Magyarország

Több tonna tartós élelmiszert gyűjtöttek és osztanak szét rászoruló családok között debreceni civil szervezetek – mondta el a Debreceni Karitatív Testület társelnöke sajtótájékoztatón.

Magyarország

A REX Kutyaotthon öt kutyaházzal lett gazdagabb az újpesti Praktiker felajánlásának köszönhetően. A kis „lakóházakat” a vásárlók dekorálták ki egy összefogás keretében. Minden magyar Praktiker kutyabarát áruház, így a legújabb üzletegység is.

világ

Hazánkban a WWF Magyarország jubileumi eseményén mutatják be a világszerte ma megjelent Élő Bolygó Jelentést. A friss kutatási adatokra támaszkodó kétéves, átfogó jelentés 2016-os kiadása riasztó adatokat közöl: a Földön található gerinces fajok populációi 58%-kal szorultak vissza, míg az édesvizekben megfigyelt populációk 81%-os csökkenést mutatnak az 1970-es adatokhoz képest.

Magyarország

A Transparency International (TI) Magyarország felügyeli az M6-os autópálya építéséhez kapcsolódó előkészítési és kivitelezési feladatokat, a Bóly és Ivándárda, országhatár közötti szakasz az első állami nagyberuházás, amelyet civil szervezet ellenőrizhet - közölte Martin József Péter, a szervezet ügyvezető igazgatója az integritási megállapodás aláírását bejelentő sajtótájékoztatón.

Magyarország

Csütörtökön reggel előzetes bejelentés nélküli házkutatást tartott a NAV az Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központnál. Az adóhatóság egy klímaváltozást vizsgáló, részben norvég finanszírozásból megvalósuló projekttel kapcsolatosan nyomoz ismeretlen tettes ellen pénzügyi csalás vádjával.

Magyarország

60 éve volt 1956 Október 23

Pécs

Magyarország

Kampány indult a fejlődési rendellenességek államilag finanszírozott korai szűréséért – közölte a kampányt életre hívó Babagenetika Egyesület elnöke az MTI-vel.

Magyarország

A hazai nonprofit szektor szűk egyötöde tekinthető adományozónak. Döntő többségük a klasszikus civil szervezetek közé tartozik, és 130 milliárd forintnyi pénzt és természetbeni juttatást osztanak szét évente. Az InfoTandem infografikája.

Magyarország

Előterjesztés a civil szervezetek nyilvántartásával összefüggő eljárások módosításáról és gyorsításáról

Magyarország

Tisztelt Állampolgár, kedves Barátunk! Kérjük, válaszoljon az alábbi kérdésekre, melyeket több ezer társának is felteszünk az ország különböző pontjain, az Állampolgári Részvétel Hete (ÁRH) 2016. évi rendezvényeinek keretében!

Fogas Ház Akácfa utca 51., Budapest, 1073

A Közünk van 1máshoz csapata lelkesen dolgozik azon, hogy megszervezze számotokra az első Közünk van 1máshoz Napot! Célunk bemutatni, hogy az úgynevezett öregség nem egy poros, sötétbe hajló, pesszimista és utálatos dolog, illetve a kamaszság nem egy felelőtlenül link, megbízhatatlan és szemtelen állapot.

Életre szóló élményben lesz részük az idei Testvércsalád Találkozóra jelentkező családoknak. A Családháló.hu online családi magazin 2014-ben indított programja már százakat vonzott Budapestre és számos család épített ki egymással kölcsönös testvércsaládi kapcsolatot.

1082 Budapest, Corvin köz

z 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Budapest Józsefvárosi Önkormányzat, a Bethlen Gábor Alapítvány. és az Országos Lengyel Önkormányzat tisztelettel meghívja Önt 2016. október 21-én, pénteken, 10.00 órára a lengyel és a magyar Kis Felkelők emléktáblájának megkoszorúzására.

Akhisar, Törökország

Milyen a szüret 12 millió olívafa vidékén? Hogyan történik az olívabogyó begyűjtése, felhasználása, az olívaolaj fogyasztása és új olívafák ültetése?

Magyarország

A Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottsága döntött arról, hogy hamarosan nyilvánosságra hozzák a jegybanki alapítványok vizsgálatáról szóló jelentés részleteit.

Magyarország

Egy, a múlt héten elfogadott törvénymódosítás a kabinetnek is lehetővé teszi alapítványok létrehozását. Sőt a civil szervezetekkel ellentétben a bíróság a kormányalapítványokat gyorsított eljárással jegyezné be.

Magyaroszág

Az autizmussal élők életkörülményeinek javulásáért küzdő Autistic Art Alapítvány jószolgálati nagykövete lett Gryllus Dorka. Kutatások szerint ma minden 67. ember autizmussal él. A színművésznő harmadik éve dolgozik együtt az alapítvánnyal, amely 11 civil fenntartású, autistákat ellátó lakóotthont támogat.

Paks

Az Energiaklub és a Greenpeace úgy látja, hogy Paks II környezetvédelmi engedélyét felelőtlenség volt kiadni a hatóságoknak. A biztonságos, tiszta és versenyképes megújuló energiaforrások fejlesztésével teljesen feleslegessé válna az atomerőmű bővítése, és Magyarország csökkenteni tudná orosz energiafüggőségét.

Magyarország

Október 23-i rendezvény lengyelekkel

Magyarország

2016-ban immár 5. alkalommal rendezik meg az Együnk Egymásért programot, melynek célja az adománygyűjtés az október 16-i Élelmezési Világnaphoz kapcsolódva. Ez egyben az Élelmiszerbanknál a téli időszakra való felkészülés kezdete, amikor is több százezer ember élelmezését kell segíteniük az országban.

Magyarország

Nagyvázsony község kezdeményezésére Kárpát-medencei Kinizsi-szövetséget hoznak létre a Kinizsi Pál életének fontos helyszíneihez közel eső magyarországi, erdélyi, vajdasági és felvidéki települések.

Magyarország

A Kalocsa és Térsége Civil Szervezetek Szövetsége felhívása civil szervezeteknek

Magyarország

A MOM Park Galéria alapítása óta kiemelt figyelmet fordít a feltörekvő művészek, alkotók bemutatására. Legújabb kiállításukban népszerű graffiti művészek működtek közre, a képeket pedig jótékony céllal értékesítésre is bocsájtják.

Budapest

Öt fiatal tehetség és öt civilszervezet kapta az Új Európa Alapítvány arca idei elismerését szombaton Budapesten a Millenáris Parkban, az alapítvány tízéves jubileumát ünneplő Tehetségfesztiválon.

Szeged, Roosevelt tér 5., Centerke Adományozó Központ

Szegeden, a Roosevelt tér 5. alatt működő Centerke Adományozó Központ a Mátrix Közhasznú Alapítvány olyan helyisége, ahol a betérők anyagi helyzettől függetlenül ingyenesen választhatnak maguknak a használt ruhákból – cipőkből saját használatra. Keddtől péntekig 10-17 óra között várják az érdeklődőket.

Magyarország

A Kreatív Európa Iroda közzétette a Kreatív Európa Program Európai együttműködési projektek területének magyar nyelvű tájékoztató dokumentumait.

Budapest

A nagysikerű Civil Akadémia és a Szellemi Honvédő Szimpózium sorozat eddigi, tömegeket megmozgató rendezvénye nyomán 2016. szeptember 29-én a Szent Margit Gimnáziumban ismét Civil Akadémia címmel előadássorozatot indított a Civil Összefogás Fórum.

Magyarország

2020-ra a Tesco Európa összes áruháza jótékony célra ajánlja fel az élelmiszer-felesleget.

Magyarország

Fontos feladatnak nevezte az önkéntesség kultúrájának elterjesztését Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára egy önkéntesség témakörében szervezett konferencián.

