Játszótereket építenek Sepsiszentgyörgyön

Erdély Emberek

Sepsiszentgyörgy több mint negyven játszóteréből hatot korszerűsítenek az európai szabványoknak megfelelően, illetve szerelnek fel innovatív elemekkel, amelyek a kis- és nagyobb gyerekek, mozgáskorlátozottak, de a felnőttek igényeinek is megdelelnek.

Tóth Birtan Csaba alpolgármester szerint első lépésként a városközpontban az Erzsébet-parkban lévő játszóteret bővítik és korszerűsítik, illetve minden lakónegyedben egy reprezentatív játszóteret modernizálnak, összesen 13 millió lejes beruházásból.

A leglátványosabb játszóteret az Erzsébet-parkba telepítik, kihasználva annak teraszos kialakítását. Olyan különleges, innovatív elemeket szerelnek fel, amelyek megfelelnek a speciális európai szabványoknak, és kielégítik a gyerekek igényeit, mozgásra ösztönözik őket.

Az 1,2 millió lej értékű játszótéren lesz két csőcsúszda, egy széles csúszda, egy végtelenített csúszda és egy kisgyerekcsúszda, de építenek trambulint, több mászókát, árnyékolt homokozókat és mozgáskorlátozottak által is használható elemeket. Olyan védőburkolatot helyeznek el, ami enyhíti az esetleges esések okozta sérüléseket, de zöldterületeket és ösvényeket is kialakítanak, és utcai bútorzatot helyeznek el – tájékoztatott az elöljáró.

 

Forrás: Maszol.ro