hagyományos díszmenet indulójának zenei megjelenítésére. A nyertes pályamű bemutatásra kerül a Magyar Honvédség Központi Zenekar tolmácsolásában egy gálahangverseny keretében.

Aranytíz Kultúrház (Budapest, V. kerület, Arany János utca 10.)

Konferenciánkon bepillantást kaphatunk a nemzeti stratégiánk előrehaladásába, illetve górcső alá veszünk egy szociális és egy természetvédelmi területet, hogy milyen fenntarthatósági problémákkal szembesülünk, milyen megoldásokkal próbálkozunk az adott témákban.

Az országszerte mintegy 120 településén zajló hétvégi akció során mintegy 236 tonna tartós élelmiszert gyűjtött 5000 önkéntes segítségével a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.

Meg tudjátok állni, hogy november utolsó péntekén egyetlen boltba se menjetek be? Nem nehéz feladat, de a mondanivalója annál fontosabb. Legalább ezen a napon gondolkodjunk el a valódi értékekről, az igazi boldogságról!

Női vállalkozók taroltak a kelet-közép-európai régió legígéretesebb társadalmi startupjait megversenyeztető találkozón. A startery budapesti döntőjére huszonöt társadalmi vállalkozó kapott meghívást a régióból. A három nyertes Berlinben csiszolhatja tovább ötletét, építheti vállalkozását, és találkozhat lehetséges befektetőkkel.

Bécsi Magyar Iskola

Szeretnénk felhívni figyelmüket a magyar-német bilingvális oktatásra, amelyet Mag. Hollós József, a Központi Szövetség elnökének a bécsi Stadtschulrattal való megállapodása értelmében 2018 szeptemberétől indítanának.

Nagyobb az esélyük a gyógyulásra azoknak a prosztatarákos férfiaknak, akik hetente legalább 3 órát aktívan mozognak, ezért rákbetegek, családtagok, orvosok, gyógytornászok együtt szerveztek figyelemfelhívó közös gyaloglást Budapesten, a Margit-szigeten.

Reggeli, ebéd, vacsora… Az evés az egyik legjobb dolog a világon, amit természetes dolognak tekintünk. Mégis, a világon és sajnos hazánkban sem az sok ember számára, vannak akik nap mint nap éheznek. Az Együnk Egymásért kampányt immáron 6. alkalommal indította útjára a Magyar Élelmiszerbank, amelynek célja, hogy interaktív adománygyűjtéssel még több rászoruló számára biztosítsa a téli időszakban az élelmiszerellátást. A jótékonysági kezdeményezéshez még nem késő csatlakozni!

A Kerekasztal Színházi Nevelési Központ azzal a céllal rendezi meg születésnapi eseménysorozatának záróünnepét, hogy partnertársulatait bemutassa a sajtó képviselőinek, barátainak, s mindazoknak, akik érdeklődnek a műfaj iránt. A december 5-8. között megrendezésre kerülő Negyedszázados Fesztiválon a 25. év terméséből válogatva, új bemutatókkal és számos, koprodukcióban készült előadással jelentkezik a társulat.

Triplán dupláztak az “Év Intelligens Vállalata” díjátadóján! Idén már negyedik alkalommal rendezték meg az “Év intelligens vállalata” versenyt, melyen 25 vállalat több mint 1100 munkavállalója indult.

Egy fenntartható és átfogó mezőgazdasági megközelítést népszerűsít az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) Magyarországgal közösen a héten Bonnban zajló klímacsúcson.

Tisztelt Barátaink, Szellemi Honvédőink! Folyamatosan végzett civil missziónkat megjelenítő rövid filmjeinket minden határon inneni és túli közösség figyelmébe ajánljuk.

civil misszió

A nehéz körülmények között élő, átlagon felüli adottsággal, motivációval rendelkező gyermekek differenciált fejlesztésének biztosításáért!

BIJO Rendezvényház, XIII. Róbert Károly krt. 96-100.

A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola „Szegény gazdagok – gazdag szegények?” címmel rendezi meg XII. Létkérdés Konferenciáját 2017. november 9-én csütörtökön tíz órától.

Francia Intézet

Az est a Tünet Együttes “Te szemét!” című produkciójával indul, amely a fogyasztói társadalom nemkívánatos melléktermékét, a szemetet állítja fókuszba. A humorral és melankóliával teli előadás nemcsak a hulladék globálisan megoldatlan problémájára hívja fel a figyelmet, de a társadalom számára hasznavehetetlen, elértéktelenedett emberéletekre is.

Csehország

A képzés Csehországban kerül megrendezésre, 4 magyar résztvevőt keresünk, korhatár nincs (18+).

Kapcsolj magasabb sebességbe és nyiss új dimenziókat! Civil inkubációs pályázat nagyo(bba)t álmodó, de egy kis lökésre váró szervezetek számára.

Az Allianz pályázati felhívása a környezeti fenntarthatóság, a mobilitás és a pénzügyi tudatosság terén tevékenykedő alapítványok munkáinak támogatására.

A Matehetsz a Tehetségek Magyarországa projekt keretében felhívást indít tutorhálózathoz való csatlakozásra.

Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény alapján 2018. január 1-jétől elektronikus ügyintézésre kötelesek az alapítványok és az egyesületek is.

Mátra Honvéd Kaszinó (Gyöngyös, Fő tér 9.)

Az EGRI NORMA ALAPÍTVÁNY és Heves Megyei Civil Információs Centrum tisztelettel meghívja a Cégkapu regisztrációval kapcsolatos Partnerségi Információs Napjára.

Zákányszék

Autizmussal élő fiatalok grafikáiból inspirálódva készültek egyedi ékszerek, bútorok és designtárgyak jótékony célra. Az alkotások október 19-én, az Autistic Art Alapítvány jótékonysági aukcióján kerültek kalapács alá. Az alapítvány idén 10 éve támogat 10 civil fenntartású autista lakóotthont és egy egyedülálló művészetterápiás programot is fenntart. Az ihletül szolgáló rajzok is ezeken a foglalkozásokon készültek.

Szeptemberben Orbán Gábor vette át az Energiaklub vezetését. Gábor a versenyszférából érkezett a civil szektorba: közgazdász-marketing szakemberként 17 évig dolgozott a piackutatásban. Pályafutása alatt sikeresen épített fel és vezetett különböző piackutatási osztályokat.

Tavaly közel 9000 nehéz helyzetben élő gyermek minden napjait tették boldogabbá, idén is segítenének: a Magyar Vöröskereszt, a Procter&Gamble és a SPAR Magyarország ismét elindítja jótékonysági programját.

A Magyar Haltani Társaság a korábbi évek gyakorlatához igazodva most is két fogható (balin, domolykó) és egy védett fajt (kövicsík) állított jelöltként az ÉV HALA választásra. Közülük az nyeri el a kitüntető címet, amelyikre a legtöbb szavazat érkezik december végéig a társaság honlapjára.

Idén is lesz Magyar Fenntarthatósági Csúcs, 2017. november 15-én Budapesten várjuk az érdeklődő látogatókat. Ez évben az alcímünk: Fókuszban az esélyegyenlőtlenség.

A Munkaerőpiacon Maradás Egyesület a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. támogatásával, Karrieresély címmel komplex álláskeresési felkészítő programot indított, amelybe a munkáltatókat is bevonjuk.

Moha Ház (Budapest, XIV. Gizella út 42-44.)

A Megújuló Magyarországért Alapítvány, a Friedrich Ebert Alapítvány az Átalakulás Intézettel közösen konferenciát szervez – Tudás: „A jövő pénze” címmel.

A pályázat célja, hogy feltérképezzük és a közvéleménnyel megosszuk a legjobb egészségértést fejlesztő programokat.

Budaörs Városi Sportcsarnok, Budaörs, Hársfa u. 6.

Jótékony célú GHYMES koncert az újrakezdés jegyében. Ma Magyarországon több mint 80 000 látássérült személy él. Ezen felül évente több mint 6000 ember veszti el a látását. Ennek főbb okai gyakran betegségek, de lehet a látássérülés baleset következménye vagy agyi eredetű is.

Budapest

Készen állsz egy új kihívásra? Támogasd munkánkat adománygyűjtéssel és fuss (újra) a Habitat for Humanity Magyarország jótékonysági futó csapatával a 32. Spar Maraton Fesztiválon – 2017. október 14-15.! Tavaszi futóink hihetetlenül lelkes és ügyes adománygyűjtésén felbátorodva ezúttal 100.000 Ft-os adománycél kitűzésére kérünk Titeket!

Szolnok, Verseghy Ferenc Könyvtár (Szolnok, Kossuth tér 2.), Veszprém, Szaléziánum Érseki Turisztikai Központ (Veszprém, Vár utca 31.), Győr, Hotel Kálvária (Győr, Kálvária u. 22/D.)

A képzésre civil szervezetek képviselőit és iskolai közösségi szolgálatért felelős pedagógusok jelentkezését várjuk, akik a részvételt követően közösen tudnak pályázatot benyújtani a KÖSZ! Programunkban.

Fotópályázatot hirdet a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete. A pályázatra olyan fotókat várnak, amelyek egyértelműen bemutatják, hogy miért örömforrás az önkénteskedés. A képek kidolgozásában szabad kezet kap mindenki.

A cselekvés díja, a Jószolgálat-díj immár második éve díjazza azokat az önkéntes és hivatásos szociális munkásokat, valamint szervezeteket és közösségeket, akik kiemelkedő elhivatottsággal, napról napra végzik áldozatos munkájukat a rászorulókért.

A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központja nyílt pályázatot hirdet civil szervezetek számára a fogyasztók pénzügyi kultúrájának fejlesztésére és a pénzügyi tudatosság növelésére.

Harmadik alkalommal ünnepelték közösen az Állatok Világnapját a Csongrád megyei állatvédelmi szervezetek Szegeden, ezúttal az Árpád téren. A rendezvényt idén is a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete szervezte. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete is képviseltette magát, sátrukban állatvédelmi tesztet tölthettek ki a gyerekek és szüleik, valamint felvilágosítást is kaphattak a helyes és felelős állattartásról.

Lezárult a Hankook „Tekerd Jobbra!” elnevezésű társadalmi célú programja, amelyet a nagy sikernek köszönhetően idén második alkalommal indított útjára a vállalat. A kezdeményezés keretében a jelentkezők kerékpározás közben gyűjthettek kilométereket a Mosoly Alapítvány és a Gyermekétkeztetési Alapítvány részére. A közel három hónapos program alatt több mint 216 000 kilométert tekertek össze a résztvevők, ami 8 millió forintnyi adományt jelent a két szervezetnek.

Székesfehérvár

Az eszéki Népkör Magyar Kultúregyesület énekkara október 2-án, a Fejér megye és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Nyugdíjas Baráti Egyesülete meghívására, részt vett a Nemzetközi Nóta- és Népdaltalálkozón. Ezt a találkozót az idősek világnapja alkalmából szervezték.

Az OzoneTv idén is díjazza azokat a megvalósult zöld ötleteket, innovációkat, melyek hozzájárultak környezetünk, bolygónk megóvásához, jobbá tételéhez. A legkisebb ötlettől a legnagyobb projektekig.

Hazánkban, így Budapesten is, a társadalom öregedése, valamint a családi struktúrákban végbemenő változások egyre növekvő terheket rónak a szociális ellátórendszerre, az idősek intézményi ellátására és a házi gondozásra egyaránt.

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre az ÖKO HOME Expo konferencia és kiállítás, ezúttal 3 napon keresztül szakmai előadásokkal, gyakorlati workshopokkal és biopiaccal.

Szupermodern, a 21. század kívánalmainak mindenben megfelelő laboratóriumot és kutatóközpontot adtak át Újpest szívében több, mint két és fél milliárd forintos beruházás keretében. A magyarországi befektetés fontos mérföldkőnek számít a német-magyar gazdasági és tudományos kapcsolatok erősödésében is – hangzott el a Kutatók Éjszakáján tartott rendezvényen.

A Nemzetközi Visegrádi Alap pályázatot hirdet civil szervezetek, oktatási, kutatási intézetek, valamint a civil szféra egyéb szereplői számára.

Dunakanyar

Október 1-en vasárnap első alkalommal kerül megrendezésre a Dunakanyarban a Visegrád Fellegvár Csúcstámadás.

Óbuda

Egész nap játékok, kézműves foglalkozások, sportprogramok, csapatversenyek lesznek sok zenével és sok-sok finomsággal.

2017. október 19-20. között Budapest ad otthont az évente megrendezésre kerülő European Pro Bono Summit nemzetközi konferenciának a szakértelmen alapuló vállalati önkéntesség témakörben.

Budapest

Átfogó felkészülési programot indítunk továbbtanulásra készülő roma középiskolásoknak. Célunk, hogy délutáni-hétvégi foglalkozásainkkal kiegészítsük a középiskolai oktatást és megkönnyítsük az érettségire való felkészülést. A 2017-18-as tanévben harminc 11.12. osztályos diák kerülhet be a programba. MIBEN SEGÍTÜNK?

Idén október 15-ig lehet szavazni az Év Fájára. A nyolcadik alkalommal megrendezett vetélkedőre 48 jelölés érkezett az Év Fája versenybe a júniusi határidőig, amelyek közül tizenhármat juttatott a döntőbe az Ökotárs Alapítvány szakmai zsűrije. A kezdeményezés immár hagyományosan olyan fákra hívja fel a figyelmet, amelyek különleges szerepet töltenek be a jelölő közösség életében.

A Tápláló szeretet program a nógrádi nyugdíjasok és a NOE együttműködésével kilenc éve indult útjára. Örömmel üdvözöltük Herczegh Anita asszonyt – a köztársasági elnök feleségét – a program fővédnökeként, aki évről-évre tanúsítja bizalmát a program iránt.

Októberben sok más civil szervezettel karöltve, 25 éves jubileuma alkalmából országjárásra indul az Ökotárs. Az 5 állomásos körút célja, hogy népszerűsítse a civilek ügyét, fokozza a polgárok részvételi kedvét és hajlandóságát, illetve hogy erősítse a kapcsolatokat, a hálózatosodást a helyben működő és az országos szervezetek között.

Budapesti FAO ülés tárgyalja hogyan hat az éghajlatváltozás az állati betegségekre. Az Európai Mezőgazdasági Bizottság miatt 150 szakértő, kormányzati és civil képviselő érkezett hazánkba.

Annál élhetőbb egy település és működőképesebb egy önkormányzat, minél több civil szervezet egészíti ki, segíti tevékenységét – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Lajosmizsén, a IV. Kárpát-medencei civil konferencián.

A több mint hatvanezer magyar civil szervezet jelentős munkát végez a legkülönbözőbb területeken és sokat segít a kormánynak a munkájában – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön.

A Karátson Gábor által alapított Duna Charta hangsúlyozva, hogy nem tartozik a Kormányzat és a Fidesz munkáját zsigerből támadó civil szervezetek közé, nyílt levélben fordult Tarlós István főpolgármesterhez és a Fővárosi Közgyűlés kormánypárti tagjaihoz, nyomatékkal kérve, hogy a Római-partra tervezett mobilgát engedélyeztetési folyamatát függesszék fel.

Több mint félmillió hektárra kért és kapott neonikotinoid tartalmú csávázószerek felhasználásra derogációt a magyar kormány. Ezzel az ország potenciálisan 500 000 hektárnyi méhlegelőt veszít el, mert ezek a mérgek a méhek testébe jutva azok legyengülését, és pusztulását okozzák. Az ügyben Csuja László méhész, biológus és a Gödöllői Méhészegyesület elnöke társadalmi egyeztetést kezdeményez.

A MagNet Magyar Közösségi Bank 2018-as Közösségi Adományozási Program pályázási időszaka október 25-ig tart. Ügyfeleink minden évben a Bank nyereségének 10%-áról dönthetnek közhasznú civil szervezetek és nonprofit gazdasági társaságok javára. A KAP által a Te szervezeted is a potenciális kedvezményezettek közé kerülhet.

Rajtad múlik! Tégy a házasságodért! – a Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok Egyesületének előadássorozata

Annál élhetőbb egy település és működőképesebb egy önkormányzat, minél több civil szervezet egészíti ki, segíti tevékenységét – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára kedden Lajosmizsén, a IV. Kárpát-medencei civil konferencián.

Több mint 1700 üveg befőttet, savanyúságot, szörpöt adtak át a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) nógrádi nyugdíjasok kedden a Tápláló szeretet elnevezésű program keretében.

Budapest, Pipa utca 4.

Az SOS Gyermekfalvak, már hagyománnyá vált jótékonysági sütivásárának következő állomása, szeptember 23-án 10 órától kerül megrendezésre, a Ráday korzó programsorozat keretében.

2017 augusztusában alakult meg a Balatonfüredi Értelmiségiek Keresztény Egyesülete, melynek elnökét, Czétényi Balázst kérdeztük szellemiségükről, céljaikról és terveikről; ő egyben a balatonfüredi KDNP elnöke is. A PolgárPortál helyszíni riportja.

Bókay János utca 34., Budapest, 1083

Az Utcajogász hetedik születésnapja megünneplésére készül szeptember 22-én pénteken a Gólyában 19.00-tól. A szülinapunk egyúttal [újjá]születésnap is, ugyanis megújul a külsőnk, bemutatjuk az új logónkat és a szlogenünket is. Koncertezik a Not the Bees, és az Újzenekar, valamint énekel Lázár Domokos (Esti Kornél, Pegazusok Nem Léteznek).

Petíció indult a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum megmentése érdekében, melynek célja, hogy a román hatóságok szüntessenek meg minden, az iskola ellen hozott törvénytelen határozatot, és biztosítsák a további működéséhez szükséges törvényes kereteket.

Együttműködési megállapodást kötött a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) és a Magyar Védőnők Egyesülete (MAVE). Az együttműködés a közös értékek mentén történik, melynek alapja a családok támogatása, a gyermekek egészséges fejlődése és a közös érdeklődési területek.

Megvan a Művész leszek! Tudós leszek!, tehetséges gyermekeknek szóló ösztöndíj-pályázat 2017/2018-as tanévi eredménye.

Együttműködési megállapodást kötött a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Magyar Védőnők Egyesülete. Az együttműködés a közös értékek mentén történik, melynek alapja a családok támogatása, a gyermekek egészséges fejlődése és a közös érdeklődési területek.

Összefoglaló - 2017.09.11. Civil Akadémia „Budapest, Budapest, te csodás” címmel

Őrs vezér téren a HÉV állomás

A Civilzugló Egyesület immár 4. alkalommal rendezi meg a Tour ‘de Rákosrendezőt, a zuglói bringás felvonulást. Célunk, hogy megmutassuk, mennyi kerékpáros van a kerületben és ehhez képest mennyire hiányoznak a kerékpárutak, sávok, hány helyen okoz balesetveszélyt a hiányos, elhanyagolt infrastruktúra.

1222 Budapest, Nagytétényi út 31-33.,

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a Budafok-Tétényi Önkormányzattal közösen családi napot szervez a Klauzál Házban. Érezze jól magát a család apraja-nagyja! Önkénteseinkkel, partnereinkkel együtt szeretnénk felejthetetlenné tenni a napot. Bemutatkozik a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom.

