Tartalmas a Régizene Fesztivál

Csíkszereda Kiemelt cikk

Nem csak zenében tartalmas: képekben a Csíkszeredai Régizene Fesztivál

Az idei Csíkszeredai Régizene Fesztivál idén négy helyett kilenc napos volt. És ez egyáltalán nem ártott meg a minőségének, sőt!

Véget ért vasárnap Románia legnagyobb és legrégebbi régizenei rendezvénysorozata, a nemzetközi rangú Csíkszeredai Régizene Fesztivál. A jubileumok gyűrűjében zajló esemény idén négyről kilencnaposra bővülve várta a régizene kedvelőit Csíkszeredában, és nyolc ország művészeit hallhatta 22 koncerten.

A 2017-es év bővelkedik régizenei évfordulókban, amelyek Európa-szerte meghatározzák a fesztiválok és a zenei élet kínálatát: 500 éve vette kezdetét a reformáció, 450 éve született Claudio Monteverdi, 250 éve hunyt el Georg Philipp Telemann. Számunkra nem kisebb jelentőséggel bír Kájoni János halálának 330-ik éve. A Csíkszeredai Régizene Fesztiválnak van egy saját évfordulója is, tízedik alkalommal kerül megrendezésre a Régizenei Nyári Egyetem, amelyet közös tanár-diák koncerttel ünnepelünk meg. Az idei fesztivál mindezeket a zenei eseményeket próbálja összefoglalni – mi pedig a fesztivál képeit pörgetjük le képriportunkban.

– a Transindex.ro portálról