Táborozás logIQsan

Muzslya Hírek

Negyedik alkalommal szervezte meg a Bánáti Magyar Pedagógusok Egyesülete a Logikai tábort Muzslyán. A helyszín ezúttal is a parti iskola parkja, a Road Flyers Motorosklub székhelye volt.

logikaitabor

A munka négy csoportban folyt, név szerint a GraffIQsok, a KlasszIQsok, a PraktIQsok és a PolitIQsok mérték össze tudásukat. A részvevők Székelykevétől Tordáig több magyar tannyelvű iskolából érkeztek, a kúlai diákok pedig jutalomként kapták ezt a lehetőséget. Az ötödikesektől a most végzett nyolcadikosokig mindenki a saját korosztályával versengett. Természetesen besegítettek a gimnazisták is, akik csoportvezetőkként járultak hozzá az esemény sikeréhez, a helyi pedagógusok pedig játékkal, előadásokkal, bemutatókkal gazdagították a programot.

Öt napon át minden a logikus gondolkodás jegyében telt, voltak különféle táblajátékok, logisztorik, előadások és természetesen „szabadulószoba”, melyből csak úgy juthatott ki az emberfia, ha megfejtett néhány feladványt, vagy a csoportszellemet, illetve mások segítségét kihasználva szabadult az úgynevezett zárkából. A jelenlévők Óbecsére kirándultak, ahol ellátogattak a Than-házba, és az íjászat kipróbálására is alkalmuk adódott.

Bíró István, a tábor megálmodója, elképzelője és fő szervezője vendégeket is hívott: a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács képviselőit, akik a sakkot népszerűsítették, illetve a Szervó Mihály Általános Iskolában nagyszabású versenyt szerveztek. A budapesti Mózes Krisztián, a LogIQa Stúdió vezetője, a Mensa HungarIQa Egyesület tehetséggondozási ügyvezetője ezúttal sem üres kézzel érkezett. A táborlakók új, magyar fejlesztésű logikai játékkal, a RevolvIQa nevű találmánnyal ismerkedhettek meg.

A pontok összegzése után mindennap megnevezték azt a tanulót, aki a legjobban teljesített, de olyan nap is akadt, amikor ketten végeztek az élen. Az idén a tábor királya a torontálvásárhelyi Juhász Anasztázia lett, második helyre a tordai Oláh Bálint került, a harmadik kiemelkedő eredményért járó elismerést pedig a helybeli Markó Laura vehette át.

A rendezvény fő támogatója a tartományi oktatási titkárság volt, illetve az idén is számos szponzor segítette a zökkenőmentes munkát.

Forrás: Hét Nap