Párja nincs…

Óbecse Kiemelt cikk

árja nincs… címmel tartottak nemzetközi gyermek-néptánctalálkozót szombaton este az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. A mintegy másfél órás műsorban a házigazdák mellett a törökbecsei, a szabadkai, a magyarcsernyei, a zentai és az óbecsei néptáncosok mutatták be felkészültségüket az óbecsei Fokos zenekar kíséretében, de Csongrádról is érkeztek néptáncos fiatalok.

– Nagy örömünkre szolgál, hogy a meghívott csoportok elfogadták meghívásunkat és az idén már nemzetközi jellege volt a rendezvényünknek. A Párja nincs… elnevezésű rendezvény gyermek néptánccsoportoknak ad bemutatkozási- és találkozási lehetőséget. Nagyon fontos, hogy a fiatalabb korosztálynak is rendszeresen legyen alkalma arra, hogy bemutassa a tudását, ezek mindig fénypontok a mindennapi munkában. Alkalmuk adódik arra is, hogy egymás produkcióit megnézzék, barátkozzanak a színfalak mögött. A néptánc maga is személyiség- és közösségformáló erő, közös pont ezeknek a gyereknek az életében, stabil alapot ad számukra értékekben. A mai műsorunk részben főpróba is a táncosok számára a Kőketáncra, hiszen versenyhelyzeten kívül van alkalmuk bemutatni az új koreográfiákat – mondta Ricz Róbert, az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör elnöke.

A rendezvényen, amely a budapesti Nemzeti Kulturális Alap, az óbecsei önkormányzat és a Csoóri Sándor Alap támogatásával valósult meg, a Kárpát-medence több táncdialektusából láthatott koreográfiákat a közönség.

Forrás: Magyar Szó