Marosvásárhelyi újszülött intenzív osztály

Erdély Hírek

Három modern non-invazív légzéstámogató készülék érkezett a Marosvásárhelyi Megyei Klinikai Kórház Újszülöttek Intenzív Osztályára.

Az új légzőkészülékeket az Élet a Maros megyei újszülöttekért projekten keresztül kapja az egészségügyi intézmény, amelyet a Cristi Vasiliu Egyesület kezdeményezett. A non-invazív orvosi eszközöket elsősorban koraszülöttek, de különféle vírusos vagy bakteriális fertőző betegségekben, például veleszületett tüdőgyulladásban szenvedő kis pácienséknél is használják majd.

Az új légzőkészülékek csak az első pár olyan orvosi eszköz, amelyeket a Marosvásárhelyi Megyei Klinikai Kórház Újszülöttek Intenzív Osztályára számára beszereznek – tudtuk meg Delia Vasiliutól, az egyesület vezetőjétől.Illusztráció: AdobeStock

Azon dolgoznak ugyanis, hogy a projekt segítségével további harminckét orvosi eszközt tudjanak beszerezni a kórház újszülött intenzív osztálya számára. Mint fogalmazott, az orvosi eszközök több intenzív terápián lévő újszülött ellátását segítik, ezenkívül folyamatosan igyekeznek a fogyó orvosi eszközöket is pótolni.

Kifejtette, a felsoroltak mellett kicserélik a generátorkészletet is, továbbá igyekeznek epemérő készülékeket, EKG-t, sztómát kezelő orvosi eszközöket, kardiofigyelőt, pulzoximétert is beszerezni. Az újszülött osztály felszerelésének javítását célzó, az Élet a Maros megyei újszülöttekért projektet a Cristi Vasiliu Egyesület mellett a Maros Megyei Tanács, valamint a Vodafone Románia Alapítvány is támogatja.

 

Forrás: Maszol.ro