Mottó: „Szeretem ha a kisfiam leeszi a ruháját – mert az azt jelenti, hogy végre volt mit ennünk”

A Raiffeisen Bank ösztöndíjprogramja 5 tehetséges egyetemistának nyújt lehetőséget, hogy egy szemeszter erejéig a világ 25 egyetemének egyikén tanulhasson és szerezhessen életre szóló tapasztalatokat. A támogatás magában foglalja a tandíjat és a külföldi megélhetés költségeit is.

A Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület idén is meghirdeti a IIASA-Shiba Díjat. Az idei évben lehetőség nyílik civil szervezetek számára is a pályázásra.

Magyarország

Idén szeptember 16. és 22. között tizenhatodik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet

Tempus Közalapítvány, 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1

A Tempus Közalapítvány információs napot tart az Erasmus+ program pályázati lehetőségeiről az IFJÚSÁGI területen, elsősorban új pályázóknak. Ezt követően az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) program várható változásairól lesz szó, erre a blokkra minden EVS szervezetet, illetve EVS iránt érdeklődő pályázót várunk.

A pályázatok értékelése során prioritást élveznek azok a programok, amelyek támogatják a személyes és a közösségi erőforrások fejlesztését, a családi rendszer megerősítését, a veszélyeztetett célcsoportok elérését, a korai kezelésbevétel előmozdítását, valamint reflektálnak a megváltozott szerhasználati mintázatokra.

Budapest

Orbán-Brenzovics találkozó: Különösen méltánytalan a magyar kisebbséget sújtó ukrán döntés

A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió (Btesz) és alapítványa mintegy három éve aktívan részt vállal abban, hogy a településen élő, fokozottan hátrányos helyzetű családok gyermekei számára elérhetővé váljon az, ami szerencsésebb társaiknak megadatott. Hogy mik ezek? Egy nem lyukas cipő, tisztálkodási lehetőség, vagy a tehetségük elismerése.

Új oldaláról mutatkozott be a dm idén augusztusban: családi fesztivált szervezett a vállalat Velencén, két napon át várták a családokat változatos programokkal, s megmutatták, milyen egy igazán kényelmes fesztivál, amely minden korosztályra gondol.

A Szitakötő gyerekfolyóirat alkotói pályázatot hirdet Hangorkán címmel. Milyen hangok kelthetnek fergeteges vihart, és melyektől csitul el a forgószél? A körülöttünk élő lények és tárgyak hangja hol harmonikus, hol fülsüketítő, olykor érthető, máskor bosszantóan idegen. A zaj és a csönd is lehet megnyugtató és félelmetes, baljóslatú és életmentő, szépséges és idegőrlő.

Budapest

Az otthon sokszínűségének, illetve hiányának bemutatására indított fotópályázatot a Habitat for Humanity Magyarország és a Phoo kortárs fotográfiai magazin. Az őszig tartó pályázati időszak alatt a szervezők olyan alkotásokat várnak, amelyek tematizálják a magyar lakhatási helyzetet, illetve a fotográfia eszközével jelenítenek meg történeteket, élethelyzeteket.

Budapest Főváros Önkormányzata, szakmai partnerségben a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központtal, megújítva a korábbi Budapest Fotográfiai Ösztöndíjat, 2017-ben ismét kiírja az egyéves pályázatot.

Velence

Izgalmas programok várják az érdeklődőket a dm GyereKi! Nyárzáró Családi Fesztiválján, melyet augusztus 26-27-én rendeznek meg Velencén. Ezen a hétvégén a családoké lesz a főszerep.

Budakeszin a Budakeszi Vadaspark, Budapesten a Fővárosi Állat- és Növénykert és a Tropicarium, Debrecenben a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje, Győrött a Xantus János Állatkert, Jászberényben a Jászberényi Állat- és Növénykert, Kecskeméten a Kecskeméti Vadaskert, Miskolcon a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, Pécsett a Pécsi Állatkert, Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrum, Szegeden a Szegedi Vadaspark, Veresegyházán pedig a Medveotthon

Hatodik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, amelyhez ebben az évben országszerte 12 állatkert csatlakozott. A nagyközönséget mindenütt változatos programokkal, látványetetésekkel és más, a szokásos állatkerti látogatáshoz képest rendkívüli látnivalókkal várják.

A sikeres két pályázó számára a Globono tanácsadói pro bono projekt keretein belül nyújtanak szakmai segítséget.

7. kerület, jól megközelíthető helyen

A NANE Egyesület az Erzsébetvárosi Önkormányzat támogatásával önbecsülésnövelő csoportot indít olyan nők részére, akik testileg vagy lelkileg bántalmazó párkapcsolatban éltek, és szeretnének megszabadulni annak romboló hatásától.

Idén is megrendezik Magyarország legnagyobb önkéntes akcióját, a TeSzedd! 2017 című hulladékgyűjtő kampányt, amely a környezetvédelem erősítését szolgálja – mondta V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Az ünnepi tűzijáték hang és fényhatással jár. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tapasztalata az, hogy az állatokra a tűzijáték sokkhatásként hat, amitől elszökhetnek, de az ijedt kutya / macska félelemből támadhat / harapást is okozhat. Seres Zoltán egyesületi vezető javaslata az, hogy az állatok számára a durrogás idejére a gazdik biztosítsanak zárt, hangtól tompított helyet.

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Végtelen lehetőség – Kísérleti program a leginkább elmaradott járások területi felzárkózása érdekében” című (EFOP-1.5.1-17 kódszámú) felhívás.

Még egy hónapig lehet nevezni a III. Magyar Speciális Független Filmszemlére.Filmes pályázati felhívás magyarországi és határon túli alkotók számára!

Nagy sikerrel zárult az Orbit Gyermekmosoly kampánya, amely idén május 1. és június 30. között minden egyes megvásárolt Orbit rágógumi árának 1%-ával az SOS Gyermekfalvakat támogatta.

Az Európai Bizottság pályázati felhívást tett közzé az „Altiero Spinelli-díj” elnyerésére. Az újonnan létrehozott díj célja, hogy elismerje azokat a kiváló kezdeményezéseket, melyek célja az Európai Unióval kapcsolatos színvonalas ismeretterjesztés: az EU alapértékeinek, történelmének, tevékenységeinek és előnyeinek bemutatása a nagyközönség számára.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány “Számítógép Álom” adományozói programja jó tanuló, de hátrányos helyzetben élő gyermekek számára biztosít informatikai eszközöket. Az évek óta sikeresen működő programot Dánia Magyarországi Nagykövetsége 25 számítógéppel, monitorokkal és egyéb kiegészítőkkel támogatta. Minden felajánlás nagy segítség, így az alapítvány az adományt köszönettel fogadta.

Egyetértesz azzal, hogy az egész világnak 100%-ban megújuló energiára kell átállnia a Föld és az emberiség védelme érdekében? Kérjük, csatlakozz a Greenpeace megújulókról szóló magyar és nemzetközi nyilatkozataihoz!

Összesen 100 kilogramm tápadományt gyűjtött össze pár óra alatt a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Az akció előfutára volt egy szerdai nagyobb megmozdulásnak: ekkor lesz ugyanis a Hontalan Állatok Világnapja. Ezen a napon az egyesület önkéntesei 24 órás ügyeletet tartanak majd, és meglátogatják a szervezet korábbi támogatottjait is.

Pannonhalmi Főapátság

A gyógy- és fűszernövényekhez kapcsolódó ismeretterjesztő és kézműves foglalkozásokkal, kóstolókkal, vásári forgataggal és orgonahangversennyel várják az érdeklődőket a kedden kezdődő Pannonhalmi Gyógynövényhét nevű rendezvényen, amely augusztus 20-ig tart – tájékoztatta a szervező Pannonhalmi Főapátság az MTI-t.

Hallatlan Alapítvány, 1085 Budapest, Rigó u. 6-8.

A Hallatlan Alapítvány 2017. szeptemberi kezdéssel az új Országos Képzési Jegyzék szerinti, a Felnőttképzési Törvény hatálya alatt működő JELNYELVI TOLMÁCS SZAKMAI KÉPZÉST indít.

A civil kezdeményezés, a közösségi összetartás szép példájának tartja az egészségügyért felelős államtitkár a Zalaszabarban működő Gyógyuló Holnapocska tábort, ahol a betegségből gyógyuló gyermekeknek lehetőségük van a nyaralásra.

Virtuális valóság segítségével mutatják be nyolc fiatal autista alkotó műveit és több kortárs képzőművész munkáit azon a kiállításon, amely Autizmus mint metafora címmel látható a Sziget fesztivál Múzeumnegyedében.

A külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló 2017. évi LXXVI. törvény (Ktsztv.) hatályba lépésére tekintettel a Tempus Közalapítvány az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket.

Ha csak segítséggel tudsz bulizni, szakképzett önkénteseket biztosít számodra a Mozduljunk ki! Egyesület, amely már tavaly is fontosnak tartotta a mozgássérültek fesztiválozását.

Egyedülálló, a látás- és mozgássérültek igényeit is figyelembe vevő edzőterem nyílt Budapesten a SUHANJ! Alapítvány jóvoltából. A SUHANJ! Fitness célja, hogy sérültek és nem sérültek együtt edzhessenek, így mindent úgy alakítottak ki, hogy az egyáltalán ne legyen az átlagostól eltérő, amellett, hogy mégis az. Az ehhez hasonló termek egyébként az egész kontinensen ritkaságnak számítanak, de a megálmodók remélik, hogy hamarosan divattá válnak majd.

A Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány Országos Hulladékvadászat eseménysorozatot hirdet. Cél a lakosság aktivizálása.

Szabadság híd

Többször elfoglaltuk már a várat, tavaly bevettük a Margit-szigetet, idén pedig nem hagyjuk ki a kihagyhatatlant. Augusztus 5-én a Szabadság híd nekünk, és értünk lesz lezárva, mi pedig élünk a lehetőséggel.

Mi, Jászszentlászló, Szank, Móricgát községek önkormányzatai, gazdálkodói, a Dong-ér – Kelő-ér vize Egyesület, látva szülőhazánk, a Kiskunság sanyarú sorsát, országunk és szűkebb pátriánk vezetőihez és közvéleményéhez fordulunk, hogy felhívjuk a magunk által megtapasztalt veszélyre a figyelmet és egyben segítséget kérjünk.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány lelkes önkéntesei háztáji gyümölcsfákról a tulajdonosok számára felesleges gyümölcsöt leszüretelték, majd ládákba rendezve jótékonysági élelmiszerosztásokon rászoruló családok és idős – egyedülállók számára osztották ki.

Egy hét múlva kezdődik a legnagyobb hazai fesztivál, és annak részeként a Civil Sziget!

Teremtsünk hagyományt és legyen minden hónap első vasárnapja autómentes nap.

Óriási szemétszigetet fedeztek fel a Csendes-óceán déli részén – írja az ausztrál 9news. Magyarország 27-szer elférne rajta.

A PWA Mentoring Program záróeseményének idén a GE Hungary adott otthont. 30 páros sikeresen végigcsinálta a programot, a mentorok és mentoráltak arról számoltak be, hogy rengeteget tanultak egymástól, inspirálták egymást a munkában, az életben egyaránt.

Augusztus, ez a szép nyári hónap ideális időszak arra, hogy egy kicsit elengedjük a túltervezett, túlpörgetett életünket, és egy kicsit spontának legyünk.

Hollókő

Az improvizációs színház egyszerre egy nagyszerű módszer, fejlődési lehetőség és alkalom a kreatív játékra.

Pélmonostor

Július 29-én került megrendezésre 19. alkalommal a Pélmonostor MKE által szervezett, messze földön híres, nemzetközi jellegű, csirkepaprikás-főző verseny, melyen idén 37 csapat mérettette meg gasztronómiai tudását.

Mintegy harminc százalékkal bővítik a gyermekvédelmi szolgálatok speciális szükségletű gyermekek számára biztosított férőhelyeinek a számát – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára Békéscsabán.

.

Pirosra érett a bohócdoktor csapat! Idén először vehették kézbe a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány művészei a szakmai rátermettségüket és a sok éves munkát és tanulást igazoló okleveleket.

Oikosz Alapítvány: Legyen az óriás ugrótorony a V4-ek sikerének jelképe!

A 16 hajóból álló PET armada elképesztő mennyiségű szemetet gyűjtött össze az V. PET Kupán. A mezőny idén a Tisza Dombrád – Tiszalök közötti szakaszát járta be, ártéri hulladékok után kutatva. A remek hangulatban, közös célért küzdő csapatoknak 8 tonnányi PET palackot és egyéb hulladékot sikerült bezsákolni.

Pótnagymama- és pótunoka-kereső lehetőséget biztosít ősztől internetes felületén az Egyszülős Központ – írja a Magyar Idők. Más szervezetek is keresik a lehetőséget arra, hogy a generációk egymásra találjanak; a jelek szerint erre jelentős a társadalmi igény, de a barátkozás hosszadalmas dolog.

Refill Berlin a neve annak a hamarosan induló projektnek, amelybe nem csak a német főváros vendéglátóhelyeit, hanem irodákat, sőt magánszemélyeket is bevonva akarnak létrehozni egy egész csapvízutántöltő hálózatot.

A JA Europe és a Citi Alapítvány együttműködésük 30. évfordulóját egy 1,2 millió dolláros újabb adománnyal ünneplik.

Idén először szervez a NOE nyári egyetemet 20 és 30 év közötti, az ország minden részéről érkező fiataloknak. Ez is egy állomása annak a nyári programsorozatnak, amellyel a fiatalokat szólítja meg a szervezetük.

Nagykovácsi

A zágrábi Zrínyi Miklós Cserkészcsapat és a Magyar Cserkészszövetség jóvoltából a nyár folyamán mintegy 50 horvátországi magyar gyerek vehetett részt a Nagykovácsiban megrendezett Határtalanul cserkésztáborban.

Drávasztára

A Grubišno Polje-i Magyarok Közössége július 8-án, Drávasztárán járt. Az egyesület szakcsoportjai a Nyár a Dráván elnevezésű rendezvényen mutatkoztak be.

Az E.ON Hungária ZRt. (E.ON) az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) közreműködésével pályázatot hirdet magyarországi civil szervezetek számára szakértelmen alapuló pro bono támogatás felhasználására.

Magyarországon 60-65 ezer bejegyzett civil szervezet működik, amelynek döntő többségének célja az európai őshonos civilizáció megőrzése, illetve gyermekeinknek, unokáinknak történő átadása.

Kásád

Július 3. és 8. között a Kásádi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat meghívására hagyományőrző táborban vehettek részt az újbezdáni gyerekek. Az öt napos tábor sok érdekes programmal várta a résztvevőket.

Sümegcsehi lelke 2017

Országszerte mintegy kétszáz önkéntes vett részt az Új Nemzedék Központ 20 helyszínen megszervezett városszépítő akcióján.

A Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete (SZEXE) és a Magyar Nők Szövetsége (MNSZ)együttműködési szerződést kötött Áldozatvédelmi Iroda létrehozására és működtetésére. Az Áldozatvédelmi Iroda megkezdte működését.

A minap zajlott le az E.ON EnergiaKözösségek nevű versenyének záró díjkiosztó ünnepsége, melyen azokat a közösségeket díjazták, amelyek az elmúlt fél éven át tartó verseny során a legtöbb energiát takarították meg.

Harminc éves idén a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, amely mintegy 14 ezer tagcsaláddal és hetvenezer taggal rendelkezik.

A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány, csatlakozva az EDUVITAL 2012-ben kezdeményezett díjához, szeretné felhívni a figyelmet azokra a személyekre, akik kiemelkedő tevékenységet végeznek a társadalom lelki egészségéért, támogató közösségek létrejöttéért, a családbarát szemléletért, mások boldogulásáért, a kívánt gyermekek megszületéséért.

Családbarát szálláshelyek – kérdőíves kutatás családoknak + nyereményekkel!

Csütörtöktől az interneten is csatlakozni lehet a Minority SafePack európai polgári kezdeményezéshez, amely az őshonos európai kisebbségek jogainak európai uniós szabályozását javasolja – tájékoztatta az MTI-t Vincze Loránt, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) elnöke.

Van egy jó ötlete, amivel lakóhelye, közössége fejlődését segítené? Ismer olyan szervezetet a környezetében, akiknek a céljait megvalósításra érdemesnek találja, de forráshiánnyal küzdenek? Még két hétig lehet jelentkezni a Tesco „Ön választ, mi segítünk” programjára, amelyen országosan 63 közösségfejlesztő program nyerhet el egyenként 400 000 Ft támogatást.

Idén 17. alkalommal írja ki pályázatát az ARC. A pályázati felhívás az ARC hagyományát híven követve mindenkit megszólít, akinek határozott véleménye van az őt/minket körülvevő valóságról, és aki véleményének bátran és szívesen ad hangot –pontosabban képi formát.

A WWF legfrissebb jelentése szerint a nagy nemzetközi bankok nem rendelkeznek olyan szigorú irányelvvel, amely hozzájárulhatna az UNESCO világörökségi helyszínek megóvásához. Egy felmérés szerint az Egyesült Királyság lakosainak 66 százaléka elvárja bankjától, hogy ne finanszírozzon olyan tevékenységet, ami károsíthatja a világörökségi helyszíneket.

Elfogadta a parlament kedden a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényt.

Civil vagy és politizálsz? Civil vagy, de nem politizálsz? Civil vagy, ezért nem politizálsz? Egyszerűen csak foglalkoztat civil társadalom és politika viszonya? Itt a lehetőség, hogy a szélesebb nyilvánosság előtt is bemutasd a munkádat, illetve másokkal is megvitasd az elképzeléseidet civilség és politika kapcsolatáról!

Összesen 180 kilogramm tápadományt gyűjtött össze szombaton a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Az akcióban természetesen tanácsadással is várták az érdeklődőket a szervezet önkéntesei, valamint kiemelt szerepet kapott a fiatalok bevonása és a macskaivartalanítási akció.

Keressük a disszidens szülők „árvaságra” jutott gyermekeit.

Budapesten alig több mint 80 nyilvános vécé üzemel, vagyis minden huszonötezredik budapestire jut egy közvécé. Ráadásul ezek között csak elenyésző számú illemhely használható ingyenesen és sok vécé nagyon rossz állapotban van. Pedig vécére mindenkinek menni kell – ha szegény, ha gazdag, ha dolgozik, ha munkanélküli, ha ép testű, ha fogyatékos, ha gyerek, ha felnőtt, ha van hol laknia, ha nincs.

Óriási siker az Óceánok Világnapján! A WWF május eleje óta sürgeti a Mexikó partjainál élő, kritikusan veszélyeztetett kaliforniai disznódelfin védelmét, és a fajt veszélyeztető halászhálók tilalmát, amely most megvalósul! A mexikói kormány, a Leonardo DiCaprio Alapítvány és a Carlos Slim Alapítvány ugyanis megállapodást kötött a Kaliforniai-öböl, és ezzel együtt a világ legkisebb cetfajának megmentése érdekében.

Június 6. 8 órától voltak beadhatók a pályázatok az Otthon Melege Programon belül családi házak fűtési rendszereinek korszerűsítésére. Majd hárommilliónyi korszerűtlen, energiapazarló magyar lakás korszerűsítésére az Otthon Melege jelenti az egyetlen vissza nem térítendő támogatási forrást. A meghirdetett keretösszeg ugyanakkor mintegy ötezer ház fűtéskorszerűsítését teszi lehetővé. A keretösszeget perceken belül túligényelték.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is akkreditált lovasterapeuta képzést indít a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány.

