Sulibörze – diákszemmel?

Csíkszereda Kiemelt cikk

Sulibörze – diákszemmel? – kreatív kommunikációs verseny

A Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának Társadalomtudományi Tanszéke, a Romániai Magyar Pedagógus Szövetséggel közösen második alkalommal szervezi meg a Sulibörze – diákszemmel? nevű kreatív kommunikációs versenyt.

Röviden a versenyről:

A szervezők célja ösztönözni a székelyföldi középiskolás hallgatókat, hogy kreatívitásukat alkalmazva olyan bemutatókat, információs anyagokat készítsenek, amelyek azt tükrözik, hogy miként látják diákszemmel iskolájukat, szakjukat, osztályukat.

A hagyományteremtő szándékkal létrehozott verseny a Társadalomtudományi Tanszék küldetésének is fontos részét képezi, miszerint szeretne érdemi szerepet vállalni a régió iskoláinak szakmai támogatásában, valamint a tehetséges hallgatók felkutatásában. Az elkészült interaktív, kreatív prezentációk hosszú távon részét képezhetik majd az iskolák toborzási tevékenységének és ugyanakkor egy megmutatkozási, nyilvános szereplési lehetőség is nyújtanak azon diákok számára, akiket vonz a kommunikáció, PR, marketing területe.

Kik jelentkezhetnek?

A versenyre IX-XII. osztályos hallgatók jelentkezését várjuk. A középiskolák IX–XII. osztályos diákjai alkothatnak 3 vagy 4 fős csapatokat (egy pedagógus irányításával). A diákok bármilyen kombinációban csapatokat szervezhetnek (egy csapatban lehet IX-X–XI–XII. osztályos diák is) és ugyanazon iskolából több csapat is jelentkezhet.

Határidők és verseny menetrendje:

  • Jelentkezési határidő március 31., 18 óra. 
  • Prezentációk benyújtásának határideje április 13., 18 óra.

A verseny első szakaszában digitális formátumban benyújtott pályamunkákat kell elküldeni, majd április 20-án kerül sor a zárórendezvényre, ahol a csapatok személyesen is bemutathatják prezentációikat.

Jelentkezni online lehet itt: 

 

Díjazás:

A beküldött bemutatókat szakmai zsűri értékeli, majd a zárórendezvényen elhangzott prezentációkkal egybevetve díjazzák a legkreatívabb és legjobban összeállított bemutatót.

  1. díj: 1000 RON
  2. díj: 700 RON
  3. díj: 500 RON

Információk és szakmai konzultáció:

Forrás: sapientia.ro