“Tavaszi szél vizet áraszt”

HMN Eszék, Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központ Egyéb

Kodály Zoltán neves magyar zeneszerző és zenepedagógus születésének 135. és halálának 50. évfordulója alkalmából rendezett emlékév jegyében, a Kül és Európaügyi minisztérium pénzügyi támogatásával indított A magyar népdalok és táncok ápolása projekt keretében az eszéki Népkör Magyar Kultúregyesület megrendezte a Magyar Kórusok regionális találkozóját.

A 2017. április 22-én, szombaton 17 órakor kezdődő rendezvény helyszíne az eszéki Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központ (Drinska 12/A, Eszék).

Az eszéki Népkör MKE Vegyeskara mellett vendégfellépőkként részt vesznek Magyarországról Barcs, Kozármisleny, Szajk, Székesfehérvár, Vajdaságból Csóka, Kelet-Szlavóniából Kórógy és Baranyából Laskó kórusai. A kórusok Kodály-műveket, népdalfeldolgozásokat és a vidékre jellemző dalokat, tavaszi énekeket adnak elő.

A kulturális-művészeti rendezvény célja erősíteni a Horvátországban és a Vajdaságban működő magyar kórusok és az anyaországi kórusok közötti baráti kapcsolatokat, tovább mélyítve a Horvát Köztársaság és a szomszédos országok között már létező kulturális együttműködést.

Népkör MKE