ANGOL KOMMUNIKÁCIÓS NYELVTANFOLYAM

Erdély Hírek

ANGOL KOMMUNIKÁCIÓS NYELVTANFOLYAM GYEREKEKNEK

Az angolt a tévéből is felszedi”, „A csapból is az angol folyik”, „Az angol nélkül manapság nem lehet boldogulni” – mindannyian tudjuk, amint ezek a sztereotípiák is jelzik, hogy az angol nyelv ismerete alapkészség, akár a számítógéphasználat.

Éppen azért, mert „mindenki tud angolul”, egyre fontosabb az, hogy helyesen, alaposan, szilárdan és idejében lehelyezett alapokon tanulja meg – és ne csak „felszedje” – a gyerek a nyelvet, mert épp ez lesz az a bizonyos „plusz”, ami később ütőkártya lehet a kezében.

Hogyan kell ezt elkezdeni? A gyereket nem a későbbi boldogulás motiválja, ez biztos. És a sok feladatlap, diktálás, nyelvtanozás sem. A gyereket az motiválja, ami ott és akkor – az angolórán – történik. Ha ez érdekes, játékos, vicces, tele van kihívásokkal és sikerélményekkel, ez a legjobb táptalaj arra, hogy az „idegen” nyelv észrevétlenül „lerakódjon” a fejében, beépüljön a nyelvébe, az arcizmaiba (igen, a kiejtés ) és otthonossá váljon. Mindez kreatív, kommunikációs helyzetekre épülő, kis létszámú órák formájában, ahol a számára ismerős hétköznapi helyzetekszókincsével, kifejezésmódjaival találkozik, ahol mindenkinek sokszor van alkalma megszólalni és kipróbálni magát szerepjátékok és párbeszédek segítségével, ahol mozgással és énekkelrögzítheti a tanultakat, és mindeközben észrevétlenül sajátít el nyelvtani szabályokat, kiejtést, kifejezéseket, szókincset.

Ebben a  félévben egy korcsoportban indul angol nyelvtanfolyam:

kicsik – 0-4. osztály: ahol van már némi nyelvi ismeret, de nem tudják használni, heti három óra ugyanazon a napon, a délutáni oktatás helyett

Az oktatás kis létszámú csoportban történik, ahol minden gyereknek lehetősége adódik a megszólalásra.

A helyek száma a kis létszám fenntartása miatt korlátozott.