Egy képzeletbeli játékos utazás

Lakatos János Bácsfeketehegy Hírek

Készségfejlesztő játszóházat tartottak Bácsfeketehegyen

Szombaton igazi kalandban volt részük azoknak a bácsfeketehegyi gyerekeknek, akik részt vettek a Feketics Művelődési Egyesület által szervezett játszóházban. A gyerkőcökkel Balassa Emese, Tojzán Báldy Eszter és Tojzán Ákos, a Moravicai Nyári Táborok animátorai foglalkoztak.

Tojzán Ákos arról számolt be lapunknak, hogy a Moravicai Nyári Táboroknak több mint 20 éves hagyománya van, és évente 1-3 tábort tartanak. Emellett gyakran kapnak meghívásokat más rendezvényekre is.

– A mai napon kis- és körjátékokat, illetve készség- és ügyességfejlesztő játékokat játszottunk. A foglalkozás célja az volt, hogy a gyerekeknek lehetőséget adjunk arra, hogy egymás között megismerkedjenek, illetve, hogy a játékon keresztül fejlesszék szociális és motorikus készségeiket – mondta el Tojzán, majd arról is szólt, hogy ezek a játékok az iskolai oktatásba is bevonhatók.

– Ez kiegészítő módszertana annak, ahogyan egy tanár dolgozik. Tapasztalataim szerint egyre több tanteremben jelennek meg ezek a módszerek, s nem csak óvodákban és alsós tagozatokban, hanem különböző módokon felsős tagozatokban, és akár középiskolákban is – számolt be a foglalkozás vezetője.

A játszóházon nagyszámú bácsfeketehegyi gyermek vett részt, és nagyon élvezték a különböző játékokat.

feketics

Forrás: Magyar Szó