Leendő cserkészeket képeztek Muzslyán

Muzslya Kiemelt cikk

A muzslyai Emmausz Fiúkollégiumban a hétvégén három napon keresztül zajlott a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség által szervezett felnőttképzés. Ezen az összejövetelen 13 részvevő vett jelen, akik Tordáról, Torontálvásárhelyről, Temerinből, Szentmihályról, Szabadkáról, Kúláról, Zentáról, Óbecséről, Felsőhegyről és Moholról érkeztek.

A képzés első napján egy filmet néztek meg a részvevők, a 100 év vagány című cserkészfilmet, amely bemutatta a cserkészet történetét és több érdekes tudnivalót erről a mozgalomról, majd ismerkedésre, kötetlen beszélgetésre és társasjátékok játszására is volt alkalom.

A második napon Baden-Powell cserkészéletével és annak epizódjaival ismerkedtek a felnőttek. A nemzetközi és a magyar cserkésztörténelem aranykoráról is tanultak, azaz az 1920-as és 30-as évek eseményeit is ecsetelték. Közben játékokat tanultak, játszottak. A cserkészirodalommal, a cserkészet pedagógiai módszereivel és a cserkészneveléssel is foglalkoztak.

A zárónapon a cserkészet újjáalakításának időszakát fejtegették, illetve számba vették a jelenleg is működő magyar cserkészszövetségeket. Közösen részt vettek a szentmisén, majd ebéd után kiértékelték a hétvégét, utána zászlószertartással és a magyar Himnusz eléneklésével zárták a háromnapos képzést.

A VMCSSZ második felnőttképzésének harmadik állomására áprilisban kerül sor.

Forrás: Vajdaság MA