Magyarország

Gianni Pittella, az Európai Parlament szociáldemokrata frakció vezetője részére

Magyarország

2003. október 26-án alakult meg Sepsiszentgyörgyön, a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében a Székely Nemzeti Tanács. Ezt követően, október végén több alkalommal is olyan nagyszabású rendezvényt szervezett a testület, amely a székely autonómiatörekvés felmutatását, a Székelyföldön és nagyvilágban élő székelyek, magyarok mozgósítását tűzte ki célként.

Magyyarország

Az élelmiszerfelesleg csökkentése közös cél

Magyarország

Jövőre az ideihez képest negyedével nő a nemzetiségi önkormányzatok által fenntartott köznevelési intézmények felújítására szánt állami támogatás - mondta a nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár kedden Szekszárdon.

Magyarország

A Magyarországot foglalkoztató legsúlyosabb kérdésekről, például az oktatás, az egészségügy és a nyugdíjrendszer jövőjéről indít társadalmi vitát az Alternatíva Kör – jelentette be Lattmann Tamás, az egyesület szóvivője. A független szakemberekből álló civil szervezet kormányzati ciklusokon átívelő – szakpolitikai programokat készítene elő.

Magyarország

A szegedi Meritum Egyesület és a San Martino del Carso-i Karszti Barlangkutató Egyesület Történeti Kutatások Osztálya minden érdeklődőt vár a Doberdón, San Martino del Carso településen, október 15-16-án tartandó “Magyarok a Doberdón” című ünnepi rendezvényére.

Magyarország

Kik, mit és hogyan? Adománygyűjtési trükkök és tapasztalatok a kicsiktől a nagyokig. A NIOK Alapítvány adománygyűjtési konferenciája civilszervezeteknek.

Magyarország

Modern gyermekgyógyászati eszközöket adományozott a LEGO Csoport a nyíregyházi Jósa András Oktatókórháznak.

Magyarország

A liberális gazdaságpolitika hívei szerint a szabadpiaci viszonyok mindenhatósága megkérdőjelezhetetlen. Ezt vallja az eltűnő félben lévő napilap, a Népszabadság, amely sajátjaként mantrázza abszolút igazságnak feltüntetve a ma már köztudottam megkérdőjelezett felfogást.

Magyarország

Maratoni összefogás ApróTalp Falva nagy reményeiért!

Magyarország

Elindult az „Ifjúsági kisközösségi együttműködések támogatása” című (EFOP-1.3.6-VEKOP-16 kódszámú) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése.

Magyarország

Sorsdöntő NEM-ek!

Magyarország

Azt megszoktuk már, hogy olykor felüti a fejét egy-egy társadalmi célú hirdetés a tévében, de hogy bevásárlás, buszozás vagy vezetés közben, netán az utcán sétálva is ilyenekbe botoljunk, az már inkább rendhagyóbb.

Budapest

Öt fiatal tehetség és öt civilszervezet kapta az Új Európa Alapítvány arca idei elismerését szombaton Budapesten a Millenáris Parkban, az alapítvány tízéves jubileumát ünneplő Tehetségfesztiválon.

PwC Magyarország, Eiffel Palace, 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.

A Magyar Adományozói Fórum meghívja Önt:„Közösen a közösségért? avagy vállalatok a közösségek fejlődéséért” c. konferenciájára és MAF Társadalmi Befektetések Díjátadó gálájára

Magyarország

A haza minden előtt! Október 2-án!

Magyarország

A magyarországi kvótareferendummal kapcsolatban foglalkoztak Magyarországgal szombaton a német sajtóban a Frankfurter Allgemeine Zeitung és a Die Welt című konzervatív lapok, továbbá az ARD országos köztelevízió, a francia sajtóban a Libération című baloldali napilap, az olasz sajtóban pedig az Il Giornale jobbközép napilap, a jobbközép Il Foglio, a balközép La Repubblica, az olasz püspöki kar napilapja, a L’Avvenire, valamint az Il Messaggero római napilap is.

Magyarország

A kormány tavaly döntött úgy, hogy miután 2010 és 2015 között eredményes volt a Tanoda program, 2016-tól is biztosítja a program folytatását és 5,3 milliárd forintot biztosít a hátrányos helyzetű gyermekek fejlesztéséhez. Két év során mintegy hatezer hátrányos helyzetű általános iskolás fiatal tanulmányi eredményei javulhatnak.

Magyarország

Az Ökoszolgálat újabb interaktív programsorozata azoknak szól, akik túl a szelektív hulladékgyűjtésen és izzócserén újabb, az okos ökós élet irányába mutató gyakorlati útmutatót szeretnének.

Magyarország

Megnyitotta kapuit a Kultúra alprogram Európai Együttműködési projektek területe

Magyyarország

Néhány hónapon belül négy fontos roma civil szervezet húzza le a rolót, és egyelőre nem úgy tűnik, hogy valaha is újra aktivizálódni fognak. Nem arról van szó, hogy mindben egyszerre égtek volna ki és fásultak volna bele a munkatársak a szélmalomharcba, ahogy arról sem, hogy a kormány lehetetlenítette volna el őket. Ugyanakkor tény, hogy hazai támogatás és önrész nélkül ma már szinte lehetetlen nagy külföldi adományozótól komoly pénzt szerezni.

Magyarország

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége most ismét a nemzethez fordul, és Magyarország legnagyobb, több ezer tagot számláló, Kárpát-medencét is lefedő keresztény civil szervezeteként arra kér minden felelősen gondolkodó magyar embert, hogy válasszon.

Magyarország

A Magyar Nemzeti Kereskedőházról, avagy merjünk nagyok lenni!

Magyarország

2016-ban is meghirdeti pályázatát a MOL Tehetségtámogató Program azoknak a 10-18 év közötti gyermekeknek és fiataloknak, akik a művészet és tudomány területén eredményesek, de továbblépésükhöz anyagi támogatásra van szükségük.

Magyarország

Szent Margit Gimnázium

Meghívó Civil Akadémia

Magyarország

Onlie közösségek kutatása és fejlesztése

A referendum sikeressége egy olyan lavinát indíthat el Európa-szerte, amely elsöpörheti az emberek ellenében folytatott befogadáspolitikát, tehát nemcsak a demokráciában létező jogaink és kötelességeink miatt kell a legjobb szándékunk szerint részt venni a referendumon, hanem azért is, mert történelmet írhatunk, ha nagy többségbe kerülnek a „nem” szavazatok – mondta lapunknak Nagy Ervin filozófus, író, a PolgárPortált kiadó OIKOSZ Alapítvány elnöke, akit a népszavazás lehetséges kimeneteleiről kérdeztünk.

Magyarország

Autizmussal élő alkotók grafikáit használja fel dizájntermékek megalkotásához az Autistic Art. A dizájn tudatos, stratégiai használatáért a kezdeményezést a Magyar Formatervezési Tanács is elismerte. A Design Management Díj elismerő oklevelében azok a cégek részesültek idén, amelyeknek sajátjuk a dizájntudatos vállalatirányítás.

Magyarország

A Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottsága döntött arról, hogy hamarosan nyilvánosságra hozzák a jegybanki alapítványok vizsgálatáról szóló jelentés részleteit.

Mohács

Augusztus 28-án egy napra Mohácsra érkezik a Szent Jobb, az 1526-os mohácsi vész 490. évfordulójára emlékezve.

Magyarország

Magyarország jobban teljesít

Magyarország

Az Országos Bírósági Hivatal Elnöke 2016. március 30. napján rendelte el a civil és egyéb cégnek nem minősülő szervezetek nyilvántartási eljárásai időszerűségének és hiánypótlási gyakorlatának országos vizsgálatát.

Ferencvárosi Művelődési Központ (1096 Budapest, Haller u. 27)

A II. ÉletMiNŐség Fesztivál a nők és férfiak harmonikus együttműködésének előmozdítását tűzte ki célul, kiemelten foglalkozik a női-férfi szerepekkel, a párkapcsolati kérdésekkel és a családi élet harmóniájával – mondta az ingyenes rendezvényt szervező EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület elnöke.

