Fogyasztóvédelmi rendszer

Kiemelt cikk

Pályázat fogyasztóvédelmi adminisztrációs rendszer üzemeltetésére

 

A Közügyes pályázatában a fogyasztóvédelemben munkálkodó szervezetek, magánszemélyek, cégek, illetve ezek partnersége pályázhatnak a kozugyes.hu fogyasztóvédelmi adminisztrációs rendszerének üzemeltetésére. A nyertes pályázó 600.000 Ft üzemeltetési támogatásban részesülhet, továbbá a rendszer fejlesztésére és személyre szabására 2.500.000 Ft fedezet áll rendelkezésre.

1. Általános ismertető
A kozugyes.hu weboldal azért jött létre, hogy a kornak megfelelő informatikai hátteret biztosítson a magyarországi fogyasztóvédelmi panaszkezelésnek. A kozugyes.hu egy fogyasztóvédelmi adminisztrációs rendszer (későbbiekben FVAR), ahol a cégek, ügyfeleik és a fogyasztóvédelmi szervek egyszerre tudnak használni.
A kozugyes.hu
• az üzemeltető fogyasztóvédelmi szervezet(ek) számára egy adminisztrációs rendszer, ahol áttekinthetően nyomon követhetik és kezelhetik az ügyeket;
• a cégek számára a magyar jogszabályokat automatikusan betartó, mégis könnyen használható ügyfélszolgálati rendszer, ami egyszerűen integrálható már meglevő weboldalakba;
• az ügyfelek számára egy központosított, szabványosított ügyfélszolgálat, ahol kényelmesen elérhetik a kívánt céget, illetve eljuttathatják hozzájuk ügyeiket.

A kozugyes.hu pályázatot hirdet a fogyasztóvédelmi adminisztrációs rendszerének üzemeltetési jogára és igény szerint az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások értékesítési jogára.

2. Pályázók köre
A pályázó jogi formájára megkötés nincs. A pályázó lehet cég, szervezet, magánszemély stb., illetve ezek partnerségéből kialakult csoport. A pályázónak legalább 3 éve, már 2014 előtt tevékenynek kellett lennie a magyar fogyasztóvédelem területén.

Előnyt jelent továbbá
a) ha civil szervezet a pályázó vagy a pályázó csoport egyik tagja;
b) ha kiemelten közhasznú, közhasznú, nonprofit, vagy not-for-profit;
c) ha minél több a fogyasztóvédelmi tevékenységgel eltöltött évet tudhat magáénak;
d) ha minél sokrétűbb fogyasztóvédelmi tevékenységet végez.

3. A pályázati nyeremény
a) 600.000 Ft üzemeltetési támogatás, amit a nyertes pályázó az üzemeltetés kezdetétől indulóan, két éven át, havi részletekben kap meg.
b) 2.500.000 Ft értékű fedezet a kozugyes.hu fogyasztóvédelmi adminisztrációs rendszerének továbbfejlesztésére, illetve személyre szabására. E fedezetből a nyertes pályázó megbízhatja a szolgáltatót vagy a szolgáltatóval egyetértésben egy harmadik személyt, hogy a kozugyes.hu oldalt az igényeinek megfelelően továbbfejlessze. A fedezet a weboldal szoftverfejlesztési és designköltségeire fordítható.
c) A kozugyes.hu fogyasztóvédelmi adminisztrációs rendszerének két évre szóló üzemeltetési joga. A két év leteltével van lehetőség az üzemeltetés folytatására.
d) A kozugyes.hu fogyasztóvédelmi adminisztrációs rendszerének két évre szóló szolgáltatás értékesítési joga.
e) A kozugyes.hu fogyasztóvédelmi adminisztrációs rendszer működésének technikai feltételeinek biztosítása.
f) A kozugyes.hu fogyasztóvédelmi adminisztrációs rendszerét megismertető tréning és a kellő későbbi szakmai támogatás.

A pályázat leadási határideje 2017. május 20.

A teljes, hivatalos verziót a http://kozugyes.hu/Kezdolap oldalon töltheti le.

 

Forrás: civilhirugynokseg.hu