A nyári szünetben is igényelhetik a rászoruló gyermekek szülei az ingyenes étkeztetést – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága.

Ismét Civil Reggeli!

Közel 33 millió forintot gyűjtöttek össze a Tesco vásárlói az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen Gyermekkor adománygyűjtő kampányában. A május 31-éig tartó áruházi gyűjtés során befolyt adományokból a segélyszervezet nehéz sorsú, traumát szenvedett gyerekek gyermekkorát teszi felhőtlenebbé.

Millenáris Kis Rókus utca, Budapest, 1024

Hazánk legszínvonalasabb női karrierrendezvényén segítséget kaphatsz a reális önismeret kialakításához, építheted kapcsolataidat, ráadásul női programokat, családbarát kezdeményezéseket is megismerhetsz. A nap során előadásokat hallgathatsz meg, workshopokon és személyes tancsaásokon is részt vehetsz.

Budapest

A korábbi évekhez hasonlóan idén is akkreditált lovasterapeuta képzést indít a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány.

A Kanadában tartózkodó Balog Zoltán miniszter a reformáció emlékünnepségén mondott beszédében megerősítette, hogy a kormány jövőre a világ valamennyi magyar gyermekét segítő programot indít.

Éles vita mellett tárgyalta meg az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága a külföldről támogatott civil szervezetek átláthatóságát, valamint az átlátható kampányfinanszírozást biztosító előterjesztésekhez benyújtott módosításokat. Utóbbi javaslat kétharmados támogatást igénylő passzusokat is tartalmaz, ám a testület csütörtöki ülésén az ellenzéki politikusok mindegyike elutasította azt.

Az alant olvasható nyilatkozatot fogadta ez az Európai Alapítványi Központ (European Foundation Centre, EFC) a héten megtartott éves konferenciáján.

2017-ben is gazdára találtak a Civil Díjak, melyeknek célja az, hogy minél több elismerést és reflektorfényt kaphassanak a kiemelkedő munkát végző civilszervezetek. A Civil Díjat a NIOK Alapítvány azért alapította, hogy széles közönség számára is ismertebbé váljon, hogy a civilszervezetek tevékenysége mennyire fontos mindannyiunk számára, és hogy támogassuk őket munkánkkal, anyagiakkal, vagy legalább csak kiemelt figyelemmel.

Megduplázódott az egyházi iskolákba járó diákok száma 2010 óta Magyarországon – mondta az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár kedden Szombathelyen. Soltész Miklós a Premontrei-rendi Szent Norbert Gimnázium új épületszárnya alapkő-letételi ünnepségén vett részt.

Sokan őrzik titokként az idegrendszeri károsodást okozó sclerosis multiplex diagnózisát, amíg tehetik, mert féltik munkájukat és nem szeretnék, ha betegként kezelnék őket. Ugyanakkor a mielőbbi diagnózis és a minél korábbi kezelés lehet a kulcsa annak, hogy jobb életkilátásokat nyújthassanak a betegeknek – hangzott el Gödöllőn, ahol az SM világnapján kétszázan vettek részt a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány által szervezett országos sorstárstalálkozón.

Pályázat magyar civil szervezetek és kreatív ügynökségek számára. Ismét óriásplakát pályázatot hirdet MACIARC címmel az ARC, MACI – Magyar Civilszervezetek és a MagNet Civil Kapcsolatok Program támogatásával és együttműködésével.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felkérésére a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet „Fogyatékossággal élő személyek számára bentlakásos vagy lakóotthoni ellátást nyújtó nem állami, nem egyházi szervezetek egyszeri kiegészítő támogatása” (CH2017) címmel.

Az Őrzők Alapítvány idén első alkalommal rendezi meg a gyermekkönyv-illusztrátorok munkáinak jótékonysági árverezését. A rendhagyó aukcióval az Őrzők Alapítvány célja a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelt beteg, daganatos és leukémiás gyermekek gyógyulásának támogatása. A kezdeményezésre 32 illusztrátor 87 db eredeti alkotása érkezett be, melyek között tustollal készített grafikák, giclée, akvarell és digitális nyomatok is megtalálhatóak.

Országos pénzügyi projektnapokat indít középiskolásoknak a Pénziránytű Alapítvány és a Diákhitel Központ. A rendezvény keretében interaktív tanóra és pódiumbeszélgetés is várja a diákokat. A projektnapot online pénzügyi kvíz zárja, ahol a legügyesebb diákok akár 300 ezer forintot is nyerhetnek iskolájuknak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felkérésére a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet „Autizmussal élő személyek számára szociális ellátást nyújtó autista otthont fenntartó nem állami, nem egyházi szervezetek kiegészítő támogatása” (AUT2017) címmel.

2017. május 31-ig lehet jelentkezni a dm Jótettekkel egy jobb világért pályázatára, melyet a vállalat a Magyar Adományozói Fórummal együttműködésben hirdetett meg civil szervezetek számára.

Nagyszülők és unokáik, gyermeküket egyedül nevelők, valamint kétgyermekes családok is pályázhatnak az Erzsébet-program új üdülési kiírásaira. Regisztrálni és pályázatot benyújtani most is kizárólag elektronikusan lehet a http://www.erzsebetprogram.hu/ oldalon 2017. június 30-ig.

Nyilvános az idei, jövő szerdán kezdődő nyári Margó teljes programja: a június 7-11-ig a Petőfi Irodalmi Múzeumban megrendezendő ingyenes irodalmi fesztiválon a szervezők célja, az őszi kiadással együtt már kilencedszerre, hogy rendhagyó szerzői estekkel, városi irodalmi sétákkal, koncertekkel és felolvasásokkal közösségi élménnyé tegyék az irodalmat.

A MagNet Közösségi Bank a Közösségi Adományozási Program ( https://www.magnetbank.hu/a-kozossegi-bankrol/kap/2017 ) rendelkezési időszakában, tehát 2017. május 22-június 25 között minden leadott ajánlókártyának az összegét Bankunk megduplázza.

A Salva Vita Alapítvány adománygyűjtő kampányt indított Mert néha csak egy kicsi hiányzik! címmel, hogy ezzel segítse fogyatékos ügyfeleit a sikeres álláskeresésben.

Danubius Hotel Helia, 1133 Budapest, Kárpát u. 62-64.

Az Erasmus+ program 30 éves születésnapja alkalmából szervezett szakmai konferencián személyes történeteken keresztül is megmutatjuk a program résztvevők életére gyakorolt hatását, miközben a résztvevők ízelítőt kapnak számos projekt szakmai eredményéből is.

Ma már egyre több szakkönyv, újságcikk és még több online tartalom segíti a szülőket a gyereknevelésben. A sok információ között elveszve sokan keresik a választ a legfontosabb kérdésre: hogyan neveljünk boldog gyermeket. S bár ez valóban nem egyszerű feladat, ha megfogadunk egy egyszerű tanácsot, máris rengeteget tettünk azért, hogy gyermekünk boldogabb felnőtté váljon. Tanítsuk meg mosolyogni!

Kórházak, gyermekosztályok mesekönyv állományának bővítése céljából óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által több éve sikeresen működtetett Mesedoktorok mesekönyv gyűjtő akciót szerveztek.

2017 február 1-től sokezer nonprofit szervezet jogosult szoftveradományokra! Hozzájuthat a legfrissebb, legjobb jogtiszta (Microsoft, Symantec, Adobe, Google, stb.) információs technológiai (IT) eszközökhöz! Már nem csak a közhasznú szervezetek kiváltsága a CivilTech Program! Ha szervezete jogosult az Szja 1% gyűjtésére, Önök is regisztrálhatnak!

A Nemzeti Kulturális Alap Kulturális Turisztikai Fesztiválok Ideiglenes Kollégiuma pályázatot hirdet kulturális, gasztronómiai rendezvények kulturális programjainak támogatására.

Bijó Rendezvényközpont: 1135 Budapest, Róbert Károly krt. 96-100.

Könyvbemutató, előadás, közönségtalálkozó és dialógus. 2017. május 28. vasárnap 11:00 – 18:00. Bijó Rendezvényközpont. 1135 Budapest, Róbert Károly krt. 96-100.

Az okos városok kialakításához is hozzájárulhat az az innovatív, környezetbarát találmány, amelyet a Debreceni Egyetem egykori hallgatói fejlesztettek, és amit minap előadáson ismertetett az intézményben a feltaláló team egyik tagja, Cseh József.

A hazai energiahatékonysági szektor képviselőjeként a Magyar Energiahatékonysági Intézet csalódását fejezi ki azon magyar állásponttal kapcsolatban, mely nem támogatja a közös kötelező európai uniós energiahatékonysági cél 30 százalékra való emelését. Arra kéri a magyar kormányt, hogy vizsgálja felül álláspontját, és csatlakozzon azon európai országok köréhez, melyek vállalják a párizsi klímacélok teljesíthetősége érdekében azt, hogy évente 1,5 százalékkal csökkentik energiafogyasztásukat 2030-ig.

Az Európai Parlament plenáris ülésén elfogadott állásfoglalásban arra kérték fel az Európai Bizottságot, hogy könnyítse meg a fogyasztásra alkalmas eladatlan élelmiszerek jótékonysági célú adományozását és teremtsen tiszta helyzetet a lejárati időt jelölő elnevezések között.

A tanítási napon szervezett “tanulmányi kirándulás” és az “erdei iskola” ingyenes köznevelési közszolgáltatás, de a szülőknek mégis fizetni kell érte.

A Magyar Energiahatékonysági Intézet üdvözli a Kormány döntését, mely szerint a családok energiaszámláit rászorultsági alapon is tovább kívánja csökkenteni. Felhívja azonban a figyelmet arra, hogy a szociális rezsicsökkentés – mint az energiaszegénység felszámolására tett intézkedés – önmagában részmegoldás. Az energiaszámlák tartós csökkentéséhez elengedhetetlen a magyar otthonok energiahatékonyságának állami, programszerű támogatása is.

Újbuda Önkormányzata az önkéntesség, az önkéntes munka pozitív hatásainak kiaknázásához célul tűzte ki, hogy 2020-ra megduplázza a kerületen belül mért önkéntes aktivás mutatószámát – többek között erről tanácskoztak vállalati, civil szervezeti, állami és önkormányzati szakemberek az Esélyek utcája című eseményen.

A Közügyes pályázatában a fogyasztóvédelemben munkálkodó szervezetek, magánszemélyek, cégek, illetve ezek partnersége pályázhatnak a kozugyes.hu fogyasztóvédelmi adminisztrációs rendszerének üzemeltetésére. A nyertes pályázó 600.000 Ft üzemeltetési támogatásban részesülhet, továbbá a rendszer fejlesztésére és személyre szabására 2.500.000 Ft fedezet áll rendelkezésre.

Pályázatot hirdet az Európai Bizottság a Kultúrák közötti párbeszéd és kultúra program keretében olyan projektek támogatására, amelyek célja a kultúrák közötti párbeszéd és a kulturális sokszínűség népszerűsítése.

A Gyermekétkeztetési Alapítvány akciót hirdet olyan szegény sorsú gyermekek megsegítésére, akiknek a vakáció nélkülözést jelent. Támogatóink 500 forintért szimbolikus “telitányért” vehetnek, amelynek árából egy-egy halmozottan hátrányos településen élő gyermek egészséges ennivalóhoz juthat.

Auróra Auróra utca 11, Budapest, 1084

A Szimbiózis Napok kulturális antropológiai fesztivál idén immár 12. alkalommal kerül megrendezésre 2017. május 12–13-án az Auróra közösségi központban. Az érdeklődők változatos programokon keresztül ismerkedhetnek meg távoli népek és közelünkben élő közösségek tárgyi és szellemi kultúrájával: életmódjával, tudáskincsével, művészetével, meséivel, játékaival.

Van egy remek utazási alternatíva, ami számodra is ideális lehet, ha vonzanak más kultúrák és néhány napra, esetleg pár hétre bekapcsolódnál egy helyi közösség életébe. A nemzetközi önkéntes táborokról van szó, amelyeket a te nyitottságod és a helyi befogadókészség együtt tesznek feledhetetlenné. Egyedi kalandokra, értékes időtöltésre, maradandó kapcsolatokra tehetsz szert általuk. Mutatjuk hogyan!

Idén is országos adománykuponos akcióval segíti a Tesco az Ökumenikus Segélyszervezet gyűjtését

Idén a NAV minden adózónak elkészíti az adóbevallását. De hova kerül így az 1 %-od? Most rajtad múlik, hogy ez az összeg elvész, vagy azokon segít, akiknek igazán szükségük van rá. A szülők nélkül élő gyerekeken.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet a Roma kulturális események megvalósításának, kulturális tartalmak és termékek elérhetővé tételének támogatására.

Különleges élelmiszermentő akciót indít a SPAR Magyarország és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. Első alkalommal május 5-7. között három budapesti SPAR üzletben várják a vásárlók feleslegessé vált tartós élelmiszereit, amelyek a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül mélyszegénységben élő családokhoz jutnak el.

Miközben a civil szervezetektől fél a kormány a terrorizmus kapcsán, a cégek valódi tulajdonosainak listáját nem tenné nyilvánossá a pénzmosással és a terrorizmussal kapcsolatos törvényjavaslat szerint. A Magyar Természetvédők Szövetsége levelet írt a frakcióvezetőknek, melyben kérte a cégek tényleges tulajdonosi adatainak nyilvánosságát.

Wood Pencil díjat nyert a WWF Magyarország “We are all connected” című animációs filmje a reklámszakma egyik legnagyobb presztízsű nemzetközi megmérettetésén, a londoni D&AD Awards fesztiválon. A sikernek a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a White Rabbit reklámügynökség egyaránt örülhet.

Annak a civil szervezetnek, amely a beszámolóját 2017. április 19. napja előtt küldte meg az OBH részére, nem kell a beszámolót ismételten benyújtania.

2017-ben is gazdára találtak a Civil Díjak, melyeknek célja az, hogy minél több elismerést és reflektorfényt kaphassanak a kiemelkedő munkát végző civilszervezetek.

A MACI – Magyar Civilszervezetek kommunikációs kampány nem egy szervezet, így nem is jogosult az 1%-ra. Tehát önös érdekek nélkül tudja támogatni üzeneteivel már harmadik éve az általánosan kulcsfontosságú rendelkezésre való biztatást. Nincs általa kiemelt kedvenc szervezet, de annál inkább fontos, hogy minden rendelkezésre jogosult érezze magát megszólítva, és ajánlja fel egy számára szimpatikus szervezetnek saját személyi jövedelemadója egy százalékát 2017-ben is.

Hétfőn, 2017. május 1-én a bécsi ORF RadioKulturhaus-ban idén tizenharmadik alkalommal tűntettek ki 15 társadalmi hatással bíró innovatív projektet a SozialMarie díjjal. Három magyar is van köztük.

Több milliárd forintos kiesést is okozhat a civil szervezeteknek, ha azok az adózók, akik helyett idén már a NAV készíti el az adóbevallást, elmulasztják külön leadni 1%-os rendelkező nyilatkozatukat. A helyzet megoldásához a civilek most vállalatok segítségét kérik az „1% barát munkahely” akció keretei között.

Kiskőrös, Balassagyarmat, Debrecen

A Budapesti Fesztiválzenekar kamaraformációi május 2. és 7. között újra a nyakukba veszik az országot, és 21 különböző helyszínen adnak ingyenes közösségi koncerteket. Elhagyott zsinagógák, templomok, idősek otthonai és iskolák telnek meg zenével. A világhírű zenészek egy hét alatt összesen tíz megyében fordulnak meg.

Meg fogsz lepődni, mit kérnek a ballagó diákok virág helyett!

Az Adjukössze kampánnyal a RoadOn útikönyv tartalmának, kreatív koncepciójának kidolgozására valamint a kalandjátékhoz szorosan hozzátartozó feladványok és feladatok erdőben való környezetbarát megjelenítésére gyűjtünk pénzt.

Hagyományteremtő szándékkal, először rendezik meg április 30-án a Klímabarát Fenntarthatósági Fesztivált Budapesten a XII. kerületi MOM Kulturális Központban. A 2017-ben útjára induló klímabarát fesztivál idén a fenntarthatóság és a méz köré szerveződik. A fesztivál szakmai és szórakoztató programokkal mutatja be, hogy egy környezettudatos közösség tagjaként tehetünk a fenntarthatóbb jövőnkért.

A dm 2017-ben is helyi ügyekre szeretné felhívni a figyelmet, ezért pályázatot ír ki civil projektek támogatására: a nyertes kezdeményezéseket 500 -500 ezer forinttal támogatja a dm.

Országossá nőtte ki magát a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! program, amelynek célja, hogy egy napra összehozza a fogyatékossággal élő, valamint a megváltozott munkaképességű álláskeresőket a fogadásukra nyitott vállalatokkal, cégekkel. Május 30-án Budapesten és 19 vidéki helyszínen rendeznek különleges nyílt napot, ahol a programra pályázó fogyatékossággal élő jelentkezőknek lehetőségük adódik bepillantást nyerni álommunkájukba.

A Let’s Colour Településszépítő Egyesület, a 2011. óta minden évben megszervezett magyarországi Let’s Colour Projekt folytatásaként 2017-ben ismét kiírja közösségi pályázatát.

A “Budapest Bank Budapestért” Alapítvány 2017. évi pályázati időszakának eredményhirdetésén a kuratórium 60 pályázót – 38 nonprofit szervezetet, 17 magánszemélyt, 5 műemlék jellegű épületet – részesített összesen 15.000.000 forint vissza nem térítendő támogatásban.

Azonnali intézkedéseket sürget a Habitat for Humanity az energiaszegénység felszámolására világszerte. A nemzetközi civil szervezet egy friss kutatása alapján úgy látja, hogy a leggyorsabb ütemben az elavult lakóépületek energiahatékonnyá tételével és a lakástulajdonosok támogatásával lehetne javítani a jelenlegi helyzeten.

Az okos városok kialakításához is hozzájárulhat az az innovatív, környezetbarát találmány, amelyet a Debreceni Egyetem egykori hallgatói fejlesztettek, és amit minap előadáson ismertetett az intézményben a feltaláló team egyik tagja, Cseh József.

Hét mentőautóra szerelték fel azokat a nyári gumikat, amelyeket az Abroncs Kereskedőház adományozott a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára. A gépjárművek évente több mint 220 ezer kilométert közlekednek és 4 ezer koraszülött csecsemőt és beteg újszülöttet szállítanak. A vállalat ősszel új téli abroncsokat is ad a szervezetnek.

Politikatörténeti Intézet (1054 Budapest, Alkotmány u. 2)

A Zöld Terasz Alapítvány vitaestet szervez A menekültek és a migráció hatása az európai társadalomra címmel.

Megalakult a „Rendvédelem Népszerűsítéséért Alapítvány” – tájékoztatta portálunkat Dr. Szilas László kurátor.

A civil szervezet az elkészített beszámolóját, valamint közhasznúsági mellékletét köteles minden év május 31. napjáig letétbe helyezni.

Miután 1 év alatt senki sem tartotta fontosnak összehívni, így március 30-án az alapszabály értelmében megszűnt a Fenntartható Fejlődés Bizottsága által működtetett, 2008-ban létrehozott Kerekasztal.

