Örömteli oratórium Muzslyán

Borbély Tivadar Muzslya Kiemelt cikk

Az iskolakezdést megelőző héten — a gyerekek nagy örömére — Muzslyán az idén is megrendezték a hagyományos téli oratóriumot

A három napon át tartó eseményen a legfiatalabbak — az animátorok közreműködésével — részt vehettek néhány közösségépítő játékban és ötletes műhelymunkában, továbbá feldolgozták Boldog Laura Vicuña életrajzát, illetve énekelhettek és táncolhattak is.

Kalapis Sztoján atya kiemelte: a sokadik oratórium célja, hogy a gyerekek a szabadidejüket minél érdekesebben, hasznosabban és könnyebben tudják eltölteni, s ha mindössze néhány órára is, de el szeretnék őket csalogatni a számítógép elől, hogy a különféle közösségteremtő játékok során új barátokat szerezzenek.

Bicók Tímea immár ötödik éve animátorként segít be az esemény lebonyolításába. Hetilapunknak nyilatkozva elmondta, hogy animátornak lenni nem egyszerű feladat, nagy felelősséggel jár, minden pillanatban talpraesettnek és tettre késznek kell lenni, újabb és újabb ötletekkel kell lekötni a gyerekek figyelmét. A sok odaadás azonban meghozza a munka gyümölcsét, mert a nap végén a legkisebbek mosolya, ölelése és ajándéka boldog, örömteli érzéssel tölti el az embert.

Borbély Tivadar

 

Forrás: Hét Nap