Szép Magyar Beszéd

Topolya Hírek

Topolyán szervezték meg a Kazinczy Ferencről elnevezett Szép Magyar Beszéd verseny vajdasági elődöntőjét. A versenyt Kisimre Szerda Anna, községi művelődési tanácsos nyitotta meg a Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központban. Tizenhét középiskolás érkezett a megmérettetésre. Egy saját maguk által választott szöveget és egy helyszínen kapott kötelező szöveget olvastak fel, amelyeket a zsűri értékelt. Az öt legjobban szereplő diák áprilisban a győri döntőben versenyezhet a Kazinczy-éremért.

Gazsó Hargita, az elődöntő szervezője, a Pannon RTV-nek nyilatkozva elmondta, hogy aránylag erős volt a mezőny, Vajdaság szinte minden nagyobb városából érkeztek a megmérettetésre. A győri döntőbe, ahol már az egész Kárpát-medencéből lesznek versenyzők, öt vajdasági diák jut tovább.

A dr. Láncz Irén, Madár Anikó és Gazsó Orsolya összetételű zsüri döntése értelmében a győri országos döntőbe Marx Éva (Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület, Csóka), Papp Ágnes (Dositej Obradović Gimnázium és Közgazdasági Középiskola, Topolya), Molnár Kinga (Gimnázium, Óbecse), Szekerusity Krisztofer (Műszaki Középiskola, Ada) és Mányi Heléna (Svetozar Marković Gimnázium, Szabadka) jutott tovább.

Forrás: VajdaságMA