Magyar Színházi Szövetség – fesztivál

Erdély Kiemelt cikk

Ötnapos színházi fesztivált indít tavasszal a Magyar Színházi Szövetség

Az öt erdélyi társulatot tömörítő Magyar Színházi Szövetség a MAFESZT áprilisi elindítása mellett kétnapos technikus-képzést is tart márciusban, közölte a szervezet.

A Magyar Színházi Szövetség (MASZÍN) tagszínházai: a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, a szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata, az Aradi Kamaraszínház, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház és a nagyváradi Szigligeti Színház. A fél évvel ezelőtt alakult színházi szövetség elnöksége az Aradi Kamaraszínházban tartott gyűlést január 27-én.

A tagszínházak képviselői kiértékelték a szövetség 2017-es évi tevékenységét, megbeszélték az idei esztendő első félévének a terveit, illetve döntöttek a szervezet grafikai arculatáról, amelyet a MASZÍN hamarosan induló honlapján mutatnak be.

A tervek szerint a tavaly novemberben szervezett műszaki workshop folytatásaként, egy újabb kétnapos technikus-képzésre kerül sor március 19-én és 20-án Nagyváradon. Április 19. és 24. között pedig útnak indítják az első MASZÍN-fesztivált, a MAFESZT-et, amelynek a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata lesz a házigazdája. Az ötnaposra tervezett rendezvény a tagszínházak előadásainak seregszemléjét, és egy neves rendező által vezetett színész-workshopot foglal magába.

Forrás: maszol.ro