XXIV. Kárpátaljai Magyar Zenésztalálkozó

Beregszász Zene

Szeptember 14-én már huszonnegyedik alkalommal került megrendezésre a Kárpátaljai Magyar Zenésztalálkozó Beregszászban.

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) azon célból hozta tető alá ezt a különleges eseményt, hogy lehetőséget adjon a kárpátaljai zenészeknek arra, hogy minél több ember számára mutassák meg magukat, továbbá ők (a kárpátaljai zenészek) is megismerkedjenek a többi „szintén zenész” társaikkal. Ezen az éven a helyi zenekarok mellett Magyarországról is érkeztek fellépők.

Az esemény megnyitóján beszédet mondott Kulcsár Ferenc beregszászi konzul, aki örömét fejezte ki aziránt, hogy ezen a nyáron mennyi magyarországi előadót sikerült Kárpátaljára csábítani. Kiemelt köszönetét fejezte ki Molnár Lászlónak, a KMKSZ kulturális titkárának, aki oroszlánrészt vállalt az események megszervezésében.

„Zene nélkül mit érünk mi?” – intézte átfogalmazott kérdését a jelenlévőkhöz Sin József, a Beregszászi Járási Tanács elnöke és jó szórakozást kívánt mindenki számára.

A délután folyamán fellépett a kárpátaljai Original együttes, a Vásárosnaményból hozzánk érkezett 5 Pont együttes, az FGH zenekar, majd Máté János előadását követve a jó öreg Beregszász Dixieland Band, valamint a pécsi The Minds, akik kellően odapörköltek a hangulatnak.

„Isten éltesse Beregszászt, Isten éltessen Kárpátalját! Hajrá Omega!” – szóltak Babják Zoltán, Beregszász polgármesterének szavai a nagykoncertet megelőző pillanatokban.

„50 évet vártunk erre a koncertre, de végre itt az Omega! Nincs a világon olyan magyar ember, aki nem ismerné az együttest. Ezen nőttünk fel, és mindig is büszkék voltunk arra, hogy a magyarságnak van egy olyan együttese, mint az Omega. Hajrá magyarok!” – kívánt jó szórakozást mindenkinek Brenzovics László, a KMKSZ elnöke, a rendezvény házigazdája.

A több ezer magyart egész Kárpátalja területéről idevonzó fergeteges koncerten elhangzottak az Omega legnagyobb slágerei a Tűzvihar elnevezésű előadás keretében. A koncert záróakkordjaként Molnár László egy tortával lepte meg a fellépőket.

 

Forrás: https://karpataljalap.net