Save the Kids – jótékonysági buli

Szabadka Hírek

savethekids

 

 

 

 

 

Hamarosan a szabadkai kórház falait meszelik majd a Vajdasági Ifjúsági Fórum tagjai. Tegnap este telt házas bulival fejeződtek a Save the Kids jótékonysági eseményei. Kilencedik alkalommal szervezték meg az eseményt, ahol szabadkai lemezlovasok léptek fel. A belépőkből befolyt összeget a Szabadkai Közkórház Gyermeksebészeti Osztályának ajánlják fel.

Évről-évre többen látogatnak el a Save the Kids bulikra. A fiatalok nem csak szórakoznak, hanem gyerekeken is segítenek. Miskolci Nikolett: “Minden évben jövök, szeretek jótékonykodni.”

Az eddigi években a szabadkai Kolevka Gyermekotthont támogatták, idén azonban a szabadkai kórházat támogatják a belépőkből befolyt összegből. Nagy Norbert, szervező: “Idén a szabadkai gyermeksebészeti osztálynak juttatjuk majd el, ahol a VIFÓ aktivistái fognak majd jeleskedni, mivel meszelnünk kell egy-két szobát, valamint a pénzből faanyagot fogunk vásárolni. Van egy asztalosműhely, ingyenesen megcsinálják a bútorzatot, és azt fogjuk eljuttatni.”

 

Két színpadon több, mint húsz szabadkai lemezlovas lépett fel. Nikola Zoraje 16 éve pörgeti a lemezeket és már a kezdetek óta részt vesz a Save the Kids szervezésében. Amellett, hogy zenél a jótékonysági bulin, ő kéri fel a többi lemezlovast is arra, hogy fellépésével járuljon hozzá a jó hangulathoz. “Augusztusban, szeptemberben, októberben elkezdjük az egész szervezést, hogy időben készen legyenek a reklámanyagok, a nyomtatott reklámok. Utána kezdem körbekérdezgetni a helyi DJ-ket. Főleg, ahogy ti is látjátok, szabadkaiak szoktak zenélni.”

A Save the Kids buli hiánypótló, Szabadkán ugyanis itt lehet a legtöbb underground zenét játszó DJ-t megismerni. A buli a fellépők számára is nagy lehetőség arra, hogy megmutassák tudásukat.

 

Forrás: PannonRTV