A holland nagykövet nyitotta meg az I Bike Budapest bringás felvonulást szombat délután, amin az esős előrejelzések ellenére kb. tízezren gurultak végig. A Magyar Kerékpárosklub által szervezett örömbringázáson az elavult kerékpárutak korszerűsítése mellett a felújítás előtti Lánchíd átjárhatóságának megoldását hangsúlyozták.

Szabadság tér – Garibaldi utca – Pesti alsó rakpart – Közraktár utca – Petőfi híd – Irinyi József utca – Karinthy Frigyes út – Móricz Zsigmond körtér – Bartók Béla út – Szent Gellért rakpart – Attila út – Alagút – Lánchíd – József Attila utca – Andrássy út – Olof Palme sétány – Városliget, Királydomb

A nagy tavaszi bringás felvonulás új útvonalon tér vissza! Az I Bike Budapest a 2013-ban utoljára megrendezett budapesti Critical Mass hagyományát folytató nagy tavaszi bringás ünnep. Útlezárások és tömegközlekedési terelése várható a bringás felvonulás miatt, nem érdemes a belvárosba autóval menni.

A Tesco elkötelezett a környezetvédelem mellett, ezért idén februárban drasztikusan csökkentette az online rendelésekhez adott bevásárlótáskák számát.

Te hogy veszed rá a felnőtteket, hogy figyeljenek a jövődre Így? https://goo.gl/fyc88n Vagy van ütősebb ötleted?

Kihirdette a Tesco a helyi, jótékony kezdeményezéseket támogató „Ön választ, mi segítünk” pályázatának nyerteseit. Az áruházlánc vásárlói mintegy 3 millió szavazattal választották ki, mely programok nyerjék el a körzetenként 400 ezer forint – országosan összesen több mint 24 millió forint – összegű támogatást.

Paks II jogerőre emelkedett környezetvédelmi engedélye felelőtlen, a projekt a környezetet és a lakosságot is veszélyezteti. Az Energiaklub és a Greenpeace korábban megfellebbezte az elsőfokú környezeti hatóság által kiadott engedélyt, amit a Pest Megyei Kormányhivatal határozata elutasított. Mivel korábban megfogalmazott kritikáikra ez a határozat sem adott érdemi választ, a két szervezet bírósághoz fog fordulni.

Súlyos bántalmazási ügyek, gyermekszegénység, gyermekprostitúció, kockás inges tiltakozás – csak néhány kiemelt példa a 2016-os év legmeghatározóbb, gyerekeket érintő ügyeiből, melyeket a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány Gyermekjogi jelentése nem hagy feledni.

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Hátrányos helyzetű személyek munkaerő-piaci integrációjának segítése helyi eszközökkel” című (EFOP-1.1.7-17 kódszámú) felhívás.

Mit tehetnek a magánszemélyek, és a civil szervezetek, ha környezetvédelmi problémákkal szembesülnek, és a jogi utat szeretnék választani? Ebben segít az EMLA, mely ingyenes jogi és gyakorlati útmutatója, és iratmintái itt ingyenesen letölthetőek.

A Széchenyi 2020 keretében megjelent „A helyi identitás és kohézió erősítése” című (TOP-6.9.2-16 kódszámú) felhívás.

Az emberi lustaság miatt bukhatnak egy csomó pénzt a jótékony szervezetek

Civil hősök köröttünk - indul a Civil Díj 2017 közönségszavazása

A nemzetek feletti óriáscégek által elkövetett emberi jogsértések megfékezése érdekében szükség van arra, hogy létrehozzanak egy nemzetközi egyezményt, amely biztosítaná a cégek felelősségre vonhatóságát – hangzott el az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala és a Magyar Természetvédők Szövetsége által szervezett konferencián. A szervezők szerint a készülő ENSZ egyezményt a magyar kormánynak is támogatnia kell nemzetközi és uniós szinten egyaránt.

Érdekel az EU? Szeretnél szakmailag fejlődni? Szívesen lennél egy remek önkéntes közösség tagja? Részt vennél különböző szakmai képzéseken, vagy megjelennél kiállítóként olyan fesztiválokon, mint a Sziget?

A Badur Alapítvány és szakmai partnere, a NESsT közös Társadalmi vállalkozásfejlesztő programot hirdet azzal a céllal, hogy fenntartható társadalmi vállalkozások támogatásán keresztül halmozottan hátrányos helyzetű, mélyszegény közösségek életminőségét hosszú távon javítsa.

A civil szervezetek a társadalmi jóakarat megtestesítői Magyarországon. Ezeket a szervezeteket segítve a kormány is hatékonyabban és eredményesebben tudja támogatni a rászoruló családokat – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Családi erőforrás központ elnevezésű program bemutatóján, csütörtökön Püspökladányban.

Február 1-től sokezer nonprofit szervezet jogosult szoftveradományokra! Hozzájuthat a legfrissebb, legjobb jogtiszta (Microsoft, Symantec, Adobe, Google, stb.) információs technológiai (IT) eszközökhöz!

Elsők között ismerték el a Csányi Alapítványt mint kiemelkedő fiatal tehetséggondozó szervezetet a Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díjjal. Az idén 12 éves alapítvány 2017-ben újabb 30 gyermeket von be a komplex tanulmányi és segítő programjába.

Több milliárd forintos kiesést is okozhat a civil szervezeteknek, ha azok az adózók, akiknek az adóhatóság készíti el adóbevallásukat, elmulasztják külön leadni 1 százalékos rendelkező nyilatkozatukat – figyelmeztetett az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete, amely emiatt munkáltatókkal közös akciót indított.

A Február Harmadika Munkacsoport által – immár 19. éve, a hajléktalan emberek helyzetének felmérésére – megszervezett kutatás idei eredményeiből az derült ki. hogy a hajléktalan-ellátás a kezeletlen krízisek, és megoldatlan hiányok gyűjtőhelye.

A Február Harmadika Munkacsoport által – immár 19. éve, a hajléktalan emberek helyzetének felmérésére – megszervezett kutatás idei eredményeiből az derült ki. hogy a hajléktalan-ellátás a kezeletlen krízisek, és megoldatlan hiányok gyűjtőhelye.

Tomasák Gergő, a BME negyedik éves építészhallgatója érdemelte ki a Hörmann Hungária különdíját a „Jövő Otthonai” elnevezésű ötletpályázaton. A fiatal egyetemista egy 4 fős családi házat tervezett, a Hörmann termékek közül bejárati ajtót, garázskaput és udvari tolókaput választott. A harmónia, a kiváló minőség, betörésállóság és garancia mellett fontos kritérium volt számára az a magas fokú hőszigetelés, amelyet csak a Hörmann kínál.

Az Eurelectric (európai villamosenergia-társaságok együttműködési szervezete) múlt héten közzétett állásfoglalása alapján a szervezet tagvállalatai nem építenek új szénerőműveket 2020 után. Ez még inkább kérdésessé teszi a Mátrai Erőmű napokban bejelentett eladását, és az erőmű által tervezett új ligniterőmű megépítését is.

Beszélgetés és felolvasás civilségről, politikáról és Józsefvárosról a Költészet Másnapján.

Budapest

Április 8-9-e lesz a tavasz legsportosabb hétvégéje Budapesten. Ekkor rendezik a 32. Telekom Vivicittá Városvédő Futást, ahol alapítványunk sportközössége, az Élménykülönítmény 65 futójával színesíti a mezőnyt, sőt idén a Felvonulási téri sátrunknál igazi Bátor Tábor-os hangulatot is teremtünk.

Automatikus adóbevallás - milliárdos veszteség a civil szervezeteknek?

A 2017. évben módosult egyesületi és alapítványi státusz-jogszabályokkal megjelent a CIVIL KÖZLÖNY 2017/1. száma!

A Századvég Alapítvány szerint a nem-kormányzati szervezetek (non-governmental organization; NGO) működése legitim, azonban a rájuk vonatkozó szabályozásnak igazodnia kellene lobbista jellegükhöz.

Budapest

Orbán–Brenzovics találkozó: megoldódni látszik az ukrajnai magyarok kettős állampolgárságának ügye

Budapest

Kárpát-medencei óvodafejlesztési program indul

Budapest

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet a Kárpát-medencében, illetve a világban szétszórtan élő, valamennyi magát magyarnak valló óvodás, diák és egyetemista számára a Magyar zászló- és címer, illetve Mátyás, az igazságos témakörökben rajz- és esszépályázatot hirdet.

Komló

Horvátországi magyarjaink is részt vettek a versenyen

Budapest

A Pesti Vigadó színpadán a Bartók Béla komolyzenei tehetségkutató vetélkedő döntősei. A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség által életre hívott Bartók Béla komolyzenei tehetségkutató vetélkedőt 2016-ban második alkalommal szervezték meg.

Magyarország

Elkezdődött a SozialMarie 2017 pályázati időszaka. Idén tizenharmadik alkalommal tették közzé a SozialMarie díj felhívását: a kiírók olyan kitüntetésre érdemes projekteket keresnek, melyek az egész társadalmat érintő problémákra keresnek és valósítanak meg társadalmi innovatív megoldásokat.

A Szellemi Honvédőket képviselő CÖF-CÖKA, a Gazety Polska 450 klubja, a határon túli magyar ernyőszervezetek (Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, CSEMADOK, Vajdasági Magyar Civil Szövetség, Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége, Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség) szándéknyilatkozatot írtak alá.

Idén is az SOS Gyermekfalvak adományvonalának elérhetősége látható a Fornetti termékek zacskóin az ünnepi időszakban, ebben az évben ráadásul a cég december 31-ig minden beérkező 250Ft-os felajánlást megdupláz.

Több mint ötmilliárd forint jut jövőre a civil szervezetekre

A kőbányai Hős utcáról már bizonyára sokan hallottak, ha máshonnan nem, akkor bűnügyi tudósításokból. Van azonban a Hős utcának egy másik arca, amelyről kevés szó esik. Létezik egy civil szervezet, amely közösségépítő, fejlesztő tevékenységet végez a helyi gyerekek és felnőttek bevonásával. Felnőtteknek egy kapaszkodót, míg a közel 180 gyereknek hasznos szabadidő-eltöltést igyekszik biztosítani egy maroknyi, önkéntesekből álló csapat.

December 13-án 9. alkalommal adták át a CSR Hungary Díjakat. Az elismerést, mellyel a társadalmi felelősségvállalásban élen járó vállalatokat díjazzák, Felelős együttműködés kategóriában idén a Tesco élelmiszer-mentő programja is elnyerte.

Idén 492 önkéntes tűzoltó egyesület szerepelt sikerrel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) pályázatán, amelyen a többi között különféle tűzoltóeszközök és felszerelések beszerzésére lehetett támogatást elnyerni.

Fiatal múltja ellenére páratlan mértékű segítséget nyújt a rászorulóknak egy magyar édesipari cég: több, mint négymillió forint értékben adományozott 3000 kilónyi édességet a CHOCCO GARDEN Kft. a Magyar Élelmiszerbanknak, mellyel annak aranyfokozatú támogatójává lépett elő.

MagNet Bank, 1062 Budapest, Andrássy út 98.

Érdekel a grafikus jegyzetelés, de még nem volt alkalmad kipróbálni? A vizuális technikák elsajátításával szeretnéd kiegészíteni a meglévő szaktudásodat? Szeretnéd, hogy a tartalomban a lényeg legyen látható és átlátható? Esetleg hosszútávon tréneri, vezetői, munkádba is hasznát vennéd ennek a szaktudásnak? Ha bármelyik igaz rád, ne habozz jelentkezni, mert itt megtanulhatod a grafikus jegyzetelés alapjait.

2016-ban a Hankook Tire Magyarország Kft. lett az Év Vállalati Önkéntes Program Díj nyertese. A rácalmási gyár negyedik éve futó „Dolgozói Önkéntes Programja” az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) által indított pályázaton nyert elismerést.

Segítenél, de nem tudod, kinek? Segítünk! – 18+1 szervezet, amelyekkel nem fogsz mellé

Jónás Vera, Novák Péter, Laczkfi János és Gerendás Péter a Messzelátó Egyesület A kevesebb több című kampányát népszerűsítik, melyben megmutatják, hogy számukra mit jelent az egyszerű, örömteli élet. Laczkfi János a zsámbéki piacon vagy a felsőőrsi gazdaságban szerzi be termelőtől a zöldségeket, Jónás Vera továbbadja ruháit, Gerendás Péter új tárgyak folyamatos beszerzése helyett megjavítja az elromlott eszközeit.

Az Önkéntes Központ Alapítvány által alapított Önkéntességért Díjakat már 8. alkalommal adták át.

Jótékonysági süteményvásárt rendeztek a Telekom és a Fenntarthatósági Médiaklub tagjai Adni jó! Sütiakció néven az önkéntesség világnapján. A vállalat önkéntes dolgozói és a Fenntarthatósági Média Klub tagjai saját készítésű süteményeiket kínálták eladásra országszerte 15 helyszínen, a Telekom telephelyein.

A Budapest Bank Békéscsabáért Program immár hetedik alkalommal támogatja a Békéscsaba és térsége fejlődését szolgáló civil kezdeményezéseket: ezúttal 6 nonprofit szervezet nyerte el a megpályázható 100 és 500 ezer forint közötti összeget, összesen 3 millió forintot.

Mintegy 25 teljes munkanapnak megfelelő pro bono munkával segítette civil szervezetek működését idén a Baker & McKenzie, amely idén ezzel elnyerte az Év pro bono ügyvédi irodája díjat. Az Év pro bono ügyvédje díjat Zempléni Kinga budapesti ügyvéd kapta.

CSAK EGY KENYÉRREL TÖBBET! …csak ennyit kérünk segítségnek vak és látássérült gyermekeket nevelő családok részére

Magyarországon három önkéntes program kapta meg az #AmwayVolunteers kiemelt támogatását, melyek rászoruló gyermekek, autizmussal élő fiatalok és daganatos betegek mindennapjait teszik könnyebbé. Az Amway társadalmi szerepvállalásának fontos célja, hogy termékforgalmazói segítségével néhány éven belül a világ legnagyobb önkéntes közösségét hozza létre.

Az idén 28 díjazott vehette át a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést a fogyatékosok világnapján, köztük nagyvállalatok, kis- és közepes vállalkozások, civil szervezetek, költségvetési intézmények – tájékoztatott a Salva Vita Alapítvány.

100 000 fiatal és 5 000 szervezet vett már részt az idén 20 éves Európai Önkéntes Szolgálatban. Az Erasmus+ részeként működő EVS programba évről évre egyre többen kapcsolódnak be, hogy megtapasztalják: önkénteskedni nagy élmény, hatékony tanulási folyamat és nagyszerű önismereti lehetőség.

Háromszáz rászoruló család kapott új kályhát ajándékba az önkéntesség nemzetközi napján. Inkább a középkorúakra jellemző a karitatív munka vállalása, minden harmadik magyar önkénteskedett már.

A WWF hazai fennállásának 25. évfordulóját ünnepli idén. A negyed évszázad alatt, a természetvédelmi alapítvány több mint 100 sikeres projektet tudhat a háta mögött.

Az SOS Gyermekfalvak december 11-én, vasárnap hatodjára nyitja meg különleges családi sütizőjét! A Pancs – gasztroplaccon a helyed, ha advent harmadik vasárnapján a legkülönfélébb, ízletes házi sütemények majszolása közben szívesen támogatnád az SOS Gyermekfalvak lakóit!

A vállalatoknak nyújtható szolgáltatások kialakításáról, az együttműködések kiaknázásáról hirdet 5+1 alkalmas képzést a Civil Impact Nonprofit Kft. A Civil Akadémián nagyvállalati CSR, HR és kommunikációs vezetők tartják az előadásokat, és a képzést egy egyedülálló mentorprogram egészíti ki. Az akadémia 2017. január 6-án indul.

A Mikulásgyár Lurdy Házban lévő gyűjtőpontja már várja a tartós élelmiszereket, jó minőségű ruha és játékadományokat a rászorulók részére.

A karácsonyi adománygyűjtő akciót indított decembertől az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány és az Arena Plaza. A világ vezető gyermekvédő, humanitárius szervezetének és Magyarország legnagyobb bevásárlóközpontjának összefogásában apró csengettyűk megvásárlásával most bárki támogathatja a gyermekek védelmét világszerte.

BOK (SYMA) Csarnok

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány cukorbeteg óvodásokat látott vendégül a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztes cukrászainak közreműködésével a Nemzetközi Diabétesz Világnap alkalmából a Radisson Blu Béke Hotelben.

Budapest

A képzés célja, hogy a résztvevők megértsék: az emberi erőforrás-menedzsment azon funkciók kölcsönösen egymásra épülő együttese, amelyek az emberi erőforrás hatékony felhasználását segítik elő az egyéni és a szervezeti célok egyidejű figyelembevételével.

Magyarország

Szabó Marcel, a jövő nemzedékek szószólója, valamit a civil szervezetek is azt szorgalmazták egy konferencián, hogy Magyarország ne írja alá az EU és Kanada közötti szabadkereskedelmi egyezményt. Az ombudsmanhelyettes emellett kérte a kormányt, hogy forduljon az Európai Bírósághoz a szerződés jogi vizsgálata érdekében.

Magyarország

Sikeres a párizsi és a brüsszeli merényletekkel összefüggésbe hozott belga állampolgár, Salah Abdeslam magyarországi kapcsolatainak feltérképezése, elfogták azt a szír embercsempészt, aki Abdeslam egyik terroristagyanús kapcsolatát szállította Bicskéről Ausztriába – írja a Magyar Idők hétfői számában.

Magyarország

Elkezdődött a lakosság tíz százalékát érintő népesség-összeírás, és akiket kiválasztottak, mától egy héten át interneten is kitöltheti a kérdőívet. Aki ezt a megoldást választja, nyereménysorsoláson vesz részt.

Magyarország

A Lidl Magyarország nyerte el az első helyezést Az Év Kereskedője verseny „A legjobb társadalmi felelősségvállalási program (CSR)” kategóriájában. A szakmai zsűri a természeti és társadalmi környezetért tett példamutató és felelős működéséért díjazta az áruházláncot.

Magyarország

Brüsszelnek tudomásul kell vennie, hogy Magyarországon több mint 3 millió ember elutasította a kötelező kvótát - mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

Svédország

Globális élelmezési problémák – segít az Electrolux

A NIOK Alapítvány ismét felhívja a civilszervezetek figyelmét a Civil Díj programra, melynek keretében olyan kezdeményezéseket, projekteket, programokat díjazunk, amelyek újszerű megközelítést alkalmazva kiemelkedő eredményeket értek el a közelmúltban.

A nők bátorsága békét fog hozni a földre

Tiszta képet kaphatunk januárban a Soros-birodalom magyarországi ténykedéséről, miután az Információs Hivatal már az év elején dönthet a milliárdos befolyásolási kísérleteit feltáró beszámoló egyes részleteinek nyilvánosságra hozataláról. Németh Szilárd, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke fontosnak tartja, hogy a közvélemény is pontos képet kapjon arról, hogy az amerikai spekulánshoz közeli, magukat civilnek hazudó szervezetek miként avatkozhatnak bele a magyar belpolitikába.

