Pünkösdi Kórusszemle Pélmonostoron

Horvátországi Magyar Napló Pélmonostor Kiemelt cikk

Május 26-án, a Pélmonostor Magyar Kultúregyesület szervezésében megtartásra került a már hagyományos Pünkösdi Kórusszemle. A nagyszabású esemény a pélmonostori Magyar Ház nyári színpadán zajlott.

A Pélmonostor Magyar Kultúregyesület már több éve szervezi pünkösd ünnepének alkalmából a kórustalálkozót. A rendezvény fő célja a barátkozás, társalgás azokkal a kórusokkal, akik a magyar kultúregyesületeken belül működnek. A szombat délutáni esemény kellemes, baráti hangulatban telt. A vendégeket Ágh Izabella, a Pélmonostor Magyar Kultúregyesület elnöke köszöntötte.

Elsősorban azokat a baranyai és szlavóniai magyar kórusokat hívták meg vendégségbe, amelyek rendezvényein a pélmonostoriak is szerepeltek az elmúlt időszakban. Hogy széles a batári kör, bizonyítja a tény, hogy szombaton száznál is több fellépő volt, akik kilenc kórus keretében énekelnek.

Az idei szemlén kilenc énekkar mutatkozott be. A házigazda Pélmonostor MKE asszonykórusa mutatkozott be Vajzenbach János vezetésével. A Laskó Művelődési Egyesület és a Dárdai MKE közös énekkara és a Kiskőszeg Magyar Kultúregyesület énekkara is rendszeres résztvevője a Pünkösdi Kórusszemlének, idén is szívesen érkeztek a rendezvényre, de szívesen jöttek a várdaróci, ójankováci és a vinkováci énekkarok is, továbbá a vörösmarti József Attila MKE női kara, a kórógyi Ady Endre Művelődési Egyesület vegyeskara a rendezvényt pedig a Mohácsi Olvasókör Dalárdája tette nemzetközivé.

Az előadás után kellemes zene, vacsora és finom házi sütemény mellett társalogtak a résztvevők, akik elmondták, mindig remekül érzik magukat ezen a rendezvényen.