Tényleg felülmúlja az elsőt az UNTOLD

Gál László, Balázsi-Pál Előd Kolozsvár Kiemelt cikk

Tényleg felülmúlja az elsőt az UNTOLD második kiadása

Valahogy úgy vagyunk vele, hogy egyre jobb ez a fesztivál, csak ne lenne az a sok DJ.

Kész, ennyi volt, kösz, bocsi: az UNTOLD Románia legprofibb fesztiválja. A szervezés kiváló, úgy tűnik, minden sínen van, az fesztiválozók boldogok, ehhez hasonló zenei felhozatalban, kényelemben és szórakozásban sehol máshol nem lehet részük – szűrhetjük le már a Kolozsvár központjában augusztus 4-7. között zajló fesztivál első napja után. Igen, azon jogosan fenn lehet akadni, hogy hogy lehet egy ekkora, reggelig tartó fesztivált a város központjában tartani, viszont a résztvevők szempontjából ennél jobb helyszínt nehezen találni.

Már az UNTOLD első kiadásán is látszott, a szervezők nagyban gondolkodnak, és szerencsére nem az következett, hogy hátradőltek azzal, hogy megvan a tuti sikerrecept, elhívjuk a legnagyobb EDM DJ-ket, és dől a tömeg meg a zsé. Például idénre ügyesen rágyúrtak az összes zenei helyszín kinézetére, az éjszakai fényekre a parkban, a könnyebb fizetésre (UNTOLD-os kártyával és karkötővel is lehet fizetni mindenhol, mindkettő hozzáérintős), meg talán arra is picit jobban vigyáztak, hogy a világ legnépszerűbb lemezlovasai mellé azért azoknak is hozzanak valamit, akik mondjuk az élőzenét vagy az undergroundabb elektronikát szeretik. Persze, nem vitték ezt azért túlzásba, az UNTOLD továbbra is a kommerszebb EDM-ről szól, de azzal együtt is, hogy a vendégek többsége ezért érkezik, elég szép fesztivállá kerekedett.

Idén a szponzorok is mintha jobban ráéreztek volna, mi kell a fesztiválozóknak, nevezetesen kényelem (még több babzsák és függőágy), mindenféle nyeremények, VR, és persze instans megosztható élmények. Így aztán szinte minden szponzornál lehet fotózkodni, de nem csak úgy: mindenki próbált kreatív lenni, és olyan megoldást találni, amit a fesztiválozó rögtön a Facebook-falán akar látni és megmutatni barátainak, akik aztán majd jól meglájkolják, és ez ugye jó a szponzornak, a fesztiválozónak, és a fesztiválnak is, a barátok pedig, akik idén nem jöttek el, úgy érezhetik, kár ebből kimaradni. Pedig aki csak most jön rá, hogy mégis jó lenne itt lenni, az már lemaradt, bérlet szerda reggel óta nincs már, napijegy talán még akad, de tegnap este már nagyon teltházas érzésünk volt, nemcsak az Arénában, hanem a fesztivál minden sarkában nyüzsögtek az emberek.

kép és szöveg: Gál László, Balázsi-Pál Előd

A fotók megtekinthetők a transindex oldalán: http://fotok.transindex.ro/?galeria=1504

Forrás: transindex.ro