Magyarország

Ha szeretnél megismerkedni más országok fiataljaival, ha szívesen vennél részt érdekes, különleges témájú programokban, akkor jelentkezz hozzánk. A több éves nemzetközi tapasztalattal rendelkező Kreateam Egyesület segít Neked felfedezni a világot...

Vogue Hajó

Az Igazgyöngy Alapítvány és a Megújuló Magyarországért Alapítvány jótékonysági karácsonyi vacsorára hív, melyet 2016. december 19-én hétfőn 18 órától rendeznek a Vogue Hajón.

Szerb Köztársaság

Magyar Életfa díj, Aranyplakett, Plakett A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség várja a felterjesztéseket

Kuplung – Budapest, Király u. 46.

Hogyan épül fel a PR tevékenység, ha egy szervezet nonprofit? Milyen kommunikációs stratégiákat kell alkalmazniuk a támogatás érdekében? Hogyan lehet termékként eladni egy civil megmozdulást?

Kecskemét

Segítség a Beregszászi Művészeti Iskolának. A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület hagyományos, adventi jótékonysági koncertjén ezúttal a kárpátaljai gyermekekért csendült fel a muzsika.

A Magyar Telekom elsősorban a fogyatékossággal élőkkel, fenntartható étkezéssel és környezetvédelemmel foglalkozó szervezetek pályázatát várja.

Budapest

Fórumok és pályázatok a kárpátaljai vállalkozókért

eiffel palace PwC irodaház 1055 Bp. Bajcsy-Zsilinszky út 78

Jelentkezzen a PwC Magyarország civil szervezetek számára meghirdetett ingyenes képzési napjára.

Budapest

Mintegy hatvan kárpátaljai művész festményét és grafikáját mutatja be az a Magyarság Házában nyílt, Évszázados múltú, magyar gyökerű kárpátaljai festőművészetcímű csoportos kiállítás, amelynek képeit a Kárpátaljáért Felelős Kormánybiztosság vásárolta meg 50 ezer euró (15,6 millió forint) értékben az alkotóktól.

Tíz kategóriában osztották ki pénteken a Prima Primissima Díjakat. Magyar irodalom kategóriában Vámos Miklós író, műsorvezető; magyar népművészet és közművelődés kategóriában Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. vezetője, producer, fesztiváligazgató; zeneművészet kategóriában Medveczky Ádám karmester, címzetes egyetemi tanár vehette át az elismerést.

Hamarosan visszatérhet moszkvai irodájába az Amnesty International (AI) azt követően, hogy a bérleti díj állítólagos nem fizetése miatt az orosz hatóságok korábban lepecsételték a nemzetközi emberi jogi szervezet helyiségeit – közölte csütörtökön az orosz Emberi Jogi Tanács.

A kormány érdemben tud segíteni a nyugdíjasok megélhetésében - értékelt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 72. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.

Most bárkiből Őrangyal lehet, hogy közreműködjön a hátrányos helyzetű gyerekek álmainak valóra váltásában.

A hajléktalanszállók 85-100 százalékos kihasználtsággal működnek, de vidéken és a fővárosban is tudnak nyitni időszakos férőhelyeket.

2016. november 18-án bensőséges ünnepség keretében átadták Nyírmártonfalva első falukönyvét a helyi művelődési házban

Magyarország Legszebb Konyhakertje Országos Díjátadó ünnepséget tartottak a Herman Ottó Konferencia Központban 2016. november 29-én. A szemléletformáló programra idén több mint kétezer nevezés érkezett.

Egyezményeket írtak alá a bundázás, a nézőtéri erőszak és a dopping elleni fellépés jegyében az Európa Tanács (ET) budapesti sportminiszteri értekezletének résztvevői.

November 25-27. között idén immár 12. alkalommal szervezett karácsonyi tartós élelmiszergyűjtést rászorulók számára a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, melynek fontos áruházi partnere a Tesco.

A XIII. kerületben tovább folytatódik a lakossági zöldterület védnökségi mozgalom. Az idén tizennegyedik Lakossági Zöldterület Védnökségi Pályázaton 119 társasház és lakásszövetkezet vett részt. 16 millió forinttal gazdálkodva a pályázók 107 519 m2 zöldfelület gondozását vállalták.

Ismét adománygyűjtést szervez a Történelmi Gellértegyházáért Alapítvány, melyhez várják minden segíteni vágyó adományozó csatlakozását. A szervezők kiemelték, az idei céljuk az, hogy elsősorban a tanyavilág rászorulóit segítsék, akikhez kevesebb kezdeményezés ér el.

Az V. kerületi fair trade kávézó-bankfiók sikere után a MagNet Bank tovább folytatja közösségi élménytereinek létrehozását. Az újonnan nyílt székesfehérvári helyszín a banki funkciókon túl közösségi irodaként is működik, ahova betérhetnek dolgozni, tárgyalni, eszmét cserélni egymással a helyi vállalkozók, civil szervezetek.

Idén hetedik alkalommal került kiosztásra Magyarország egyetlen zöld tematikus csatornája, az OzoneNetwork televízió által 2010-ben alapított Ozone Zöld-díj.

A rádió a Shell ClubSmart, az Euronics Műszaki Áruházlánc és a Groupama Biztosító segítségével varázsolja szebbé a karácsonyt.

Pár napja jelentette be Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, illetve Fülöp Attila helyettes államtitkár a civil szervezetek bírósági nyilvántartásáról szóló 2011. évi CLXXXI. törvény, valamint a Nemzeti Együttműködési Alap pályázati kiírásaira vonatkozó rendelet tervezett módosításait. Ezáltal várhatóan jelentősen csökkennek majd a civil szervezetekre háruló adminisztrációs terhek és egyszerűbb lesz az egyesületek, alapítványok bejegyzési, illetve változásbejegyzési eljárása is. A témában Soltész Miklós exkluzív interjút adott a PolgárPortálnak.

„Nemzetközi NOE díj” elnevezéssel nemzetközi nagycsaládos szakmai díjat alapított a Nagycsaládosok Országos Egyesülete. A szervezet által adományozott kitüntetés a legmagasabb nemzetközi elismerésnek számít a családpolitika terén.

Oroszország

Több mint száz civil szervezetre gyakorolt nyomást az orosz kormány, ezt állítja az Amnesty International jelentése.

lebelsberg Kultúrkúria

A Klebelsberg Kultúrkúria égisze alatt immáron 5. alkalommal kerül megrendezésre november 25. és december 13-a között az országos szinten is egyedülálló kezdeményezés: a Zöldág Nemzetközi Öko-Design Fesztivál.

Várkert Bazár Ybl Miklós tér 2-6., Budapest, 1013

A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) kezdeményezésére, az adventi időszak nyitányaként, idén első alkalommal fognak össze családos szervezetek, közéleti szereplők, hogy egy jótékonysági vásár keretében segítsenek.

Az iskolák 34,4 milliárd forint értékben pályázhatnak digitális kompetenciafejlesztésre egy uniós program keretében - közölte Czunyiné Bertalan Judit, a digitális oktatás tartalomfejlesztéséért felelős kormánybiztos sajtótájékoztatón.

Madách Imre Művelődési Központ (Vác, Csányi krt.63.) Végh Dezső terem

A fenti címmel Reichard Piroska (1884-1943) verseiből készült irodalmi műsor, a Móricz Zsigmond Társaság és a Madách Imre Művelődési Központ közös szervezésében.

Magyarország

A Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriuma „Polgári Magyarországért" díjat alapított, amely minden évben olyan személynek vagy közösségnek adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív tevékenységével maradandó szellemi, emberi értékeket hozott létre, mellyel Magyarországot, a magyarságot, annak valamely adott közösségét gazdagította, megerősödését az európai közösségen belül hitelesen, szakszerűen és hatásosan elősegítette, valamint tevékenysége jól jellemzi a polgári-keresztény-nemzeti értékközösséget. Amennyiben a felterjesztés magánszemélyre vonatkozik, hangsúlyozottnak kell lennie közösségépítő tevékenységének.

Magyarország

A Partners Hungary Alapítvány a GlaxoSmithKline Gyógyszergyár által támogatott Együtt a jobb egészségért, értünk, velünk! projekt keretében hirdette meg az Év Roma Mediációs Díjat három kategóriában, ahol a sikeres roma-nem roma együttműködéseket és közösségi akciókat keresik.

A család mély fájdalommal tudatja, hogy Kocsis Zoltán kétszeres Kossuth-díjas, Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, karmester, zeneszerző, a Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatója hosszas, méltósággal viselt betegség után, 64 éves korában elhunyt.

Családbarát kis-, közepes és nagyvállalatokat díjazott a Három királyfi, három királylány mozgalom, a díjakat kedden adták át Budapesten. A mozgalom a kitüntetéseket olyan cégeknek adományozza, amelyek a munka és a magánélet egyensúlyát támogató működésükkel hozzájárulnak a társadalom családbarát szemléletének erősítéséhez, megkönnyítve ezzel a gyermekvállalást.

Magyarország

Az ország legnagyobb futófesztiválja évek óta nem csak a futásról, hanem a társadalmi felelősségvállalásról is szól, amely a SPAR számára mindig is kiemelten fontos. Amellett, hogy az élelmiszerlánc nagy figyelmet fordít az egészséges életmód és a mozgás fontosságának hangsúlyozására, olyan kezdeményezések mellett is kiáll, amelyek révén hátrányos helyzetben lévő embereken segíthet.

Auróra közösségi ház (Budapest, 8. ker., Auróra utca 11.)

A 8 hetes képzés során klasszikus filmeken keresztül ismerkedünk meg a 20. század legnagyobb társadalmi mozgalmaival a magyarországi lakhatási mozgalmaktól az észak-amerikai fogyatékosügyi szerveződésen keresztül a latin-amerikai gyárfoglalásokig. A filmeket közösen fogjuk megnézni és csoportos beszélgetés során dolgozzuk fel, képzett tanárok és szakértők segítségével.

Magyarorzág

Az országban egyedülálló kezdeményezésként felavatták Újpesten a Szilas Családi Parkban a bántalmazott állatok emlékhelyét. Itt azok is elhelyezhetik mécseseiket, virágaikat, akik szeretett, már eltávozott négylábú társaikról szeretnének megemlékezni.

Magyarország

Az idei évben is stratégiai partnerként támogatja az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtését a Tesco. A rászorulókat segítő 250 forintos kuponokat a kasszáknál és az online bevásárlás során november 14-étől december 31-éig lehet megvásárolni.

Magyarország

Az Infotér konferencián, az infokommunikációs szektor és a kormányzati szereplők legnagyobb közös rendezvényén hirdették ki a „Digitális Esély 2016” pályázat eredményeit. Idén kilenc, hátrányos helyzetű fiatalok digitális felzárkózását segítő non-profit szervezet projektjavaslatát díjazták.

Magyarország

A sportról szóló 2004. évi I. törvény átfogó módosítása jelentősen átalakítja a hazai sportigazgatás rendszerét, és a sportirányítás, valamint a civil sportigazgatás közötti feladat- és hatáskörmegosztás jelentős újraszabályozását eredményezi.

Magyarország

A Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesület a Miniszterelnökség támogatásával megvalósított projektjének első bemutató állomásához érkezett november 10-én, amikor Nyíregyházán, az EASTART Galériában került elsőként bemutatásra az "Évszázados magyar gyökerű kárpátaljai festőművészet" című csoportos kiállítás, amely az eddigi legnagyobb Magyarországra került kárpátaljai festőművészeti gyűjtemény.

Nagykanizsán, Székesfehérváron, Veszprémben, Vésztőn, Szegeden és Salgótarjánban

Autizmussal élőknek, családtagjaiknak, szakembereknek, valamint laikus érdeklődőknek nyit hat információs központot vidéken novemberben az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) kormányzati támogatással – jelentette be Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár és Kővári Edit, a szervezet elnöke budapesti sajtótájékoztatójukon.

Törökország

Török ellenzéki csoportok sora tiltakozott szombaton Isztambulban az ellen, hogy a török belügyminisztérium terrorizmussal kapcsolatos vádakkal betiltotta 370 civil szerveződés, köztük szakmai szervezetek, nőjogi és gyermekjogi csoportok működését.

Magyarország

A tervek szerint jövőre a külhoni családi vállalkozások kaphatnak támogatást a nemzetpolitikai államtitkárság tematikus programjainak keretében - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára pénteken Simontornyán.

Egyesült Államok

Eldőlt: Donald Trump az Egyesült Államok következő elnöke

Magyarország

A Menhely Alapítvány 2012 decemberében elhunyt munkatársa, Felkai Béla emlékére díjat alapított. A díj oklevelet és pénzjutalmat magába foglaló szakmai elismerés, melyre maguk az otthontalan emberek jelölik a nyertest. 2016-ben a díjat Matlári Ferenc, a Menhely Alapítvány szociális munkása kapta.

Magyarország

Mint minden ősszel, a Budakeszi Vadaspark ismét meghirdeti az Önkéntesek Napját, ami ezúttal november 5-ére, szombatra esik. Az igen népszerű kezdeményezés során a mindig lelkes önkéntes csapat tagjai munkájukért cserébe ingyen belépőt kapnak, és közösen tehetnek azért, hogy még szebb legyen a Vadaspark.

Budapest

Ingyen mehetnek a gyerekek egy hétig a fővárosi állatkertbe! De a nyugdíjasok is féláron vehetnek belépőjegyet november végéig.

Magyarország

Az igazságügyért felelős miniszter előterjesztésére az Országgyűlés tárgysorozatba vette a személyegyesülések és gazdasági társaságok működési szabályait jelentősen megváltoztató törvényjavaslatot. Többek között változik az ügyész szerepe és egyszerűsödnek az eljárások is.

Magyarország

Hamarosan visszatérhet moszkvai irodájába az Amnesty International (AI) azt követően, hogy a bérleti díj állítólagos nem fizetése miatt az orosz hatóságok korábban lepecsételték a nemzetközi emberi jogi szervezet helyiségeit – közölte csütörtökön az orosz Emberi Jogi Tanács.

Magyarország

Folyamatosan csökken a magániskolák aránya 2010 óta – derül ki a Tárki által készített Társadalmi riport 2016 című tanulmánykötetből.

Magyarország

Szeptember végén nyílt adománybolt Miskolcon, november első felében pedig lesz egy Pápán is. Többféle szervezet, többféle módon üzemelteti ezeket és ilyenkor, a hideg beálltával egyre nő az adományozási kedv is.

Tulip Inn Budapest Millennium Hotel (1089 Budapest, Üllői út 94., VIII. ker.)

Európa a gyakorlatban – Európa a polgárokért konferencia

Magyarország

Új rácsos gyermekággyal bővült a szegedi Gyermekgyógyászati Klinika Gyermeksebészeti Osztálya, ahol a Karitáció Alapítvány bohócdoktorai is vidám vizitjeiket szokták tartani.

Budapest

Lelki Segítő Képzés a Háttér Információs és Lelkisegély Szolgálatánál. Az Információs és Lelkisegély Szolgálat 2016. őszén is elindítja telefonos és chat operátor képzését felnőttek számára.

Magyarország

Szépíró és videó pályázat családok számára Együtt nyaralt a család – lubickoltunk az élményekben! címmel.

Magyarország

Szent István-bazilikában.

Szentmise II. Rákóczi Ferenc újratemetésének 110. évfordulója alkalmából a Szent István-bazilikában.

Európai Ifjúsági Központban (II. ker. Zivatar u. 1-3.)

Az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap lebonyolítói – az Ökotárs, Autonómia, DemNet és Kárpátok alapítványok – október végén háromnapos, több részből álló eseménysorozatot szerveznek Budapest több helyszínén.

Magyarország

Elindult a magyar alma fogyasztását és vásárlását ösztönző promóciós kampány, a Most harapjon rá! - jelentette be a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Magyarország

Több tonna tartós élelmiszert gyűjtöttek és osztanak szét rászoruló családok között debreceni civil szervezetek – mondta el a Debreceni Karitatív Testület társelnöke sajtótájékoztatón.

Magyarország

A REX Kutyaotthon öt kutyaházzal lett gazdagabb az újpesti Praktiker felajánlásának köszönhetően. A kis „lakóházakat” a vásárlók dekorálták ki egy összefogás keretében. Minden magyar Praktiker kutyabarát áruház, így a legújabb üzletegység is.

világ

Hazánkban a WWF Magyarország jubileumi eseményén mutatják be a világszerte ma megjelent Élő Bolygó Jelentést. A friss kutatási adatokra támaszkodó kétéves, átfogó jelentés 2016-os kiadása riasztó adatokat közöl: a Földön található gerinces fajok populációi 58%-kal szorultak vissza, míg az édesvizekben megfigyelt populációk 81%-os csökkenést mutatnak az 1970-es adatokhoz képest.

Magyarország

A Transparency International (TI) Magyarország felügyeli az M6-os autópálya építéséhez kapcsolódó előkészítési és kivitelezési feladatokat, a Bóly és Ivándárda, országhatár közötti szakasz az első állami nagyberuházás, amelyet civil szervezet ellenőrizhet - közölte Martin József Péter, a szervezet ügyvezető igazgatója az integritási megállapodás aláírását bejelentő sajtótájékoztatón.

Magyarország

Csütörtökön reggel előzetes bejelentés nélküli házkutatást tartott a NAV az Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központnál. Az adóhatóság egy klímaváltozást vizsgáló, részben norvég finanszírozásból megvalósuló projekttel kapcsolatosan nyomoz ismeretlen tettes ellen pénzügyi csalás vádjával.

Magyarország

60 éve volt 1956 Október 23

Pécs

Magyarország

Kampány indult a fejlődési rendellenességek államilag finanszírozott korai szűréséért – közölte a kampányt életre hívó Babagenetika Egyesület elnöke az MTI-vel.

Magyarország

A hazai nonprofit szektor szűk egyötöde tekinthető adományozónak. Döntő többségük a klasszikus civil szervezetek közé tartozik, és 130 milliárd forintnyi pénzt és természetbeni juttatást osztanak szét évente. Az InfoTandem infografikája.

Magyarország

Előterjesztés a civil szervezetek nyilvántartásával összefüggő eljárások módosításáról és gyorsításáról

Magyarország

Tisztelt Állampolgár, kedves Barátunk! Kérjük, válaszoljon az alábbi kérdésekre, melyeket több ezer társának is felteszünk az ország különböző pontjain, az Állampolgári Részvétel Hete (ÁRH) 2016. évi rendezvényeinek keretében!

Fogas Ház Akácfa utca 51., Budapest, 1073

A Közünk van 1máshoz csapata lelkesen dolgozik azon, hogy megszervezze számotokra az első Közünk van 1máshoz Napot! Célunk bemutatni, hogy az úgynevezett öregség nem egy poros, sötétbe hajló, pesszimista és utálatos dolog, illetve a kamaszság nem egy felelőtlenül link, megbízhatatlan és szemtelen állapot.

Életre szóló élményben lesz részük az idei Testvércsalád Találkozóra jelentkező családoknak. A Családháló.hu online családi magazin 2014-ben indított programja már százakat vonzott Budapestre és számos család épített ki egymással kölcsönös testvércsaládi kapcsolatot.

1082 Budapest, Corvin köz

z 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Budapest Józsefvárosi Önkormányzat, a Bethlen Gábor Alapítvány. és az Országos Lengyel Önkormányzat tisztelettel meghívja Önt 2016. október 21-én, pénteken, 10.00 órára a lengyel és a magyar Kis Felkelők emléktáblájának megkoszorúzására.

