Kiosztották a Turisztikai Tiszavirág-díjakat

Magyarkanizsa Hírek
Elismeréseket osztott ki a magyarkanizsai Turisztikai Desztináció Menedzsment. Idén 13 Turisztikai Tiszavirág-díj talált gazdára.

Kitüntetésben részesült többek között egy martonosi vendégház is. A létesítmény századelős berendezéssel és környezettel várja a látogatókat.

Szabó Piroska, egy martonosi vendégház tulajdonosa: „A 2018-as évben voltak vendégeink, volt táborunk, gyerekeket fogadtunk, akik fazekaskodtak. A 2019-es évben és a továbbiakban is szeretnénk bővíteni, mivel hogy csak hét személyt tudunk fogadni szálláshelyre.”

A tóthfalusi turizmusszervezőt, Faragó Zoltánt választották a 2018-as év legjobb turisztikai munkásának.

Faragó Zoltán, turizmusszervező, Tóthfalu: „Rengeteg mindent tettünk, teszünk és tenni is fogunk. Folyamatosan fejlesztjük Tóthfalu turisztikai kínálatát. Mini Délvidéket, illetve egész pontosan Duna makettet építünk. Egy 50×25 méteres placcot kaptunk az egyháztól, és ott megvalósítjuk a Duna folyó szerbiai szakaszának a kicsinyített mását, hegyekkel, folyókkal, épületekkel, városokkal, tehát ez egy fantasztikus projekt.”

Koza Róbert, a magyarkanizsai Turisztikai Desztináció Menedzsment elnöke szerint fontos kiemelni azokat, akik hozzájárulnak az idegenforgalom fellendítéséhez.

Koza Róbert, elnök, Turisztikai Desztináció Menedzsment: „A díjátadásnak tulajdonképpen az a lényege, hogy a 13 díjazotton keresztül be tudjuk mutatni Magyarkanizsa község turizmusát, tehát mindazokat a turisztikai kínálatokat, amelyekkel ebben a pillanatban rendelkezünk.”

Kitüntetésben részesült többek között a magyarkanizsai Gyógyfürdő, az adorjáni Hurka és Kolbászfesztivál, a 37. Nemzetközi Futó- és Úszómaraton, valamint az oromi Malomfesztivál is.

Forrás: Pannon RTV