Mi van a Bitcoin mögött?

Corvinus University of Budapest Fôvám tér 8., Budapest, 1093 Ismeretterjesztő

“A pénz nem játék! Vagy mégis?”

Erre a provokatív kérdésre keressük a választ, akik pedig ebben segítségünkre lesznek: a legnagyobb hazai egyetemek (BCE, BME, ELTE) oktatói, a téma szakértői, valamint az üzleti élet és a pénzügyi világ képviselői.

Játékelmélet versus nemzeti össztermék és központi szereplő vagy decentralizáció.

„Mi van a Bitcoin mögött?” címmel kerül megrendezésre a Corvinus Fintech Center és a Blockchaineum közös szervezésében a Block Knights Contest, az első magyarországi blockchain technológiai verseny Kick-Off eseménye:

#Bitcoin és minden #kriptovaluta „mögött” magas szintű matematika, konszenzus mechanizmusok, kriptográfia, elosztott rendszerek és elképesztően nagy számítási kapacitás garantálja a biztonságos, megmásíthatatlan, transzparens, decentralizált, skálázható, olcsó és gyors működést.

Egyik oldalról minden felsorolt tulajdonságot meg lehet kérdőjelezni, a másik oldalon pedig még ennél is többről szól, hiszen a #blockchain technológia – mert róla van szó – hihetetlenül sokat tartogat még számunkra a nem is olyan távoli jövőben, ha csak egy kis része is igaz annak, amit a technológiával foglalkozók várnak tőle sőt, már jelenleg is olyan szinte felfoghatatlan újításokkal kezdtek a bizalom automatizálásához, mint az okos szerződések. A #tokenizáció pedig új megvilágításba helyezheti az érték felosztásáról és egységnyi alkalmazhatóságáról alkotott képünket.

Kire bízzuk hát a pénzünket, a jegybankárokra vagy inkább bizánci tábornokokra? Erről fogunk beszélgetni a kerekasztal résztvevőivel.

• Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem, Főépület, IV. előadó
(1093 Budapest, Fővám tér 8.)
• Időpont: 2018. február 6. kedd, 18:00-20:00
• Kerekasztal beszélgetés és networking
• A kerekasztal résztvevői:
• Dr. Pataricza András, egyetemi tanár, BME Méréstechnikai tanszék,
• Dr. Trinh Anh Tuan, egyetemi docens, BCE; a Corvinus Fintech Center vezetője,
• Dr. Mérő László, matematikus, publicista, pszichológus, az ELTE Gazdaságpszichológiai szakcsoportjának egyetemi tanára,
• Dr. Bod Péter Ákos, Bankár, tanár és a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke, így meglehetősen nagy rálátása van a pénzrendszerekre és a banki működésre.
• Czakó Borbála, Hungarian Business Leaders Forum elnöke (Financial Summit), EY Global partnere, korábbi londoni magyar nagykövet.
• moderátor: Czeglédi Tamás, A Blockchaineum társalapítója
• Belépő ára: 3.000 Ft
(Corvinus University of BudapestELTE – Eötvös Loránd Tudományegyetem, és a Budapest University of Technology and Economics diákigazolvánnyal, illetve az egyetemi polgároknak, valamint Mensa HungarIQa kártyával ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!)

www.blockchaineum.hu/mi-van-a-bitcoin-mogott

————————–————-
Az első hazai blockchain versenyről folyamatosan frissülő információt a weboldalunkon találhatsz:
http://blockchaineum.hu/blockchain-verseny/