Kárpátaljaik az idei Példaképek között

Beregszász Emberek

Két kárpátaljai vállalkozó az idei Példaképek között

A június elején meghirdetett Példakép pályázat döntőjébe két fiatal kárpátaljai vállalkozó, Henkel Zoltán (Henkel Busz) és Palkó Gábor (PACOBO Kft.) is bekerült, így Kárpátaljáról ők indulnak az Év Példaképe címért és az azzal járó 5 millió forintos fődíjért.

A 2016 a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve program keretében a Példakép Alapítvány júniusban meghirdette a Példakép pályázatot, amelyre határon túli fiatal vállalkozók jelentkezését várták három hónapon át. Az Év Példaképe címre 40 év alatti fiatalok pályázhattak a gazdaság minden szektorából. A zsűri 50 jelentkezőt juttatott a döntőbe, közülük kerül ki az Év Példaképe cím nyertese. A döntősök névsorát október 17-én hozták nyilvánosságra.

A Példakép Alapítvány körutat is szervez a határon túli területeken, ahol az érdeklődők a magyarországi példaképek előadásait hallgathatják meg. Kárpátalján Beregszász ad otthont a rendezvénynek november 3-án 12:00 és 17:00 óra között. Erről részletesebben ITT olvashat.

A peldakep.hu tájékoztatása szerint hamarosan láthatóak lesznek a döntősökkel készített interjúk, így a nagyközönség közelebbről is megismerheti példaértékű munkájukat, vállalkozásuk működését és azokat a kihívásokat, melyekkel nap mint nap meg kell birkózniuk. A példájukból mások is inspirációt meríthetnek.

A szakmai zsűri az év végén dönti el, hogy az 50 jelöltből ki kapja az Év Példaképe címet és az azzal járó 5 millió forintot, valamint kiderül az is, hogy kik lesznek az értékes különdíjak gazdái.

 

Forrás: karpatalja.ma