1143 Budapest (Zugló), Zászlós utca 54.

Érdekel a Greenpeace, a környezetvédelem és az önkéntesség? Az infónapon megismerhetsz minket és a munkánkat; ha pedig tetszik, amit látsz, csatlakozz hozzánk!

Erzsébet tér, Hősök tere

A civilek a hét végére mozgósítják a budapesti beépítések ellen tiltakozókat.

Magyarország

Több mint ötmilliárd forintot fordít a kormány a Tanoda program folytatására, amely képzett szakemberek segítségével hátrányos helyzetű gyerekeknek nyújt iskolaidő utáni többletfoglalkozást - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán.

Magyarország

Kampányt indítottak, jövő pénteken pedig művészeti performanszot és demonstrációt is szerveznek a Kossuth térre művészek és emberi jogi civilszervezetek. Az apropó nyilván a kvótanépszavazás elutasítása, de leginkább azt szeretnék elérni, hogy megjelenjen azoknak a hangja is, akik elutasítják a kormány menekültpolitikáját. Ahogy a tüntetésük alcíme is jelzi: emberséges Magyarországot szeretnének.

BUDAPEST, Tüskecsarnok

Magyarország

Félelemben élnek a magyarok. Leginkább munkánk elveszítésétől félünk, és attól, hogy betegség miatt nem tudunk gondoskodni gyerekünkről, krízis esetén pedig a családtól és a pszichológustól várjuk a segítséget. A magyar felnőttek szerint még mindig az alkoholprobléma a vezető ok, ami miatt a szülők elveszíthetik gyereküket. Tegnap volt a Gyermekek világnapja.

BUDAPEST, Tüskecsarnok (Magyar tudósok körútja, Budapest, 1117)

Nick Vujicic, a Nem Adom Fel Alapítvány meghívására újra Magyarországra jön 2016. szeptemberében. Érdemes időben belépőt igényelni, mert várhatóan telt ház lesz az összes előadáson!

Magyarország

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a New Yorkban zajló menekültügyi konferencián felhívta a figyelmet arra, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet civilizációs fenyegetést jelent a keresztény közösségekre.

Magyarország

Irakban is segíti a rászorulókat az Ökumenikus Segélyszervezet, ehhez hárommillió eurós támogatást kap az Európai Unió (EU) segélyalapjából (Madad Fund) - jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Lehel László, a szervezet elnök-igazgatója.

Magyarország

A civilszervezetek közül idén is a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány gyűjtötte a legnagyobb összeget, 175,1 millió forintot az 1 százalékos szja-felajánlásokból (személyi jövedelemadó), a második legtöbbet, 132,1 millió forintot a Szent Márton Gyermek Mentőszolgálat Közhasznú Alapítvány, a harmadik legtöbbet, 121,3 millió forintot pedig az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány.

Magyarország

A szociális területen dolgozóknak szükségük van példaképekre. Ilyen példaképek lehetnek a katolikus egyház szentjei, de a különböző egyházak karitatív szervezetei is - hangsúlyozta Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár a Katolikus Társadalmi Napok ünnepélyes megnyitóján pénteken Budapesten.

Fővárosi Állat- és Növénykert

Bár még csak augusztus van, de egy ősz eleji dátumot már érdemes a naptárunkba beírni: 2016. szeptember 19-én ugyanis ismét megrendezésre kerül a Sérült Gyermekek Napja. Az egész napos rendezvényre az ország szinte minden részéről várnak látogatókat, s a sérült gyermeket-fiatalt nevelő családoknak ezen a napon ingyenes belépést biztosít a Fővárosi Állat- és Növénykert.

Magyarország

CÖKA közleménye

Magyarország

Közlemény a 2016. rendelkező évben a magánszemélyek által érvényesen megjelölt, legalább 100,-Ft Szja 1%-os felajánlással érintett kedvezményezettekről

Malomvölgy Oktatási és Szabadidő Központ Hóvirág u. 28., Felsőörs, 8227

Légy részese a Nemzeti Ifjúsági Tanács Szabadegyetemének 2016. szeptember 15-18. között, Felsőörsön!

A Háttér Társaság Információs és Lelki segély Szolgálata 2016 őszén is elindítja telefonos operátorképzését!

Magyarorszáh

A több, mint 3 millió nyugdíjas, és 1 millió nyugdíj előtt álló állampolgár érdekeinek védelmével elégedetlen szervezők, akik nem fogadják el a “47 ezer forintból való megélhetés” ötletét, és azt sem, hogy egy ledolgozott élet után a gyermekei tartsák el, 2016. szeptember 7-én egy új mozgalmat alapítottak.

Budapest

"Már háromezernél is többen regisztráltak a világ minden tájáról, hogy odaadó munkájukkal segítsék Magyarország eddigi legnagyobb és legösszetettebb sporteseményének sikeres lebonyolítását" - idézi a szervezők hétfői közleménye Perényi Szilviát, a világbajnokság önkéntes programjának vezetőjét.

Magyarország

A professzionális színház- és táncművészeti szervezetek, illetve zenekarok és énekkarok kiemelt művészeti céljainak megvalósítását az Emberi Erőforrások Minisztériuma 168,5 millió forinttal támogatja.

Magyarország

Civilszervezetek a Hol jár az eszed? 16. ARC közérzeti kiállításon. A MACI – Magyar Civilszervezetek és a MagNet Civil Kapcsolatok Program együttműködésével és támogatásával

Magyarrország

A nemzet önállósága és identitása olyan érték, amelynek megőrzése őseink akaratából ránk vár.

Budapest

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat (www.njsz.hu) és dr. Morvai Krisztina független európai parlamenti képviselő (www.morvaikrisztina.hu) Budapesten, 2016. szeptember 9-10. között kétnapos szakmai találkozási lehetőséget, tapasztalatcserét és közös önképzést szervez olyan erdélyi, délvidéki, felvidéki, kárpátaljai ügyvéd, illetve jogvédő kollégák részére, akik már részt vesznek, vagy szeretnének részt venni az elszakított területeink őshonos magyar közösségeinek egyéni és kollektív jogi küzdelmeiben, azaz a jog eszközeivel kívánják jobbá, igazságosabbá tenni a szülőföldjén, elcsatolt sorban élő magyar nép helyzetét.

Magyarország

Az EU Civil Információs Pont (EUCIP) a magyarországi civil szervezetek számára egy olyan hiánypótló és díjmentes európai információs platform, amely segíti a civil szervezeteket az európai pályázati labirintusban történő kiigazodásban. Az EUCIP az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének támogatásával jött létre.

Mika Tivadar Mulató (Bp. VII. ker. Kazinczy u. 47.

Az Ökotárs Alapítványnál és partnereinél tartott rendőrségi házkutatás második évfordulóján ismert civil szervezeti vezetőkkel tekintjük át a hazai civil szektor helyzetét 2016-ban, felhasználva a USAID Civil fenntarthatósági jelentésének legfrissebb eredményeit is.

Magyarország

Újra jótékonysági sétát szervezett az Amway országszerte 9 helyszínen. Az akció célja az volt, hogy a résztvevők 10 000 lépéssel és jelképes, 500 forintos adománnyal segítsék beteg gyermekek gyógyulását. Országszerte 2300-an gyalogoltak a jó ügyért. A befolyt összeget az Amway megduplázta, így összesen 2,5 millió forint gyűlt össze.

Magyarország

Az NCTA lebonyolító alapítványai idén tavasszal pályázatot hirdettek a már lezárult, támogatott projektek keretében készített videók díjazására. A május 30-ig határidőre beérkezett 41 alkotás közül a szakmai zsűri 12-őt válogatott be a rövid listára, melyek internetes közönségszavazáson vehetnek részt augusztus végétől.

