Gazdálkodj okosan az időddel!

Drea Kiemelt cikk

SocioAgro- HUSRB/1602/42/0152

Az Interreg-IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési program keretében valósul meg a SocioAgro projekt is. A SocioAgro – Társadalmi vállalkozás és közösségi kertművelés – küzdelem a tartós munkanélküliség ellen projekt részeként került megrendezésre az harmadik készség és kompetenciafejlesztő képzés időgazdálkodás és a munka szerepe az életünkben címmel a vajdasági Drea településén. A projektben a szegedi KatHáz Közhasznú Nonprofit Kft. és a hajdújárási székhelyű Poverello Alapítvány a partnerszervezetek.

A harmadik készség és kompetenciafejlesztő képzésen az időgazdálkodás és a munka szerepe az életünkben és mindennapjainkban témakörök kerültek feldolgozásra. A Dreán tartott képzések egyre népszerűbbek, ez alkalommal immáron 18 fő vett részt a kétnapos programon. A képzésen egyéni és kiscsoportos feladattípusok is megjelentek. Az idő szerepéről a heti, havi és az éves tervezés menetéről is szó esett. A képzésen a feladatok elvégzésének útvesztői és lépéseit is bemutatta a képzésvezető. A készségfejlesztő tréningen önismereti, csapatépítő és egyéb érdekes játékokat is játszottak a résztvevők. Minden feladatot értékelés és elemzés követett. A képzésen és a játékok alatt is számos új ötlet és közösségi program megvalósítása is felmerült a résztvevők körében. A résztvevőknek nagy élmény volt a képzés, amelyen az időgazdálkodás és a munka szerepe volt a fő téma. A képzés újabb motivációt, tervezési ötleteket és lendületet adott a résztvevőknek.

 

Az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programról
Az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program az Európai Unió 2014-2020 időszakra vonatkozó pénzügyi keretrendszerének előcsatlakozási eszköze (IPA) keretében valósul meg. A résztvevő országok – Magyarország és Szerbia – „közös irányítási rendszerben” végrehajtva a Program különböző szervezetek közötti együttműködési projekteket támogat a magyarországi Csongrád és Bács-Kiskun megyékből és a következő szerbiai területekből álló programtérségben: Nyugat-Bácska, Észak-Bácska, Dél-Bácska, Észak-Bánát, Közép-Bánát, Dél-Bánát és Szerémség. A Program egy stabil és együttműködő régió kialakítását és a határtérség általános életminőségének javítását támogatja. Lehetővé teszi a két ország szervezetei közötti gazdasági együttműködést, támogatja a közös identitást és a határtérség kulturális és történelmi örökségét, továbbá hozzájárul környezeti fenntarthatóságához és biztonságához.

További információkért látogasson el a www.interreg-ipa-husrb.com weboldalra.

 

JOGI NYILATKOZAT

Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben a Katház Közhasznú Nonprofit Kft. vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.

Forrás: Délvidéki Civil Portál