Ifjú tehetség látszik kibontakozni

Horvátországi Magyar Napló Kórógy Kiemelt cikk

A kórógyi Cerin Tomisláv harmadik osztályos autómechanikus az eszéki műszaki középiskolában. Minap Slavonski Brodban vehetett részt egy szakiránybeli, megyeközi műszaki versenyen, ahol figyelemre méltó eredményt ért el. A család méltán büszke a tehetséges fiatalemberre.

A jó autószerelő aranyat ér – állítja mindenki, akinek már romlott el az autója. Ha kell, improvizál, imád szétszedni és összerakni dolgokat – a jó autószerelő emellett felelősségteljes is, hiszen életek múlhatnak rajta. Ezekkel a tulajdonságokkal és a szakmabeli érdeklődéssel minden bizonnyal fel van vértezve a 17 éves, kórógyi Cerin Tomisláv is. Hiszen a Slavonski Brodban, február 23-án, megtartott autómechanikus diákok megyeközi versenyén igen figyelemre méltó eredményt ért el: a 40 résztvevő diák közül 16. helyet érdemelte ki.

Tomislav első alkalommal vett részt ilyen versenyen, de máris dicsérő oklevélben részesült.

Mindig is autómechnaikus szerettem volna lenni. Miután befejeztem a 8. osztályt a Kórógyi Általános Iskolában, Eszékre jelentkeztem a műszaki középiskolába. Sajnos akkor nem tudtam bejutni erre a szakra, hanem a karosszérialakatos szakra iratkoztam be. Én mégsem hagytam fel az álmommal, hogy autómechanikus legyek. – mondta Cerin Tomislav, majd folytatta – Második év elején, kérelmzetem is, hogy ha szabadul fel hely az autómechanikusok osztályában kérném az átigazolásomat. Ez hamarosan meg is történt. S az óta ezen a szakon tanulok már.

Tomislav édesapja Cerin József, büszkén meséli, hogy fiának a Vinkováci Opel Will-ben sikerült gyakorlati képzést találnia, ahol már egy hét gyakorlat után állandó munkát ajánlottak Tomislavnak az érettségi után, jó fizetéssel. Ez azért ritka eset a mai Horvátországban, hogy a fiatalokat biztos munkahely várja az iskola végeztével. A Cerin nagycsalád ezért nagyon büszke Tomislávra, mivel a szakma iránti szenvedélye és tehetsége már most felismerésre talált és biztos alapokra helyezte a fiatalember karrierének kezdetét.

Tomislav azt is elmondta, hogy első alkalommal vett részt ilyen versenyen és hogy ez is egy jó tapasztalat volt számára. Az iskolai gyakorlaton kívül otthon már szereli a traktort és édesapjának már most ő szervizeli az autóját.

Tomislavnak további sikeres tanulást és szakmabeli sikerélményeket kívánunk a jövőben!