Magyarország

Össziskolai különóra-választót szervez egy pécsi civil egyesület, hogy könnyebben, egy helyszínen választhassanak a pécsi iskolákba járó gyermekek és szüleik a különórák, sportfoglalkozások közül.

Magyarország

Versenyképes és értékalapú iskola létrehozása a cél - emelte ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a nemzeti tanévnyitón kedden Érden.

Magyarország

A helyi közösségek fejlesztéséért hirdet pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) civil és egyházi szervezeteknek, polgári közösségeknek - jelentette be az emberi erőforrások minisztere.

Magyarország

A visegrádi együttműködés (V4) a legszorosabb és leghatékonyabb szövetség Európában - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a misszióvezetői értekezleten, ahol a lengyel, a cseh és a szlovák külügyminiszter európai egység helyreállítását szorgalmazta.

Budapest

Az 5. Nemzetközi Nemnövekedés Konferenciának Budapest ad otthont 2016. augusztus 30. és szeptember 3. között.

Magyarország

Magyarország-Szerbia

Megnyílt az Interreg-IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program, amely a Magyarország és Szerbia közötti határon átnyúló együttműködés folytatásaként új lehetőséget nyújt a határtérség fejlesztésére. A programra nonprofit szervezetek pályázhatnak.

Csobánkapuszta, Nograd, Hungary

Sokszor látom, hogy az emberek szívesen segítenek, szívesen adnak, csak nem tudják, hogyan tegyék, és sokszor abban sem biztosak, hogy az adományuk jó helyre érkezik, vagy megérkezik-e egyáltalán… Az „Adjkirály!” oldala éppen erre kínál megoldást.

Magyarország

Elmúltál 13, de nem vagy még 30? Érdekel az önkéntesség, a közösségépítés témája akár hazai, akár nemzetközi szinten? Vegyél részt az Európa Ifjúsága Egyesület társasjáték-pályázatában.

Magyarország

Több ezer önkéntes nem jelent meg a riói olimpia versenyhelyszínein.

Nemzeti Önkéntes Tanácsot hozna létre az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), a szervezet az önkéntesség területén tevékenykedő civil, egyházi és gazdasági szereplők, valamint a kormányzati szakpolitikai irányítók együttműködését segítené - derül ki a testület létrehozásáról szóló előterjesztés-tervezetből.

Lezárult az Emberi Erőforrások Minisztériuma által közzétett „EFOP-1.2.1 Védőháló a családokért” kiírás pályázatainak benyújtási határideje. 1080 kérelem érkezett, több mint 40 milliárd Ft értékben. Ez mintegy hat és félszerese a rendelkezésre álló 6,2 milliárd forintos keretnek.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete pro bono megbízásra ügynökséget keres. A TVE olyan civil szolgáltatást szeretne bevezetni, amely segíti a fogyasztókat, hogy a legjobb és fenntarthatóbb alternatívákat válasszák vásárlásaik során – a szervezet küldetésének megfelelően. Nyugat-Európában egy nagy presztízsű, több évtizede sikerrel futó modell, de Magyarországon még nem valósult meg hasonló.

Óvatos becslések szerint is minden ötödik kamasz nő fel alkoholproblémával küzdő szülők gyerekeként. A téma a jelenség elterjedtsége ellenére is tabunak számít, így a kamaszok segítségkérés helyett jobb híján megpróbálnak szüleik helyett is szülők lenni. A H52 és a Kék Pont most közös csoportot indított az érintett tinédzserek számára. Békési Tímea ötletgazdával, valamint Kormos Piroska és Lovizer Dániel csoportvezetőkkel beszélgettünk az épp induló projektről.

Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, 1-es futópálya

A Budapest Airport idén is megrendezi egyedülálló rendezvényét, a Runway Run 4.0 repülőtéri jótékonysági futóversenyt.

Magyarország

8. kerület

A Város Mindenkié csoport olyan hajléktalan, hajléktalanságot megtapasztalt és lakásszegénységben élő aktivistákból és szövetségeseikből áll, akik tenni akarnak egy egyenlőségen alapuló és igazságos társadalomért.A nyílt napjaikon 2016. július 25. és augusztus 14. között lehet részt venni.

Budapest

A bíróságok augusztus 10-16. között várják az érdeklődőket a Sziget Bíróság standján, a Civil Szigeten felállított sátorban.

Uszód

Magyarország

Hódmezővásárhely Kenguru Panzió

Sziget

Szerdán a mínusz egyedik nappal megkezdődik a Sziget fesztivál. Idén Rihanna koncertjét övezi a legnagyobb érdeklődés, mellette Manu Chao, a Muse, David Guetta, Sia, a Chemical Brothers, valamint Noel Gallagher tartozik a legnagyobb sztárok közé a felhozatalban.

Magyarország

Az „Önállóan lakni, közösségben élni” című kutatás célja, hogy a résztvevők a saját tapasztalataikra is építve, érintett kutatóként részt vegyenek egy olyan skála kidolgozásában, ami megmutathatja, hogy mire van szüksége egy mozgássérült embernek ahhoz, hogy önállóan élhessen ma Magyarországon.

Magyarország

A magyar nemzet büszke lehet évszázados sporteredményeire - hangsúlyozta az MTI-nek nyilatkozva a riói olimpiai játékok kezdete előtt fél nappal Balog Zoltán. A sportért is felelős miniszter az MTI várt eredménnyel kapcsolatos kérdésére azt mondta: szerinte a négy és a nyolc aranyérem között "minden reális", de a többi eredmény is fontos.

A magyarság összefogásának és az összetartozás érzésének fontosságát hangsúlyozták a Magyarok kenyere program javára gyűjtött búza összeöntésekor a Pécs melletti Orfűn vasárnap rendezett ünnepség szónokai.

Magyarország

Shane Tusup már magyar lett. Az immár kétszeres olimpiai bajnok, Hosszú Katinka amerikai férje a Nemzeti Sportnak adott interjúban beszélt arról, hogy mit érez akkor, amikor felesége amerikaiak ellen úszik.

Magyarország

Budpest

Mi a 100-as buli? Egy kevés jótett, sok dobos, karneváli hangulat! A cél: “A sok kicsi, itt tényleg sokra megy”

Gólya Presszó (Budapest VIII. ker. Bókay J. utca 34.)

A Város Mindenkié és a Közélet Iskolája negyedik alkalommal rendezi meg közösségi nyári egyetemét, ahol ebben az évben mozgalmi sikerekkel és sikeres szövetségekkel foglalkoznak.

Magyarország

A kezdetektől fontos a Sziget számára a fenntartható fesztiválozás. Idén azonban hangsúlyosabb akciókkal és kommunikációval segítik a látogatók körében is népszerűsíteni a környezettudatosságot. A #szigetrecycling keretében még jótékonysági szervezetek is jól járhatnak.

Normálisak ezek a csehek? Prága közelmúltban elfogadott új fejlesztési terve szerint több mint 200 új parkot terveznek létrehozni Prágában.

San Francisco

2017. január elsejétől San Franciscoban tiltólistára kerülnek a styroporból lévő termékek, például az elvitelre szánt kávék, teák poharai vagy más csomagolóanyagok is. Cél a teljesen hulladékmentes város.

Magyarország

Ökumenikus imaórán emlékeztek meg kedd este a roma holokauszt és a kislétai romagyilkosság áldozatairól Budapesten a Sant'Egidio közösség szervezésében.

Magyarország

Mezőberényben 2016. július 1-től a TÍZVÁROS Alapítvány vette át a szalma brikettet készítő üzem működtetését.

Magyarország

Mintegy kétmillió forintot gyűjtöttek a jótékony sportolók a 13 éve működő, és immár közel 3000 életveszélyes betegséggel kezelt gyermek kívánságát teljesítő Csodalámpa Alapítványnak az Ironman70.3 Budapest rendezvényén.

