Vadvirág Tavaszi Fesztivál

Ada Kiemelt cikk

Nagyszabású gálaműsorral zárult szombaton este Adán a Vadvirág Tavaszi Fesztivál. A rendezvényen felléptek az egyesület csoportjai, valamint vajdasági és magyarországi vendégeik is.

Az adai piactéren és a városközpontban is látványos produkciókkal lepték meg a járókelőket a XIV. Vadvirág Tavaszi Fesztivál résztvevői szombaton. Virág Borbála, tag, Vadvirág Hagyományápoló Kör: „Szeretek mozogni, meg hogy jól érezzem magam, főleg azért táncolok, meg jó a társaság is, mindegy hány éves vagy, összetart a társaság, és akkor így szeretjük egymást.”

A fesztivál gálaműsorán a házigazda egyesület tagjai mellett a vajdasági és a magyarországi vendégeik is színpadra léptek. Kapusi Orsolya, tag, Főnix Néptáncegyüttes, Debrecen: „A mai gálaműsoron ördöngösfüzesi és gömöri táncokat táncoltunk, amit nagyon élveztünk, mert a gálaműsor végén egy közös tánc is volt, minden évben így szokott lenni, hogy egy közös dél-alföldi vagy sárközi, amit éppen a kicsik tudnak, arra beállunk mi is, és eltáncoljuk velük együtt.”

A debreceni fiatalok már szinte hazajárnak Adára. Szécsi Bence, tag, Főnix Néptáncegyüttes, Debrecen: „Amikor Adára jövünk, akkor mindig van egy ilyen különleges kapcsolat, közösségteremtő érzés, és így mindent sokkal könnyebb csinálni.”

A Vadvirág Tavaszi Fesztivál célja a kezdetek óta változatlan. Varga Lívia, elnök, Vadvirág Hagyományápoló Kör: „Fő célja az, hogy együtt legyünk mindazokkal, akikkel közösen gondolkodunk, és akiket a néptánc és a népzene szeretete együtt tart.”

Az idei rendkívül fontos év a hagyományápoló kör életében, hiszen idén ünneplik a Vadvirág fennállásának huszonötödik évfordulóját. A központi ünnepséget a tervek szerint októberben tartják.

 

Forrás: PannonRTV