Akhisar, Törökország

Milyen a szüret 12 millió olívafa vidékén? Hogyan történik az olívabogyó begyűjtése, felhasználása, az olívaolaj fogyasztása és új olívafák ültetése?

Magyarország

A Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottsága döntött arról, hogy hamarosan nyilvánosságra hozzák a jegybanki alapítványok vizsgálatáról szóló jelentés részleteit.

Magyarország

Egy, a múlt héten elfogadott törvénymódosítás a kabinetnek is lehetővé teszi alapítványok létrehozását. Sőt a civil szervezetekkel ellentétben a bíróság a kormányalapítványokat gyorsított eljárással jegyezné be.

Magyaroszág

Az autizmussal élők életkörülményeinek javulásáért küzdő Autistic Art Alapítvány jószolgálati nagykövete lett Gryllus Dorka. Kutatások szerint ma minden 67. ember autizmussal él. A színművésznő harmadik éve dolgozik együtt az alapítvánnyal, amely 11 civil fenntartású, autistákat ellátó lakóotthont támogat.

Paks

Az Energiaklub és a Greenpeace úgy látja, hogy Paks II környezetvédelmi engedélyét felelőtlenség volt kiadni a hatóságoknak. A biztonságos, tiszta és versenyképes megújuló energiaforrások fejlesztésével teljesen feleslegessé válna az atomerőmű bővítése, és Magyarország csökkenteni tudná orosz energiafüggőségét.

Magyarország

Október 23-i rendezvény lengyelekkel

Magyarország

2016-ban immár 5. alkalommal rendezik meg az Együnk Egymásért programot, melynek célja az adománygyűjtés az október 16-i Élelmezési Világnaphoz kapcsolódva. Ez egyben az Élelmiszerbanknál a téli időszakra való felkészülés kezdete, amikor is több százezer ember élelmezését kell segíteniük az országban.

Magyarország

Nagyvázsony község kezdeményezésére Kárpát-medencei Kinizsi-szövetséget hoznak létre a Kinizsi Pál életének fontos helyszíneihez közel eső magyarországi, erdélyi, vajdasági és felvidéki települések.

Magyarország

A Kalocsa és Térsége Civil Szervezetek Szövetsége felhívása civil szervezeteknek

Magyarország

A MOM Park Galéria alapítása óta kiemelt figyelmet fordít a feltörekvő művészek, alkotók bemutatására. Legújabb kiállításukban népszerű graffiti művészek működtek közre, a képeket pedig jótékony céllal értékesítésre is bocsájtják.

Budapest

Öt fiatal tehetség és öt civilszervezet kapta az Új Európa Alapítvány arca idei elismerését szombaton Budapesten a Millenáris Parkban, az alapítvány tízéves jubileumát ünneplő Tehetségfesztiválon.

Szeged, Roosevelt tér 5., Centerke Adományozó Központ

Szegeden, a Roosevelt tér 5. alatt működő Centerke Adományozó Központ a Mátrix Közhasznú Alapítvány olyan helyisége, ahol a betérők anyagi helyzettől függetlenül ingyenesen választhatnak maguknak a használt ruhákból – cipőkből saját használatra. Keddtől péntekig 10-17 óra között várják az érdeklődőket.

Magyarország

A Kreatív Európa Iroda közzétette a Kreatív Európa Program Európai együttműködési projektek területének magyar nyelvű tájékoztató dokumentumait.

Budapest

A nagysikerű Civil Akadémia és a Szellemi Honvédő Szimpózium sorozat eddigi, tömegeket megmozgató rendezvénye nyomán 2016. szeptember 29-én a Szent Margit Gimnáziumban ismét Civil Akadémia címmel előadássorozatot indított a Civil Összefogás Fórum.

Magyarország

2020-ra a Tesco Európa összes áruháza jótékony célra ajánlja fel az élelmiszer-felesleget.

Magyarország

Fontos feladatnak nevezte az önkéntesség kultúrájának elterjesztését Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára egy önkéntesség témakörében szervezett konferencián.

Magyarország

Gianni Pittella, az Európai Parlament szociáldemokrata frakció vezetője részére

Magyarország

2003. október 26-án alakult meg Sepsiszentgyörgyön, a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében a Székely Nemzeti Tanács. Ezt követően, október végén több alkalommal is olyan nagyszabású rendezvényt szervezett a testület, amely a székely autonómiatörekvés felmutatását, a Székelyföldön és nagyvilágban élő székelyek, magyarok mozgósítását tűzte ki célként.

Magyyarország

Az élelmiszerfelesleg csökkentése közös cél

Magyarország

Jövőre az ideihez képest negyedével nő a nemzetiségi önkormányzatok által fenntartott köznevelési intézmények felújítására szánt állami támogatás - mondta a nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár kedden Szekszárdon.

Magyarország

A Magyarországot foglalkoztató legsúlyosabb kérdésekről, például az oktatás, az egészségügy és a nyugdíjrendszer jövőjéről indít társadalmi vitát az Alternatíva Kör – jelentette be Lattmann Tamás, az egyesület szóvivője. A független szakemberekből álló civil szervezet kormányzati ciklusokon átívelő – szakpolitikai programokat készítene elő.

Magyarország

A szegedi Meritum Egyesület és a San Martino del Carso-i Karszti Barlangkutató Egyesület Történeti Kutatások Osztálya minden érdeklődőt vár a Doberdón, San Martino del Carso településen, október 15-16-án tartandó “Magyarok a Doberdón” című ünnepi rendezvényére.

Magyarország

Kik, mit és hogyan? Adománygyűjtési trükkök és tapasztalatok a kicsiktől a nagyokig. A NIOK Alapítvány adománygyűjtési konferenciája civilszervezeteknek.

Magyarország

Modern gyermekgyógyászati eszközöket adományozott a LEGO Csoport a nyíregyházi Jósa András Oktatókórháznak.

Magyarország

A liberális gazdaságpolitika hívei szerint a szabadpiaci viszonyok mindenhatósága megkérdőjelezhetetlen. Ezt vallja az eltűnő félben lévő napilap, a Népszabadság, amely sajátjaként mantrázza abszolút igazságnak feltüntetve a ma már köztudottam megkérdőjelezett felfogást.

Magyarország

Maratoni összefogás ApróTalp Falva nagy reményeiért!

Magyarország

Elindult az „Ifjúsági kisközösségi együttműködések támogatása” című (EFOP-1.3.6-VEKOP-16 kódszámú) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése.

Magyarország

Sorsdöntő NEM-ek!

Magyarország

Azt megszoktuk már, hogy olykor felüti a fejét egy-egy társadalmi célú hirdetés a tévében, de hogy bevásárlás, buszozás vagy vezetés közben, netán az utcán sétálva is ilyenekbe botoljunk, az már inkább rendhagyóbb.

Budapest

Öt fiatal tehetség és öt civilszervezet kapta az Új Európa Alapítvány arca idei elismerését szombaton Budapesten a Millenáris Parkban, az alapítvány tízéves jubileumát ünneplő Tehetségfesztiválon.

PwC Magyarország, Eiffel Palace, 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.

A Magyar Adományozói Fórum meghívja Önt:„Közösen a közösségért? avagy vállalatok a közösségek fejlődéséért” c. konferenciájára és MAF Társadalmi Befektetések Díjátadó gálájára

Magyarország

A haza minden előtt! Október 2-án!

Magyarország

A magyarországi kvótareferendummal kapcsolatban foglalkoztak Magyarországgal szombaton a német sajtóban a Frankfurter Allgemeine Zeitung és a Die Welt című konzervatív lapok, továbbá az ARD országos köztelevízió, a francia sajtóban a Libération című baloldali napilap, az olasz sajtóban pedig az Il Giornale jobbközép napilap, a jobbközép Il Foglio, a balközép La Repubblica, az olasz püspöki kar napilapja, a L’Avvenire, valamint az Il Messaggero római napilap is.

Magyarország

A kormány tavaly döntött úgy, hogy miután 2010 és 2015 között eredményes volt a Tanoda program, 2016-tól is biztosítja a program folytatását és 5,3 milliárd forintot biztosít a hátrányos helyzetű gyermekek fejlesztéséhez. Két év során mintegy hatezer hátrányos helyzetű általános iskolás fiatal tanulmányi eredményei javulhatnak.

Magyarország

Az Ökoszolgálat újabb interaktív programsorozata azoknak szól, akik túl a szelektív hulladékgyűjtésen és izzócserén újabb, az okos ökós élet irányába mutató gyakorlati útmutatót szeretnének.

Magyarország

Megnyitotta kapuit a Kultúra alprogram Európai Együttműködési projektek területe

Magyyarország

Néhány hónapon belül négy fontos roma civil szervezet húzza le a rolót, és egyelőre nem úgy tűnik, hogy valaha is újra aktivizálódni fognak. Nem arról van szó, hogy mindben egyszerre égtek volna ki és fásultak volna bele a munkatársak a szélmalomharcba, ahogy arról sem, hogy a kormány lehetetlenítette volna el őket. Ugyanakkor tény, hogy hazai támogatás és önrész nélkül ma már szinte lehetetlen nagy külföldi adományozótól komoly pénzt szerezni.

Magyarország

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége most ismét a nemzethez fordul, és Magyarország legnagyobb, több ezer tagot számláló, Kárpát-medencét is lefedő keresztény civil szervezeteként arra kér minden felelősen gondolkodó magyar embert, hogy válasszon.

Magyarország

A Magyar Nemzeti Kereskedőházról, avagy merjünk nagyok lenni!

Magyarország

2016-ban is meghirdeti pályázatát a MOL Tehetségtámogató Program azoknak a 10-18 év közötti gyermekeknek és fiataloknak, akik a művészet és tudomány területén eredményesek, de továbblépésükhöz anyagi támogatásra van szükségük.

Magyarország

Szent Margit Gimnázium

Meghívó Civil Akadémia

Magyarország

Onlie közösségek kutatása és fejlesztése

A referendum sikeressége egy olyan lavinát indíthat el Európa-szerte, amely elsöpörheti az emberek ellenében folytatott befogadáspolitikát, tehát nemcsak a demokráciában létező jogaink és kötelességeink miatt kell a legjobb szándékunk szerint részt venni a referendumon, hanem azért is, mert történelmet írhatunk, ha nagy többségbe kerülnek a „nem” szavazatok – mondta lapunknak Nagy Ervin filozófus, író, a PolgárPortált kiadó OIKOSZ Alapítvány elnöke, akit a népszavazás lehetséges kimeneteleiről kérdeztünk.

Magyarország

Autizmussal élő alkotók grafikáit használja fel dizájntermékek megalkotásához az Autistic Art. A dizájn tudatos, stratégiai használatáért a kezdeményezést a Magyar Formatervezési Tanács is elismerte. A Design Management Díj elismerő oklevelében azok a cégek részesültek idén, amelyeknek sajátjuk a dizájntudatos vállalatirányítás.

Magyarország

A Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottsága döntött arról, hogy hamarosan nyilvánosságra hozzák a jegybanki alapítványok vizsgálatáról szóló jelentés részleteit.

Mohács

Augusztus 28-án egy napra Mohácsra érkezik a Szent Jobb, az 1526-os mohácsi vész 490. évfordulójára emlékezve.

Magyarország

Magyarország jobban teljesít

Magyarország

Az Országos Bírósági Hivatal Elnöke 2016. március 30. napján rendelte el a civil és egyéb cégnek nem minősülő szervezetek nyilvántartási eljárásai időszerűségének és hiánypótlási gyakorlatának országos vizsgálatát.

Ferencvárosi Művelődési Központ (1096 Budapest, Haller u. 27)

A II. ÉletMiNŐség Fesztivál a nők és férfiak harmonikus együttműködésének előmozdítását tűzte ki célul, kiemelten foglalkozik a női-férfi szerepekkel, a párkapcsolati kérdésekkel és a családi élet harmóniájával – mondta az ingyenes rendezvényt szervező EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület elnöke.

1143 Budapest (Zugló), Zászlós utca 54.

Érdekel a Greenpeace, a környezetvédelem és az önkéntesség? Az infónapon megismerhetsz minket és a munkánkat; ha pedig tetszik, amit látsz, csatlakozz hozzánk!

Erzsébet tér, Hősök tere

A civilek a hét végére mozgósítják a budapesti beépítések ellen tiltakozókat.

Magyarország

Több mint ötmilliárd forintot fordít a kormány a Tanoda program folytatására, amely képzett szakemberek segítségével hátrányos helyzetű gyerekeknek nyújt iskolaidő utáni többletfoglalkozást - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán.

Magyarország

Kampányt indítottak, jövő pénteken pedig művészeti performanszot és demonstrációt is szerveznek a Kossuth térre művészek és emberi jogi civilszervezetek. Az apropó nyilván a kvótanépszavazás elutasítása, de leginkább azt szeretnék elérni, hogy megjelenjen azoknak a hangja is, akik elutasítják a kormány menekültpolitikáját. Ahogy a tüntetésük alcíme is jelzi: emberséges Magyarországot szeretnének.

BUDAPEST, Tüskecsarnok

Magyarország

Félelemben élnek a magyarok. Leginkább munkánk elveszítésétől félünk, és attól, hogy betegség miatt nem tudunk gondoskodni gyerekünkről, krízis esetén pedig a családtól és a pszichológustól várjuk a segítséget. A magyar felnőttek szerint még mindig az alkoholprobléma a vezető ok, ami miatt a szülők elveszíthetik gyereküket. Tegnap volt a Gyermekek világnapja.

BUDAPEST, Tüskecsarnok (Magyar tudósok körútja, Budapest, 1117)

Nick Vujicic, a Nem Adom Fel Alapítvány meghívására újra Magyarországra jön 2016. szeptemberében. Érdemes időben belépőt igényelni, mert várhatóan telt ház lesz az összes előadáson!

Magyarország

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a New Yorkban zajló menekültügyi konferencián felhívta a figyelmet arra, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet civilizációs fenyegetést jelent a keresztény közösségekre.

Magyarország

Irakban is segíti a rászorulókat az Ökumenikus Segélyszervezet, ehhez hárommillió eurós támogatást kap az Európai Unió (EU) segélyalapjából (Madad Fund) - jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Lehel László, a szervezet elnök-igazgatója.

Magyarország

A civilszervezetek közül idén is a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány gyűjtötte a legnagyobb összeget, 175,1 millió forintot az 1 százalékos szja-felajánlásokból (személyi jövedelemadó), a második legtöbbet, 132,1 millió forintot a Szent Márton Gyermek Mentőszolgálat Közhasznú Alapítvány, a harmadik legtöbbet, 121,3 millió forintot pedig az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány.

Magyarország

A szociális területen dolgozóknak szükségük van példaképekre. Ilyen példaképek lehetnek a katolikus egyház szentjei, de a különböző egyházak karitatív szervezetei is - hangsúlyozta Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár a Katolikus Társadalmi Napok ünnepélyes megnyitóján pénteken Budapesten.

Fővárosi Állat- és Növénykert

Bár még csak augusztus van, de egy ősz eleji dátumot már érdemes a naptárunkba beírni: 2016. szeptember 19-én ugyanis ismét megrendezésre kerül a Sérült Gyermekek Napja. Az egész napos rendezvényre az ország szinte minden részéről várnak látogatókat, s a sérült gyermeket-fiatalt nevelő családoknak ezen a napon ingyenes belépést biztosít a Fővárosi Állat- és Növénykert.

Magyarország

CÖKA közleménye

Magyarország

Közlemény a 2016. rendelkező évben a magánszemélyek által érvényesen megjelölt, legalább 100,-Ft Szja 1%-os felajánlással érintett kedvezményezettekről

Malomvölgy Oktatási és Szabadidő Központ Hóvirág u. 28., Felsőörs, 8227

Légy részese a Nemzeti Ifjúsági Tanács Szabadegyetemének 2016. szeptember 15-18. között, Felsőörsön!

A Háttér Társaság Információs és Lelki segély Szolgálata 2016 őszén is elindítja telefonos operátorképzését!

Magyarorszáh

A több, mint 3 millió nyugdíjas, és 1 millió nyugdíj előtt álló állampolgár érdekeinek védelmével elégedetlen szervezők, akik nem fogadják el a “47 ezer forintból való megélhetés” ötletét, és azt sem, hogy egy ledolgozott élet után a gyermekei tartsák el, 2016. szeptember 7-én egy új mozgalmat alapítottak.

Budapest

"Már háromezernél is többen regisztráltak a világ minden tájáról, hogy odaadó munkájukkal segítsék Magyarország eddigi legnagyobb és legösszetettebb sporteseményének sikeres lebonyolítását" - idézi a szervezők hétfői közleménye Perényi Szilviát, a világbajnokság önkéntes programjának vezetőjét.

Magyarország

A professzionális színház- és táncművészeti szervezetek, illetve zenekarok és énekkarok kiemelt művészeti céljainak megvalósítását az Emberi Erőforrások Minisztériuma 168,5 millió forinttal támogatja.

Magyarország

Civilszervezetek a Hol jár az eszed? 16. ARC közérzeti kiállításon. A MACI – Magyar Civilszervezetek és a MagNet Civil Kapcsolatok Program együttműködésével és támogatásával

Magyarrország

A nemzet önállósága és identitása olyan érték, amelynek megőrzése őseink akaratából ránk vár.

Budapest

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat (www.njsz.hu) és dr. Morvai Krisztina független európai parlamenti képviselő (www.morvaikrisztina.hu) Budapesten, 2016. szeptember 9-10. között kétnapos szakmai találkozási lehetőséget, tapasztalatcserét és közös önképzést szervez olyan erdélyi, délvidéki, felvidéki, kárpátaljai ügyvéd, illetve jogvédő kollégák részére, akik már részt vesznek, vagy szeretnének részt venni az elszakított területeink őshonos magyar közösségeinek egyéni és kollektív jogi küzdelmeiben, azaz a jog eszközeivel kívánják jobbá, igazságosabbá tenni a szülőföldjén, elcsatolt sorban élő magyar nép helyzetét.

Magyarország

Az EU Civil Információs Pont (EUCIP) a magyarországi civil szervezetek számára egy olyan hiánypótló és díjmentes európai információs platform, amely segíti a civil szervezeteket az európai pályázati labirintusban történő kiigazodásban. Az EUCIP az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének támogatásával jött létre.

Mika Tivadar Mulató (Bp. VII. ker. Kazinczy u. 47.

Az Ökotárs Alapítványnál és partnereinél tartott rendőrségi házkutatás második évfordulóján ismert civil szervezeti vezetőkkel tekintjük át a hazai civil szektor helyzetét 2016-ban, felhasználva a USAID Civil fenntarthatósági jelentésének legfrissebb eredményeit is.

Magyarország

Újra jótékonysági sétát szervezett az Amway országszerte 9 helyszínen. Az akció célja az volt, hogy a résztvevők 10 000 lépéssel és jelképes, 500 forintos adománnyal segítsék beteg gyermekek gyógyulását. Országszerte 2300-an gyalogoltak a jó ügyért. A befolyt összeget az Amway megduplázta, így összesen 2,5 millió forint gyűlt össze.

Magyarország

Az NCTA lebonyolító alapítványai idén tavasszal pályázatot hirdettek a már lezárult, támogatott projektek keretében készített videók díjazására. A május 30-ig határidőre beérkezett 41 alkotás közül a szakmai zsűri 12-őt válogatott be a rövid listára, melyek internetes közönségszavazáson vehetnek részt augusztus végétől.