Magyarország

A népszerű komolyzenei oldal, a Bachtrack szavazásán a Legjobb Kórus kategóriájának hat jelöltje közül került ki győztesen a Magyar Állami Operaház Énekkara, amelyet a januári Turandot-produkciója alapján nomináltak – írja az Operavilág.

Magyarorzág

Magyarország

A kormány fontosnak tartja és támogatja a keresztény ifjúsági találkozókat, ezzel is bizonyítva, hogy figyel a keresztény fiatalok szavára - jelentette ki a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Mátrafüreden, a Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozón.

Magyarország

Magyarország

Megérkezett az egyik legerősebb vírusvédelmi szoftver a CivilTech szoftveradományozói programba! Ne maradjon le, regisztráljon és igényelje a szükséges szoftvereket!

Premier Kultcafé

Magyarország

Első alkalommal vettek részt a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor rendezvényén a diaszpóra magyarságának szervezetei.

Magyarország

Magyarország

Magyarország

Lengyelország

Magyarország

Magyarország

Amikor ismeretlen, frissen alakult szervezetek pályázataiknál regisztrációs díjat kérnek, éljünk a gyanúperrel.

Magyarország

Balatonföldvár

2016-ban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egy év kihagyással ismét megszervezi a harmadik országos máltai ifjúsági mozgássérült tábort. Az idei tábor 2016. július 11-17. között kerül megszervezésre Balatonföldváron.

Magyarország

Az idén is elindult a Magyar Adományozói Fórum hazai cégek támogatói kezdeményezései számára kiírt, széles körben elismert szakmai pályázata, a MAF Társadalmi Befektetések Díj, amelyen az elmúlt 5 évben már több mint 130 hazai társadalmi célú támogatói program vett részt. A megmérettetésre a cégek július 15-éig jelentkezhetnek 2016-ban.

Kunbábony, Civil Kollégium épülete

Kunbábony, Civil Kollégium épülete

Magyarország

Július 10-én, délután 3 órakor ismét csobban Magyarország! A WWF felhívására 8 megyéből 15 település jelentkezett. Vasárnap a Duna, a Dráva, a Tisza, a Szamos, a Sajó, a Túr és a Séd patak is részt vesz a Nagy Ugrásban, Gyermelyen pedig egy név nélküli patak a 207. helyrajzi számú vízfolyás lesz a főszereplő.

Magyarország

Magyarország

110 Nobel-díjas kéri a Greenpeacet, hogy adják fel a GMO-ellenességüket. A nyílt levelet aláíró kutatók és tudósok arra kérik a világ legismertebb zöldszervezetét, hogy fejezze be a genetikailag módosított élőlények (GMO) elleni hadjáratát.

Magyarország

A Ligetvédők szerint nem fog nőni a zöld felület a Városligetben a tervezett építkezések miatt. A csoport feljelentést tesz a Közlekedési Múzeumnál vasárnaptól keddig intézkedő rendőrök ellen.

Magyarország

Magyarország

2016-ban is MOL Gyermekgyógyító Program címmel hirdeti meg pályázatát az Új Európa Alapítvány, mellyel krónikus betegséggel, fogyatékkal élő vagy lelkileg veszélyeztetett gyerekeknek, fiataloknak kíván segíteni. Pályázni olyan nonprofit szervezetek tudnak június 30-ig, akik a gyerekek számára élmény- vagy művészetterápiás programokat valósítanak meg.

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a május - június hónapban beérkező várhatóan nagy mennyiségű beszámolókra tekintettel az OBH Országos Nyilvántartási Irodája az ügyfélfogadási idejét meghosszabbítja

Magyarország

Magyarország

Az idén 492 önkéntes tűzoltó-egyesületet támogat az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) összesen félmilliárd forinttal, önkéntes mentőszervezetek pedig százmillió forint támogatásban részesülnek – tájékoztatta az OKF szóvivője az MTI-t.

Magyarország

Mindig büszkék voltunk a magyar labdarúgás sikereire.

Magyarország

Magyarország

Magyarország

A korábban, a Budapest Esély honlapján (http://www.pestesely.hu/?pageid=eselyegyenloseg_a_fovaros_telepulesi_eselyegyenlosegi_programja) írtak szerint halad a Főváros esélyegyenlőségi programjának készítése. Az első társadalmi egyeztetés keretében, a XI. Kerület Újbuda Önkormányzat együttműködésével kerületi egyeztető fórumot tartottunk (április 19., Újbuda), amelyen a kerületi esélyegyenlőségi referensek egészítették ki a készülő anyag problémafeltáró részét.

Magyarország

Június harmadik vasárnapja az édesapák ünnepe. Ebből az alkalomból a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom bejelentette, hogy megalapítja az Apákért munkacsoportot. A cél, hogy a munkacsoport rámutasson az édesapák szerepére, jelentőségére, támogassa mindkét szülőt, hogy a megváltozott társadalmi elvárások között helyt álljanak a gyermekvárás idején, és azt követően is.

Városligeti Királydomb

Megelégelték a Ligetvédők, hogy a beépítés áldozataivá váljanak a budapesti fák, ezért pénteken nagygyűlésre várják mindazokat, akik nemet mondanak az irtásra. A „Legyen a város liget” elnevezésű összefogás résztvevői hangsúlyozzák: a Városliget, a Római-part és az Orczy-kert fái nem akarnak József nádor téri társaik sorsára jutni.

Budapest, MOM Kulturális Központ (1124 Budapest, Csörsz u. 18.) – Kupola terem

Magyarország

A családszervezetek szoros együttműködését, egymás erősítését szorgalmazza konkrét projektek, programok mentén a 260 tagegyesületet és hetvenezer tagot számláló Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) által június 15-én megrendezett konferencia.

Magyarország

Huszonöt éve, 1991. június 14-én jegyezte be a Fővárosi Bíróság egyházi jogi személyként a Katolikus Karitászt, a Magyar Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezetét - közölte a segélyszervezet kedden az MTI-vel.

Danubius Hotel Aréna (1148 Budapest, Ifjúság útja 1-3.)

Egy Európa-szerte egyedülálló kutatásra szeretnénk felhívni a figyelmet, melyet az FSZK Nonprofit Kft. és a Kézenfogva Alapítvány az „Új dimenziók a fogyatékos személyek szociális ellátásában” című pályázat keretében készíttetett.

A 25 éves Katedra Nyelviskola 25 nagycsaládos fiatal ingyenes nyelvtanulását biztosítja. 20 millió forint összértékű társadalmi felelősségvállalás projektet a Nagycsaládosok Országos Egyesületével közösen valósítják meg. Az együttműködés keretében 10 magyarországi városban 25 nagycsaládos fiatalt segít hozzá a nyelviskola ahhoz, hogy eljussanak a középfokú nyelvvizsgáig.

MagNet Közösségi Ház – Andrássy út 98. – Belső udvar

Június 14-én, 7:45-től önkéntesség és vállalati önkéntesség a Civil Reggeli Programsorozat témája, a Magnet Bank és a Civil Kerék szervezésében.

Magyarország

Magyrország

Magyarország

Az Európa Tanács és az Európai Bizottság bejelentette, hogy a 2016-os Európai Örökség Napok összeurópai témája az Örökség és közösségek lesz.

Magyarország

Magyarország

Magyarország

Az Erasmus kétségtelenül a legismertebb ösztöndíjprogram, de ezen kívül is számtalan lehetőséget kínál diákoknak, tanároknak, szakértőknek és civileknek az idén 20 éves Tempus Közalapítvány. Az elmúlt két évtizedben 15.000 projekt megvalósításához, illetve 165.000 ember nemzetközi tapasztalatszerzéséhez járultak hozzá.

