Gördeszka, görkorcsolya a Gödrök játszótéren

Magyarkanizsa Kiemelt cikk
Első alkalommal szervezték meg Magyarkanizsán a Sk8 & slam 4 the grund! elnevezésű rendezvényt.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Ez egy gördeszka-, görkorcsolya- és költészeti verseny volt a Gödrök játszótéren.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Fiatalok mérték össze deszkás tudásukat a játszótéren kialakított pályán. Több településről is érkeztek résztvevők. Kovács Viktor, Magyarkanizsa: „Sajnos, ami legközelebb van gördeszkapálya, ahol vannak is versenyek, az Újvidék. Vajdaságban közelebb nincs.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A fiatalabb korosztály inkább a görkorcsolyaversenyen képviseltette magát. A magyarkanizsai Kiss Botond számára ez volt az első komolyabb megmérettetés. „Most jött ez az alkalom, és gondoltam kipróbálom magamat.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A sportvetélkedők mellett helyet kapott a költészet is a rendezvényen. A műveket értékelő háromtagú zsűri egyike volt a magyarkanizsai Oláh Tamás rendező is. „A Slam poetry egy olyan műfaj, amiben a szöveget is figyelembe vesszük ugyan, de csak is az előadással együtt hatásos, és éri el a teljes képet a befogadó számára, tehát ugyanúgy az előadásmódot és a szöveget is egyaránt figyelembe vesszük.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A vetélkedők mellett az esemény másik fő célja egy közvélemény-kutatás volt. A szervezők arra keresték a választ, hogy a fiatalok milyen formában tudnák elképzelni a jövőben a Gödröket, ahol a rendezvényt ezúttal tartották. Ivanović Laura, koordinátor, Magyarkanizsa Község Ifjúsági Iroda, Magyarkanizsa: „Azt tudjuk, hogy nagyon sok fiatal jár ide ki, és használják a játszóteret. Na most, ezt szeretnénk elválasztani. Tehát, hogy legyen egy külön játszótér a kicsiknek, amit ne rongáljanak, ne játsszon ott az ifjúság, hanem kapjon egy olyan teret, ami az övéké.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A szervezők azt is elmondták, hogy a közeljövőben a Gödrök játszótér több programnak is helyet ad majd.

Forrás: Pannon RTV