Jubileumi műsor Dárdán

Horvátországi Magyar Napló Dárda Kiemelt cikk

Június 3-án a Dárdai Magyar Kultúregyesület nagyszabású rendezvényt tartott a dárdai Magyar Házban. Sor került a májusfa-kitáncolásra és az egyesület kereteiben immár 10 éve működő Diófa Ifjúsági Néptáncegyüttes jubileumi műsorára.

Az egybegyűlteket a Dárdai MKE elnöke Bóni János köszöntötte. Szólt néhány szót a kezdetekről, arról, hogy hogyan miképpen, kik által jutottak el arra a szintre ahol ma vannak. Büszkén beszélt az eredményekről, a csoportokba járó gyerekek és fiatalok magas létszámáról és elmondta, a nehézségek ellenére, emelt fővel néznek a jövőbe is.

Nagy számú érdeklődő közönség előtt zajlot a vasárnap délután megtartásra kerülő hagyományőrző esemény, melynek keretében sor került a májusfa- kitáncolásra is, melyet a fiatalok még arági szokás szerint, a hónap elején állítottak a helyi Magyar Ház elé. A táncosok mellett a valóban nagy létszámban összejött nézőközönség is örömmel állt be a csárdásba, melyet ez úttal magyarországi népzenészek húztak, s ez által is egy nagy vígadalom vehette kezdetét, a dárdai magyarság körében.

A továbbiakban sor került egy fergeteges kultúrműsorra a Magyar Ház szabadtéri színpadán, az érdeklődők a nagy diófa árnyékában hűsölve követhették a programot. Aki ott volt, azok mind egyet értettek abban, hogy páratlan élményben volt részük, hiszen a legkisebbek alkotta tánccsoporttól kezdve egészen a közép- és idősebb korosztályt képviselő asszonykórusig, minden szakcsoport bemutatkozott, a fő műsort pedig a Diófa Ifjúsági Néptáncegyüttes vitte, aki ez alkalommal ünnepelte megalukálásának 10. születésnapját. Minegyik műsorszám vastapsot kapott.

A hivatalos részt követően egy kis piknik vette kezdetét, kötetlen társalgás mellett a házigazdák egy állófogadásra invitálták a jelenlevőket.

Gratulálunk a Dárdai Magyar Kultúregyesületnek a jeles jubileumhoz és további sikeres munakát kívánunk nekik a jövőben is!