Magyarorszáf

Boldogabbak azok az emberek, akik egy civil szervezetnél dolgoznak, mint azok, akik a közszférában, vagy a magánszektorban. Ezt nem Lázár János mondja, hanem az Independent, amely egy gazdaságpszichológiai folyóiratban (Journal of Economic Psychology) megjelent tanulmányt idéz.

Magyarország

Kétszázötvenmillió forint támogatást ad a kormány a Karitatív Tanács (KT) öt tagszervezetének, hogy támogassa a határon végzett munkájukat - jelentette be Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, a KT elnöke pénteken Budapesten.

Google Ground Budapest – 1082 Budapest, Nagy Templom utca 30.

Szeretné ismertebbé tenni civilszervezetét, és ehhez még támogatást is kapni? Kényelmesebb munkaszervezésre, hatékonyabb online kommunikációra vágyik? Szívesen kipróbálná a munkáját segítő alkalmazásokat? Most itt a lehetőség!

1048 Budapest, Óceánárok utca 33. Rex-Állatsziget

Nyíregyháza

Hagyományosan az egymásra figyelés és a tudatos közlekedés fontossága köré épülnek a közlekedésbiztonsági programok a Kossuth téren. Idén még több digitális szimulátor és izgalmas játék, ügyességi pálya és kvíz várja az érdeklődőket. A legkisebbek a Kölyökparkban, a Hősök terén szerezhetnek tapasztalatokat és tehetik próbára közlekedéssel kapcsolatos tudásukat.

Magyarország

Magyarország

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a május - június hónapban beérkező várhatóan nagy mennyiségű beszámolókra tekintettel az OBH Országos Nyilvántartási Irodája az ügyfélfogadási idejét meghosszabbítja

Magyarország

Magyarország

Módosította az Unicef a gyermekbántalmazásról szóló kampányfilmjét, amelyben arra hívják fel a figyelmet, hogy mit tegyen a gyerek, ha édesapja bántalmazza őt.

Magyarország

Magyarország

Bécsben bégetnek a bárányok: a furcsa színű műanyag állatkák üzenete az, hogy mindenki egyenlő.

Az energiahatékonysági szektor vállalkozásai hiányolják az energiahatékonyság ösztönzésére irányuló kormányzati elkötelezettséget, derül ki a Magyar Energiahatékonysági Intézet legfrissebb felméréséből. Legnagyobb problémának a bizonytalan gazdasági és változó jogszabályi környezetet, a kereslet- és munkaerőhiányt látják.

Kiss Norbi és Bunyós Pityu is besegít az átalakításba. Igazi fesztiválhangulat és számos meglepetés várja azokat, akik június 18-án, szombaton elmennek Kápolna községbe, hogy önkéntes munkájukkal segítsék a Macskaárvaház Alapítvány új menhelyének, vadvédelmi központjának és állatterápiás helyiségének létrejöttét.

Idén is volt több mint 1100 olyan alapítvány, akiket a NAV kizárt abból a körből, ahova az szja 1 százalékát lehetett utalni. A kizárt szervezetek között, daganatos betegeknek gyűjtő alapítványok, állatvédelmi szervezetek és óvodák, iskolák alapítványai és sportegyesületek is vannak.

Módosította az Unicef a gyermekbántalmazásról szóló kampányfilmjét, amelyben arra hívják fel a figyelmet, hogy mit tegyen a gyerek, ha édesapja bántalmazza őt.

Az adománybolt műfaja egyesíti a jótékonykodást a kincskeresés izgalmával. A különleges apróságokon kívül a leghasznosabb tárgyakat is beszerezhetjük, vásárlásunkkal pedig jó ügyet szolgálunk. Budapesten, Kecskeméten, Békéscsabán, Nagykanizsán, Szombathelyen, Zalaegerszegen várják este hattól éjfélig az érdeklődőket hazai adományboltjaink. Érdemes az esemény facebook-felületén tájékozódni, (https://www.facebook.com/events/629581850556196/?active_tab=posts) hiszen a részvevő boltok fényképes bemutatkozásán kívül a kapcsolódó programokról is itt találunk információkat. A vendégváró boltocskák, a társadalmunkért munkálkodó szervezetek, az éjszakai kincskeresés izgalma mind nagyszerű programot ígérnek!

A Civil Vezetők Klubjában, vendégeink és a civil szervezetek közreműködésével beszélgetést folytatunk a sokunk számára fontos Civil napról, amikor ismerkedhetünk egymással, közelebb kerülhetünk a városban élő emberekhez.

A 16 civil szervezet az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közös közleményt, szerintük a benyújtott költségvetési javaslattal a kormány számos területen többet tervez adni azoknak, akiknek már van, és elvon azoktól, akik eleve hiányt szenvednek.

Évről-évre egyre többen jelentkeznek önkéntesnek a Magyar Református Szeretetszolgálat május végi Szeretethíd programjára – mondta a szeretetszolgálat kommunikációs vezetője az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

„Nem nehéz…” ez a Médiaunió idei, környezetvédelmi témájú kampányának fősora. A zöld civil szervezetekkel együttműködésben kialakított kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a tudatos fogyasztásra. Azaz a szakértők javaslatai alapján elsősorban arra, hogy ha nem vásárolunk feleslegesen sokat és okosan hasznosítjuk újra a hulladékot, azzal máris sokat tettünk azért, hogy a környezetünket óvjuk.

A MagNet Bank és a Magyar Public Relations Szövetség összefogott a civil szervezetek kommunikációjáért.

Az egyeztetésen röviden bemutatjuk az elkészült helyzetfelmérés és problémafeltárás részt, illetve várjuk a civil szervezetek, intézmények, budapesti vállalkozások, munkáltatók és magánszemélyek meglátásait, kiegészítését a problémafeltáró fejezetekhez.

Egy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat emblémájával díszített mozdony is közlekedik mától az ország vasútvonalain. A segélyszervezet és a MÁV-csoport közösen avatta fel a matricázott járművet délelőtt a Keleti pályaudvaron. A mozdony a Szeretetszolgálat önkéntes munkájának hirdetője, a vasúttársaság „értékhordozója” lesz – írja közleményében a MÁV.

Áfa bevallási kötelezettség

Az adóbevallás elkészítésének határideje: 2016. április 20.

1146 Budapest, Hermina út 3.

III. Országos Ifjúsági Keresztény Váradónap - Gyertek őrangyalok, mentsünk életeket!

Krakkó

The Visegrad Summer School is educational programme which provides an interdisciplinary learning space for young Czech, Hungarian, Polish and Slovak students, and for their peers from other Central and Eastern European countries.

4 méter magas és 3 méter széles falovat állítottak ki Budapesten, melyre bárkinek az üzenete felkerülhet.

Énekmondók Kárpát-medencei versenye a Magyar Írószövetség és Magyar Napló Kiadó rendezésében.

Az idén ünnepelte megalakulásának tizedik évfordulóját a zentai St. Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület. Az küzdelmes első évtized buktatóiról, szépségeiről, gazdasági nehézségeiről beszélt az Egyesület elnöke, Nagy Abonyi Péter, de szó esett a következő évtized terveiről is

Magyarország

Szeptember 1-én immár 11. alkalommal jelent meg a MOL és az Ökotárs együttműködésében a Zöldövezet program pályázati felhívása. Idén október 10-ig lehet benyújtani projektötleteket közösségi zöldfelületek létrehozására és fejlesztésére közösségi, önkéntes munkában, az ország bármely településén.

Állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere augusztus 20. alkalmából szerdán a Pesti Vigadóban.

Az eddigi sablonjaink (egyesület, alapítvány, sportegyesület) most újabb, a szövetségre vonatkozó okiratsablonokkal egészültek ki. Emellett valamennyi szervezet vonatkozásában készült felügyelő bizottsági tagság elfogadására vonatkozó nyilatkozat minta is.

