Magyarok! Férfiak és asszonyok!

Budapest Hírek

2010 óta június 4-e a Nemzeti Összetartozás Napja. Idén is több nagyszabású rendezvénnyel készültek erre az alkalomra az Összetartozunk elnevezést viselő programsorozat keretein belül. Ennek a sorozatnak egyik állomása volt a Papp László Budapest Sportarénában bemutatott István a király c. rockopera koncert változata.

Erre az eseményre utaztak fel vajdasági cserkészek és cserkészszülők is, összesen huszonegyen. A budapesti időtöltést egy kis városligeti sétával és pihenéssel kezdték, majd az Arénához mentek. Megkeresték a cserkészek páholyát, ahol velük együtt összesen 250 nyakkendő gyűlt össze a Kárpát-medence minden részéről. Hozzávetőlegesen 8 ezren követték a nagyszerű, technikailag is kifogástalanul lezajló előadást, amiben ismert és elismert művészek énekeltek, köztük Varga Miklós István szerepében és Feke Pál Koppány szerepében.

A résztvevők közül Romoda Zsóka így nyilatkozott az előadás után: „Felemelő érzést nyújtott számomra, hogy mi, magyarok összegyűltünk, és együtt ünnepeltünk a Nemzeti Összetartozás napján. Jó volt hallani az ismert dalokat, majd együtt énekelni a himnuszt – meghatott.”

Pesti Emese is hasonló lelkesedéssel foglalta össze az élményeit: „Gyönyörű volt látni és hallani, hogy a határontúli és az anyaországi magyarok örömmel telve nézték az előadást. A közönség soraiból nagyon sokan a fellépőkkel együtt énekeltek.”

Fodor Hajnalka a fiával együtt érkezett. Elmondása szerint rendkívül tetszett neki a koncert, de ami igazán megadta az esemény értékét számára, az az a mozzanat volt, amikor az egész nézősereg együtt énekelt a magyar himnuszt az előadás végén.

Elmondható, hogy mindannyiuk számára emlékezetes és élvezetes volt ez az előadás, ami során újra megtapasztalhattuk, hogy attól függetlenül, hogy a határ melyik oldalán élünk, vannak dolgok, amiket ugyanannyira szeretünk, és amik mindenkinek sokat jelentenek.

Az utazásunk támogatását köszönjük az Összmagyar Cserkészirodának és a Rákóczi Szövetségnek.

 

Forrás: Délvidéki Civil Portál