Kiosztották a Civil Díjakat

Pályázati eredmények

2017-ben is gazdára találtak a Civil Díjak, melyeknek célja az, hogy minél több elismerést és reflektorfényt kaphassanak a kiemelkedő munkát végző civilszervezetek.

A Civil Díjat a NIOK Alapítvány azért alapította, hogy széles közönség számára is ismertebbé váljon, hogy a civilszervezetek tevékenysége mennyire fontos mindannyiunk számára, és hogy támogassuk őket munkánkkal, anyagiakkal, vagy legalább csak kiemelt figyelemmel.

Idén másodszor osztották ki a Civil Díjakat. 133 projekt érkezett a 7 kategóriában kiírt pályázatra. A nyertesek között található közösségi alapítvány, vidéki tanoda, mozgássérültek sportolási lehetőségével, és pozitív szemléletformálással foglalkozó szervezet, kezdeményezés is. A 7 kategória nyerteseit neves, a nonprofit és a forprofit szektort is képviselő, zsűri választotta ki. A nyolcadik díj sorsáról a döntőbe jutott projektek közül a közönség szavazott.

Nyertesek:

  • Egy ügy legjobb képviselete – Motiváció Oktatási Egyesület – Küzdelem a tanodamutyi ellen.
  • Legnagyobb hatású projekt – Suhanj! Alapítvány – “SUHANJ! Fitness – erőt adunk”
  • Legígéretesebb startup – Anyahajó Egyesület – Anyaközpont és családi kikötő a József Attila-lakótelepen
  • Legjobb adománygyűjtő kampány – Ferencvárosi Közösségi Alapítvány –  “Swimathon 2016”
  • Legjobb kommunikációs kampány – Társaság a Szabadságjogokért – Hiányzó emlékek,
  • Legjobb együttműködés – Polgár Alapítvány – “Esélyt a szemnek!”
  • Legjobb civil akció – Budapest Bike Maffia –  “Krízis”
  • A közönségdíjat a Jobb veled a világ Alapítvány

Most különösen időszerűnek gondolom, hogy a civilszervezetek a Díj segítségével megmutassák, hogy milyen sokszínű, professzionális, és elkötelezett munkát végeznek. A legjobbak munkáiból sokat tanulhatnak a további szervezetek, sőt akár a forprofit szektor szereplői is.  – mondta Gerencsér Balázs, a NIOK igazgatója, a zsűri egyik tagja.

A Civil Díj fő támogatója, a civilszervezetek segítésében egyébként is kiemelkedő szerepet vállaló MagNet Bank közösségfejlesztési igazgatója, Molnár Csaba kiemelte, hogy azért tarja fontosnak a díjat, mert feledtetni tudja a sok erőfeszítést, és nehézséget, erőt adhat a folytatáshoz. Ez a díj hitelesíti a szervezetek munkáját, és építi a támogatók bizalmát, de mások számára inspirációt is jelenthet.

A Díj program szervezésében a NIOK együttműködő partnere a Civil Iránytű Alapítvány, médiapartnere a nonprofit.hu. Különdíjakat ajánlott fel a Házikó, és a Birdie Communications, a fogadáshoz ételeket az Élelmiszerbank csapat biztosította. Köszönjük támogatásukat, munkájukat!

Forrás: nonprofit.hu