Az idén 77 civil szervezet részesülhet abból a 63 millió forintból, amit a MagNet Bank ügyfelei a Közösségi Adományozási Program (KAP) keretében osztanak szét a Bank felületein keresztül, az általuk kiválasztott civil szervezetekre leadott szavazataikkal.

Az egyeztetésen röviden bemutatjuk az elkészült helyzetfelmérés és problémafeltárás részt, illetve várjuk a civil szervezetek, intézmények, budapesti vállalkozások, munkáltatók és magánszemélyek meglátásait, kiegészítését a problémafeltáró fejezetekhez.

A Játéksziget, a Máltai Szeretetszolgálat és a Leo Burnett reklámügynökség szemléletformáló kampányba kezdett, melyben Basico kollekció néven furcsa, kézzel eszkábált játékok segítségével hívja fel a Játéksziget üzletekbe látogató felnőttek és gyerekek figyelmét és aktivizálja őket a rászoruló gyerekek támogatására.

Fogyatékkal élő emberek kertészkednek minden héten a makkosházi közösségi kertben. A program – amelyet a Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány szervez – célja, hogy kimozdítsák az intézményekben élő embereket a falak közül.

Immár harmadik alkalommal tartjuk meg a fogyatékossággal élők – mozgásukban, látásukban, hallásukban, beszédükben vagy mentálisan akadályozott emberek -, valamint a velük szimpatizáló ép barátaik, ismerőseik, szövetségeseik felvonulását.

Az oktatásért felelős államtitkár döntése értelmében a határon túli magyar köznevelés megerősítésére összesen mintegy 100 millió forint támogatást kapnak a külhoni pedagógus szakmai szervezetek, egyesületek.

A csehországi Lednicében tanácskoztak ma a Visegrádi Négyek környezetvédelemért felelős tárcavezetői. Magyarországot V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár képviselte az ülésen.

“Élménybeszámoló” egy drogszakmai civil fórumról

Minden téren rekordot döntött az április 28-ától május 1-jéig tartó, hatodik TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció. Az országos nagytakarításra idén tíz százalékkal többen regisztráltak és negyven százalékkal több helyszínen ragadtak szemeteszsákot.

A lakossági hulladékégetés elterjedtségéről készített internetes felmérést a Levegő Munkacsoport, amelyre két hét alatt 415 válasz érkezett. A felmérés nem reprezentatív, de a szervezethez az elmúlt években érkező, nagyszámú lakossági bejelentés alapján megállapítható, hogy az eredmények a valós helyzetet mutatják.

Egy kattintás vagy suhintás most egyaránt segít a Baltazár Színház sérült színészekből álló társulatának.

Szeptembertől indul a Makovecz Imre Kárpát-medencei felsőoktatási együttműködési program - jelentette be egy marosvásárhelyi fórumon Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

Milyen feltételeknek kell megfelelnie annak a civil szervezetnek, amely részesülni akar az 1 %-ból?

Öt év alatt, 2020-ig ötmilliárd forintot fordít a kormány komplex ifjúsági programokra az Új nemzedék újratöltve program keretében - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön Debrecenben.

Idén 2016. május 9-20. között kerül 6. alkalommal megrendezésre az AdásNap.

A jövő évi költségvetésben egyaránt emelkedik a felsőoktatásra és a közoktatásra fordítható források összege - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára pénteken Budapesten.

Már 104 ezer önkéntes jelentkezett a TeSzedd! szemétszedési akcióra, amelyet hatodik alkalommal rendeznek meg – közölte Móni István projektvezető az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Májusban elindul a földárverések harmadik, egyben utolsó köre – közölte Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján. A Miniszterelnökséget vezető miniszter kifejtette, hogy egy hónapig lesznek árverések, a feltételek nem változnak, ár- vagy területcsökkenés nem lesz.

Megjelent a Civil Közlöny új száma

A Budapesti Corvinus Egyetem docense szerint a kiszivárogtatások korát éljük.

Jövőre indul országszerte az új bölcsődei ellátási rendszer, a szükséges fejlesztésekhez csaknem százmilliárd forintos támogatást nyújt a kormány – jelentette ki Novák Katalin család- és ifjúságügyi államtitkár a Magyar Időknek adott interjújában. Az államtitkár kiemelte, hogy a támogatást az önkormányzatok mellett egyházi fenntartók, nemzetiségi önkormányzatok, civil szervezetek, közalapítványok vagy az önkormányzati többségi tulajdonban lévő vállalkozások is igényelhetik.

A Kúria és az Alkotmánybíróság döntésének megfelelve elsőként a Matolcsy György jegybankelnök kuratóriumi elnöksége alatt álló MNB-alapítvány tette közzé költéseit.

A korlátolt felelősségű társaságok (kft.) és a civil szervezetek is egy év haladékot kaptak az új Polgári törvénykönyv (Ptk.) azon rendelkezéseinek átvételére, amelyek határideje eredetileg idén március 15-én járt volna le.

Tudta nélkül a Nemzetközi Vöröskereszt (NVK), az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) és a Természetvédelmi Világalap (WWF) is részesült a Mossack-Fonseca panamai ügyvédi iroda offshore-cégeinek jövedelmeiből, legalábbis papíron - hívta fel rá a figyelmet a Le Monde című francia napilap vasárnap.

Közérdekű adattal való visszaélés gyanúja miatt nyomoz az V. kerületi rendőrkapitányság a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által létrehozott Pallas Athéné-alapítványokkal összefüggésben - írja a Világgazdaság a lap munkatársa által korábban megnyert per "utózöngéjeként".

Több mint 220 millió forint támogatás a civil szervezeteknek Fejér és Veszprém megyében

2016 áprilisában a Holland Nagykövetség minisztériumokkal, nagykövetségekkel, helyi önkormányzatokkal, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megyei szervezeteivel együttműködve képességfejlesztő roadshow-t szervez magyarországi cégek, civil szervezetek és önkormányzatok számára.

Eredményesnek, ugyanakkor figyelemfelkeltőnek tartja a rekordszámú ellenőrzés megállapításait az Emberi Erőforrások Minisztériuma EU fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára.

A Ptk. „esetleges” útvesztői - Vita a jogi személyekre vonatkozó szabályok módosításáról

Néhány héten belül elkészül a Balaton-régió civil stratégiája, melynek összeállítását egyéves munka előzte meg: felmérésekkel, fórumokkal.

Hat nagy áruházlánc – ALDI, Auchan, Lidl, Penny Market, SPAR és Tesco – összefogva egyenként 5 millió forintnyi élelmiszer-felajánlással segíti a halmozottan hátrányos helyzetű településeken élő rászoruló gyermekeket.

Külföldön már jól működő szociális farmok jöhetnek létre Magyarországon a közeljövőben, a program célja a többi között, hogy a passzív ellátásban lévő hátrányos helyzetűeket bevonják a mezőgazdasági munkába, a helyi gazdaságba és vonzóbbá tegyék a vidéki környezetet - közölte a Szimbiózis Alapítvány vezetője az MTI-vel.

2016. március 7-én lezajlott a Nemzeti Együttműködési Alap civil szervezetek által választott testületi tagjainak, azaz a Tanács és az öt kollégium három-három tagjának választása.

A Fővárosi Törvényszék Polgári Kollégiuma Civil és Egyéb Cégnek nem minősülő Szervezeteket Nyilvántartó Csoportja „A civil szervezetek nyilvántartásának aktuális kérdései” címmel, 2016. március 8-án harmadik alkalommal tartott fórumot az általa nyilvántartott civil szervezetek képviselőinek.

A magyar civil szervezeteket sürgették baloldali és liberális politikai elemzők a Republikon csütörtöki rendezvényén, hogy ne ódzkodjanak politizálni és kapcsolatot létesíteni pártokkal is. Volt azért olyan is, aki megértő volt a „gyarmatosító” pártoktól tartó civilekkel szemben.

