Civil szervezetek javaslatait is várják

Civil-Budapest Hírlevél Vezércikk

A fővárosi települési esélyegyenlőségi program első társadalmi egyeztetésén röviden bemutatják az elkészült helyzetfelmérés és problémafeltárás részt, illetve várják a civil szervezetek, intézmények, budapesti vállalkozások, munkáltatók és magánszemélyek meglátásait, kiegészítését a problémafeltáró fejezetekhez.

A Budapest Esély honlapján  írtak szerint halad a Főváros esélyegyenlőségi programjának készítése. Az első társadalmi egyeztetés keretében, a XI. Kerület Újbuda Önkormányzat együttműködésével kerületi egyeztető fórumot tartottak (április 19., Újbuda), amelyen a kerületi esélyegyenlőségi referensek egészítették ki a készülő anyag problémafeltáró részét.

A civil-intézményi egyeztetésre május 27-június 20. között kerül sor, a Fővárosi Civil Irodával együttműködésben. Az egyeztetésen röviden bemutatják az elkészült helyzetfelmérés és problémafeltárás részt, illetve várják a civil szervezetek, intézmények, budapesti vállalkozások, munkáltatók és magánszemélyek meglátásait, kiegészítését a problémafeltáró fejezetekhez!

A munkaanyag véleményezésére kétféle módon van lehetőség:

1. Online véleményezés:
Az alábbi linkről ( http://www.pestesely.hu/doc/FTEP_draft1_20160506.pdf ) letölthető anyaghoz szövegszerű javaslatokat e-mailben tehetnek 2016. június 20-ig, Szalay-Komka Norbert módszertani szakértőnek címezve, a címre. Kérjük, a tárgyhoz ezt írják: “FTEP, véleményezés”

2. Személyes egyeztetőnapok: időpontjai: május 27., péntek, 10-12 óra; június 3., péntek, 10-12 óra; június 10., péntek, 10-12 óra; június 17., péntek, 10-12 óra
Az egyeztetőnapok helyszíne: a Fővárosi Civil Iroda Galériája, Budapest, V. ker., Bárczy István u. 1-3.

A pontosabb tervezhetőség érdekében kérjük, részvételi szándékát az adott egyeztető napot megelőző szerdán délig e-mailben jelezze!

Regisztráció és bővebb információ: Szalay-Komka Norbert módszertani szakértő, Kérjük, a tárgyhoz ezt írják: “FTEP, regisztráció”

A társadalmi egyeztetés során az egyeztető napokon, illetve e-mailben beküldött javaslatokra a nyár végéig reagálnak, azokat lehetőség szerint beépítik az anyagba. Az egyeztetések folytatását őszre tervezik. Az őszi, második társadalmi egyeztetésen a mostani körben összegyűjtött problémákra adható stratégiai válaszok körét elemezik majd.

 

Forrás: civilhirugynokseg.hu

Civil-Budapest Hírlevél