Magyarország

Össziskolai különóra-választót szervez egy pécsi civil egyesület, hogy könnyebben, egy helyszínen választhassanak a pécsi iskolákba járó gyermekek és szüleik a különórák, sportfoglalkozások közül.

Magyarország

Versenyképes és értékalapú iskola létrehozása a cél - emelte ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a nemzeti tanévnyitón kedden Érden.

Magyarország

A helyi közösségek fejlesztéséért hirdet pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) civil és egyházi szervezeteknek, polgári közösségeknek - jelentette be az emberi erőforrások minisztere.

Magyarország

A visegrádi együttműködés (V4) a legszorosabb és leghatékonyabb szövetség Európában - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a misszióvezetői értekezleten, ahol a lengyel, a cseh és a szlovák külügyminiszter európai egység helyreállítását szorgalmazta.

Budapest

Az 5. Nemzetközi Nemnövekedés Konferenciának Budapest ad otthont 2016. augusztus 30. és szeptember 3. között.

Magyarország

Magyarország-Szerbia

Megnyílt az Interreg-IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program, amely a Magyarország és Szerbia közötti határon átnyúló együttműködés folytatásaként új lehetőséget nyújt a határtérség fejlesztésére. A programra nonprofit szervezetek pályázhatnak.

Csobánkapuszta, Nograd, Hungary

Sokszor látom, hogy az emberek szívesen segítenek, szívesen adnak, csak nem tudják, hogyan tegyék, és sokszor abban sem biztosak, hogy az adományuk jó helyre érkezik, vagy megérkezik-e egyáltalán… Az „Adjkirály!” oldala éppen erre kínál megoldást.

Magyarország

Elmúltál 13, de nem vagy még 30? Érdekel az önkéntesség, a közösségépítés témája akár hazai, akár nemzetközi szinten? Vegyél részt az Európa Ifjúsága Egyesület társasjáték-pályázatában.

Magyarország

Több ezer önkéntes nem jelent meg a riói olimpia versenyhelyszínein.

Nemzeti Önkéntes Tanácsot hozna létre az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), a szervezet az önkéntesség területén tevékenykedő civil, egyházi és gazdasági szereplők, valamint a kormányzati szakpolitikai irányítók együttműködését segítené - derül ki a testület létrehozásáról szóló előterjesztés-tervezetből.

Lezárult az Emberi Erőforrások Minisztériuma által közzétett „EFOP-1.2.1 Védőháló a családokért” kiírás pályázatainak benyújtási határideje. 1080 kérelem érkezett, több mint 40 milliárd Ft értékben. Ez mintegy hat és félszerese a rendelkezésre álló 6,2 milliárd forintos keretnek.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete pro bono megbízásra ügynökséget keres. A TVE olyan civil szolgáltatást szeretne bevezetni, amely segíti a fogyasztókat, hogy a legjobb és fenntarthatóbb alternatívákat válasszák vásárlásaik során – a szervezet küldetésének megfelelően. Nyugat-Európában egy nagy presztízsű, több évtizede sikerrel futó modell, de Magyarországon még nem valósult meg hasonló.

Óvatos becslések szerint is minden ötödik kamasz nő fel alkoholproblémával küzdő szülők gyerekeként. A téma a jelenség elterjedtsége ellenére is tabunak számít, így a kamaszok segítségkérés helyett jobb híján megpróbálnak szüleik helyett is szülők lenni. A H52 és a Kék Pont most közös csoportot indított az érintett tinédzserek számára. Békési Tímea ötletgazdával, valamint Kormos Piroska és Lovizer Dániel csoportvezetőkkel beszélgettünk az épp induló projektről.

Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, 1-es futópálya

A Budapest Airport idén is megrendezi egyedülálló rendezvényét, a Runway Run 4.0 repülőtéri jótékonysági futóversenyt.

Magyarország

8. kerület

A Város Mindenkié csoport olyan hajléktalan, hajléktalanságot megtapasztalt és lakásszegénységben élő aktivistákból és szövetségeseikből áll, akik tenni akarnak egy egyenlőségen alapuló és igazságos társadalomért.A nyílt napjaikon 2016. július 25. és augusztus 14. között lehet részt venni.

Budapest

A bíróságok augusztus 10-16. között várják az érdeklődőket a Sziget Bíróság standján, a Civil Szigeten felállított sátorban.

Uszód

Magyarország

Hódmezővásárhely Kenguru Panzió

Sziget

Szerdán a mínusz egyedik nappal megkezdődik a Sziget fesztivál. Idén Rihanna koncertjét övezi a legnagyobb érdeklődés, mellette Manu Chao, a Muse, David Guetta, Sia, a Chemical Brothers, valamint Noel Gallagher tartozik a legnagyobb sztárok közé a felhozatalban.

Magyarország

Az „Önállóan lakni, közösségben élni” című kutatás célja, hogy a résztvevők a saját tapasztalataikra is építve, érintett kutatóként részt vegyenek egy olyan skála kidolgozásában, ami megmutathatja, hogy mire van szüksége egy mozgássérült embernek ahhoz, hogy önállóan élhessen ma Magyarországon.

Magyarország

A magyar nemzet büszke lehet évszázados sporteredményeire - hangsúlyozta az MTI-nek nyilatkozva a riói olimpiai játékok kezdete előtt fél nappal Balog Zoltán. A sportért is felelős miniszter az MTI várt eredménnyel kapcsolatos kérdésére azt mondta: szerinte a négy és a nyolc aranyérem között "minden reális", de a többi eredmény is fontos.

A magyarság összefogásának és az összetartozás érzésének fontosságát hangsúlyozták a Magyarok kenyere program javára gyűjtött búza összeöntésekor a Pécs melletti Orfűn vasárnap rendezett ünnepség szónokai.

Magyarország

Shane Tusup már magyar lett. Az immár kétszeres olimpiai bajnok, Hosszú Katinka amerikai férje a Nemzeti Sportnak adott interjúban beszélt arról, hogy mit érez akkor, amikor felesége amerikaiak ellen úszik.

Magyarország

Budpest

Mi a 100-as buli? Egy kevés jótett, sok dobos, karneváli hangulat! A cél: “A sok kicsi, itt tényleg sokra megy”

Gólya Presszó (Budapest VIII. ker. Bókay J. utca 34.)

A Város Mindenkié és a Közélet Iskolája negyedik alkalommal rendezi meg közösségi nyári egyetemét, ahol ebben az évben mozgalmi sikerekkel és sikeres szövetségekkel foglalkoznak.

Magyarország

A kezdetektől fontos a Sziget számára a fenntartható fesztiválozás. Idén azonban hangsúlyosabb akciókkal és kommunikációval segítik a látogatók körében is népszerűsíteni a környezettudatosságot. A #szigetrecycling keretében még jótékonysági szervezetek is jól járhatnak.

Normálisak ezek a csehek? Prága közelmúltban elfogadott új fejlesztési terve szerint több mint 200 új parkot terveznek létrehozni Prágában.

San Francisco

2017. január elsejétől San Franciscoban tiltólistára kerülnek a styroporból lévő termékek, például az elvitelre szánt kávék, teák poharai vagy más csomagolóanyagok is. Cél a teljesen hulladékmentes város.

Magyarország

Ökumenikus imaórán emlékeztek meg kedd este a roma holokauszt és a kislétai romagyilkosság áldozatairól Budapesten a Sant'Egidio közösség szervezésében.

Magyarország

Mezőberényben 2016. július 1-től a TÍZVÁROS Alapítvány vette át a szalma brikettet készítő üzem működtetését.

Magyarország

Mintegy kétmillió forintot gyűjtöttek a jótékony sportolók a 13 éve működő, és immár közel 3000 életveszélyes betegséggel kezelt gyermek kívánságát teljesítő Csodalámpa Alapítványnak az Ironman70.3 Budapest rendezvényén.

Magyarország

A népszerű komolyzenei oldal, a Bachtrack szavazásán a Legjobb Kórus kategóriájának hat jelöltje közül került ki győztesen a Magyar Állami Operaház Énekkara, amelyet a januári Turandot-produkciója alapján nomináltak – írja az Operavilág.

Magyarorzág

Magyarország

A kormány fontosnak tartja és támogatja a keresztény ifjúsági találkozókat, ezzel is bizonyítva, hogy figyel a keresztény fiatalok szavára - jelentette ki a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Mátrafüreden, a Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozón.

Magyarország

Magyarország

Megérkezett az egyik legerősebb vírusvédelmi szoftver a CivilTech szoftveradományozói programba! Ne maradjon le, regisztráljon és igényelje a szükséges szoftvereket!

Premier Kultcafé

Magyarország

Első alkalommal vettek részt a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor rendezvényén a diaszpóra magyarságának szervezetei.

Magyarország

Magyarország

Magyarország

Lengyelország

Magyarország

Magyarország

Amikor ismeretlen, frissen alakult szervezetek pályázataiknál regisztrációs díjat kérnek, éljünk a gyanúperrel.

Magyarország

Balatonföldvár

2016-ban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egy év kihagyással ismét megszervezi a harmadik országos máltai ifjúsági mozgássérült tábort. Az idei tábor 2016. július 11-17. között kerül megszervezésre Balatonföldváron.

Magyarország

Az idén is elindult a Magyar Adományozói Fórum hazai cégek támogatói kezdeményezései számára kiírt, széles körben elismert szakmai pályázata, a MAF Társadalmi Befektetések Díj, amelyen az elmúlt 5 évben már több mint 130 hazai társadalmi célú támogatói program vett részt. A megmérettetésre a cégek július 15-éig jelentkezhetnek 2016-ban.

Kunbábony, Civil Kollégium épülete

Kunbábony, Civil Kollégium épülete

Magyarország

Július 10-én, délután 3 órakor ismét csobban Magyarország! A WWF felhívására 8 megyéből 15 település jelentkezett. Vasárnap a Duna, a Dráva, a Tisza, a Szamos, a Sajó, a Túr és a Séd patak is részt vesz a Nagy Ugrásban, Gyermelyen pedig egy név nélküli patak a 207. helyrajzi számú vízfolyás lesz a főszereplő.

Magyarország

Magyarország

110 Nobel-díjas kéri a Greenpeacet, hogy adják fel a GMO-ellenességüket. A nyílt levelet aláíró kutatók és tudósok arra kérik a világ legismertebb zöldszervezetét, hogy fejezze be a genetikailag módosított élőlények (GMO) elleni hadjáratát.

Magyarország

A Ligetvédők szerint nem fog nőni a zöld felület a Városligetben a tervezett építkezések miatt. A csoport feljelentést tesz a Közlekedési Múzeumnál vasárnaptól keddig intézkedő rendőrök ellen.

Magyarország

Magyarország

2016-ban is MOL Gyermekgyógyító Program címmel hirdeti meg pályázatát az Új Európa Alapítvány, mellyel krónikus betegséggel, fogyatékkal élő vagy lelkileg veszélyeztetett gyerekeknek, fiataloknak kíván segíteni. Pályázni olyan nonprofit szervezetek tudnak június 30-ig, akik a gyerekek számára élmény- vagy művészetterápiás programokat valósítanak meg.

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a május - június hónapban beérkező várhatóan nagy mennyiségű beszámolókra tekintettel az OBH Országos Nyilvántartási Irodája az ügyfélfogadási idejét meghosszabbítja

Magyarország

Magyarország

Az idén 492 önkéntes tűzoltó-egyesületet támogat az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) összesen félmilliárd forinttal, önkéntes mentőszervezetek pedig százmillió forint támogatásban részesülnek – tájékoztatta az OKF szóvivője az MTI-t.

Magyarország

Mindig büszkék voltunk a magyar labdarúgás sikereire.

Magyarország

Magyarország

Magyarország

A korábban, a Budapest Esély honlapján (http://www.pestesely.hu/?pageid=eselyegyenloseg_a_fovaros_telepulesi_eselyegyenlosegi_programja) írtak szerint halad a Főváros esélyegyenlőségi programjának készítése. Az első társadalmi egyeztetés keretében, a XI. Kerület Újbuda Önkormányzat együttműködésével kerületi egyeztető fórumot tartottunk (április 19., Újbuda), amelyen a kerületi esélyegyenlőségi referensek egészítették ki a készülő anyag problémafeltáró részét.

Magyarország

Június harmadik vasárnapja az édesapák ünnepe. Ebből az alkalomból a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom bejelentette, hogy megalapítja az Apákért munkacsoportot. A cél, hogy a munkacsoport rámutasson az édesapák szerepére, jelentőségére, támogassa mindkét szülőt, hogy a megváltozott társadalmi elvárások között helyt álljanak a gyermekvárás idején, és azt követően is.

Városligeti Királydomb

Megelégelték a Ligetvédők, hogy a beépítés áldozataivá váljanak a budapesti fák, ezért pénteken nagygyűlésre várják mindazokat, akik nemet mondanak az irtásra. A „Legyen a város liget” elnevezésű összefogás résztvevői hangsúlyozzák: a Városliget, a Római-part és az Orczy-kert fái nem akarnak József nádor téri társaik sorsára jutni.

Budapest, MOM Kulturális Központ (1124 Budapest, Csörsz u. 18.) – Kupola terem

Magyarország

A családszervezetek szoros együttműködését, egymás erősítését szorgalmazza konkrét projektek, programok mentén a 260 tagegyesületet és hetvenezer tagot számláló Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) által június 15-én megrendezett konferencia.

Magyarország

Huszonöt éve, 1991. június 14-én jegyezte be a Fővárosi Bíróság egyházi jogi személyként a Katolikus Karitászt, a Magyar Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezetét - közölte a segélyszervezet kedden az MTI-vel.

Danubius Hotel Aréna (1148 Budapest, Ifjúság útja 1-3.)

Egy Európa-szerte egyedülálló kutatásra szeretnénk felhívni a figyelmet, melyet az FSZK Nonprofit Kft. és a Kézenfogva Alapítvány az „Új dimenziók a fogyatékos személyek szociális ellátásában” című pályázat keretében készíttetett.

A 25 éves Katedra Nyelviskola 25 nagycsaládos fiatal ingyenes nyelvtanulását biztosítja. 20 millió forint összértékű társadalmi felelősségvállalás projektet a Nagycsaládosok Országos Egyesületével közösen valósítják meg. Az együttműködés keretében 10 magyarországi városban 25 nagycsaládos fiatalt segít hozzá a nyelviskola ahhoz, hogy eljussanak a középfokú nyelvvizsgáig.

MagNet Közösségi Ház – Andrássy út 98. – Belső udvar

Június 14-én, 7:45-től önkéntesség és vállalati önkéntesség a Civil Reggeli Programsorozat témája, a Magnet Bank és a Civil Kerék szervezésében.

Magyarország

Magyrország

Magyarország

Az Európa Tanács és az Európai Bizottság bejelentette, hogy a 2016-os Európai Örökség Napok összeurópai témája az Örökség és közösségek lesz.

Magyarország

Magyarország

Magyarország

Az Erasmus kétségtelenül a legismertebb ösztöndíjprogram, de ezen kívül is számtalan lehetőséget kínál diákoknak, tanároknak, szakértőknek és civileknek az idén 20 éves Tempus Közalapítvány. Az elmúlt két évtizedben 15.000 projekt megvalósításához, illetve 165.000 ember nemzetközi tapasztalatszerzéséhez járultak hozzá.

Magyarorszáf

Boldogabbak azok az emberek, akik egy civil szervezetnél dolgoznak, mint azok, akik a közszférában, vagy a magánszektorban. Ezt nem Lázár János mondja, hanem az Independent, amely egy gazdaságpszichológiai folyóiratban (Journal of Economic Psychology) megjelent tanulmányt idéz.

Magyarország

Kétszázötvenmillió forint támogatást ad a kormány a Karitatív Tanács (KT) öt tagszervezetének, hogy támogassa a határon végzett munkájukat - jelentette be Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, a KT elnöke pénteken Budapesten.

Google Ground Budapest – 1082 Budapest, Nagy Templom utca 30.

Szeretné ismertebbé tenni civilszervezetét, és ehhez még támogatást is kapni? Kényelmesebb munkaszervezésre, hatékonyabb online kommunikációra vágyik? Szívesen kipróbálná a munkáját segítő alkalmazásokat? Most itt a lehetőség!

1048 Budapest, Óceánárok utca 33. Rex-Állatsziget

Nyíregyháza

Hagyományosan az egymásra figyelés és a tudatos közlekedés fontossága köré épülnek a közlekedésbiztonsági programok a Kossuth téren. Idén még több digitális szimulátor és izgalmas játék, ügyességi pálya és kvíz várja az érdeklődőket. A legkisebbek a Kölyökparkban, a Hősök terén szerezhetnek tapasztalatokat és tehetik próbára közlekedéssel kapcsolatos tudásukat.

Magyarország

Magyarország

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a május - június hónapban beérkező várhatóan nagy mennyiségű beszámolókra tekintettel az OBH Országos Nyilvántartási Irodája az ügyfélfogadási idejét meghosszabbítja

Magyarország

Magyarország

Módosította az Unicef a gyermekbántalmazásról szóló kampányfilmjét, amelyben arra hívják fel a figyelmet, hogy mit tegyen a gyerek, ha édesapja bántalmazza őt.

Magyarország

Magyarország

Bécsben bégetnek a bárányok: a furcsa színű műanyag állatkák üzenete az, hogy mindenki egyenlő.

Az energiahatékonysági szektor vállalkozásai hiányolják az energiahatékonyság ösztönzésére irányuló kormányzati elkötelezettséget, derül ki a Magyar Energiahatékonysági Intézet legfrissebb felméréséből. Legnagyobb problémának a bizonytalan gazdasági és változó jogszabályi környezetet, a kereslet- és munkaerőhiányt látják.

Kiss Norbi és Bunyós Pityu is besegít az átalakításba. Igazi fesztiválhangulat és számos meglepetés várja azokat, akik június 18-án, szombaton elmennek Kápolna községbe, hogy önkéntes munkájukkal segítsék a Macskaárvaház Alapítvány új menhelyének, vadvédelmi központjának és állatterápiás helyiségének létrejöttét.

Idén is volt több mint 1100 olyan alapítvány, akiket a NAV kizárt abból a körből, ahova az szja 1 százalékát lehetett utalni. A kizárt szervezetek között, daganatos betegeknek gyűjtő alapítványok, állatvédelmi szervezetek és óvodák, iskolák alapítványai és sportegyesületek is vannak.

Módosította az Unicef a gyermekbántalmazásról szóló kampányfilmjét, amelyben arra hívják fel a figyelmet, hogy mit tegyen a gyerek, ha édesapja bántalmazza őt.

Az adománybolt műfaja egyesíti a jótékonykodást a kincskeresés izgalmával. A különleges apróságokon kívül a leghasznosabb tárgyakat is beszerezhetjük, vásárlásunkkal pedig jó ügyet szolgálunk. Budapesten, Kecskeméten, Békéscsabán, Nagykanizsán, Szombathelyen, Zalaegerszegen várják este hattól éjfélig az érdeklődőket hazai adományboltjaink. Érdemes az esemény facebook-felületén tájékozódni, (https://www.facebook.com/events/629581850556196/?active_tab=posts) hiszen a részvevő boltok fényképes bemutatkozásán kívül a kapcsolódó programokról is itt találunk információkat. A vendégváró boltocskák, a társadalmunkért munkálkodó szervezetek, az éjszakai kincskeresés izgalma mind nagyszerű programot ígérnek!