Egyedülálló akcióba kezdett a legnagyobb brit szupermarketlánc, amely most vállalta, hogy az eddig kidobásra ítélt, de fogyasztásra alkalmas élelmiszert ezentúl rászorulóknak juttatja el. Ezt nálunk is megtehetné – de ez nem kötelező.

Kongói Demokratikus Köztársaság: a CIVICUS cselekvésre sürgeti az Afrikai Uniót a fiatal aktivisták bebörtönzésének első évfordulóján

A Nemzeti Együttműködési Alappal kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 5/2012. (II. 16.) KIM rendelet 22. § (1)-(2) bekezdése értelmében az elektori gyűlések helyszínei a Kormányablakok, bármely elektor bármely Kormányablakban leadhatja a szavazatát.

Március 2-án és 7-én újraválasztjuk a Nemzeti Együttműködési Alap Civil delegáltjait a Tanácsba és az öt kollégiumba. A szavazás a kormányablakoknál (bármelyik, de nyitvatartási időben) történik, összesen 1360 jóváhagyott elektor/szervezet részvételével.

A korlátolt felelősségű társaságok (kft.) és a civil szervezetek is egy év haladékot kaptak az új Polgári törvénykönyv (Ptk.) azon rendelkezéseinek átvételére, amelyek határideje eredetileg idén március 15-én járt volna le.

Alapítványok, egyesületek, nonprofit vállalkozások és önkéntesek munkáját segítő Civil információs centrumoknak szóló megbízóleveleket adtak át szerdán Budapesten.

Összesen 101 szervezet mintegy 21 millió forint támogatást nyert a Mol Új Európa Alapítványának KÖSZ! programjában, amely a középiskolás diákok kötelező közösségi szolgálat-teljesítését segíti - tájékoztatta a cég az MTI-t.

A Fidesz törvénymódosító javaslatban kezdeményez egyéves határidő-halasztást a civil szervezeteknek arra, hogy megfeleljenek az új Polgári törvénykönyv (Ptk.) rendelkezéseinek.

Megkezdődtek az előkészületek az idei, XXVII. Bukovinai Találkozások Nemzetközi Folklórfesztiválra, amelynek magyarországi programjait augusztus 5. és 7. között rendezik Bonyhádon.

Civil szervezetek Országos Névjegyzéke „Névellenőrzési” funkcióval bővült

Civil fórumot szervezett a Csongrád Megyei Civil Információs Centrum szerda este Szegeden, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Csongrád termében.

A kneszet első körben megszavazta a civil szervezetek finanszírozását átláthatóvá tevő törvényjavaslatot

A segítséget a Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány Kuratóriuma és a leendő támogatottjaink nevében előre is köszönjük!

Tizennyolcadik alkalommal rendezte meg a XIII. Kerületi Civil Szervezetek Napját 2015. január 31-én a XIII. kerületi Önkormányzat és a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Kult13 Divíziója az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban.

Újabb szoftverekkel bővült a CivilTech program kínálata. Ennek köszönhetőn a piaci ár töredékéért juthatnak az arra jogosult civil szervezetek informatikai eszközökhöz – jelentette be a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány, és az SAP Hungary.

Ismeretlen szempontok szerint értékel és kér pénzt civilektől egy weboldal.

Beszüntette működését két, külföldi támogatásban részesülő orosz környezetvédelmi szervezet, mert nem voltak hajlandók "külföldi ügynökként" regisztráltatni magukat.

A legjobb, legizgalmasabb civil kezdeményezéseket díjazza az újonnan alapított díj.

Az Erzsébet program nyugdíjasoknak, gyerekeknek, nagycsaládosoknak szóló üdülési pályázatai, az Erzsébet utalványok kezelésével foglalkozó ügyfélközpont szerint hamarosan kiírásra kerülnek, de a pontos dátumot még ők sem tudnak mondani.

A KPMG idén három szervezetet támogat szaktudásával a Felelős Társadalomért Program keretében

Bezárattak Kínában egy a nők jogait védő civil szervezetet, amely Hillary Clinton amerikai elnökjelölt-aspiráns személyes támogatását élvezi - közölte a Global Times című angol nyelvű kínai napilap.

Amikor ismeretlen, frissen alakult szervezetek pályázataiknál regisztrációs díjat kérnek, éljünk a gyanúperrel.

60.000 eurót és mentori támogatást kapnak az UniCredit társadalmi innovációs programjának nyertesei

Azok a civil szervezetek, amelyek bejelentkeznek az Alap civil jelöltállítási rendszerébe, egy-egy képviselőjükön keresztül elektori gyűléseken választhatják meg az Alap Tanácsának és kollégiumainak civil delegált tagjait.

A Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella egy új, három fókuszterületet felölelő kezdeményezést jelentett be, amelynek célja, hogy a Microsoft felhőtechnológiáját a közjó szolgálatába állítsák.

Nem reménytelen a korrupció elleni küzdelem, mert tavaly több országban javult a helyzet, mint amennyiben romlott - emelte ki a Transparency International (TI) nemzetközi civil szervezet Berlinben kiadott jelentésében.

Közel négyszázmillió forinttal emelték a támogató szolgálatok finanszírozását

Két év hanyatlás után újra növekedésnek indult a nonprofit szektor: jelentősen emelkedett a szféra bevétele és a foglalkoztatottak száma is annak ellenére, hogy összbevételt tekintve folyamatosan csökken az állami támogatás aránya – derül ki a lapunk által megismert adatokból.

Nemzetközi hátterű reklámügynökség, a társadalmi célú kommunikáció és a fundraising magyarországi specialistája junior ügyfélmenedzsert keres.

Az NGO Partnership portál a nemzetközi civil partnerkeresésben nyújt segítséget.

Nyolc nonprofit szervezet összesen 29 millió forintnyi támogatást nyert el a pénzügyi tudatosság és kultúra fejlesztésére kiírt jegybanki pályázaton.

A személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996. évi CXXVI. törvény 4. § (8) bekezdése szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az alábbiakban ad tájékoztatást a 2016. rendelkező évre regisztrált kedvezményezettek adószámáról, nevéről, székhelyéről, regisztráció állapotáról.

Útmutató az 1%-os jogosultságról, a gyűjtés feltételeiről és körülményeiről, beszámolásáról.

A tárca az előző évek hagyományait folytatva 2016-ban is kiírja a Zöld Forrás pályázatot, melyre a Nemzeti Környezetvédelmi Program megvalósításában részt vállaló civil szervezetek pályázhatnak.

Az izraeli kormány a kneszet elé terjeszti a civil szervezetek külföldi finanszírozásának bejelentési kötelezettségéről szóló törvénytervezetet.

Évek óta folyamatosan csökkent a környezetvédelmi civil szervezetek állami támogatása, a civilek attól tartanak, hogy idén teljesen elzárják a pénzcsapot.

Január 20-án indulhat el az Alapítványok Feketén Fehéren adatbázis. Papíron minden civil szervezetről megtudhatnánk, hogy érdemes-e adónk 1 százalékára. A gyakorlatban viszont egy szolgáltatást árulnak a civileknek, amit ha nem vesznek igénybe, rosszul járnak. Zsarolást, szélhámosságot és átverést emlegetnek.

Vannak, akik a papírmentes iroda eszméjére esküsznek, mások szerint nem is érdemes a kérdéssel foglalkozni. Nem kell végletekben gondolkodni, szerencsére rengeteg módon tehetjük takarékosabbá irodánkat, és ezzel egyúttal rengeteg pénzt is megtakaríthatunk.

A Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány 2015-ben is sikeres évet zárt.

Az újabb kori népvándorlással szánalmas iszapbirkózást folytat az Európai Unió vezetése. Az Unió polgárainak nagy többsége a keresztényi civilizáció értékeinek követése mellett ésszerűen különbséget tesz a politikailag üldözött menekültek és a gazdasági bevándorlók között.