Tudjuk, hogy hogyan kell…

Erdély Interjúk

Tudjuk, hogy hogyan kell képekben elmesélni egy történetet

László Barna és Simó Ibolya neve nem ismeretlen a filmkedvelő közönség számára, hiszen több dokumentumfilmet, illetve kisjátékfilmet rendeztek már.

Ibolya a 2018 áprilisában bemutatott Falu Fessön című filmjére is emlékezhetünk, hiszen nagyon friss az élmény, bár mi arra talán még szívesebben emlékszünk, amikor a Proust kérdőív kérdéseit tehettük fel a fiatal udvarhelyi filmesnek. Barnáról is olvashattak a filmkedvelők, amikor 2017-ben a Hands of God (Isten keze)című, még be nem fejezett egész estés filmjével bejutott a neves Szarajevói Filmfesztivál 23. kiadásának DOCU Rough Cut Boutique programjába.

Ibolya és Barna a Sapientia EMTE kolozsvári tagozatán, rendező szakon végeztek, több kísérleti- és kisjátékfilmet készítettek. Most a reklám, valamint imázsfilmek területén próbálják ki magukat és szeretnék, hogy kidolgozott, azaz rendezőt, operatőrt, technikust, gyártásvezetőt vagy szereplőket igénybe vevő rövidfilmeket készítsenek.

A Picture Lock csapata jelenleg többek között az Erdélyi Néptánc Tudástár nevet viselő projekten dolgozik, emellett egy Székelyföldet bemutató lendületes, fiatalos megközelítésű imázsfilmen is: a tervek szerint ez a film 2-3 perces lesz. Ebből már 5 napot előforgattak azért, hogy finanszírozókat találjanak a projekt megvalósulásához.

A fiatal rendezőpáros együtt szeretne dolgozni olyan erdélyi vállalkozókkal, intézményekkel, akik hisznek az erdélyi reklámfilm és az erdélyi brand erejében: ennek érdekében február 7-én, 18 órától vetítéssel egybekötött találkozót tartanaka székelyudvarhelyi Harghita Business Center vállalkozói inkubátorház konferenciatermében. A találkozón levetítik a Falu Fessön című kisjátékfilmet, a Takaró című 4 perces fikciós dokumentumfilmet, az Erdélyi Néptánctalálkozó előzetesét, Az Urusos kút című 11 perces dokumentumfilmet, illetve a Picture Lock reklámfilmjét.

„Filmes szempontból van már tapasztalatunk és tudjuk, hogy hogyan kell képekben elmesélni egy történetet” – vallják a Picture Lock alapítói.