A Civil Vezetők Klubjában, vendégeink és a civil szervezetek közreműködésével beszélgetést folytatunk a sokunk számára fontos Civil napról, amikor ismerkedhetünk egymással, közelebb kerülhetünk a városban élő emberekhez.

A 16 civil szervezet az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közös közleményt, szerintük a benyújtott költségvetési javaslattal a kormány számos területen többet tervez adni azoknak, akiknek már van, és elvon azoktól, akik eleve hiányt szenvednek.

Évről-évre egyre többen jelentkeznek önkéntesnek a Magyar Református Szeretetszolgálat május végi Szeretethíd programjára – mondta a szeretetszolgálat kommunikációs vezetője az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

„Nem nehéz…” ez a Médiaunió idei, környezetvédelmi témájú kampányának fősora. A zöld civil szervezetekkel együttműködésben kialakított kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a tudatos fogyasztásra. Azaz a szakértők javaslatai alapján elsősorban arra, hogy ha nem vásárolunk feleslegesen sokat és okosan hasznosítjuk újra a hulladékot, azzal máris sokat tettünk azért, hogy a környezetünket óvjuk.

A MagNet Bank és a Magyar Public Relations Szövetség összefogott a civil szervezetek kommunikációjáért.

Az egyeztetésen röviden bemutatjuk az elkészült helyzetfelmérés és problémafeltárás részt, illetve várjuk a civil szervezetek, intézmények, budapesti vállalkozások, munkáltatók és magánszemélyek meglátásait, kiegészítését a problémafeltáró fejezetekhez.

Egy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat emblémájával díszített mozdony is közlekedik mától az ország vasútvonalain. A segélyszervezet és a MÁV-csoport közösen avatta fel a matricázott járművet délelőtt a Keleti pályaudvaron. A mozdony a Szeretetszolgálat önkéntes munkájának hirdetője, a vasúttársaság „értékhordozója” lesz – írja közleményében a MÁV.

Áfa bevallási kötelezettség

Az adóbevallás elkészítésének határideje: 2016. április 20.

1146 Budapest, Hermina út 3.

III. Országos Ifjúsági Keresztény Váradónap - Gyertek őrangyalok, mentsünk életeket!

Krakkó

The Visegrad Summer School is educational programme which provides an interdisciplinary learning space for young Czech, Hungarian, Polish and Slovak students, and for their peers from other Central and Eastern European countries.

4 méter magas és 3 méter széles falovat állítottak ki Budapesten, melyre bárkinek az üzenete felkerülhet.

Énekmondók Kárpát-medencei versenye a Magyar Írószövetség és Magyar Napló Kiadó rendezésében.

Az idén ünnepelte megalakulásának tizedik évfordulóját a zentai St. Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület. Az küzdelmes első évtized buktatóiról, szépségeiről, gazdasági nehézségeiről beszélt az Egyesület elnöke, Nagy Abonyi Péter, de szó esett a következő évtized terveiről is

Magyarország

Szeptember 1-én immár 11. alkalommal jelent meg a MOL és az Ökotárs együttműködésében a Zöldövezet program pályázati felhívása. Idén október 10-ig lehet benyújtani projektötleteket közösségi zöldfelületek létrehozására és fejlesztésére közösségi, önkéntes munkában, az ország bármely településén.

Állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere augusztus 20. alkalmából szerdán a Pesti Vigadóban.

Az eddigi sablonjaink (egyesület, alapítvány, sportegyesület) most újabb, a szövetségre vonatkozó okiratsablonokkal egészültek ki. Emellett valamennyi szervezet vonatkozásában készült felügyelő bizottsági tagság elfogadására vonatkozó nyilatkozat minta is.

Az idén 77 civil szervezet részesülhet abból a 63 millió forintból, amit a MagNet Bank ügyfelei a Közösségi Adományozási Program (KAP) keretében osztanak szét a Bank felületein keresztül, az általuk kiválasztott civil szervezetekre leadott szavazataikkal.

Az egyeztetésen röviden bemutatjuk az elkészült helyzetfelmérés és problémafeltárás részt, illetve várjuk a civil szervezetek, intézmények, budapesti vállalkozások, munkáltatók és magánszemélyek meglátásait, kiegészítését a problémafeltáró fejezetekhez.

A Játéksziget, a Máltai Szeretetszolgálat és a Leo Burnett reklámügynökség szemléletformáló kampányba kezdett, melyben Basico kollekció néven furcsa, kézzel eszkábált játékok segítségével hívja fel a Játéksziget üzletekbe látogató felnőttek és gyerekek figyelmét és aktivizálja őket a rászoruló gyerekek támogatására.

Fogyatékkal élő emberek kertészkednek minden héten a makkosházi közösségi kertben. A program – amelyet a Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány szervez – célja, hogy kimozdítsák az intézményekben élő embereket a falak közül.

Immár harmadik alkalommal tartjuk meg a fogyatékossággal élők – mozgásukban, látásukban, hallásukban, beszédükben vagy mentálisan akadályozott emberek -, valamint a velük szimpatizáló ép barátaik, ismerőseik, szövetségeseik felvonulását.

Az oktatásért felelős államtitkár döntése értelmében a határon túli magyar köznevelés megerősítésére összesen mintegy 100 millió forint támogatást kapnak a külhoni pedagógus szakmai szervezetek, egyesületek.

A csehországi Lednicében tanácskoztak ma a Visegrádi Négyek környezetvédelemért felelős tárcavezetői. Magyarországot V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár képviselte az ülésen.

“Élménybeszámoló” egy drogszakmai civil fórumról

Minden téren rekordot döntött az április 28-ától május 1-jéig tartó, hatodik TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció. Az országos nagytakarításra idén tíz százalékkal többen regisztráltak és negyven százalékkal több helyszínen ragadtak szemeteszsákot.

A lakossági hulladékégetés elterjedtségéről készített internetes felmérést a Levegő Munkacsoport, amelyre két hét alatt 415 válasz érkezett. A felmérés nem reprezentatív, de a szervezethez az elmúlt években érkező, nagyszámú lakossági bejelentés alapján megállapítható, hogy az eredmények a valós helyzetet mutatják.

Egy kattintás vagy suhintás most egyaránt segít a Baltazár Színház sérült színészekből álló társulatának.

Szeptembertől indul a Makovecz Imre Kárpát-medencei felsőoktatási együttműködési program - jelentette be egy marosvásárhelyi fórumon Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

Milyen feltételeknek kell megfelelnie annak a civil szervezetnek, amely részesülni akar az 1 %-ból?

Öt év alatt, 2020-ig ötmilliárd forintot fordít a kormány komplex ifjúsági programokra az Új nemzedék újratöltve program keretében - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön Debrecenben.

Idén 2016. május 9-20. között kerül 6. alkalommal megrendezésre az AdásNap.

A jövő évi költségvetésben egyaránt emelkedik a felsőoktatásra és a közoktatásra fordítható források összege - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára pénteken Budapesten.

Már 104 ezer önkéntes jelentkezett a TeSzedd! szemétszedési akcióra, amelyet hatodik alkalommal rendeznek meg – közölte Móni István projektvezető az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Májusban elindul a földárverések harmadik, egyben utolsó köre – közölte Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján. A Miniszterelnökséget vezető miniszter kifejtette, hogy egy hónapig lesznek árverések, a feltételek nem változnak, ár- vagy területcsökkenés nem lesz.

Megjelent a Civil Közlöny új száma

A Budapesti Corvinus Egyetem docense szerint a kiszivárogtatások korát éljük.

Jövőre indul országszerte az új bölcsődei ellátási rendszer, a szükséges fejlesztésekhez csaknem százmilliárd forintos támogatást nyújt a kormány – jelentette ki Novák Katalin család- és ifjúságügyi államtitkár a Magyar Időknek adott interjújában. Az államtitkár kiemelte, hogy a támogatást az önkormányzatok mellett egyházi fenntartók, nemzetiségi önkormányzatok, civil szervezetek, közalapítványok vagy az önkormányzati többségi tulajdonban lévő vállalkozások is igényelhetik.

A Kúria és az Alkotmánybíróság döntésének megfelelve elsőként a Matolcsy György jegybankelnök kuratóriumi elnöksége alatt álló MNB-alapítvány tette közzé költéseit.

A korlátolt felelősségű társaságok (kft.) és a civil szervezetek is egy év haladékot kaptak az új Polgári törvénykönyv (Ptk.) azon rendelkezéseinek átvételére, amelyek határideje eredetileg idén március 15-én járt volna le.

Tudta nélkül a Nemzetközi Vöröskereszt (NVK), az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) és a Természetvédelmi Világalap (WWF) is részesült a Mossack-Fonseca panamai ügyvédi iroda offshore-cégeinek jövedelmeiből, legalábbis papíron - hívta fel rá a figyelmet a Le Monde című francia napilap vasárnap.

Közérdekű adattal való visszaélés gyanúja miatt nyomoz az V. kerületi rendőrkapitányság a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által létrehozott Pallas Athéné-alapítványokkal összefüggésben - írja a Világgazdaság a lap munkatársa által korábban megnyert per "utózöngéjeként".

Több mint 220 millió forint támogatás a civil szervezeteknek Fejér és Veszprém megyében

2016 áprilisában a Holland Nagykövetség minisztériumokkal, nagykövetségekkel, helyi önkormányzatokkal, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megyei szervezeteivel együttműködve képességfejlesztő roadshow-t szervez magyarországi cégek, civil szervezetek és önkormányzatok számára.

Eredményesnek, ugyanakkor figyelemfelkeltőnek tartja a rekordszámú ellenőrzés megállapításait az Emberi Erőforrások Minisztériuma EU fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára.

A Ptk. „esetleges” útvesztői - Vita a jogi személyekre vonatkozó szabályok módosításáról

Néhány héten belül elkészül a Balaton-régió civil stratégiája, melynek összeállítását egyéves munka előzte meg: felmérésekkel, fórumokkal.

Hat nagy áruházlánc – ALDI, Auchan, Lidl, Penny Market, SPAR és Tesco – összefogva egyenként 5 millió forintnyi élelmiszer-felajánlással segíti a halmozottan hátrányos helyzetű településeken élő rászoruló gyermekeket.

Külföldön már jól működő szociális farmok jöhetnek létre Magyarországon a közeljövőben, a program célja a többi között, hogy a passzív ellátásban lévő hátrányos helyzetűeket bevonják a mezőgazdasági munkába, a helyi gazdaságba és vonzóbbá tegyék a vidéki környezetet - közölte a Szimbiózis Alapítvány vezetője az MTI-vel.

2016. március 7-én lezajlott a Nemzeti Együttműködési Alap civil szervezetek által választott testületi tagjainak, azaz a Tanács és az öt kollégium három-három tagjának választása.

A Fővárosi Törvényszék Polgári Kollégiuma Civil és Egyéb Cégnek nem minősülő Szervezeteket Nyilvántartó Csoportja „A civil szervezetek nyilvántartásának aktuális kérdései” címmel, 2016. március 8-án harmadik alkalommal tartott fórumot az általa nyilvántartott civil szervezetek képviselőinek.

A magyar civil szervezeteket sürgették baloldali és liberális politikai elemzők a Republikon csütörtöki rendezvényén, hogy ne ódzkodjanak politizálni és kapcsolatot létesíteni pártokkal is. Volt azért olyan is, aki megértő volt a „gyarmatosító” pártoktól tartó civilekkel szemben.

Egyedülálló akcióba kezdett a legnagyobb brit szupermarketlánc, amely most vállalta, hogy az eddig kidobásra ítélt, de fogyasztásra alkalmas élelmiszert ezentúl rászorulóknak juttatja el. Ezt nálunk is megtehetné – de ez nem kötelező.

Kongói Demokratikus Köztársaság: a CIVICUS cselekvésre sürgeti az Afrikai Uniót a fiatal aktivisták bebörtönzésének első évfordulóján

A Nemzeti Együttműködési Alappal kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 5/2012. (II. 16.) KIM rendelet 22. § (1)-(2) bekezdése értelmében az elektori gyűlések helyszínei a Kormányablakok, bármely elektor bármely Kormányablakban leadhatja a szavazatát.

Március 2-án és 7-én újraválasztjuk a Nemzeti Együttműködési Alap Civil delegáltjait a Tanácsba és az öt kollégiumba. A szavazás a kormányablakoknál (bármelyik, de nyitvatartási időben) történik, összesen 1360 jóváhagyott elektor/szervezet részvételével.

A korlátolt felelősségű társaságok (kft.) és a civil szervezetek is egy év haladékot kaptak az új Polgári törvénykönyv (Ptk.) azon rendelkezéseinek átvételére, amelyek határideje eredetileg idén március 15-én járt volna le.

Alapítványok, egyesületek, nonprofit vállalkozások és önkéntesek munkáját segítő Civil információs centrumoknak szóló megbízóleveleket adtak át szerdán Budapesten.

Összesen 101 szervezet mintegy 21 millió forint támogatást nyert a Mol Új Európa Alapítványának KÖSZ! programjában, amely a középiskolás diákok kötelező közösségi szolgálat-teljesítését segíti - tájékoztatta a cég az MTI-t.

A Fidesz törvénymódosító javaslatban kezdeményez egyéves határidő-halasztást a civil szervezeteknek arra, hogy megfeleljenek az új Polgári törvénykönyv (Ptk.) rendelkezéseinek.

Megkezdődtek az előkészületek az idei, XXVII. Bukovinai Találkozások Nemzetközi Folklórfesztiválra, amelynek magyarországi programjait augusztus 5. és 7. között rendezik Bonyhádon.

Civil szervezetek Országos Névjegyzéke „Névellenőrzési” funkcióval bővült

Civil fórumot szervezett a Csongrád Megyei Civil Információs Centrum szerda este Szegeden, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Csongrád termében.

A kneszet első körben megszavazta a civil szervezetek finanszírozását átláthatóvá tevő törvényjavaslatot

A segítséget a Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány Kuratóriuma és a leendő támogatottjaink nevében előre is köszönjük!

Tizennyolcadik alkalommal rendezte meg a XIII. Kerületi Civil Szervezetek Napját 2015. január 31-én a XIII. kerületi Önkormányzat és a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Kult13 Divíziója az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban.

Újabb szoftverekkel bővült a CivilTech program kínálata. Ennek köszönhetőn a piaci ár töredékéért juthatnak az arra jogosult civil szervezetek informatikai eszközökhöz – jelentette be a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány, és az SAP Hungary.

Ismeretlen szempontok szerint értékel és kér pénzt civilektől egy weboldal.

Beszüntette működését két, külföldi támogatásban részesülő orosz környezetvédelmi szervezet, mert nem voltak hajlandók "külföldi ügynökként" regisztráltatni magukat.

A legjobb, legizgalmasabb civil kezdeményezéseket díjazza az újonnan alapított díj.

Az Erzsébet program nyugdíjasoknak, gyerekeknek, nagycsaládosoknak szóló üdülési pályázatai, az Erzsébet utalványok kezelésével foglalkozó ügyfélközpont szerint hamarosan kiírásra kerülnek, de a pontos dátumot még ők sem tudnak mondani.

A KPMG idén három szervezetet támogat szaktudásával a Felelős Társadalomért Program keretében

Bezárattak Kínában egy a nők jogait védő civil szervezetet, amely Hillary Clinton amerikai elnökjelölt-aspiráns személyes támogatását élvezi - közölte a Global Times című angol nyelvű kínai napilap.

Amikor ismeretlen, frissen alakult szervezetek pályázataiknál regisztrációs díjat kérnek, éljünk a gyanúperrel.

60.000 eurót és mentori támogatást kapnak az UniCredit társadalmi innovációs programjának nyertesei

Azok a civil szervezetek, amelyek bejelentkeznek az Alap civil jelöltállítási rendszerébe, egy-egy képviselőjükön keresztül elektori gyűléseken választhatják meg az Alap Tanácsának és kollégiumainak civil delegált tagjait.

A Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella egy új, három fókuszterületet felölelő kezdeményezést jelentett be, amelynek célja, hogy a Microsoft felhőtechnológiáját a közjó szolgálatába állítsák.

Nem reménytelen a korrupció elleni küzdelem, mert tavaly több országban javult a helyzet, mint amennyiben romlott - emelte ki a Transparency International (TI) nemzetközi civil szervezet Berlinben kiadott jelentésében.

Közel négyszázmillió forinttal emelték a támogató szolgálatok finanszírozását

Két év hanyatlás után újra növekedésnek indult a nonprofit szektor: jelentősen emelkedett a szféra bevétele és a foglalkoztatottak száma is annak ellenére, hogy összbevételt tekintve folyamatosan csökken az állami támogatás aránya – derül ki a lapunk által megismert adatokból.

Nemzetközi hátterű reklámügynökség, a társadalmi célú kommunikáció és a fundraising magyarországi specialistája junior ügyfélmenedzsert keres.

Az NGO Partnership portál a nemzetközi civil partnerkeresésben nyújt segítséget.

Nyolc nonprofit szervezet összesen 29 millió forintnyi támogatást nyert el a pénzügyi tudatosság és kultúra fejlesztésére kiírt jegybanki pályázaton.

A személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996. évi CXXVI. törvény 4. § (8) bekezdése szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az alábbiakban ad tájékoztatást a 2016. rendelkező évre regisztrált kedvezményezettek adószámáról, nevéről, székhelyéről, regisztráció állapotáról.

Útmutató az 1%-os jogosultságról, a gyűjtés feltételeiről és körülményeiről, beszámolásáról.

A tárca az előző évek hagyományait folytatva 2016-ban is kiírja a Zöld Forrás pályázatot, melyre a Nemzeti Környezetvédelmi Program megvalósításában részt vállaló civil szervezetek pályázhatnak.

Az izraeli kormány a kneszet elé terjeszti a civil szervezetek külföldi finanszírozásának bejelentési kötelezettségéről szóló törvénytervezetet.

Évek óta folyamatosan csökkent a környezetvédelmi civil szervezetek állami támogatása, a civilek attól tartanak, hogy idén teljesen elzárják a pénzcsapot.

Január 20-án indulhat el az Alapítványok Feketén Fehéren adatbázis. Papíron minden civil szervezetről megtudhatnánk, hogy érdemes-e adónk 1 százalékára. A gyakorlatban viszont egy szolgáltatást árulnak a civileknek, amit ha nem vesznek igénybe, rosszul járnak. Zsarolást, szélhámosságot és átverést emlegetnek.

Vannak, akik a papírmentes iroda eszméjére esküsznek, mások szerint nem is érdemes a kérdéssel foglalkozni. Nem kell végletekben gondolkodni, szerencsére rengeteg módon tehetjük takarékosabbá irodánkat, és ezzel egyúttal rengeteg pénzt is megtakaríthatunk.

A Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány 2015-ben is sikeres évet zárt.

Az újabb kori népvándorlással szánalmas iszapbirkózást folytat az Európai Unió vezetése. Az Unió polgárainak nagy többsége a keresztényi civilizáció értékeinek követése mellett ésszerűen különbséget tesz a politikailag üldözött menekültek és a gazdasági bevándorlók között.