Sajtónyilvános projektzáró

Óbecse Hírek

ECO-SCHOOL-oktatási hálózat az öko-tudatos, fenntartható életért

Az ECO-SCHOOL Interreg-IPA Magyarország-Szerbia határon átnyúló projekt sajtónyilvános projektzárójára 2019. április 19-én, Óbecsén a Than Emlékházban került sor a média képviselői és a projektpartnerek (Ecocenter Alapítvány és a Than Fivérek Értelmiségi Kör) jelenlétében.

A sajtótájékoztató alkalmával a projekt vezető partner a magyarországi Ecocenter Alapítvány elnöke, Halász Györk és a szerbiai projektpartner a Than Fivérek Értelmiségi Kör elnöke, Bonifárt László beszámoltak a megvalósult program elemeiről, sikeréről, elért eredményeirő, tapasztalatairól. A két partner a projekt sikeressége láttán szeretnék folytatni a következőbne is a kapcsolatot és a következő periódusban akár újra közösen pályázni határon átnyúló IPA pályázatot.

Egy prezentáció keretében képes összeállítást is láthattak a média képviselői, majd a tájékoztató végén feltehették kérdéseiket.

Az elkészült riportok után egy finom állófogadás keretében köszöntek el egymástól a partnerek.

 


Az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programról

Az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program az Európai Unió 2014-2020 időszakra vonatkozó pénzügyi keretrendszerének előcsatlakozási eszköze (IPA) keretében valósul meg. A résztvevő országok – Magyarország és Szerbia – „közös irányítási rendszerben” végrehajtva a Program különböző szervezetek közötti együttműködési projekteket támogat a magyarországi Csongrád és Bács-Kiskun megyékből és a következő szerbiai területekből álló programtérségben: Nyugat-Bácska, Észak-Bácska, Dél-Bácska, Észak-Bánát, Közép-Bánát, Dél-Bánát és Szerémség.

A Program egy stabil és együttműködő régió kialakítását és a határtérség általános életminőségének javítását támogatja. Lehetővé teszi a két ország szervezetei közötti gazdasági együttműködést, támogatja a közös identitást és a határtérség kulturális és történelmi örökségét, továbbá hozzájárul környezeti fenntarthatóságához és biztonságához.

További információkért látogasson el a www.interreg-ipa-husrb.com weboldalra.

 

Kapcsolat:

ECO-SCHOOL

Sulc Barta Szilvia

Than Fivérek Értelmiségi Kör

0603331263

21220 Óbecse, Than fivérek utca 5-7.


JOGI NYILATKOZAT

 

Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben a  Than Fivérek Értelmiségi Kör  vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.

 

Forrás: Délvidéki Civil Portál