Vajdasági Szabadegyetem

Kishegyes Hírek

Csapatmunka, tanulás, kerekasztalbeszélgetések – ezek jellemezték a mai napot a Vajdasági Szabadegyetemen. A kishegyesi Kátai tanya nyitott amfiteátrumában Gulyás Gergely, a magyar Országgyűlés törvényalkotásáért felelős alelnöke, Tonk Emil üzleti szaktanácsadó és Fenyő Iván színész tartott előadást.

Javában dolgoztak a Vajdasági Szabadegyetem csapatai. A feladatuk egy start up vállalkozás tervének a kidolgozása volt, melyet szombaton majd szakmailag is értékelnek. Bencsik Richárd, Topolya: „Nagyon nehéz a feladat, mivel a csapatban eddig senkinek nincs ilyen start up-os, esetleg vállalkozó vagy vállalati irányító szervezői tapasztalata, szóval ez mindenkinek egy nagyon nagy tapasztalati lehetőség.”

Imamovity Inesz, Szabadka: „Nem minden előadás kapcsolódik a témához, de mindenféleképp motivációt ad és érdekes, szóval szórakoztató is, de vannak olyanok is, melyek segítenek abban, hogy megcsináljuk a feladatunkat.”

Csütörtök délelőtt Fenyő Iván, színész tartott előadást, arról, hogy hogyan élhetünk teljes életet. Fenyő Iván, színész: „Valahol mindenki fiatal és valahol tök mindegy, hogy valaki fiatal, vagy nem. Az ébredés az minden pillanatban zajlik és minden pillanatban fontos ráébredni, hogy kik vagyunk, mi a feladatunk, hogy lehet együttesen lenni, hogy lehet nem elkülönülten lenni és hogy lehet valahogy ezt az egész világot saját magunkon keresztül úgy megváltoztatni, hogy egyre jobb legyen itt élni és békében és szeretetben, kiegyensúlyozottságban jól éljünk.”

Gulyás Gergely a magyar Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke volt a vendége annak a kerekasztal beszélgetésnek, amin a fiatalok nemzetpolitikai témákról kérdezhettek. „Hogyha ezt a két változást az európai uniós tagságot, illetve az állampolgárság megszerzésének lehetőségét jól kezeljük, jól tudunk élni ezzel a lehetőséggel, akkor a magyar nemzet valóban egységesebb lesz, és akkor elérjük azt, amit egyébként 1920 és 45 után mindig is szerettünk volna elérni, hogy a magyar ügyekről egységesen tudjunk dönteni, függetlenül attól, hogy ki az aki az anyaország határain belül él és ki az aki azon kívül.”

Délután Tonk Emil üzleti szaktanácsadó előadását hallgathatták a résztvevők.

Forrás: PannonRTV

szabadegyetem02

szabadegyetem03

szabadegyetem04