Cserkész toborzó Zentán

Zenta Hírek

Március 4-én cserkész toborzó lett tartva Zentán a Thurzó Lajos Általános Iskolában. A létszámbelileg több, mint 50 gyereknek nagyon érdekes programmal áltak elő a szervezők, amelyben felavatott zentai cserkészek, szövetségi tagok, vezetők és kisegítők vettek részt.

Egy keretmese köré lett építve az esemény. A Csillagszemű juhász várta a gyerekeket, hogy együtt végigjárhassák a toborzó állomásait, s közben cserkészismereteket sajátítsanak el játékok és egyéb foglalkozások révén. A forgószínpad alkalmával megtanulhatták, hogy ki is Bi-Pi, mit takar az őrs. Nyomolvasás, népdalozás, egészségügyi ellátást gyakorolhattak. Kézművesség, furulya készítés várta a résztvevőket, hogy közös munkával kiszabadíthassák a juhászt egy bizonyos állat fogságából, amelyre a nyomolvasás során megfejtést kaphattak, hogy mely állat fenyegeti a Csillagszemű hősünket. A magyar népmesénkből eredően néptáncolás is volt a cserkészjátékok mellett. Továbbá felnőtteknek is lett lehetőség felkínálva, hogy közreműködhessenek a foglalkozásokon, és betekintést nyerhessenek mindenbe. Számos érdekes dolog várt a zentai jelöltekre kis elemózsia fogyasztással egybekötve.

A jövőbeli programok alkalmavál lehetőség adódik a jelentkezőknek, hogy szövetségi rendezvényeken résztvegyenek, mint a szegedi Árvizi Emléknap, illetve a horgosi sportnap.
Köszönjük mindenki segítségét, aki bármilyen módon hozzájárult a rendezvény megvalósításához.

További képek: https://www.facebook.com/pg/VMCSSZ/photos/?tab=album&album_id=695893273924228

 

Vajdasági Magyar Cserkészszövetség

 

Forrás: Délvidéki Civil Portál

vmcssz01

vmcssz03

vmcssz04

vmcssz05

vmcssz06